Vrouwenadvies gewenst

Treed binnen in onze Shespot Leeszaal en zoek een fijn plekje om al die mooie, bijzondere, leuke, interessante, tijdloze en informatieve topics nog eens door te lezen.

Moderators: Oceann, Neena, Xenia, JanWbr

Conceal
Berichten: 3
Lid geworden op: ma 09 januari 2006, 21:01

Vrouwenadvies gewenst

Berichtdoor Conceal » ma 09 januari 2006, 21:22

Hi,

Al een tijdje heb ik een relatie met een geweldige meid. Ik voel ENORM veel liefde voor haar en het gaat ook zeer goed (dat meen ik echt). In onze relatie gaat het zo goed dat we het ook over trouwen hebben. Toch heb ik niet voor niets een vraag voor jullie. Ik hoop dat er een vrouw is die me begrijpt. Alvast bedankt voor de moeite en de tijd.

Zoals in elke relatie bouw je langzaam aan meer vertrouwen en openheid op. Zo ook bij de seks. Toch blijven m'n vriendin en ik hangen bij een bepaald onderwerp. Masturberen. Zij doet het niet en ik vind het op z'n tijd wel lekker. Vroeger deed ik het best veel, maar die tijd heb ik gehad. Op een gegeven moment kom je immers toch uit de pubertijd zullen we maar zeggen. Niettemin vind ik het op z'n tijd nog steeds wel leuk en fijn om te doen. Mijn vriendin vind dit echter maar slecht. Soms dan vraagt ze aan de telefoon ernaar en als ik dan zeg dat ik het gedaan heb krijg ik een reactie van 'slecht slecht slecht' en om eerlijk te zijn: dat zit me dwars. Ik wil haar echt heel erg gelukkig maken, maar ik heb zelf niet het idee dat ik echt iets slechts doe. Maar m'n vriendin uitleggen waarom of dat ik het niet slecht bedoel vind ik enorm moeilijk. Zij ziet iedere man/jongen die zoiets doet als 'trieste vent'. Ze vind het ook maar vies. Ik heb echt geprobeerd om het gewoon niet meer te doen, maar als ik het dan na een hele lange tijd weer eens deed was het echt heerlijk. Om een lang verhaal kort te maken: Hoe kan ik m'n vriendin uitleggen, overtuigen of net wat dan ook dat het helemaal niet slecht is.

Ik vraag dit omdat ik het type jongen ben die graag enorm close is met z'n vriendin. Ik heb graag dat we elkaar aanvullen en open kunnen zijn over echt ALLES. Niet zo zeer dat we alles hetzelfde willen doen, maar wel dat begrip voor elkaar hebben. Dit is er helaas niet op dit moment en dat doet me toch wel pijn ( :cry: ), ook al gaat het verder allemaal goed. Bedankt voor jullie aandacht!

Sarjenka
Berichten: 21
Lid geworden op: ma 13 juni 2005, 22:57
Locatie: Lelystad
Contacteer:

Berichtdoor Sarjenka » ma 09 januari 2006, 22:20

Ok... ik ben niet alwetend, maar wel een vrouw die vroeger zelf zich niet prettig genoeg voelde om te mogen masturberen (dat vond ik namelijk een teken van zwakte zeg maar). Gelukkig ben ik tegenwoordig heel blij met mijzelf en met mijn lichaam en geniet ik ook heel erg van mezelf.

Wat is jouw leeftijd? En die van je vriendin? Heeft ze een ethische achtergrond? (Zwaar) religieus wellicht?

Is zij blij met zichzelf? Heeft ze moeite met haar uiterlijk? Is er ooit iets gebeurd?

Als ik naar mezelf kijk, dan had ik vooral moeite met mijzelf; er is nooit iets vervelends gebeurd ofzo, maar ik was heel onzeker. Een vrouw moet zichzelf eerst mooi vinden en van zichzelf houden om van zichzelf te kunnen genieten. Heel simpel. En haar eigen schaamte projecteert zij dus op jou. Zij vindt het een teken van zwakte dat jij masturbeert.

