— “Een erotische ontdekkingstocht vol fantasie en verbeelding” —

Climaximaal en de kwaliteit van seksspeeltjes

Teleurstelling na aankoop?

Of je nu een newbie bent of ervaren, ben je op zoek naar een fijn seksspeeltje, dan kun je daarvoor bij vele webshops, zoals die van Willie (klik hier), terecht. En zelfs om de hoek van de straat, bij warenhuis en drogist, staan en liggen ze in de schappen. Maar hoe voorkom je dat je thuisgekomen bent met je aankoop en die voldoet niet? Je voelt er weinig van of juist teveel, het opladen duurt een eeuwigheid, het gebruikte materiaal blijkt niet prettig aan te voelen en in korte tijd doet een knopje het niet meer? Dan had je dat liever geweten voordat je die aankoop deed. Je ziet jezelf tenslotte niet tussen de droogdoeken en afwasborstels bij de servicebalie staan met een kapotte vibrator in de hand om die om te ruilen. “U was toch niet te nat mevrouw, daar kan die niet tegen hoor”, hoor je de winkelbediende al zeggen. Teleurgesteld mik je het dure ding in je nachtkastje, totdat die jaren later alsnog in de container belandt.

Betrouwbaarheid.

Zo komt het dat je voorafgaand aan een nieuwe aankoop je eerst wil laten informeren over wat nu wel of wat geen goede speeltjes zijn. Dat kan door een Willie Home Party (klik hier) te bezoeken. Daar krijg je niet alleen informatie, je kunt de speeltjes ook zelf vasthouden en de mogelijkheden uitproberen in je hand. Ook kun je op internet de vele filmpjes over speeltjes bekijken van influencers, die het speelgoed voor je hebben getest en je vertellen wat er vooral goed aan is. Wat dat laatste betreft: de vraag moet gesteld worden hoe objectief en dus betrouwbaar de gegeven informatie is op social media. Vergeet niet dat juist dit genre gekenmerkt wordt door een verdienmodel. Nog duidelijker gezegd: influencers worden veelal betaald om een product zo positief mogelijk te bespreken. Meer dan sponsoring is het dus niet. De betrouwbaarheid gaat daarom niet verder dan de gemiddelde televisiereclame.

Luna en Climaximaal.

Het is 2001 als Chantall van den Heuvel, alias Luna, bedenkt dat dit anders kan en moet. Aanvankelijk schrijft ze in het, inmiddels ter ziele, Foxy Magazine productinformatie over haar seksspeeltjes. Je kunt evenwel pas over een product schrijven als je dat ook daadwerkelijk gebruikt hebt. Hierdoor is de seksspeeltjestest geboren. Met het verder inburgeren van internet is ze een blog gestart onder de naam Maanisch.com en is de naam Electric Luna ontstaan. Inmiddels is haar website Climaximaal (klik hier) een gerenommeerde, als het gaat om besprekingen van seksspeeltjes. Dat komt omdat ze geen blad voor de mond neemt, beschikt over een heldere en humoristische schrijfstijl en bovendien -met als ondergrond haar grafische opleiding- haar website zelf opmaakt. Ze won dan ook prijzen voor best geschreven blog, beste lifelog en beste vormgeving. Maar het belangrijkste is: elke bespreking van een speeltje geeft weer wat ze er werkelijk van vindt. Is het een waardeloos product, dan laat ze dat onomwonden weten!

Wie is Luna?

Wie meer over Chantall, a.k.a. Luna, te weten wil komen kan terecht op haar website. Daar geeft ze een chronologische volgorde van haar levensloop. Om haar nog beter te leren kennen stellen we haar een aantal vragen. Wie is Luna, wat drijft haar en hoe ziet de toekomst eruit van Climaximaal?

Hoe belangrijk is seks in jouw leven?

Mijn eerste ervaring met seks was toen ik veertien was. Ik vond het meteen geweldig. Nu schrijf ik over seks en post ik ook regelmatig op Instagram over toys en dat maakt dat ik er veel mee bezig ben. Toch is mijn verlangen naar seks, of mijn libido niet groter dan bij andere vrouwen, denk ik. Ook maak ik onderscheid tussen seks met mezelf en seks binnen mijn relatie. Het eerste zie ik toch meer als een lichamelijke opknapbeurt, effe lekker tussendoor, zeker als het gaat om het testen van een seksspeeltje, maar seks binnen een relatie zie ik als het vergroten van de verbinding tussen mij en de ander en vooral als liefde.

Je werk is erotisch van aard. Hoe ervaar je dat?

Ik ben eigenlijk in dit vak gerold. Ik was altijd al open op dit vlak, maar tweeëntwintig jaar geleden hadden we een heel ander speelveld. Over speeltjes werd nog helemaal niet geschreven. Dat ben ik dus gaan doen. In Foxy Magazine en later op Maanisch.com kon ik dus pionieren en heilige huisjes omschoppen. Vooral in dat laatste had ik veel plezier. Ik voel me comfortabel in het werk dat ik doe, temeer daar mijn omgeving er ook helemaal geen moeite heeft met wat ik doe.

Hoe betrouwbaar is de informatie op Climaximaal?

