— “Een erotische ontdekkingstocht vol fantasie en verbeelding” —

Marilyn en de win-win situatie in de slaapkamer.

Roos en Marilyn zijn eigenaressen van een bureau, dat zetelt in Aalsmeer, dat erotische homeparty’s organiseert. Het woord zegt het al: zo’n intiem feestje vindt thuis plaats bij een vrouw die hiervoor haar woning openstelt en die haar vriendinnen heeft uitgenodigd. Tijdens zo’n gezellige avond worden, door een consulente, de nieuwste seksspeeltjes getoond en uitgelegd en worden alle vragen op erotisch vlak beantwoord. Ook organiseren zij aftrekparty’s, waar vrouwen kunnen leren hoe zij hun mannelijke partners het hoogste genot kunnen bezorgen. Dit is inmiddels uitgebreid met een cursus Clitkunde, waarin wordt verteld (en met een siliconen vulva geoefend) hoe het vingeren, door middel van verschillende technieken, tot een onvergetelijke ervaring kan leiden. Sinds zij een werkrelatie met webshop Willie zijn aangegaan kan iedereen die dat wil zich voor zo’n Willie Home Party aanmelden (klik hier). Wat komt er allemaal bij de organisatie kijken wat valt er zoal voor tijdens zo’n avond? Daar komen we achter in een gesprek met Marilyn:

Op de website van Willie Home Party is een heel team van consulentes te vinden. Hoe kom je daaraan?

Veel van onze consulentes melden zich aan op een party die wordt gegeven. Ook hebben we op de website een aanmeldformulier staan en plaatsen we berichten op Instagram. Uiteraard vindt er na de aanmelding een kennismaking plaats, daar we willen weten of deze bijbaan (de consulentes zijn ZZP-ers) bij de betreffende vrouw gaat passen. De interne opleiding die een kandidaat krijgt beslaat vervolgens verschillende facetten, zoals het contact maken met de gastvrouw van de avond, het hele proces van factureren, de werking van alle speeltjes die worden getoond enzovoort. Ook komt het voor dat een consulente in spe eerst eens meekijkt op zo’n avond. We houden tevens bij of het een fijne avond is geweest, door met de gastvrouwen te bellen. Dan kunnen ook vragen worden beantwoord over de gang van zaken. Normaliter zouden we ook bij de Google reviews kunnen kijken of de avonden worden gewaardeerd, maar door het taboe op erotiek wordt daar weinig respons achtergelaten. Daar is de beoordeling maximaal: vijf sterren.

Is zo’n homeparty niet gewoon een verkoopdemonstratie?

Vroeger had je de Tupperware-party waar er zoveel mogelijk plastic bakjes en dergelijke verkocht moesten worden. Wij benaderen het anders. Een consulente moet zich opstellen als een vriendin aan huis. Er wordt uitleg gegeven, maar geen nadruk op de verkoop gelegd. Daarom kost zo’n party ook wat, namelijk vijftig euro. Bij minimaal zes vrouwen is dat geen hoge prijs per persoon, maar mogen de deelneemsters wel op een veilige, vertrouwelijke avond rekenen. Een consulente neemt alle speeltjes (die zij zelf niet eerst hoeft aan te schaffen), wel mee, maar stalt ze niet allemaal uit. Dat hangt namelijk af van de leeftijdsgroep en welke vragen de vrouwen vooraf hebben ingediend. We werken ook niet met gratis cadeautjes en dergelijke. Wel kunnen we geregeld kortingen aanbieden. Enerzijds stimuleert dat de verkoop, maar die wordt niet opgedrongen. We willen dat de avond vooral leerzaam is.

Al die speeltjes zijn er voor om het in de slaapkamer spannend te houden. Lukt dat?

Speeltjes zijn slechts hulpmiddelen. Uiteindelijk is het de communicatie tussen partners die ervoor zorgen moet dat de sleur er niet insluipt. Daarom is het ook goed dat vrouwen in seksuele zin meer voor zichzelf opkomen. Als je weet wat je lekker vindt kun je dat je partner immers vertellen. Dat verkleint de orgasmekloof tussen mannen en vrouwen. Op zo’n avond wordt er dan ook open gesproken over de vele manieren die er zijn om het seksleven uitnodigend en belonend te houden. Tevens kunnen er heel persoonlijke dingen langskomen, zoals squirten, anale seks, de g-spot en de stimulatie van die plek. De consulentes zijn daar zonder uitzondering open minded genoeg voor.

