— “Een erotische ontdekkingstocht vol fantasie en verbeelding” —

Van de redactie 15

Beste lezers en lezeressen,

Er is weer een maand voorbij, dus tijd voor een update.

Drie keer in de week.

Nee, hier gaat het niet om hoe vaak er in Nederland gevreeën wordt, maar om het aantal verhalen dat er per week wordt gepubliceerd. Dat zijn er drie en wel op maandag, woensdag en vrijdag. Dat heeft tot gevolg dat er veel verhalen binnen moeten komen, want de voorraad slinkt gestaag. Inmiddels hebben we ook een, niet eerder geplaatst archiefverhaal, opgefrist en ingepland. En dus.. aan alle auteurs (m/v) de oproep: stuur ze maar op jullie hersenspinsels. Vrouwvriendelijk en opwindend, we lezen ze allemaal!

Verhaal in stukjes 1.

Het leuke is dat er ook schrijfsters en schrijvers zijn die blijkbaar zoveel inspiratie hebben dat hun verhaal veel te lang wordt. We houden aan dat een stuk proza minimaal 1000 woorden moet tellen, maar niet meer dan 2000. Komt er een verhaal binnen dat beduidend langer is, dan is het verzoek aan jullie om het in twee delen op te knippen en dus beide delen te uploaden. Gebeurt dat niet, dan knipt de redactie het verhaal in deel 1 en deel 2. Het nadeel daarvan is dat de knip mogelijk niet op de meest logische plek in het verhaal terecht kan komen. Daarom: wil je dat voorkomen, verdeel dan zelf je story.

Verhaal in stukjes 2.

Ook komt het voor dat een verhaal in te kleine delen (bijvoorbeeld 600 woorden) wordt opgestuurd. Het is dan aan de redactie om die delen bij elkaar te voegen, waardoor het een geheel wordt. Onze vraag aan jullie is om dat niet te doen. Het is namelijk niet altijd duidelijk wat bij elkaar hoort, daar de titels vaak ook nog verschillen. Kortom: voor de redactie een puzzel.

Verhaal in stukjes 3.

Wat het eerst komt… het gebeurt dat een auteur een eerdere versie verbetert en die vervolgens uploadt. Op zich is het fijn dat er blijkbaar met de nodige zorg aan een stuk gewerkt wordt, maar het is voor de redactie niet doenlijk daarop in te gaan. Er is dan aan de eerste versie, door ons, al veel tijd besteed (nakijken, corrigeren, redigeren). Moet die versie overschreven worden door een tweede, later binnengekomen correctie, dan is dat dubbel werk. Dit wordt opgelost door een verhaal pas in te sturen als je er, als auteur, echt tevreden over bent. Wat werkt is het verhaal even een paar daagjes digitaal aan de kant te leggen en bijvoorbeeld een dag later te herlezen. Dan zie je meteen wat je liever anders had verwoord, en je ziet de taalfouten dan ook ineens staan. Ben je er dan content mee, zend het in.

Reacties.

We vinden het erg leuk dat er op verhalen wordt gereageerd, het maakt de website levendig. Helaas is het zo dat er door deze mogelijkheid ook veel spam binnenkomt. Daar zien jullie verder niks van, daar dit door een spamfilter wordt aangemerkt op de server. Wat jullie wel kan gebeuren is dat er een melding komt dat een reactie eerst gemodereerd wordt voordat het geplaatst wordt. Voor alle duidelijkheid: berichten worden niet gemodereerd. Het is een automatische melding van het spamfilter. Het nadeel is wel dat een reactie dan met de hand moet worden toegelaten. Daar ziet de redactie op toe. Dagelijks wordt er door ons ingelogd of er nog ongeplaatste reacties zijn. Kortom: krijg je die melding, meestal staat de volgende dag je inbreng online!

Lijstje.

Tot slot volgt hier nog het lijstje verhalen van de maand februari:

wo 1 feb Een heet sprookje
vr 3 feb Het is een nacht…
ma 6 feb Georgia in Italie
wo 8 feb Georgia in Italië – Hoofdstuk twee: Franco
vr 10 feb Verlangen wordt bewaarheid, deel 1
ma 13 feb Verlangen wordt bewaarheid, deel 2.
wo 15 feb Hete momenten in de sauna deel 1.
vr 17 feb Hete momenten in de sauna deel 2.
ma 20 feb Een striemende regenbui
wo 22 feb Student life – Het huisfeestje
vr 24 feb ???
ma 27 feb ???

Dank aan alle auteurs en veel leesplezier gewenst,

Redactie Shespot.

Beoordeel dit verhaal

Plaats een Reactie

Ben je een robot? *