Ik word in elk geval niet betaald om goede reviews te geven. Producenten van de speeltjes zenden mij die toe. Heb ik die getest dan volgt er dus een bespreking op Climaximaal. Dat kan heel positief zijn, maar is het zeker niet altijd. De leveranciers lezen dat en doen er hun voordeel, hopelijk, mee. Er zijn bedrijven die daarna besluiten om mij niks meer toe te sturen, maar dat is okay, eerlijkheid voor alles. Het is hun keuze om dan niet meer door mij besproken te worden. Daarmee is de kans verkeken om de feedback om te zetten in een verbeterd product. Ik ga dus ook niet in zee met producenten die een review voorafgaand aan publicatie willen doorlezen. Ik verdien voornamelijk via ‘affliate marketing’. Dus als iemand op een linkje klikt op m’n site en dan uiteindelijk iets koopt bij die verkoopwebsite, dan krijg ik een percentage van de omzet. Mijn bespreking zegt overigens hoe ik een speeltje ervaren heb. Voor een andere vrouw kan het zo zijn dat zij daar heel andere ervaringen mee heeft. Het is dus geen garantie. Zo kan ik een speeltje helemaal het einde vinden, terwijl een ander daar weinig gevoel bij heeft. Maar mijn beschrijvingen zijn wel zo gedetailleerd dat daar het nodige uit op te maken is.

Hoe zit het met de orgasmekloof?

Mannen komen over het algemeen gemakkelijk klaar, vrouwen hebben er meestal wat meer tijd voor nodig. Het is mijn bedoeling dat de openheid waarmee ik over seks praat mensen een duwtje in de rug geeft dat ook te gaan doen; open en eerlijk praten over dat wat je wil en dat waar je misschien heel onzeker over bent. En dat een speeltje gebruiken helemaal niet raar is. Zeker als het wat lastiger is om een orgasme te krijgen zou ik adviseren om er gewoon eens een seksspeeltje bij te pakken. Baat het niet, dan schaadt het niet.

Het is voor mij niet moeilijk om een zogenaamd piek-orgasme te bereiken. Je hebt een ‘gewoon’ clitoraal ‘piekorgasme. Leuk, snel en zeker snel te bereiken met een seksspeeltje, een tong of vingers. Dan hebben we een G-spot-orgasme, ook leuk, maar ook eerder een piekorgasme en wat sneller te bereiken met een goeie dildo (met ribbel). Dan mijn favoriet qua ‘piekorgasmes’; het blended orgasme; een combinatie van G-spot en clitorale stimulatie. Met dit soort piekorgasmes ben ik eigenlijk ‘m’n hele leven bezig geweest’.

Sinds een jaar heb ik geleerd dat er nog een hele wereld aan orgasmes bestaat, al is orgasme misschien niet helemaal het juiste woord, maar meer het volledig samensmelten met de ander, met jezelf, met de wereld, met het universum. Dit soort orgasmes zijn dalorgasmes. Een piekorgasme ontstaat vanuit een soort spanning. Je bent tijdens het vrijen bezig om klaar te komen. Een dalorgasme ontstaat juist vanuit ontspanning. Toen ik met mijn vriendje aan het vrijen was, ik heb het hier dan over penis-in-vagina-contact, om het even te verduidelijken, en ik erop kon vertrouwen dat hij écht niet klaar ging komen en daar niet mee bezig was kon ik me volledig overgeven aan het moment. En in die overgave kan een dalorgasme ontstaan.

Dit soort seks of intimiteit staat voor mij volledig los van het testen van seksspeeltjes trouwens. En het ook zeker niet dat het een beter is dan het ander. Af en toe een vluggertje tussendoor en juist wel lekker snel een piekorgasme bereiken is helemaal lekker en prima.

Ik denk dat de orgasmekloof is ontstaan doordat we steeds meer op een ‘mannelijke manier’ zijn gaan vrijen. Ik chargeer even, maar mannen willen vaak ‘rampetampen, snel, klaarkomen’. En vrouwen denken dat dit de manier van seks is en gaan hier vaak in mee. We zien dit trouwens ook in porno en zelfs gewone mainstream-films. Als vrouwen wat meer het voortouw zouden (durven) nemen en als zij zouden bepalen hoe een sekspartij of hoe intimiteit zou verlopen, zou er een veel zachtere manier van seks ontstaan. En binnen die zachtere manier zijn er veel betere, langere orgasmes mogelijk. Niet alleen voor de vrouw, maar ook voor de man. Al draait het natuurlijk niet alleen om klaarkomen.

Climaximaal is inmiddels niet meer de enige website voor reviews van speeltjes. Hoe zie je die concurrentie?

Dat klopt, ook TessTest en Miss Poppie zijn in deze markt gesprongen. We zien elkaar niet als concurrentie. We vullen elkaar juist aan. Zo is TessTesst meer thuis in de BDSM scene dan ik en Miss Poppie benadert de tests veel meer vanuit haar kennis van het vrouwelijke lichaam. En we werken zelfs af en toe samen op YouTube. We laten de filmpjes namelijk alle drie op ons eigen kanaal zien. Daar bespreken we ook toys, waarbij elk van ons drie daar haar licht over laat schijnen.

Tot slot: hoe ziet de toekomst van Climaximaal eruit?

Ik ga er weer helemaal voor, na een periode waarin ik een sabbatical heb genomen. Je komt jezelf namelijk wel tegen in dit werk. Het is niet meer dan logisch dat je tegen de gedachte “is dit het nou?” aanloopt als je het zoveelste middelmatige speeltje ter hand neemt. Bovendien noopten persoonlijke omstandigheden en de coronapandemie mij ertoe om een periode van bezinning in te lassen. En toen kwam ik ineens mijn huidige partner tegen. Via Tinder nog wel. Een app waar ik, zoals vroeger met het chatprogramma ICQ, geen hogere verwachting dan een seksafspraakje van had. Stapelverliefd ben ik op hem en we zijn alweer een jaar samen. Kortom, de omstandigheden zijn veranderd, de zin is terug. Ik ben weer mijn ongedurige Luna zelf. Climaximaal is terug van (niet) weggeweest!

Redactie Shespot

Beoordeel dit verhaal

Plaats een Reactie

Ben je een robot? *