— “Een erotische ontdekkingstocht vol fantasie en verbeelding” —

Le Secret

Eerst is ze een gewone vrouw, bijna onopvallend zonder noemenswaardige problemen. Marie is 35 jaar. Ze is al twaalf jaar getrouwd met Francois, van wie ze een zoon van twee jaar heeft. Francois wil een tweede kind maar Marie aarzelt nog, ook al weet ze zelf niet goed waarom. Op een ochtend belt ze voor haar werk aan bij een vijftigjarige Amerikaan. Hij woont alleen in een villa en het lijkt erop dat hij nooit buiten komt. Tijdens hun eerste ontmoeting voelt Marie zich beledigd maar toch raakt ze langzaam geboeid door deze persoon. Beetje bij beetje krijgt ze plezier in hun conversaties en probeert ze excuses te verzinnen om deze te verlengen. Op een dag voelt ze zich zo op haar gemak dat ze spontaan over zichzelf begint te vertellen.

Le Secret

Le Secret

Marie krijgt een affaire met Bill, een zwarte Amerikaan met een geheimzinnig verleden. Hun seks is spetterend, woest en wild. Hij vraagt haar: “Waar hou je van?” en zij antwoord: “Ruige seks”. En zo zetten hun ontmoetingen zich voort. Wild, gepassioneerd en met een ruime dosis fantasie wordt er gevreeën. Als tegenhanger van de maandelijkse tamme vrijpartij met haar eigen echtgenoot.

Het verhaal laat op een hele intieme manier zien hoe ze beetje bij beetje met haar leven een andere richting uitgaat. Geruisloos, zonder veel drama, bijna onopgemerkt. Een subtiel verhaal over de aantrekkingkracht van overspel en de behoefde om binnen een relatie ook iets voor je zelf te bewaren en te omarmen.

NRC: ‘Een film met een specifieke schoonheid en kracht, fluisterende sensualiteit en een discrete toon’.

genre: erotische speelfilm
regie: Virginie Wagon, Frankrijk 2001
beoordeling: 7.2 (0-10)

Bekijk trailer 

Beoordeel dit verhaal

Plaats een Reactie

Ben je een robot? *