Merk je ook taboes die bij de deelneemsters leven?

Elke groep vrouwen is anders, dat is ook het leuke van het werk. Merk je dat een groep wat behoudend is, dan speel je daar op in. Zo starten we de avond met een quiz zodat we kunnen peilen hoe ver de groep is qua kennis van erotiek en seksualiteit. Uit de reacties merken we ook of een groep gemakkelijk praat vanaf het begin, of dat die open sfeer eerst gecreëerd moet worden. Een wat gesloten groep komt vrijwel altijd op gang als een consulente open over haar eigen ervaringen vertelt. Dan merkt iedereen dat die drempel er eigenlijk helemaal niet is. De ervaringen van de vrouwen met speeltjes verschilt uiteraard. En ook of iemand liever luistert dan praat. Het is allemaal goed. Soms is een vrouw opener over speeltjes dan haar partner thuis. Dan raden we aan om niet van de avond thuis te komen met een aangeschaft speeltje. Eventuele koop heeft dan meer communicatie en tijd nodig.

Moet je wel eens speeltjes aanbieden die je zelf helemaal niks vindt?

Het is ideaal als een consulente de speeltjes zelf getest heeft. Dan kan de voorlichting het beste worden overgebracht. Echter: zoveel mensen, zoveel smaken. Als ik bijvoorbeeld maar matig enthousiast kan worden van de Satisfyer, dan weet ik ook dat dit tot de meest aangeschafte speeltjes hoort. Kortom: veel vrouwen denken er anders over dan ik. Daar kun je op zo’n party gewoon eerlijk over zijn. Of we verwijzen naar de onafhankelijke speeltjes-testwebsites van TessTesst en Climaximaal. Het leuke is dat de deelneemsters hun verschillende ervaringen met elkaar delen. Dan merk je dat een enkel oordeel eigenlijk niet mogelijk is. Maar een consulente hoeft dus nooit over een product te liegen. Als die echt niet achter een bepaald product staat, kan ze ervoor kiezen dat in haar koffertje te laten liggen.

Behalve mede-eigenares van het organiserend bureau leid je zelf ook zulke avonden. Wat vind je zelf ervan om voor een groep vrouwen uitleg te geven?

Als je iets niet leuk vindt, dan moet je het niet doen. Maar ik vind het prachtig als een avond heeft opgeleverd dat je bij iemand het verschil hebt gemaakt. Dat jouw info ertoe doet. Als iemand de ogen open is gegaan. Zo was ik bij een groep met veertigers en vijftigers. Daar ontstond een sfeer van: nu gaan we voor onszelf opkomen, een nieuw begin maken! Dan voel ik trots. Of dat je op een avond met heel jonge meiden, met weinig ervaring, het hebt over masturberen en zij het gevoel ervaren er niet alleen voor te staan en dat hun behoefte helemaal niet raar is. Zij kunnen met de voorlichting die ik geef dan echt weer verder. En soms is het wel eens een keertje glimlachen. Zoals die keer dat ik een stimulerende gel op het toilet had neergelegd. Wie het wilde kon er wat op de clitoris aanbrengen om te voelen wat het doet. Was er een dame bij die het op haar plasgaatje had gesmeerd. Dat heeft nog een poosje geprikt en gejeukt. Ach, het verdween ook weer vanzelf, maar natuurlijk hebben we er met z’n allen, de dame incluis, om gelachen.

Tot slot: wat vind je zelf ervan dat vrouwen meer voor zichzelf opkomen in bed?

Dat is een goede zaak. Het moet niet zo zijn dat een vrouw zichzelf op dat vlak tekort doet. Het is niet erg je partner te willen pleasen, maar je moet jezelf in bed niet vergeten. En vergeet niet: als een vrouw leert voor eigen plezier te gaan, dan neemt ze haar partner daar in feite in mee. In dat geval spreken we van een win-win situatie. Mooier kan het niet!

Redactie Shespot.

Beoordeel dit verhaal

Plaats een Reactie

Ben je een robot? *