— “Een erotische ontdekkingstocht vol fantasie en verbeelding” —

Swingen deel 3: Het verschil tussen swingen en naar een parenclub gaan

Jullie willen swingen of naar een parenclub, misschien wel allebei. Maar, wat is nou het verschil tussen swingen en naar een parenclub gaan? Is er wel een duidelijk verschil aan te duiden tussen die twee? “Veel mensen denken dat alle swingers aan partnerruil doen, maar dit is een groot misverstand. Swingen bestaat uit verschillende vormen met voor iedereen zijn eigen individuele grenzen, waar partnerruil, na instemming van beide partners, een onderdeel van kan zijn”, stelt het blog Wat Is Swingen. Swingen en parenclubs zijn dus niet onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Privé swingen of swingen in een parenclub?
“Een parenclub, ook wel swingersclub genoemd, is een soort horeca gelegenheid waar swingers elkaar kunnen ontmoeten”, legt swingers-expertsite Sexswingers uit. Swingers en parenclubs gaan dus niet per se hand in hand; of je gaat swingen in een parenclub is een keuze. “Niet alle swingers gaan naar parenclubs, maar dat is wel waar je ze het makkelijkste vindt. Een hoop swingers zoeken via zoekertjes of gewoon in hun vriendenkring naar mensen om mee te swingen, maar een parenclub is nou eenmaal makkelijk”, schrijft een professioneel prostituee onder het pseudonym Zondares op haar blog. Swingen kán dus samengaan met het bezoek aan een parenclub, maar je kunt ook op andere manieren swingen. “Veel swingers gaan naar parenclubs om andere swingers te ontmoeten, een deel doet dat omdat ze daar anoniem kunnen blijven. Een ander deel heeft daar weer geen moeite mee en wil toch liever een ander stel leren kennen om vaker sex te hebben” legt swingerswebsite SamenSwingen.nl uit. Mocht je op zoek zijn naar meer intimiteit, zijn er voldoende websites waar je contact kunt leggen met andere stellen of single personen die aan jullie wensen voldoen. Volgens datingsite Dating Mondo zijn, zoals in het eerste deel van deze swingersreeks genoemd, de volgende websites het best volgens gebruikers: AdultMatch, RegioSwingers en Ondeugend Daten. Misschien verwacht je het niet, maar ondanks het intiemere gevoel dat je kan krijgen van een zoektocht via het web, is deze optie meer geschikt voor ervaren swingers dan voor beginnelingen.

Waarom een eerste keer swingen naar een parenclub?
“Niet altijd is het bezoek aan de parenclub specifiek om seks, soms gaat het ook meer om de sfeer en de openheid over het denken van erotiek en seks samen met anderen die er precies zo open en ruimdenkend over zijn”, legt Walter van online datingsite Blogse uit. “Hoewel de parenclubs overwegend zijn ingericht op seksueel vermaak, je kan bij sommige ook dansen, een hapje eten, een drankje pakken en vrienden ontmoeten”, voegt hij toe. Weet dus dat je niet verplicht bent om tijdens een bezoek aan een parenclub ook daadwerkelijk te swingen. Wil je puur aftasten en kijken hoe de sfeer van de lifestyle je bevalt, is dat ook goed. Voor veel mensen geldt wel dat een eerste swing-ervaring gepaard gaat met het bezoek aan een parenclub, zegt SamenSwingen.nl, die de swingers-lifestyle niet alleen binnen de grenzen van Nederland, maar ook op internationaal niveau verkent. Parenclubs kunnen voor onervaren koppels een goede en veilige manier zijn om het swingen te ontdekken. Veel parenclubs bieden rondleidingen en zelfs speciale thema-avonden voor beginnende swingers aan. “Deze zijn vaak net zo gezellig en kunnen een passende service bieden om de onervaren swingers een zetje in de juiste richting te geven”, zegt SamenSwingen.nl. Dit is vooral prettig omdat alle clubs huisregels hanteren. Zo weet je waar je aan toe bent en kom je niet in ongewenste situaties terecht. Een duidelijke regel die álle clubs hanteren, is dat ‘nee’ ook ‘nee’ is en blijft. “Die nee kan heel subtiel zijn als; wegkijken bij oogcontact, een hand terugleggen waar die vandaan kwam, een drankje weigeren, met het hoofd schudden of een zinnetje als ‘Wij gaan even wat drinken aan de bar/verder rondkijken’. Maar ook wat boutere als “dank je wel maar we hebben geen klik/interesse””, legt SamenSwingen.nl uit. Die duidelijkheid is juist handig wanneer je wel afspraken hebt gemaakt met je partner, maar jullie er samen nog achter moeten komen wat voor stellen of singles bij jullie passen. Welke parenclubs het best zijn, vind je op website Clubtijd.nl, waar verschillende parenclubs door ervaringsdeskundigen zijn beoordeeld.

Swingen op vakantie
Swingen als je op vakantie bent kan de perfecte timing zijn. Je ontspant, komt tot rust en staat hierdoor meer open voor nieuwe ervaringen. Let wel op dat in het buitenland andere omgangsregels kunnen gelden door cultuurverschillen. Op swingers-website Sdc.com schrijft een ervaringsdeskundige het volgende: “Italianen beginnen swingen met humor, Fransen vrouw-vrouw, Duitsers met gezelligheid en een connectie, Belgen met oogcontact, Noren, Denen en Sweden met alcohol, Amerikanen starten zelden, Zuid-Amerikanen beginnen al met swingen voor je er erg in hebt en Engelsen swingen op afspraak.” Wil je wel swingen op vakantie, maar vind je een parenclub in het buitenland niet prettig? Je kunt tegenwoordig een swingersvakantie boeken. “ e hebt hier alle tijd van de wereld en geen last van andere sociale verplichtingen. Veel mensen om je heen zijn naakt. Veel mensen die daar zijn, zijn ook swingers. Er zijn vaak swingers ontmoetingsplekken of swingers activiteiten waarin je met 95% zekerheid kan zeggen dat alle mensen die daar op dat moment ook zijn, zelf ook swingers zijn”, legt SexSwingers uit. Is een swingers-vakantie nog iets te ver van je bed? Je kunt ook een swingers-hotel boeken, deze hotels zitten verspreid over de hele wereld en variëren van luxe resorts tot knusse winterse verblijven. Ideaal voor wanneer je partner en jij volledige privacy willen en tegelijkertijd de wereld van het swingen willen ontdekken – en dan het liefst in een tropisch oord. Hé, het is 2017, het kan allemaal.

We zijn benieuwd naar jullie ideeën, gedachten en ervaringen omtrent swingen in en buiten parenclubs. Daarom hebben wij naar aanleiding van dit artikel de volgende vragen voor jullie: Denk jij weleens na over swingen of heb je het weleens geprobeerd? Wil je wel of juist liever niet naar een parenclub en waarom? Als je ooit een swingers-vakantie zou boeken, waar zou deze dan aan moeten voldoen?

Beoordeel dit verhaal

Eén Reactie

  1. Kate 22 jan 2020

Plaats een Reactie

Ben je een robot? *