— “Een erotische ontdekkingstocht vol fantasie en verbeelding” —

Henry & June

genre: erotische speelfilm
regie: Philip Kaufman, USA 1990
beoordeling: 8.0 (0-10)
Dat Anaïs Nin geen braaf vrouwtje was, wisten we al uit haar dagboeken. Voor wie dat ook nog eens wil zien, is er ‘Henry and June’. Het is een prachtige film over de relatie tussen Anaïs, de schrijver Henry Miller en zijn vrouw June.

Doordat Anaïs Nin (Maria de Medeiros) Henry (Fred Ward) en June (Uma Thurman)ontmoet, wordt haar seksuele passie aangewakkerd. Henry en Anaïs beginnen een affaire, maar ze zijn eigenlijk allebei betoverd door de geheimzinnige en uitbundige June, over wie zij beide schrijven. Intussen start Anaïs ook seksuele experimenten met haar goedhartige man Hugo (Richard E. Grant) en nog wat andere kerels. Een tijdlang lijkt alles een genot zonder einde, maar de driehoeksrelatie Anaïs – Henry – June staat constant op scherp en uiteraard blijft dat niet goed gaan.

Philip Kaufman heeft met ‘Henry and June’ een schitterend gefilmd, subtiel erotisch verhaal afgeleverd, dat tegelijkertijd ook een erg goed psychologisch drama is. Geen platvoers gedoe dus, maar een boeiend verhaal met een haast constante erotische spanning er doorheen geweven. Je voelt Anaïs’ opwinding, de seksualiteit die ze in elke situatie ziet. De mooie beelden en het oog voor detail dragen daar zeker aan bij (let bijvoorbeeld op de nachtkleding die ze draagt). Een uitstekende film dus om in de stemming te raken.

Bekijk trailer

Speelduur: 2 uur 11 minuten

HENRY AND JUNE

HENRY AND JUNE, Fred Ward, Uma Thurman, 1990

HENRY AND JUNE

HENRY AND JUNE

Beoordeel dit verhaal

Plaats een Reactie

Ben je een robot? *