— “Een erotische ontdekkingstocht vol fantasie en verbeelding” —

Van de redactie 11

Beste lezeressen, lezers, schrijfsters en schrijvers,

Bij de start van “the holiday season” hier alvast een leuke pakjesavond en fijne Kerstdagen gewenst. In het komende jaar hopen we een nieuwe website te presenteren. Diverse lezers hebben daartoe de enquête ingevuld. Met een aantal daarvan gaan we in overleg.

Schijfsters community.

In de vorige aflevering van deze rubriek werd nog eens aangegeven dat elke schrijfster gratis hulp kan krijgen, door een mailtje te sturen naar: [email protected]. Daar wordt gretig gebruik van gemaakt. We proberen namelijk binnen enkele dagen te reageren, zodat een auteur niet te lang hoeft te wachten tot ze weer verder kan. Waar wordt er zoal om gevraagd? We geven een lijstje van verzoeken die langs zijn gekomen:
– Mijn verhaal is af. Ik heb wel een titel, maar wat vinden jullie daarvan?
– Ik weet niet of mijn verhaal wel goed genoeg is voor de website.
– Ik schreef het zo op, maar jullie hebben het heel anders begrepen. Hoe krijg ik het zo dat iedereen snapt wat ik bedoel?
– Willen jullie het verhaal eens nakijken op fouten?
– Ik heb een verhaal af. Over het meeste ben ik wel tevreden, maar over het eind niet. Hoe los ik dat op?
– Mijn verhaal is te lang, hoe kort ik het in zonder dat het een slecht verhaal wordt?
In alle gevallen hebben de schrijfsters binnen twee dagen antwoord ontvangen. Met oplossingen, tips en in geval van correcties ook met uitleg erbij waarom iets op een andere manier wel juist is. Kortom: we vinden het leuk dat we kunnen helpen, als dat nodig is. Dus maak er gebruik van!

Schrijvende mannen.

Onlangs ontvingen wij een verhaal dat door een man geschreven was. Zoals jullie weten is dat op Shespot toegestaan (zie Van De Redactie 10), mits een man uitmaakt van een koppel en beide namen (of pseudoniemen), van man en vrouw, bij ons bekend zijn. Dat gaat zo: in de regel wil een koppel niet herkend worden. Sturen zij hun verhaal in met hun namen, dan geven zij daarbij aan of het e-mailadres openbaar mag worden of niet. Staat dat door hen niet aangevinkt, dan zullen de twee namen alleen met de beginletters onder het verhaal worden aangeduid. Evert en Marieke worden dan op de website met “E en M” vermeld. Overigens hebben we onlangs een verhaal, dat door een man geschreven is, afgekeurd vanwege de inhoud en de manier waarop er over mensen werd gesproken. Het is dus niet dat we tegen schrijfsels van mannen zijn, maar…. Zoals de website zegt: enig begrip voor vrouwen wordt wel verlangd.

Waardering in cijfers.

Er bestaat een grote kans dat de waardering in cijfers in de toekomst wordt afgeschaft. Er zijn teveel factoren die de cijferwaardering vervuilen. Zo zien we regelmatig dat een hoge waardering door een volgende stemmer wordt “afgestraft” met een laag cijfer. Andere aspecten kunnen zijn: de seksuele voorkeur van de lezer, het wel of niet open minded kunnen denken, het wel of niet kunnen waarderen van context in het verhaal etc. Kortom: het cijfer zegt minder over de kwaliteit van het verhaal en meer over de lezers. Voor hen die hun best hebben gedaan een leuk verhaal te schrijven en in te sturen kan dit demotiverend werken. Vandaar dat dit onderdeel het waarschijnlijk niet gaat halen bij het overleg over de nieuwe website.

Schrijftip.

Dialogen verlevendigen verhalen. Zeggen mensen iets, dan wordt er op gereageerd. Maar hoe schrijf je dat dan op? Je zou dus zeggen, daar gelden regels voor. Maar nee, dat blijkt niet tot op de punt en komma het geval, ook al is ons dat vroeger op school voorgehouden. Het staat ieder op zekere hoogte vrij, daar invulling aan te geven. Toch is de redactie soms druk doende om op dit punt interpunctie toe te voegen aan toegezonden stukken. Een werkje dat veel tijd kost. Hier een aanwijzing! “Willen jullie in elk geval aanhalingstekens zetten”, vragen we jullie, “zodat we iets sneller kunnen nakijken? Dank jullie wel!” *)

*) De voorbeeldzin: start met één of twee aanhalingstekens. Eerste woord met een hoofdletter. Zin afsluiten met één of twee aanhalingstekens. In dit voorbeeld loopt de zin door, dus een komma. Tussenzin starten met kleine letter en afsluiten met komma. Omdat de oorspronkelijke zin doorloopt verder gaan met kleine letter. De vraag afsluiten met vraagteken. Laatste zinsdeel starten met hoofdletter en afsluiten met leesteken (het uitroepteken). De dialoog afsluiten met één of twee aanhalingstekens.

Lijst.

We kunnen jullie voor de maand december de volgende verhalen aanbieden. Daarbij dankzeggend aan iedereen die meegeschreven heeft! Dit zijn:

2 dec Regen als pijpenstelen dl1, 5 dec Student life – Winegums en vanilleseks, 9 dec Regen als pijpenstelen dl2, 12 dec Happy Wellness dl3, 16 dec De spelletjesclub dl3, 19 dec Over de drempel, 23 dec Gemiste gevoelens, 26 dec Student life – eerlijk delen, 30 dec Een onstuimig sprookje dl 2.

De volgende verhalen worden in het nieuwe jaar ingepland:
Weerstaan, Lang leve de liefde, Martin en Ilse: verlegde grenzen dl2, Solistisch genot, Huis te koop, Martin en Ilse: Buitenpret, Student life – De buitendouche, Room with a view.

Groeten, redactie Shespot,

Beoordeel dit verhaal

2 Reacties

  1. Ilse 28 nov 2022
  2. Redactie 28 nov 2022

Plaats een Reactie

Ben je een robot? *