— “Een erotische ontdekkingstocht vol fantasie en verbeelding” —

WIE SCHRIJFT DIE BLIJFT (DEEL 1)

Een mooi vrouwvriendelijk, erotisch verhaal schrijven voor Shespot. Het is leuk om te doen, maar niet altijd gemakkelijk. Waar let je op?

“Shespot, erotica voor haar”, kopt deze website. Een plek op het internet om van alles te weten te komen over liefde, erotiek en seksualiteit, gezien vanuit het gezichtspunt van vrouwen.
Eén van de onderdelen van Shespot heet Verhalen. Die vertelsels worden geschreven door de lezeressen (en soms lezers) van Shespot.

Het is prachtig dat een websitegedeelte geheel wordt samengesteld door schrijfsters/ers van erotica.
En dat terwijl een goed verhaal schrijven, zoals gezegd, helemaal niet zo eenvoudig is. Denk alleen maar eens aan het woordgebruik. Bijvoorbeeld aan het gebruik van de bekende drieletterwoorden (kut, lul, pik). Waar de ene persoon een woord als heel liefdevol bedoelt, wordt dat door de ander juist als ordinair beoordeeld. Waar dit soort woorden alleen bij dirty talk worden gebezigd, zijn ze bij anderen onderdeel van de dagelijkse spraak.

Wat nu te doen? Welke woorden zijn passend en welke niet? Dat is geheel afhankelijk van de beschreven situatie in het verhaal. Verkeert een vrouw in het verhaal in de verkennende fase als het gaat om het aangaan van een vrijage of relatie, dan zijn zachtere woorden vaak beter op hun plek. Voorbeeld: wordt er gesproken over “opwinding in zijn broek”, dan is daaruit op te maken dat de heer in kwestie lichamelijk op een stimulans reageert. Heeft hij inmiddels een “stijve pik”, dan is dat de benaming door een vrouw die zelf ook al in een bepaalde staat van opwinding is geraakt (vaak aangeduid met het woord geil).

Door deze opbouw gaat een verhaal meer en meer bij Shespot passen. Het is immers “erotica voor haar”! Het sluit bovendien niet uit dat de auteur een heer is, als maar duidelijk is dat het verhaal beantwoordt aan het criterium van vrouwelijke seksbeleving. Een vleugje opwarmen, in de stemming komen, zich veilig voelen, de stap maken naar totale overgave aan een moment en persoon, het past allemaal bij Shespot.

Maar…zoveel vrouwen, zoveel meningen. Zo kan het ook zo zijn dat de dame in het verhaal meteen in de stemming is. In dat geval kan het van meet af aan gaan over stevige actie en verduidelijkt uitleg hoe dat zo komt de loop van de verdere gebeurtenissen.

Wat een verhaal levendig maakt is het gebruik van synoniemen toe te passen. Heb je het drieletterwoord kut in gedachten, bedenk dan dat daar vele andere woorden voorradig van zijn. Zoek er maar eens naar op internet. Als je die afwisselend toepast, dan wordt het verhaal een stuk prettiger om te lezen.

Een mooi, vrouwvriendelijk, erotisch verhaal schrijven is als puzzelen. Elk stukje moet passend zijn en bijdragen aan het eindresultaat dat blij en tevreden stemt. Woordgebruik en opbouw zijn daarbij het (her)overwegen waard.

In een volgend deel van deze serie meer over het schrijven van porna.

Wil je meer weten? Klik dan hier 

Groeten, redactie Shespot.

Beoordeel dit verhaal

3 Reacties

  1. jwbr 18 dec 2021
  2. Johan 19 dec 2021
  3. Lidnaë 19 dec 2021

Plaats een Reactie

Ben je een robot? *