— “Een erotische ontdekkingstocht vol fantasie en verbeelding” —

Van de redactie 28

Beste lezeressen, lezers, schrijfsters en schrijvers,

De maand april is alweer bijna om. En wederom is het gelukt om een nieuwe verhalenlijst, nu voor de maand mei, op te stellen. We realiseren ons dat er weer vele auteurs (m/v) zijn geweest die geheel belangeloos zich hebben ingespannen om een mooi erotisch verhaal te schrijven en dat naar ons op te sturen. Aan de cijferwaardering is te zien dat dit de ene keer wat beter lukt dan de andere keer. Maar al doende leert men, dus heb je eens een wat lager cijfer van de lezers/essen gekregen, laat dat je niet ontmoedigen. Heb je een hoog cijfer gekregen: goed zo, ga zo door.

Cijferwaardering.

Misschien vraag je je af hoe zo’n waardering tot stand komt. Uiteraard kan iedereen een cijfer toekennen aan een verhaal, maar er spelen vele facetten daarbij een rol. Zo is er de schrijfstijl. De verleden tijd in een verhaal geeft iets meer afstand, omdat die terugkijkend verslag doet van wat er al gebeurd is. Schrijft iemand in de tegenwoordige tijd (vooral in de eerste persoon: ik) dan vindt de gebeurtenis plaats op het moment dat het gelezen wordt. Dat spreekt net iets meer aan. Waar de ene lezeres houdt van bedekte termen, daar mag van de andere de daad geheel expliciet worden verwoord. De een houdt van dominantie, de ander juist niet. En zo is dat met alle seksuele voorkeuren die er zijn. Die bepalen voor een groot deel de waardering die men geeft. En dan is er de ervaring van de auteur. Zij die voor het eerst aan een verhaal zijn begonnen, die maken nu eenmaal beginnersfouten. Dat is helemaal niet erg, maar wil je dat de redactie eens kijkt naar een conceptverhaal van jou, stuur het dan per mail op, dan kunnen we je misschien tips geven. Het adres daarvoor is [email protected]

De lengte.

Onlangs ontvingen wij een verhaal van maar liefst 11.000 woorden. Nu is het zo dat een verhaal minimaal 1000 en maximaal 2000 woorden mag bevatten. Waarbij opgemerkt dat een veel te kort verhaal niet wordt gepubliceerd, maar een veel te lang verhaal wel. De reden is dat we een omvangrijk schrijfsel dan zelf in hoofdstukken knippen. Zo zien jullie deze maand dat een verhaal vijf (!) hoofdstukken kent. Wil je zelf de regie over de hoofdstukken houden, verdeel dan zelf je verhaal in delen en stuur alle delen op. Zo eindigt een hoofdstuk daar waar jij dat zelf hebt bedacht.

Vrouwvriendelijk.

Voorts troffen we op onze server een, door een vrouw geschreven, verhaal aan met de titel “Vacature: kutje gezocht”. Helaas hebben we dat in de prullenbak moeten gooien vanwege die tekst. We hebben dat beoordeeld als onvriendelijk tegenover vrouwen. Shespot blijft een website waar vrouwen zich thuis moeten kunnen voelen. Dat is eigenlijk het hoofdcriterium dat de redactie hanteert. Het komt af en toe voor dat het juist een man is die een fantasie opstuurt. Dat is toegestaan, maar ook hier geldt: vrouwvriendelijkheid bepaalt of het gepubliceerd wordt of niet.

Ik schrijf over seks!

Nog altijd bevindt het onderwerp seks zich in de taboesfeer. Het is daarom dat we enkel onder elk verhaal de voornaam van de schrijfster vermelden. “Ik schrijf graag, ik schrijf erotische verhalen”, dat zal lang niet iedereen zo verwoorden. Het is niet anders, het zal altijd zo zijn dat de ene persoon enkel heimelijk over dit onderwerp spreekt, terwijl de ander daar heel open over is. Echter: elke seksuoloog zal beamen dat seks gezond is en erover praten ook. Waarom zou je dan niet erover mogen schrijven? Het is juist gezond om je fantasieën te laten gaan. Het stimuleert misschien je eigen seksleven, en in elk geval je creativiteit. Daarom een oproep: durf je gedachten eens aan het papier (of je laptop) toe te vertrouwen. Bedenk eens dat jijzelf die hoofdpersoon in dat verhaal bent. Leef je eens uit: wat zou ik in de beschreven situatie doen? Hoe ver zou ik gaan, verder dan in de dagelijkse praktijk? Welke gedachten en gevoelens spelen bij mij een rol. In een verhaal kun je alles kwijt, ook je geheime wensen. Waarom? Omdat bij Shespot enkel je voornaam (of een gewenst pseudoniem) wordt vermeld. Privacy first! Kortom: van harte aan bevolen.

Verhalenlijst.

Rest de verhalenlijst voor de maand mei. Staat jouw verhaal hier nog niet tussen? Dat zou kunnen want we hebben ook al verhalen voor juni ontvangen. Kortom: dat komt vanzelf goed!

wo 1 mei Een nieuwe rol – deel 1
vr 3 mei Mama op de erotiekbeurs
ma 6 mei Speelse speeltjes
wo 8 mei Een nieuwe rol – deel 2
vr 10 mei De avonturen van Juliëtte en Sebas
ma 13 mei De netwerkborrel
wo 15 mei De pizzaman komt altijd… bezorgen!
vr 17 mei Een nieuwe rol – deel 3
ma 20 mei Hoe een verwendag mijn leven veranderde
wo 22 mei Dildo in de keuken
vr 24 mei Een nieuwe rol – deel 4
ma 27 mei Massage
wo 29 mei We waren toe aan wat meer spanning
vr 31 mei Een nieuwe rol – deel 5

Veel leesplezier gewenst,
Redactie Shespot.

Beoordeel dit verhaal

3 Reacties

  1. Wim Groot Bertink 11 mei 2024
  2. Redactie Shespot 11 mei 2024
  3. manon 11 mei 2024

Plaats een Reactie

Ben je een robot? *