Praten praten en nog eens praten. In een relatie moet ALLES bespreekbaar zijn. Desnoods ga je naar een seksuologe of relatietherapeut. Aangezien je dit soort dingen echt niet mag wegcijferen.

En geloof me... je kan een boel ellende aanrichten voor jezelf en voor haar als je het probleem wegwuift...

empeejeetje
Berichten: 752
Lid geworden op: vr 12 maart 2004, 12:57
Locatie: Haarlem

Berichtdoor empeejeetje » ma 09 januari 2006, 23:09

Ik heb ook zowat dezelfde vragen die Sarjenka stelt.....
Vooral HOE religieus is zij opgevoedt??

Ook ben ik benieuwd of je vriendin zelf bekend is met masturbatie...

Allereerst probeer eerst eens er achter te komen WAAROM mastubatie slecht is....dan kun je verder hier op door gaan....

Probeer haar toch te overtuigen dat masturbatie echt niet slecht is....dat het zelfs een bepaald verlangen is naar haar toe..

Heel jammer, want zelfs in een relatie waar je bij elkaar woont, kan masturbatie (ook als samenspel) een verrijking zijn in jullie sexleven...

Veel succes ermee!

kuss

empeejeetje
ff niks....kzou niet weten wat!!

baby_19
Berichten: 900
Lid geworden op: wo 31 augustus 2005, 23:36

Berichtdoor baby_19 » ma 09 januari 2006, 23:15

Hallo Conceal,

Ik vond het niet zo'n goed idee dat je een tijdje gestopt was met masturberen in de hoop dat het probleem zo opgelost zou worden..

Als 1e vind ik masturberen vreselijk persoonlijk. Gewoon fijne soloseks om wat voor reden dan ook.. Niemand gaat over jou soloseks. Je doet het wanneer je wil en hoe vaak.

Volgens mij wil je uiteindelijk toch dat je vriendin dit accepteert of niet? Of ben je echt van plan om er voor te zorgen dat jij je ook voor je masturberen gaat schamen? Terwijl het nog eens harstikke gezond is..
Wil je het masturberen echt opgeven?

Net als wat Sarjenka zegt is praten gewoon het beste. Het probleem wordt anders niet opgelost. Je hoeft haar niet duidelijk te maken dat zij nu ook maar meteen moet gaan masturberen en haar lichaam moet gaan ontdekken. Daar komt ze zelf mischien wel een keer achter als ze dat wilt.
Maar ik vind wel belangrijk dat ze jou in je waarde laat. Als zij aan je piemel mag zitten, waarom mag je het zelf dan niet??
Doe dan helemaal niet aan seks denk ik dan..

Wat ik bedoel is praat met haar.. Net zolang totdat jij je er weer prettig bij voelt en zij niet elke keer aan de telefoon zeg ieew ieew..

Wat ik trouwens ook een beetje vreemd vind is dat ze het aan je vraagt heb je het gedaan? Komt bij mij over dat ze het wilt weten zodat ze eventjes negatief erover kan gaan doen, zodat jij je er onprettig bij gaat voelen. Mja zo komt ze bij mij over.. jij weet het het beste. Als ze het echt zo vies vind vraag er dan ook niet naar... mja.

Kortom.. praat met haar...

Seventhheaven
Berichten: 14
Lid geworden op: vr 18 juni 2004, 18:47
Locatie: Amsterdam

Berichtdoor Seventhheaven » di 10 januari 2006, 0:40

Conceal,
Ik geef de meiden hierboven helemaal gelijk. Wat je vriendin jou voorhoudt is haar eigen morele norm, die ze waarschijnlijk van haar ouders, haar vrienden of haar evt. religie heeft opgepikt. Als ze er maar genoeg in gelooft zal ze jou er ook in meeslepen. Masturbatie is iets heel natuurlijks, en jij voelt je er goed bij. Laat haar jou niet schuldig doen voelen over iets waarvan je zelf weet dat er niets mis mee is. Bovendien leer je door masturbatie je eigen lichaam heel goed kennen, en dat is voor jullie beiden (en zeker als zij ook masturbeert) alleen maar goed!
Je zegt dat ze masturberen vies vindt, maar wat van oraal bevredigen? Dat is eigenlijk hetzelfde natuurlijk, maar dan met je tong ;) Doen jullie dat wel?
Praten dus, en als je er zelf niet uitkomt (ook met porno of magazines..) zoek dan professionele hulp van een seksuoloog. Dit is zeker iets wat opgelost moet worden, en dat kan het ook!
Succes!!
Seven

