— “Een erotische ontdekkingstocht vol fantasie en verbeelding” —

Zo sexy is ChatGTP

A.I.
Artificial Intelligence, of wel kunstmatige intelligentie is booming. Vooral in het nieuws gekomen sinds scholieren en studenten hun werkstukken laten schrijven door ChatGTP. Op scholen hebben leerkrachten het er maar druk mee, zij moeten zien te onderscheiden wat nu daadwerkelijk met de hand is geschreven en wat er door computers is gegenereerd. A.I. kent nog veel meer toepassingen. Het beeldbewerkingsprogramma waarmee we voor Shespot foto’s bewerken zit er bijvoorbeeld vol mee. Een voorbeeldje: wilden we vroeger een foto vergroten, dan gaf dat altijd als resultaat een korrelig en onscherp beeld. Momenteel berekent de software met welke kleurtonen de afbeelding moeten worden vermeerderd in het aantal toegevoegde pixels, met een haarscherpe vergrote foto als resultaat.

Een verhaal schrijven.
Voor Shespot worden veel erotische verhalen geschreven. Daarom vroeg de redactie zich af of dit type verhaal ook door ChatGTP geschreven kon worden. Met een druk op de knop dus eigenlijk. In theorie is het immers zo dat een opdracht als: “schrijf een verhaal waarin twee mensen hartstochtelijke seks met elkaar hebben”, zou moeten leiden tot een smeuïge vertelling. We wilden het echter voorzichtig aanpakken. Daarom zijn we gestart met een verhaal dat weliswaar romantiek in zijn heeft, maar waar de lichamelijke liefde nog geen onderdeel van vormt. Daarom zijn we gestart met de opdracht:

“Maak een romantisch verhaal over Suze en John”.
Dit gaf onderstaand verhaal als resultaat:

ChatGPT over Suze en John.
Suze en John hadden elkaar ontmoet op een warme zomerdag in het pittoreske stadje waar ze allebei waren opgegroeid. Ze waren altijd al goede vrienden geweest, maar op die dag voelde de lucht anders, gevuld met een betoverende energie die hun harten liet kloppen als nooit tevoren.

Het begon allemaal toen Suze en John besloten om samen naar het jaarlijkse zomerfestival te gaan. Het hele stadje was versierd met kleurrijke vlaggen en lichten, en de geur van smakelijk festivalvoedsel vulde de lucht. Suze droeg een zomerjurkje met bloemenprint dat haar ogen deed oplichten, terwijl John er knap uitzag in zijn linnen overhemd.

Ze begonnen de avond met het delen van een zakje suikerspin, terwijl ze naar de live muziek luisterden en samen dansten onder de sterrenhemel. Terwijl ze lachten en plezier hadden, leken alle zorgen van de wereld te verdwijnen.

Na een betoverende avond vol muziek en gelach besloten ze een wandeling te maken langs het meer dat het stadje omringde. Het maanlicht glinsterde op het kalme water, en ze zaten samen op een bankje, dicht tegen elkaar aan. Hun handen raakten elkaar zachtjes en er ontstond een elektrische vonk tussen hen.

John keek Suze diep in de ogen en zei: “Suze, ik heb altijd al van je gehouden, meer dan een vriend. Deze avond heeft me laten realiseren dat ik mijn gevoelens niet langer kan negeren.”

Suze glimlachte, haar hart bonzend in haar borst. “John, ik voel hetzelfde. Ik kan me geen leven voorstellen zonder jou.”

Op dat moment leunden ze naar elkaar toe en deelden ze hun eerste kus, een kus die vervuld was van liefde en beloftes voor de toekomst. De sterren leken helderder te schijnen boven hen, terwijl ze in elkaars armen lagen en genoten van het moment.

Vanaf die dag werden Suze en John onafscheidelijk. Ze gingen samen door het leven, steunden elkaar in moeilijke tijden en vierden hun geluk in goede tijden. Ze wisten dat hun liefde voor elkaar voorbestemd was, en ze waren vastbesloten om samen oud te worden, hand in hand, net zoals ze die betoverende zomernacht begonnen waren, onder de stralende sterrenhemel.

Kus.
We zien aan het resultaat, dat er hier en daar een opmerking te maken valt over het al dan niet correcte Nederlands. Maar vooral dat romantiek wordt beschreven als iets dat in lichamelijke zin niet verder gaat dan een kus. Daarom hebben we besloten om de opdracht nogmaals in te voeren, maar dan met een aanwijzing van seksuele aard:

“Maak hetzelfde verhaal, maar nu geeft Suze orale seks aan John”.

Op tilt.
Meteen sloeg ChatGTP alarm. Dit was toch niet de bedoeling? Seks is blijkbaar iets dat niet mag, niet hoort en buiten de limieten van het programma treedt. Kortom: het taboe leeft! We kregen deze melding:

“User!
This content may violate our content policy. If you believe this to be in error, please submit your feedback — your input will aid our research in this area.
ChatGPT”

Taboe.
Het is duidelijk: ChatGTP komt uit de USA (het Amerikaanse OpenAI). Het land met de grootste porno-industrie. Het land waar hooggeplaatste personen in de politiek en het zakenleven keer op keer in de fout gaan in verband met seksuele schandalen. Het land waar seks een taboe blijft, zo lang kerken grote invloed uitoefenen op de politiek. Op dat vlak zijn de States nou niet bepaald “The land of the free”.

Geruststelling.
Toch herbergt bovenstaande een geruststelling in zich. De verhalen op Shespot worden nog echt met de hand getypt. Ze worden daarna ook met de hand nagekeken en zo nodig gecorrigeerd. Shespot is modern in alle opzichten, maar het echte schrijfwerk is honderd procent een ambacht gebleven!

Redactie Shespot.

Beoordeel dit verhaal

Eén Reactie

  1. Lola 30 sep 2023

Plaats een Reactie

Ben je een robot? *