— “Een erotische ontdekkingstocht vol fantasie en verbeelding” —

Voor ieder wat wils, dé verschillende vibrators.

De vibrator. De sextoy die iedereen wel kent. Het trilt en doet voor vele personen met een vulva wonderen! Deze keer willen we je graag meenemen in de wereld van de vibrator. Er zijn namelijk vele verschillende soorten van deze sextoy. Juist omdat er zoveel zijn, is er voor ieder wat wils. Kijk, voel en probeer!

De clitorale vibrator is zoals het woord al zegt een vibrator die zich vooral focust op de clitoris. Deze vibrators zijn vaak klein en kunnen heftig trillen. Omdat de clitoris veel groter is dan enkel het topje dat we kunnen zien, kan het ook fijn zijn om deze sextoy niet direct op het zichtbare knopje te zetten, maar meer wat aan de buitenkant en de vulva lippen. Het is sowieso goed om met welke sextoy dan ook te voelen hoe de aanraking voelt op de rest van je lichaam. Zo kunnen de trillingen van vibrators ook heel fijn zijn om te voelen op het perineum. Dit is het gevoelige stukje huid dat zich tussen de balzak en anus of vaginaopening en anus bevindt. Zo kan een speeltje die eigenlijk bedoeld is voor personen met een clitoris ook erg leuk zijn voor iemand met een penis. Een perineum hebben we ten slotte allemaal.

Naast de clitorale vibrator zijn er ook vibrators die speciaal ontworpen zijn voor vaginaal gebruik. Door een bepaalde hoek en de trillingen zouden deze ervoor kunnen zorgen dat er een plekje bereikt wordt wat je fijn vindt. Vaak spreekt men dan over de ‘mysterieuze G-spot’. Wij zijn niet van mening dat er een speciale spot is die er bij iedereen zit, maar geloven dat de uiteindes van de clitoris (die zich in het lichaam bevinden) ook vanuit de vaginawand gestimuleerd kunnen worden en dat dit fijn aanvoelt. Zo wordt de vaginale vibrator stiekem toch ook een beetje een clitorale vibrator (snap je het nog ;)). Deze vaginale vibrators kunnen soms ook stootbewegingen maken.

Natuurlijk zijn er vele opties en combinaties mogelijk in de wereld van sextoys. Zo is de rabbit vibrator een combinatie van een clitorale mét vaginale vibrator. 2 in 1 dus!

Ben je opzoek naar een vibrator die heftige trillingen maakt, niet voor inwendig gebruik is, maar wel een ideale tool om mee te masseren? Dan is een Wand Vibrator zeker een optie! De vaak wat grotere rondere kop van deze sextoy geeft harde trillingen die voor sommige clitorissen juist te intens zijn. Oorspronkelijk was het eerste ontwerp van deze sextoy helemaal niet bedoeld als vibrator maar juist als massage tool! In de apotheek kon men deze kopen, totdat men erachter kwam dat deze massage tool ook heel goed werkte om wat ontspanning te bieden wanneer de clitoris ermee werd gestimuleerd.

Een van de meest gekende clitorale vibrators van het moment noemt men eigenlijk een stimulator. Dit zijn de toys die werken met luchtdrukgolfjes. Het is dus geen directe trilling die je op de clitoris zet, vandaar dat het een stimulator is en geen vibrator. Toch zetten we deze in het lijstje, omdat juist de indirecte stimulatie ervoor zorgt dat dit een sextoy is die voor vele personen een fijn gevoel kan geven. Juist door de golfjes wordt niet alleen het zichtbare stukje, maar ook het onzichtbare stuk van de clitoris gestimuleerd en kan een orgasme nog intenser worden ervaren.

Onthoud goed dat niet elke soort vibrator geschikt is voor iedereen. Elke vulva, vagina en clitoris is anders. Hopelijk hebben we je iets op weg kunnen helpen in deze wondere wereld van de vibrators.

Liefs,

Anne en Leila
De Seksuologen met Twee

Beoordeel dit verhaal

Eén Reactie

  1. Jan 03 mei 2022

Plaats een Reactie

Ben je een robot? *