— “Een erotische ontdekkingstocht vol fantasie en verbeelding” —

Weekend voor mezelf, deel 1

Weekend voor mezelf, deel 1

Vanaf de brug zie ik het grote kloostercomplex opdoemen. Een imposant bouwwerk van begin 20ste eeuw. Ik zet de autoradio uit om alvast in de stemming te komen voor een weekend in stilte. Een vriendin gaf me de tip om er even tussenuit te gaan op retraite, om even los te komen van alle drukte en stress. Het programma heeft een interessant thema en er zijn veel stille momenten. Echt Katholiek ben ik niet. Ik heb wel het een en ander van thuis meegekregen, maar een retraite had ik nog nooit gedaan. Het is een weekend voor alleen vrouwen, dus echt spannend zal het wel niet worden. Ik zie wel wat het gaat worden.

Als ik door de poort rijd voel ik me een beetje gespannen worden. Was dit nou wel zo’n goed idee? Ik had ook een weekendje naar zee kunnen gaan om uit te waaien. Ik parkeer mijn auto, stap uit en pak mijn tas uit de kofferbak. Wanneer ik aanbel besluit ik er voor te gaan en er onbevooroordeeld in te stappen.

Een vriendelijk lachende zuster in een zwart habijt opent voor mij de deur. Ze stelt zich voor als zuster Johanna en dat zij onze gastenzuster is voor het weekend. Ik noem mijn naam en zie hoe ze die aankruist op een deelnemerslijst. Ik krijg de sleutel van mijn kamer en de zuster gaat me voor naar de gang waarop mijn kamer zich bevind. De kamer is eenvoudig ingericht, een eenpersoonsbed, een tafel met stoel, een kledingkast en een wastafel waar twee handdoeken bij hangen. Mijn tas zet ik op bed en begin mijn spulletjes te installeren.
Even later loop ik de koffiekamer in waar al een paar andere dames zitten die deelnemen. Aan de tafel zit ook een man in een zwart pak. Hij is van ongeveer mijn leeftijd en heeft ravenzwart haar. Ik dacht dat het weekend alleen voor vrouwen was? Al snel wordt mij duidelijk wie de mysterieuze man in het zwart is. Hij is de priester die het weekend begeleid. Hij geeft de lezingen en je kan met hem een gesprek hebben als je daar behoefte aan hebt. Als we opstaan om aan de eerste lezing te beginnen bekijk ik hem even van top tot teen. Hij is slank en een klein stukje langer dan ik. Hij heeft iets mysterieus in zijn doen, het intrigeert me. Ik ben nieuwsgierig naar deze vreemdeling.

In de conferentiezaal staan tafels opgesteld waar we plaats nemen. De priester neemt plaats achter een klein tafeltje voor in de zaal. Tijdens deze lezing kruisen onze blikken elkaar een paar keer. Een enkele keer kijkt hij mij doordringend aan. Ik voel me er een beetje verlegen van worden. Hij heeft iets autoritairs in zijn blik, maar toch ook liefdevol. Na de lezing begeven we ons richting de kapel waar we de avond afsluiten met een gebed uit een dik boek. Ik snap er niets van en de vrouw naast mij helpt me in stilte om de juiste bladzijdes te vinden. Na het gebed ga ik naar mijn kamer en laat me op mijn bed ploffen. Die nacht heb ik een rusteloze slaap en de volgende ochtend wordt ik vermoeid wakker.

