— “Een erotische ontdekkingstocht vol fantasie en verbeelding” —

Samen masturberen

Hoi hoi leuke lezer,

Wij zijn Anne en Leila. Twee afgestudeerde seksuologen met een missie. Onze missie is om alle taboes rondom seksualiteit, intimiteit en relaties bespreekbaar te maken en het liefste ook te doorbreken. Naast dat we actief zijn op social media hebben we ook onze eigen online praktijk  en werken we in een praktijk in België als seksuoloog. We hopen dat je onze artikelen voor SheSpot leuk en interessant vindt. Als je vragen hebt kun je ons altijd benaderen!

Eerder hebben we het gehad hoe jij je perfecte sextoy kunt vinden en hebben we je meegenomen in de wereld van de vibrators. Tijdens deze blog geven we tips hoe jij en je (seks)partner samen kunnen genieten van masturberen.

Het is een fabel dat masturberen alleen gebeurt als je in je eentje bezig bent. Nee, je kunt zeker ook samen masturberen. Masturberen betekent dat je jezelf seksueel stimuleert en als je dit naast je sexy partner doet dan kunnen jullie hier beide van genieten. Een hele nieuwe wereld kan voor je opengaan als je samen met je (seks)partner(s) masturbeert. Het kan een aanvulling worden op je seksleven.

We horen heel vaak dat mensen bang zijn om dit te doen en dat is heel begrijpelijk. Soloseks (ander woord voor masturberen) is erg kwetsbaar. Je laat namelijk zien aan de ander waar jij van geniet en dit doe je met iets wat een hele lange tijd alleen van jou was. Het is bijna alsof je jouw dagboek voorleest aan een ander.

Voordat we een aantal tips geven om samen te genieten van masturberen willen we twee dingen wel duidelijk maken. Allereest betekent samen masturberen niet dat je nooit meer alleen kunt masturberen! Blijf dat ook vooral doen natuurlijk! En als tweede, voel je zeker niet verplicht om het samen masturberen te proberen. Heb je het idee dat dit niets voor jou is? Dan hoef je het niet te doen. Jij bent de baas!

Tip #1: Bespreek het samen!

Daar begint bijna alles mee! Bespreek met je partner of sekspartner dat je het leuk lijkt om samen te masturberen. Of niet samen, maar dat jij voor de ander masturbeert. Geef aan wat je daaraan opwindt en vraag of je partner er ook al eens over had nagedacht. Jullie kunnen als tussen stap ook samen fantaseren over het samen masturberen bijvoorbeeld tijdens sexting. Zo bespreek je op een andere, maar nog steeds fijne, manier wat jullie leuk en lekker hieraan zouden vinden.

Tip #2: Standjes

Net zoals bij alle andere soorten seks kun je bij masturberen verschillende standjes proberen. De meeste mensen masturberen door op hun rug te liggen en met hun benen wat wijder, maar de mogelijkheden zijn oneindig. Probeer het bijvoorbeeld eens op je buik of op je zij! Je kunt je voorstellen als je dit samen doet het zorgt voor nóg meer variatie! Beide op jullie zij met de gezichten naar elkaar toe terwijl jullie zoenen, of eentje op de rug en de ander on top.

Tip #3: Sextoys

Het fijne aan seks is dat je in principe niks anders nodig hebt dan je eigen lichaam, maar je kunt natuurlijk ook sextoys toevoegen! Sextoys kunnen op veel manieren gebruikt worden: in je eentje, samen met iemand anders, op afstand of tijdens samen soloseks.

Het is super chill dat je tijdens het masturberen samen beide je eigen sextoy kunt gebruiken. Als je bijvoorbeeld koppeltoys niet zo fijn vindt, dan is dit top voor jou!

Tip #4: Even weg van de penetratie?

Samen genieten van soloseks is ook ideaal als je eventjes geen zin hebt in penetratie of andere vormen van seks. Als het bijvoorbeeld een bloedhete dag is dan kan het heel benauwend zijn om je flink op, in en naast elkaar in te spannen. En als je dan toch wel opgewonden bent, dan kunnen jullie lekker naast elkaar liggen en samen masturberen.

Tip #5: Varieer tijdens je sexytime

Zoals je hebt kunnen lezen, kun je met samen masturberen allerlei kanten op! Daarom is het ook zeker aan te raden om het meer toe te voegen in je seksleven (alleen als je het leuk vindt natuurlijk). Varieer en probeer! Gooi je seksuele script opzij en ga van orale seks naar samen masturberen, naar penetratie seks, terug naar masturberen en eindig met elkaar een handje helpen.

Je kunt er alle kanten mee op!
Heel veel plezier!

Liefs,

Anne en Leila
De seksuologen met twee

 

Beoordeel dit verhaal

Eén Reactie

  1. jwbr 28 dec 2021

Plaats een Reactie

Ben je een robot? *