— “Een erotische ontdekkingstocht vol fantasie en verbeelding” —

SINGLE VROUW IN EEN PARENCLUB

Ze heet Tarja Meijers, geboren in 1972, is moeder en ze heeft geen partner. Maar wel de behoefte aan seks. Ze besluit op een dag, na struintochten op het internet, een parenclub te bezoeken. Die zijn er in soorten en maten. En zo zijn ze er ook clubs waar je als single vrouw toegang hebt. Nadat ze meer dan tien jaar in het wereldje van de parenclubs heeft rondgekeken en actief heeft deelgenomen, besluit ze haar belevenissen op schrift te stellen. Dat levert het boek “Single vrouw in een parenclub” op. Nadrukkelijk vermeldt ze dat het geen gids betreft, maar een verhalenboek. Daar houdt ze zichzelf niet helemaal aan, daar ze wel een lijst van clubs in Nederland en België toevoegt, evenals een reeks do’s en don’ts. Ook beantwoordt ze vragen die de omgeving aan haar stelde over haar avonturen.

Eén van de gestelde vragen luidt of een parenclub ook iets voor muurbloempjes is. Eigenlijk een overbodige vraag als je het boek hebt gelezen. Overal waar Tarja komt maakt zij de dienst uit. Extrovert als ze is moet ze mannen nee verkopen als ze geen zin heeft in seks. Dat assertieve karakter is essentieel, daar ze als single vrouw in de parenclub steevast een uitzondering is. Daar tegenover een surplus aan single of getrouwde mannen die als vliegen om haar heen draaien. Condooms zijn bij de toegangsprijs inbegrepen, kortom daar hoeft niemand op te bezuinigen. Een rendez-vous is maar zo gemaakt in de vele beschikbare erotische ruimtes en kleine kamertjes. Overal zijn er (plastic) matrassen beschikbaar en is Tarja druk doende met iemand van haar gading, dan kijkt ze niet raar op als er alweer andere mannen zich toegang tot de ruimte hebben verschaft. Zogezegd: ready for action.

Het grote voordeel van een parenclub noemt ze dat het veiliger is dan een afspraakje in een hotel of elders. In feite is er altijd toezicht, omdat er zoveel mensen in je omgeving zijn in een parenclub. En mensen die de regels overtreden worden de club uitgezet. Bovendien heeft ze goede ervaringen met de regel “nee is nee”. Op een enkele zeurende man na, wordt er snel genoegen genomen met een afwijzende reactie op een verzoek tot neuken. Aan de andere kant: je moet als clubbezoeker seks en liefde goed kunnen scheiden. In een parenclub gaat het enkel om seks. Het is voor de liefhebber quality time op lichamelijk vlak. De tijdelijke binding gaat tot aan de voordeur. Iemand met een jaloers karakter doet zichzelf alleen maar pijn tijdens clubbezoek. Niet gaan dan!

Het boek geeft een levendig beeld van Tarja Meijers’ belevenissen, haar ervaringen, gedachten en gevoelens. Daaruit blijkt maar weer dat alles mensenwerk is. Waar een contact in het ene geval prettig is, daar kan men zich verbazen over de onbehouwenheid van anderen. Zo is het met de lezer ook. De ene zal deze verhalen herkennen vanuit de praktijk, de andere wentelt zich in een geheel nieuwe wereld. Eentje van wel de lusten, maar niet de lasten. Luchtig en met de nodige humor neemt Tarja de lezer bij de hand en verzorgt op haar wijze een rondleiding. Haar moeder kent haar hobby, maar uiteindelijk vertelt ze het haar omgeving ook. Want waarom zou je als onafhankelijke vrouw geen seks mogen hebben en daar eerlijk over zijn?

Tot slot. Het betreft een goed geschreven boek. Geen wonder, daar Tarja Meijers aangeeft dat schrijven een grote liefhebberij van haar is. Dat heeft haar in staat gesteld een nieuwe wereld te beschrijven, zonder zichzelf in sensatiezucht te verliezen. Realisme is drijfveer, de sterke vrouw in haar is opgestaan. Het boek is uitgegeven als een iets dikkere paperback en dat kun je ietwat minder aantrekkelijk vinden. Geen foto’s, geen opsmuk, maar echt een pocket en dat voor de prijs van twintig euro. Wie dat geen bezwaar vindt doet in elk geval geen miskoop.

Just Publishers ISBN 97890 8975 882 8

Redactie Shespot.

Beoordeel dit verhaal

Plaats een Reactie

Ben je een robot? *