De eerste ochtend. Ik neem me voor om me te richten op de gebeden en de lezingen en me niet te laten afleiden door de priester. Bij het ontbijt gaat het al meteen mis. Hij kiest een plaats aan tafel precies tegenover mij. Ik blijf stoïcijns naar mijn bord en kopje kijken, maar voel hoe zijn ogen op mij gericht zijn. Als ik opkijk, kijk ik recht in zijn bruine ogen. Hij glimlacht en gaat onverstoord verder met zijn boterham met kaas. Ik voel een kriebel in mijn buik die ik normaal erg prettig vind, maar me nu in verwarring brengt. Na de eerste lezing van die dag ga ik naar buiten om een wandeling te maken door de prachtige tuin. Ik loop langs de bloembedden richting de Lourdesgrot. Ik ga op het bankje zitten voor de grot en laat de lezing van die ochtend nog even de revue passeren. Ik heb mijn ogen gesloten en geniet van het herfstzonnetje op mijn gezicht. Ik voel dat er iemand anders op de bank komt zitten. Vanuit mijn ooghoek spiek ik door mijn wimpers om te zien wie het is. Ik zie een zwarte broek en mijn hart maakt een sprongetje. Dan beginnen de klokken te luiden ten teken dat het middaggebed gaat beginnen. We staan op en lopen in stilte naast elkaar terug naar het klooster. Onderwijl kort oogcontact makend. Als een echte gentelman houd hij voor mij de deur open. Wanneer ik langs hem heen loop knipoogt hij naar me en krijg ik weer die lieve glimlach toegeworpen. Ik glimlach terug en geef een klein knikje. Ik ruik zijn geur, mannelijk en fris. Ik geniet er even van.

In de kapel zoek ik mijn plekje op en zie dat mijn boek al op de juiste bladzijde is gelegd. De priester neemt plaats in de bank voor mij en knielt neer. Hij buigt wat voorover waardoor zijn broek strak om zijn billen spant. Zijn billen zijn goed gevormd en stevig. Ik zie de lijntjes lopen van zijn slip en bloos onbewust. Mijn gedachten dwalen af: hoe zou het voelen om door hem aangeraakt te worden. Zijn vingers zijn lang en slank, dat had ik vanochtend bij het ontbijt al opgemerkt. In gedachte zie ik hoe hij met zijn vingers langs mijn wang streelt en af laat zakken naar mijn hals en decolleté. Hoe hij daar even rondjes draait op de huid net boven mijn volle borsten. Hoe zijn andere hand mijn rug streelt en langzaam een weg zoekt naar beneden en over mijn billen glijdt. Ik schrik op van mijn mijmeringen door het belletje dat het einde van het gebed aankondigt. Ik kijk op en zie dat de priester nog steeds, of weer, geknield zit. Ik kan het niet laten naar zijn billen te kijken. Wat zou ik die graag betasten om te ontdekken of ze net zo stevig voelen als ze eruit zien. Wanneer hij opstaat kijkt hij kort achterom en kijkt me recht aan. Ik schrik, leg snel mijn boek weg en sta op om achter de andere gasten aan te lopen de kapel uit.

In de eetzaal neemt de priester opnieuw plaats tegenover mij. We blijven staan en hij spreekt kort een zegen uit over de maaltijd. Ik voel zijn blik opnieuw op me gericht en durf niet op te kijken. Ik besluit om mijn voornemen van deze ochtend over boord te gooien en te ontdekken hoever ik mijn spelletje kan spelen. Tijdens het eten zoek ik af en toe zijn blik en probeer deze te lezen. Wat gaat er in zijn hoofd om, voelt hij dezelfde spanning? Ik vraag me geschrokken af of dat voor hem eigenlijk wel geoorloofd is. Misschien is hij gewoon vriendelijk en ben ik degene die er van alles achter zoekt. Een priester leeft toch celibatair, zonder vrouw en seksualiteit? Ik kijk hem nog een keer aan. Hij straalt een rust en zelf verzekerdheid uit die ik nog niet eerder bij mannen heb gezien. Daarnaast is hij ook nog eens erg aantrekkelijk. Na het eten sta ik op om naar mijn kamer te gaan voor nog wat eigen tijd. Op de deur van de eetzaal valt mijn oog op een lijst. Hierop kun je je naam invullen voor een gesprek met de priester. Terwijl ik mijn naam invul op de lijst voel ik hoe de priester langs me af loopt en zacht met zijn heup langs mijn billen wrijft. Onschuldig of toch een spannend spelletje?

