— “Een erotische ontdekkingstocht vol fantasie en verbeelding” —

Nine 1/2 Weeks

 Nine 1/2 Weeks
genre: erotische speelfilm
regie: Adrian Lyne, USA 1986
beoordeling: 8.1 (0-10)
Liz is een vlotte en zeer innemende jonge vrouw die handelt in moderne kunst. John is een man met geld, dat hij verdient met onduidelijke beurshandel. Beide leven zij een single leven in New York en beide zijn in voor een affaire. In het woelige stadsleven met mooie sfeer beelden van chinatown en het leven op straat ontmoeten zij elkaar en wordt Liz het hof gemaakt met onverwachte cadeautjes. Hij weet exact hoe hij haar kan prikkelen en zij gaat er op in, met kloppend hart.

Nine 1 2 Weeks

De film laat zien hoe hij Liz langzaam opvoedt en meesleept in een spel van opwinding en seksualiteit. En elke keer probeert John weer een stukje gevaar en angst in te bouwen dat ook steeds verder gaat. Het begint er mee, dat hij haar in het reuzenrad zet op de kermis en haar laat zitten op het hoogste punt. Later zal hij haar blinddoeken en verrassen met lekkernijen, met als toegift een Spaanse peper. Liz nog niet bedreven in dit nieuwe spel ontdekt dat het onbekende en de lichte angst haar wel opwind. De spelletjes van John gaan steeds verder en krijgen sm-trekjes. Elke keer weer tart hij haar grenzen, die zij huiverend verkent en ondergaat, tot dat hij toch echt te vergaat en zij toch het heft in eigen hand neemt.

Een klassieker onder de erotische speelfilms, maar nog steeds zeer van deze tijd. Fris en sprankelend verfilmd met prachtige sfeer beelden van New York. Boordevol opwindende erotische scènes met een lichte sm-inslag. Kim Basinger speelt Liz, een galerie houdster die wat naïef door het leven huppelt. John wordt gespeeld door Mickey Rourke, een ongenaakbaar en koele beurshandelaar, die Liz verleid en haar langzaam meesleept in een erotisch spel dat steeds meer sm-trekjes gaat vertonen. Het karakter, dat Rourke speelt, zou mysteries en vol allure moeten zijn, maar eigenlijk komt hij als een nare koele kikker over die probeert alles naar zijn hand te zetten. Enig gevoel of emotie lijken hem onbekend en dat maakt dat de film een wat nare na smaak geeft.

Bekijk trailer

Nine 1/2 Weeks

Nine 1/2 Weeks

Reactie na het zien van de film op het forum van Shespot:
——————————————————————————-
De film was zeker heel goed, hij is heel geschikt als licht erotische film. Er zitten heel mooie scènes in (waaronder een prachtige masturbatieschène van haar) en nooit of te nimmer zijn er geslachtsdelen in beeld. Suggestie kan ook heel goed werken… Spanning is nooit ver te zoeken, alhoewel er soms iets te weinig samenhang is.
De film wordt ook gepromoot als zijnde een beginnende sm-relatie te bevatten, maar persoonlijk vind ik die heel ver gezocht én niet goed in beeld gebracht. Zelfs in die mate dat ik me eraan heb ge-ergerd. Hij heeft inderdaad een aantal trekjes van deze passie in zich, maar zij (naar de acteerprestaties) helemaal niet en reageert er totaal verkeerd op. Het is zeker geen goed beeld van wat een bdsm-relatie in werkelijkheid kan zijn. Op zich is dit niet verkeerd, maar de achterflap van de film pretendeert iets anders…
Als je buiten dit gegeven kijkt, hebben we er wel van genoten. Erotisch opgewonden werden er echter beiden niet van.
Orchid

 

Beoordeel dit verhaal

Plaats een Reactie

Ben je een robot? *