— “Een erotische ontdekkingstocht vol fantasie en verbeelding” —

Van de redactie 26

Beste schrijfsters en schrijvers en lezers (m/v).

Elke maand kunnen we, dankzij jullie, een nieuwe lijst verhalen aanbieden. En dan te bedenken dat we de enige website hebben, waarin maar liefst drie nagelnieuwe verhalen per week worden aangeboden. Daarom van ons, namens alle lezeressen en lezers: hartelijk dank! Het schrijven, het publiceren en commentaren lezen is leuk. Dus ken je iemand die schrijven kan, wijs die dan maar eens op Shespot. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Goede smaak.

We hebben deze maand een gepubliceerd verhaal verwijderd. De reacties op dat verhaal waren zodanig, dat we besloten naar aanleiding van dat commentaar, dat het toch eigenlijk niet bij ons op de website paste. Niet vrouwvriendelijk, niet getuigen van goede smaak, was de tendens van de opmerkingen. Het heeft ons ertoe gebracht het verhaal van Shespot te verwijderen. Dat is evenwel echt een uitzondering, want wat is goede smaak? Daar zullen de meningen sterk over verschillen. Waar we meer nadruk op leggen (houden) is de vrouwvriendelijkheid van de verhalen. Shespot is van oorsprong een website voor en door vrouwen. Mannelijke auteurs zijn er daarom aan gehouden dit criterium te respecteren. Dat doen zij overigens vrijwel altijd. Gelukkig blijft het afkeuren voor publicatie, of het achteraf verwijderen van verhalen de grote uitzondering op de regel.

Toen en nu.

“Jack kwam de kamer binnen gelopen, hij ziet Linda.” Even aandacht voor verleden- en tegenwoordige tijd. Hebben jullie de stijlfout gezien? Die komt met enige regelmaat voor en wordt door ons zo veel mogelijk gecorrigeerd: in één zin staat zowel verleden- als tegenwoordige tijd. Dat dit voorkomt is logisch verklaard: een schrijfster of schrijver zit met het hoofd zo in het verhaal, dat het typen vaak een kwestie van go with the flow wordt. Om het schrijven te vereenvoudigen kun je aanhouden: kies vooraf in welke tijd je het verhaal gaat schrijven en houd dat dan van begin tot eind vol. Flashbacks kun je uiteraard altijd in de verleden tijd schrijven. En het verhaal nog eens goed controleren, voor dat je dat opstuurt, is een goede gewoonte.

Reacties.

Elk verhaal wordt door de lezers(m/v) beoordeeld met een cijfer. Veel leuker is het nog voor de auteurs, om de reacties te vernemen op hun bedenksels. Complimenten, opbouwende aanwijzingen, ze stimuleren om nog eens een verhaal in te sturen. Dus heb je eens een verhaal gelezen, laat gerust iets achter dat de betreffende auteur goed doet of helpt. We prijzen ons gelukkig dat de commentaren altijd vanuit een positieve insteek worden gegeven. Mooi, leuk, fijn!

Verhalenlijst.

Dit zijn de verhalen voor de maand maart.
Aan iedereen die mee schreef: hartelijk dank!

vr 1 mrt Spannende buitenseks
ma 4 mrt Muze
wo 6 mrt Mr X
vr 8 mrt Helemaal alleen, toch?
ma 11 mrt Een spannende uitdaging, deel 1
wo 13 mrt Een spannende uitdaging, deel 2
vr 15 mrt Ondeugend stel
ma 18 mrt Iemand nog een gin-tonic?
wo 20 mrt Afspraakje
vr 22 mrt Onverwachte overnachting deel 2
ma 25 mrt Geen weerstand – deel 1
wo 27 mrt Geen weerstand – deel 2
vr 29 mrt Keukenstoel

Redactie Shespot.

Beoordeel dit verhaal

2 Reacties

  1. Chris 29 feb 2024
  2. Redactie Shespot 29 feb 2024

Plaats een Reactie

Ben je een robot? *