— “Een erotische ontdekkingstocht vol fantasie en verbeelding” —

Van de redactie 17

Beste lezeressen, lezers, schrijfsters en schrijvers,

Oproep.
In de vorige post van de redactie hebben we een oproep gedaan. We zagen op de planningskalender een tekort aan verhalen en deden daarom een dringende oproep om ook eens een vertelsel in te sturen. We zijn blij dat de auteurs onder jullie daar gehoor aan hebben gegeven. Zodanig zelfs dat we hieronder een lijst van enkel nagelnieuwe verhalen kunnen aanbieden. Geweldig! “Ga zo door”, zeggen we. Jullie zien dat die honderden, soms meer dan duizend, keren worden gelezen! En bovendien hoog worden gewaardeerd.

Archief.
Ook vertelden we over een archief te beschikken van oudere, niet eerder verschenen verhalen te beschikken. Toen we daar eentje van plaatsten werd dat meteen herkend als hetzelfde verhaal onder een andere titel (dankzij Fenna). Dat heeft ons doen besluiten om dat archief in de digitale prullenbak te kieperen. Dit om duplicaten op onze website te voorkomen. Het gevolg is dus wel dat we geen buffer meer hebben. Zijn de verhalen op, dan zijn ze op.

Aanhalingstekens.
We krijgen nog wel eens verhalen binnen waarin dialogen niet tussen aanhalingstekens gezet zijn. Dit kan verwarrend werken. Daarom aan jullie (zij die het betreffen) de vraag of jullie daar even aan willen denken. Dat scheelt ons een hoop nakijk- en verbeterwerk. Hoewel de regels daaromtrent niet honderd procent vaststaan, hier toch even een voorbeeld (let op de aanhalingstekens, kleine- en hoofdletters, dubbele punt of komma). Hij zei: “kom lieverd”. “Kom lieverd”, zei hij. “Laten we daar gaan zitten”, zei hij, wijzend naar de bank, “dan schenk ik iets lekkers in”.

Lengte.
Een verhaal voor Shespot moet minimaal 1000 woorden lang zijn en maximaal 2000. Eerder gaven we aan dat we als redactie een te lang verhaal in twee hoofdstukken knippen, als een auteur dat niet zelf gedaan heeft. Maar andersom komt ook voor. Dan ontvangen we een verhaal in deel 1 en deel 2, terwijl beide delen te kort zijn. In dat geval voegen we beide delen samen tot één geheel.

Nieuwe website.
Achter de schermen wordt druk gewerkt aan een nieuwe website van Shespot. Jullie vragen je misschien af waarom dat zo lang duurt. Dat komt omdat we dit keer ingezet hebben op het verkrijgen van feedback van de gebruikers. Zo worden er zaken weggelaten, terwijl er nieuwe mogelijkheden worden toegevoegd. Dat vraagt om een lange testfase, zeker als we willen dat de site intuïtief goed werkt. Kortom: wat in het vat zit verzuurt niet.

Vrouwvriendelijk.
Er was bij de verhalen enige vraag naar wat nu eigenlijk vrouwvriendelijk is. Zeker als bekend is dat de vrouwelijke fantasie niet onder doet voor de mannelijke. Het antwoord op die vraag is dat het de toon is die bepaalt of we iets wel of niet als zodanig beschouwen. Hier even een voorbeeld, met het woord slet. Stel dat twee mensen in een verhaal hartstochtelijk met elkaar vrijen en een man zegt: “wat ben je toch een lekkere slet”, dan kan dat in de dirty talk tussen twee mensen prima passen. Het woord slet drukt uit dat de dame in kwestie er echt wat prettigs van maakt in bed. Maar staat er: die slet neukt alles dat beweegt, dan is het duidelijk dat die zin minachting uitdrukt. We zullen in dat geval het verhaal bespreken, de zin verwijderen, of als het hele verhaal op die minachting is gestoeld, niet publiceren.

Shespotverhaal
Jullie weten het: heb je hulp nodig bij het schrijven, dan kun je van ons gratis tips krijgen, vragen om correcties of creatieve ideeën. Op verzoek lezen we geregeld hele verhalen door en dragen in ons antwoord ideeen aan om het verhaal levendiger te maken, vertellen het indien nodig als iets niet klopt qua taalgebruik of spelling of proberen een vastgelopen verhaal weer vlot te trekken. Er zijn weer verschillende auteurs geweest die hier gebruik van hebben gemaakt. Zij geven er blijk van dit zeer te waarderen, dus zit je vast met je verhaal, mail ons. Binnen enkele dagen heb je antwoord. Mail naar [email protected]

Nieuwe lijst.
Hieronder een lijst van nieuwe verhalen. Dank aan de M/V auteurs! Veel plezier bij het lezen.

ma 3 apr Mijn eerste massage

wo 5 apr Wat een spannende tijd

vr 7 apr Hoe een eerste bezoek aan de vrouwenfilmzaal..

ma 10 apr Zomerbriesje

wo 12 apr Georgia in Italië Hoofdstuk 3: Belofte maakt schuld

vr 14 apr Nu is het mijn beurt

ma 17 apr Een sprookje buiten

wo 19 apr Van kledingzaak naar bedrijfsfeest deel 1

vr 21 apr Van kledingzaak naar bedrijfsfeest deel 2

ma 24 apr Volledige overgave

wo 26 apr

vr 28 apr De interim trainer, deel 3

Groeten, redactie Shespot.

Beoordeel dit verhaal

Plaats een Reactie

Ben je een robot? *