— “Een erotische ontdekkingstocht vol fantasie en verbeelding” —

Praten over seks in aanwezigheid van Koning Willem-Alexander

Donderdag 2 november staat er een bijzonder feestje op de agenda. Rutgers, het Nederlandse kenniscentrum seksualiteit, bestaat namelijk 50 jaar. Het jubileum gaat gevierd worden in de Utrechtse Nicolaïkerk onder leiding van tv-presentatrice Sophie Hilbrand. Het programma zal ook deels worden bijgewoond door niemand minder dan Koning Willem-Alexander.

Terugblikken en vooruitkijken
Het programma opAfbeeldingsresultaat voor rutgers 2 november bestaat uit sprekers die de successen en toekomst van Rutgers zullen behandelen. Een aantal jonge Rutgers-activisten uit Kenia, Oeganda en Bangladesh komen bijvoorbeeld vertellen over het werk dat zij gedaan hebben, en studenten geven hun toekomstvisie in de vorm van de wedstrijd Seksuele vorming 2030. De Koning zal daar niet bij zijn, maar wel bij een discussie over wat Nederlandse jongeren nodig hebben om hun seksuele gezondheid te verbeteren. De deelnemers aan deze discussie bestaan onder andere uit seksuoloog Goedele Liekens, socioloog Paul Schnabel en vlogster Linda de Munck.

De missie van Rutgers
Rutgers is hét Nederlandse instituut op het gebied van seksualiteit. Kort samengevat zetten zij zich in voor de verbetering van de seksuele gezondheid en rechten van jongeren onder de 30 jaar. Zo strijdt Rutgers voor goede toegang tot anticonceptie, veilige abortus en het voorkomen van seksueel geweld. Dit werk doen zij niet alleen in Nederland, maar ook in Afrika en Azië.

Beoordeel dit verhaal

Deel dit bericht:
Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone

Plaats een Reactie

Ben je een robot? *