— “Een erotische ontdekkingstocht vol fantasie en verbeelding” —

SWINGEN OP PLAYBOY TV

Internet en seks.
Internet en seks zijn zo nauw met elkaar verbonden, dat niemand ervan opkijkt als je er per ongeluk tegenaan loopt. Het medium bolt op van het aanbod. Met name het “van dit hout zaagt men planken” genre is goed vertegenwoordigd. Eigenlijk best apart, daar voor menigeen ook het “bloot slaat dood” principe geldt. Enigszins verhuld wordt de lust eerder opgewekt, dan wanneer alles pontificaal in beeld is. Veel mensen herkennen dat: je zit naar een reguliere film te kijken en onverwacht komt er iets van erotiek in beeld. Wat blijft dat dan beter in je brein hangen, dan wanneer je pure porno zit te kijken. Overvloed schaadt blijkbaar. Het erotiseert als er nog iets te raden valt. In die categorie valt Playboy TV. Kom je terecht op een erotische website, zoals deze, dan vind je daarboven in beeld een zoekvenster. Typ daar “Playboy TV swingers” en je hebt er de gratis afleveringen voor het kiezen.

De gevaren.
Op een grote mansion in Las Vegas ontvangt seksuoloog Jessica O’Reilly stellen, die uit willen vinden of ze als swingers door het leven willen gaan. Mensen dus die een zogenaamde open relatie hebben en waarbij seksbeleving met een ander dan de eigen partner op het menu kan staan. Het tekent dat er mensen zijn die anders met seksualiteit omgaan dan gemiddeld. Zij koppelen liefde los van seks. In feite is het iets om van te genieten, zoals er van veel andere facetten in het leven ook genoten kan worden. Dat dit niet voor iedereen is weggelegd spreekt voor zich. Veelal komt jaloezie om de hoek kijken. Wie dat ervaart is niet geschikt om er een swingers lifestyle op na te houden. Bovendien kan seks leiden tot verliefdheid en dat wordt door velen als glad ijs ervaren. Duidelijk afspraken kunnen dit voorkomen, maar alleen dan als partners daar honderd procent, met hoofd en hart, achter kunnen staan.

Newbies.
Koppels die zich voor het programma Swingers van Playboy TV hebben aangemeld genieten op zich van een bevredigend seksleven. Toch kriebelt er iets van nieuwsgierigheid of ze dit kunnen uitbouwen en delen met anderen. Per stretched limousine aangekomen bij het Swinghouse, worden ze door genoemde seksuoloog opgewacht. Ze tekenen vervolgens een overeenkomst, waaruit blijken moet dat zij zelf volledig achter hun keuze staan en er achteraf bij de show niets te claimen valt. Seksuele voor- en afkeuren worden daarbij vastgelegd. Is dat formele gedeelte afgerond, dan worden de deelnemers voorgesteld aan een groep doorgewinterde swingers. Er volgen kennismakingsgesprekjes en spelletjes met een erotisch karakter. Uiteindelijk eindigt de dag in The Red Room, een kamer geheel voorzien van rode matrassen en kussens. Iedereen doet het daar met iedereen en ook de twee newbies laten zich niet onbetuigd. Hoewel…

Het stemmetje.
Het is zeker niet zo dat elk stel volmondig zal toegeven aan wat vroeger losbandigheid werd genoemd. Er zijn deelnemers die rustig afwachten en in het verloop van de uitzending moeten overleggen en bijpraten, of ze bepaalde activiteiten zullen uitsluiten. Andere koppels mengen zich vol overgave in het
feestgedruis en zijn van plan deze levensstijl in de thuissituatie voort te zetten. Toch komt in elke uitzending wel even dat stemmetje in het achterhoofd langs dat zich afvraagt: is het goed wat we hier aan het doen zijn? Swingen is iets waarbij je niet over één nacht ijs moet gaan. Een activiteit waar je mogelijk veel bij te winnen hebt, maar ook te verliezen. Met name als de verlangens bij partners toch verschillend blijken te zijn. Als de één veel verder wil gaan dan de ander, dan kun je achteraf van dit experiment behoorlijk spijt krijgen en tegen jezelf zeggen; had ik de kat maar niet zo op het spek gebonden.

Live and let live.
Zeg jij het als je partner tanden heeft gepoetst met een tandpasta die jij niet zo lekker vindt ruiken? Je vrouw komt opgetogen thuis met een nieuwe jurk, maar jij vindt er iets niet zo mooi aan, heb je het er meteen over? Stel; het geneert jezelf dat je iets onaardigs hebt gezegd. Durf je te praten over je eigen nare karaktertrek? Het zijn zo maar wat voorbeelden van dingen die niet altijd gemakkelijk te bespreken zijn. Dan moet je je kwetsbaar opstellen en dat vindt niet iedereen gemakkelijk om te doen. Toch moet je als swinger je gêne overwinnen en het altijd direct zeggen als er iets is gebeurd, waar jouw innerlijke criticus over valt. Je zult maar jaloers worden als een vreemde toenadering tot jouw partner zoekt. Het zal maar voorkomen dat je partner de grenzen van wat jullie hebben afgesproken over gaat. Dan is het vertrouwen geschonden. Live and let live is een mooie afspraak, maar alleen de allersterkste kunnen dat aan. Bij de geringste twijfel staat het sein op rood.

Nederland.
Dat Playboy TV de Amerikaanse situatie laat zien, wil niet zeggen dat het in Nederland niet voorkomt. Zo telt ons land vele datingsites voor de kennismaking voorafgaand aan een bezoek aan huis en parenclubs waar swingers hun hobby kunnen beoefenen. Ook is er de website van Regioswingers en het platform Samenswingen. Bij swingen wordt er onderscheid gemaakt tussen soft swap en full swap. Bij de eerste vorm vindt er seks plaats tussen bijvoorbeeld twee echtparen in dezelfde ruimte, bij de tweede vorm is er sprake van partnerruil. Full swap vindt ook plaats als er sprake is van groepsseks. Bij een chemdate is er sprake van drugsgebruik tijdens de gezamenlijke seks. Wie meer wil weten kan naar deze reportage van RTN Nieuws kijken.

Levensstijl.
Swingen is een levensstijl die bij je passen moet. Seks als hobby, maar dan in optima forma. Lang niet geschikt voor iedereen, zo lijkt het, en ook niet gewenst bij iedereen. Het is dan ook goed om er geen waardeoordeel over te vormen. Wat de één verafschuwt, wordt geliefd door de ander. Waar er mensen zijn die seks met meerdere mensen tegelijk als een ware turn on ervaren, zegt de ander dat hij er niet aan denken moet. Swingen is, net als BDSM, een bijzondere vorm van erotiek beleving. Er zijn veel meer mensen die erotiek als levensstijl hanteren, maar zo ver als swingen niet willen gaan. Die het bij hun eigen partner houden, liefde en seks niet los kunnen koppelen, maar toch een hot and steamy seksleven hebben. Wat dat betreft zingt elk vogeltje zoals het gebekt is. Spijt, jaloezie en verliefdheden zijn echter de valkuilen, die niet te ontkennen zijn.

Redactie Shespot.

Beoordeel dit verhaal

Plaats een Reactie

Ben je een robot? *