— “Een erotische ontdekkingstocht vol fantasie en verbeelding” —

The voyeur

Films van Tinto Brass
genre: erotische speelfilm

De Italiaanse regisseur Tinto Brass staat bekend als grootmeester de erotica en heeft een grote serie erotische films op zijn naam staan. Zijn films zijn een lofzang op de vrouw zoals hij ze ziet, vol en wellustig in een Italiaanse traditie. Dat hij gefascineerd is door met name de rondingen van vrouwen steekt hij niet onder stoelen of banken. Zijn camera beweegt onwillekeurig altijd naar vrouwenbillen. Vrouwenbloot wordt niet geschuwd, maar is nooit vulgair of obseen. Net zo als Hitchcock probeert hij zich zelf ook altijd een bescheiden rol te geven en zo kennen we hem als een nogal gezette oudere man, die graag naar vrouwenbillen kijken. De meeste films van hem zijn bundelingen van korte mannenfantasieën. Slechts een paar echte lange speelfilms staan op zijn naam.
Bekijk de site van Tinto Brass met fotoseries uit zijn films

The voyeur
genre: erotische speelfilm
regie: Tinto Brass, Italië 1993
beoordeling: 8.0 (0-10)
We kijken door de ogen van professor Dodo. Hij geeft les in franse literatuur maar doet dat met een vreemd soort voyeuristische obsessie. Zijn sensuele echtgenote Silvia is plotselinge vertrokken. En Dodo staat voor een raadsel. In zijn dromen beleeft hij verschillende flashbacks van zijn vroegere seksuele escapades. Dan laat hij zich ook nog het hoofd op hol jagen door één van zijn bloedmooie studentes. Zijn grootste hobby is kijken en bespieden. En in het huis van zijn vader is er heel wat te kijken. Zelf is hij niet zo actief, maar zijn vader, die ziek op bed ligt des te meer. Is dat de reden dat zijn vrouw Silvia bij hem weggegaan is?

The voyeur

The voyeur

Deze film bevat vele mooie en opwindende scènes. En hoewel de hoofdpersoon een man is, en we de hele film door zijn ogen de erotische tekens registreren die overal aanwezig lijken te zijn, vieren vrouwen het erotische feest, waar hij net niet aan toe komt. Een goed verhaal, vele bloedstollende, mooie en opwindende scènes. Een van de betere Tinto Brass films die we tot nu toe gezien hebben. Maar de andere films van deze Italiaanse regisseur zijn ook zeker de moeite waard. De invloed van Fellini is duidelijk te bespeuren in zijn filmtaal zo ook zijn obsessie voor vrouwenbillen. Deze ronde vormen zijn in al zijn films zeer nadrukkelijk aanwezig.

Van alle films van Tinto Brass vonden wij deze echt de beste en verdient een dikke acht.

 

Beoordeel dit verhaal

Plaats een Reactie

Ben je een robot? *