Wanneer ik op mijn kamer kom besluit ik eerst te douchen en misschien wat te slapen om het gebrek van de afgelopen nacht in te halen. Onder de douche kan ik het niet laten om te fantaseren over de priester. Terwijl ik mijn handen over mijn lichaam laat gaan fantaseer ik dat het zijn handen zijn die me aanraken. Zijn lange vingers die met mijn tepels spelen, er rondjes omheen draaien en er zachtjes in knijpen. Ik laat mijn eigen handen over mijn borsten gaan en speel met mijn tepels. Een hand laat ik afzakken over mijn buik tussen mijn benen. Ik zoek mijn klitje en begin het langzaam te strelen. Met korte draaiende bewegingen breng ik mezelf naar een hoogtepunt. Naakt schuif ik onder het grote donsdek en val in slaap.

Ik wordt wakker van geklop op de kamerdeur. Ik schrik en vlieg omhoog. De gastenzusters, ze komt melden dat over een kwartier de volgende lezing begint. Ik kijk op mijn telefoon voor de tijd en zie inderdaad dat het kwart voor 2 is. Om twee uur begint de volgende lezing. Ik vlieg uit bed en kleed me snel aan. Onderweg naar de conferentiezaal besef ik me dat ik in mijn haast ben vergeten om mijn bh en hemdje aan te trekken onder mijn bloesje. Ik besluit door te lopen en te kijken wat het effect van mijn haastige vertrek zal zijn. Ik kom als laatste de zaal binnen, iedereen kijkt me aan. Ze zaten duidelijk op mij te wachten. Een beetje beschaamd loop ik naar de laatste vrije plek aan de tafels, leg mijn schrift en pen neer en ga zitten. Al snel wordt mij duidelijk dat de priester mijn vergeetachtigheid heeft opgemerkt. Ik voel met regelmaat zijn blik op mij gericht. Alleen blijft deze nu niet hangen bij mijn ogen, maar zakt hij af en toe wat af naar mijn decolleté. Ik geef hem een nog beter uitzicht door net te doen of ik aantekeningen maak, waarbij ik mij wat voorover buig over mijn schrift. Met een arm onder mijn borsten duw ik deze wat omhoog waardoor ik weet dat mijn decolleté nog dieper wordt. Wanneer hij de lezing afsluit kijk ik hem iets wat ondeugend aan. Zijn oren zijn vuurrood en hij blijft achter zijn tafel zitten totdat wij allemaal de zaal uit zijn.

Tijdens het avondgebed in de kapel neemt hij weer plaats voor mij in de banken en opnieuw knielt hij zodat zijn broek zich weer strak om zijn billen spant. Ik kniel ook en geniet van het uitzicht. Ik vermoed dat hij door heeft dat ik naar zijn achterwerk kijk. Mee en dan beweegt hij zijn heupen op en neer en spant hij zijn bilspieren kort aan. Terwijl ik nog geknield zit beweegt hij zich naar achteren om te gaan zitten. Ik leun iets naar achter en zijn geur bereikt mijn neus. Ik haal langzaam en diep adem om die bekende geur van vanochtend vol binnen te laten komen. Ik voel de warmte van zijn schouders en zucht zachtjes. Ik verschuif iets waardoor ik met mijn gezicht vlak bij de achterkant van zijn hoofd kom. Ik voel nog net zijn haar niet in mijn gezicht kriebelen. Nee, het kriebelt nu op een heel andere plek in mijn lichaam. Ik ga zitten en voel de spanning door mijn lijf trekken. Na het gebed gaan we opnieuw naar de eetzaal voor de maaltijd. Hier gaat ons spel van stille verleiding rustig verder.

Beoordeel dit verhaal

Plaats een Reactie

Ben je een robot? *