— “Een erotische ontdekkingstocht vol fantasie en verbeelding” —

Een spaanse zondag

‘Zal ik een lekker kop cappuccino voor je maken?’. Hans vraagt het terwijl hij al energiek uit bed springt. Ik lig nog te doezelen, maar zie de zonnestralen al ruim tussen de gordijnen door spelen. Het is zondagmorgen en niets is lekkerder dan langzaam te ontwaken. Geleidelijk dringt het tot me door wat een fantastisch aanbod Hans me doet. Lekker verwend worden op een lome zondagmorgen. ‘Heerlijk’ roep ik hem na, want hij is al naar beneden. Me verheugend op het beloofde draai ik me nog een keer om en verstop me tussen de bergen dekbed. Even later hoor ik in de verte het geluid van het espressoapparaat. Zuchtend en puffend komt het klaar.

Een paar uur laten lig ik lekker languit op de grond in de huiskamer. Ook zo’n zondagochtendritueel. De weekendkrant wordt verdeeld. Ik blader door de glossy magazines en laat me verleiden door de sfeervolle foto’s. Plotseling vraagt Hans: ‘was je cappuccino lekker’? ‘Heerlijk, wat ben je toch een schat. Waaraan heb ik dat te danken?’ ‘Ja weet je, ik moet je iets opbiechten, ik heb er geen zoetstof in gedaan maar een poeder, Spaanse vlieg. Je wordt er opgewonden van’. Ik ben verbijsterd. ‘En dat heb je me laten innemen’, vroeg ik? . Ja, ik wilde weten wat het met je zou doen en ik dacht dat het misschien wel leuk zou zijn voor ons allebei. ‘Niet een handig moment voor zo’n verrassing’, is mijn reactie. ‘Ik heb Hanneke beloofd dat we vanmiddag samen naar de bioscoop gaan en ik kan haar niet teleurstellen. Ze zit al een week thuis. Stel je voor dat het onder de film begint te werken.’ Hans glimlachte ondeugend. ‘Als je het hebt beloofd moet je gaan’, zei hij, ‘maar ik zal op je wachten’.

En zo haal ik in een toestand van koorts en hoogspanning Hanneke op. Ik durf haar het voorval niet te vertellen en ik moet steeds denken aan de verhalen die ik over de Spaanse vlieg heb gehoord. In de achttiende eeuw in Frankrijk maakten mannen er ruim gebruik van. Ik herinner me een verhaal van een aristocraat. Op zijn veertigste was hij het zat om overdadige de liefde te bedrijven met alle aantrekkelijke vrouwen van zijn tijd. Hij werd verliefd op een danseres van twintig Dankzij de Spaanse vlieg bracht hij drie volle dagen en nachten met haar in bed door. Ik probeer me voor te stellen hoe zo’n ervaring zou zijn. Tegelijkertijd ben ik bang dat het op een onverwacht moment zijn uitwerking krijgt. Wat moet ik dan? Zal ik de eerste beste man aanklampen en verkrachten? Zouden er echt hogere machten de controle over mijn behoefde aan seks gaan besturen?

Terwijl ik in de donkere bioscoop zit kan de film me nauwelijks boeien. Ik zit op het puntje van mijn stoel en mijn gedachten malen. Ik probeer het effect van het middel te voelen. Tot mijn schrik merk ik dat ik mijn benen wijd heb, en dat mijn rok naar boven is gekropen. Een teken, het begint te werken, de seksuele koorts slaat toe! Boos druk ik mijn benen weer tegen elkaar en trek mijn rok recht. Ik zou niet weten wat ik moet doen, als het middel nu zou werken. Moet ik opstaan, zeggen dat ik hoofdpijn heb en weggaan? Of zou ik me tot Hanneke wenden. Ze is altijd dol op me geweest. Wat is er gek aan twee vrouwen die elkaar liefkozen in de bioscoop? Aranka heeft mij wel eens verteld over die keer dat ze met haar vriendin in de bioscoop zat. Ze voelde hoe er heel langzaam een hand op haar knie werd gelegd. De hand kroop voorzichtig omhoog naar haar kruis, dat al vochtig was. De hand was haar net zo lang blijven strelen tot ze klaar kwam. Hoe vaak had Aranka al niet verteld hoe heerlijk en opwindend het is om stil te moeten blijven zitten en te proberen de bovenste helft van je lichaam te beheersen. Je bent je bewust van de mensen om je heen, maar ook van die hand die je in het donker liefkoost: heimelijk, traag, geheimzinnig. Zou mij dat nu overkomen? Ik heb nog nooit een vrouw op die manier aangeraakt. Hoewel het idee me niet vreemd is. Soms droom ik wel eens van ronde borsten en zachte vrouwenbillen. Hoe ik mijn gezicht zou willen verstoppen tussen de zachte plooien. Soms als ik mijn eigen borsten streel, verbeeld ik mij dat het de borsten van een andere vrouw zijn. Met mijn ogen dicht roep ik het beeld op van Hanneke in bikini. Hanneke, met haar volle, ronde borsten die bijna uit haar bikini barsten, haar hese, zachte lach. Wat heerlijk zou dat zijn! Maar nog steeds brandt het onderbuikgevoel niet zo dat ik daardoor mijn beheersing verlies en dat ik mijn hand naar Hanneke moet uitsteken. De pillen hebben nog geen uitwerking. Ik voel me zelfs koel en samengetrokken, een soort van strakheid en spanning. Als ik Hanneke nu zou aanraken zou ik niet verder durven gaan en alleen maar verder verkrampen.

