— “Een erotische ontdekkingstocht vol fantasie en verbeelding” —

Tantra Festival Amsterdam

Dit Nederlandse festival draait volledig om de kunst van het liefhebben

Wie liefheeft, staat in contact met haar of zijn lichaam. Althans, als we de eeuwenoude Tantra-leer erop naslaan kan je er niet omheen dat seksualiteit, energie en lichaam één zijn. Daarom heeft organisatie Art of Loving het Tantra Festival (28 t/m 30 april) in het leven geroepen, voor iedereen die hier meer over wil leren. “Tantra helpt je om seksuele energie te laten stromen door je hele lichaam, waardoor je cellen tot bloei komen en je je lichaam kunt helen”, zegt Rakesh van Art of Loving. “Je hart openen voor iemand, echt in contact staan. Daar zit voor mij eigenlijk de ware leer in.”

Het Tantra Festival staat dit jaar volledig in het thema ‘Let’s make life colorful’, want “als er iets meer kleur en sprankeling geeft aan je leven is het tantra”, zegt Art of Loving. De workshop-topics variëren dan ook van contact maken met je seksuele energie in de kundalini yoga, tot het verdiepen van je tantrische relatie. De workshops vinden plaats onder begeleiding van Nederlandse en internationale docenden, onder wie Santoshi – bekend van Ibiza Tantra Festival – en James Stevenson uit Schotland.

“Je hart openen voor iemand, echt in contact staan. Daar zit voor mij eigenlijk de ware leer in” 

Mocht je ’s avonds de energie door je lijf voelen stromen, kan je dansen op livemuziek en Tantric Dance, ook wel ‘een magische, muzikale reis’ genoemd. Kortom: voor iedereen die nieuwsgierig is naar de tantrische leer, van beginner tot gevorderde, kan op dit festival terecht en meer leren over de kunst van het liefhebben, hoe je je relatie kunt verdiepen en je seksuele energie. “Seksuele energie is de meest krachtige energie die we hebben. Het staat aan de basis van het leven, het is pure creatiekracht! Als we die energie op een goede manier weten in te zetten, hebben we goud in handen. Het is je innerlijk vuur, je levensenergie. Door tantrische oefeningen kun je die krachtige energiestroom inzetten om blokkades te laten smelten”, legt Elfriede van der Sanden van Art of Loving uit. Het doel is om de maskers af te laten vallen en terug te keren naar de speelsheid en nieuwsgierigheid die je ooit bezat, voegt Rakesh toe. 

“Het doel is om de maskers af te laten vallen en terug te keren naar de speelsheid en nieuwsgierigheid die je ooit bezat”

Tot slot: uit onderzoek (2014) van ee Nederlandse pornozender blijkt dat maar liefst 55% van de vrouwen en 63% van de mannen weleens tantraseks heeft geprobeerd. Daar blijft het niet bij: van deze seksavonturiers wil de helft van de vrouwen en ruim een derde van de mannen alleen nog maar eindeloze, tantrische orgasmes. Tantra is een vorm van meditatie, een manier voor jou en je partner om elkaar op een intieme manier te herontdekken. Het is niet alleen leuk, het kan ook zorgen tot een diepere connectie met je partner en een fijner seksleven. Als dat iets is waar je nieuwsgierig naar bent, is het Tantra Festival zeker een aanrader.

Meer weten? Kijk op https://tantrafestival.amsterdamTickets bestel je via: https://ticket.tantrafestistival.amsterdam

 

 

 

Beoordeel dit verhaal

Plaats een Reactie

Ben je een robot? *