De film is afgelopen. Ik rijd de auto rustig door de donkere straten. De koplampen vallen op een geparkeerde auto aan de kant van de weg. Het paar dat erin aan het vrijen is wordt plotseling hel verlicht. De vrouw zit op de knieën van de man met haar rug naar hem toe. Hij kromt zijn lichaam stijf tegen haar aan als iemand die de seksuele climax bereikt. Hij is zo opgewonden dat hij niet kan ophouden als het licht op hem valt. Hij spant zijn uitgestrekte lichaam om de vrouw te voelen die over hem heen zit. De vrouw valt half flauw van genot. Ik kan mijn ogen er niet van afhouden. Hanneke lacht, en zegt: ‘we hebben ze bepaald op het mooiste moment betrapt’.

Opgewonden door het voorval laat ik mijn fantasie de vrije loop. Ik droom vaak weg als ik achter mijn schildersezel sta. Ik laat dan een man binnenkomen op wie ik heel erg verliefd ben. Hij komt de kamer binnen en zegt: ‘laat me je uitkleden’. Hans doet zoiets niet, hij kleedt zich zelf uit en kruipt in bed. Als hij zin heeft doet hij eerst het licht uit. Maar deze man zal eerst me verleiden met lovende woorden en me dan langzaam uitkleden: kledingstuk voor kledingstuk. Dit geeft mij tijd om hem te voelen en te merken hoe zijn handen over mijn lichaam glijden. Hij zal me eerst bij mijn taille vastpakken met beide handen en zeggen: ‘wat een mooie slanke taille heb je en wat een mooie aanzet voor je ronde welgevormde heupen’. Daarna glijden zijn handen voorzichtig naar mijn borsten en leggen ze bloot. Snel verwarmt hij ze door ze vol met zijn handen te omvatten. Hij bemint mijn borsten en sabbelt op de tepels als een kind. Ik voel een huivering door mijn lichaam trekken zodat ieder gespannen zenuwtje zich ontspant. Langzaam voel ik me oplossen. Hij is ontzettend begerig, maar probeert het in toom te houden. Hij blijft naar me kijken met zijn begerige blik, hij blijft me bewonderen. Af en toe duwt hij zijn heupen tegen de mijne. Ik voel hoe opgewonden hij is, en vindt dat een groot compliment. Hij wacht tot ik helemaal gek word van verlangen en me volledig wil overgeven. Geschrokken keek ik op. Werkte de Spaanse vlieg al? Nee, ik voelde me weliswaar loom en mijn fantasieën begonnen wel, maar ze kwamen niet verder.

Als ik thuis kom zit Hans tv te kijken met een paar opengeslagen kranten om zich heen. Ondeugend lacht hij me toe. Ik durf niet te bekennen wat er allemaal gebeurd is, en dat ik toch ook twijfel of het middel wel werkt. Hij leest de vertwijfeling in mijn ogen en begint te vragen. Hij blijft aandringen en wil alles weten. Hij geeft niet op. Opeens zijn er geen remmingen meer, en biecht ik hem al mijn fantasieën op. Ik vertel hem alles. Ook over mijn geheime minnaar die me ’s middags komt opzoeken in mijn atelier en hoe hij me volledig in vervoering kan meeslepen in het heetste liefdesspel. Wat er daarna gebeurde zal nog lang in mijn geheugen gegrift staan en is weer een nieuwe bron voor dagdromen.

Pas de volgende dag zegt Hans tegen mij: ‘ik moet je iets bekennen, ik heb je voor de gek gehouden. Aller eerst zou ik nooit je een vreemd pilletje durven geven. Je hebt geen Spaanse vlieg naar binnen gekregen. Ik heb je maar wat op de mouw gespeld.’ Mijn mond valt open, ik weet niet goed wat ik moet zeggen. Ik ben boos, maar ik ben ook opgelucht. De boosheid verdwijnt als ik me bedenk wat een fantastische zondag ik heb gehad. Sinds dien heb ik wel meer interesse in opwekkende middeltjes en ik wil ooit nog eens echt de Spaanse vlieg gaan proberen.

Vrij naar een verhaal van Anaïs Nin uit Erotica.

Beoordeel dit verhaal

Plaats een Reactie

Ben je een robot? *