Jessebel
Berichten: 3578
Lid geworden op: do 22 januari 2004, 13:48
Locatie: Walhalla

Berichtdoor Jessebel » di 10 januari 2006, 1:19

Ben het ook helemaal met de rest eens :)

Daarbij is er ook een kleine kans dat het met zodanige onzekerheid te maken heeft; dat ze bijvoorbeeld bang is dat je ook over anderen fantaseert?

Anyway... goed praten dus. Het 'waarom' trachten te vinden, en haar leiden naar het 'dáárom' (lekker!) :wink:

Gebruikersavatar
NachtVlinder
Berichten: 531
Lid geworden op: zo 28 november 2004, 14:59
Locatie: Living in my own world

Berichtdoor NachtVlinder » di 10 januari 2006, 10:07

Als aanvulling op wat hierboven al geschreven is heb ik nog dit---> kan het zijn dat ze het ziet als een soort vreemdgaan? Ik persoonlijk kan me er weinig bij voorstellen, maar ik heb wel vaker gelezen dat sommige vrouwen dit ervaren als overspel en het daarom afkeuren.

Ben erg benieuwd...post je het antwoord nog voor ons?;)
The sexiest thing a man can do, is crawl inside her mind and make her imagination run wild

Conceal
Berichten: 3
Lid geworden op: ma 09 januari 2006, 21:01

Berichtdoor Conceal » di 10 januari 2006, 20:41

Hi allemaal,

Tjee, wat een hoop antwoorden. DANK AAN JULLIE!!! Ik ben echt blij dat jullie gereageerd hebben. Ten eerste zal ik zeggen dat we zeer zeker praten, veel praten over van alles en nog wat. Toch liepen we wat dit onderwerp betreft altijd een beetje vast, dus hoop ik hier wat wijze raad te krijgen over hoe ik het beste zo'n onderwerp bespreekbaar kan maken. Wat betreft de vragen:

Wat is jouw leeftijd?
24
En die van je vriendin?
23
Heeft ze een ethische achtergrond? (Zwaar) religieus wellicht?
Zwaar religieus vind ik overdreven, maar zeer zeker religieus. Ik ook
overigens. Maar beiden niet zo erg, anders zouden we geen seks hebben
denk ik.
Is zij blij met zichzelf? Heeft ze moeite met haar uiterlijk?
Echt enorm blij met zichzelf is ze niet. Ze vindt zichzelf soms wat te dik.
Is er ooit iets gebeurd?
We hebben veel gepraat, ook over het verleden en ze heeft nooit iets
verteld dat er iets gebeurd is. En persoonlijk heb ik het idee dat dat ook
niet het geval is.

Maar, morgen zie ik haar weer en ik zal kijken of er een geschikt moment zal zijn om erover te praten. Ook ik ben van mening dat alles bespreekbaar moet zijn en dat praten de enige oplossing is. Als ik dat niet dacht was ik hier waarschijnlijk niet eens gekomen. :wink:
Hopelijk zal m'n vriendin me nog eens begrijpen, al denk ik dat daar nog wel een tijd overheen gaat. Mede doordat ik niet echt weet wat ik kan zeggen om haar te laten zien dat het niet slecht is. Als ze het bij haar zelf doet vindt ze er niks aan (valt ze in slaap). Het is moeilijk om iemand te vertellen dat het leuk/lekker is, als hij/zij er niks bij voelt. Misschien voelt het voor haar wel als vreemdgaan. Maar goed. We zullen zien! Ik heb nu enkele aanknooppunten, hopelijk krijg ik er nog meer :D

Groetjes,
Conceal

happy_me
Berichten: 60
Lid geworden op: vr 25 februari 2005, 19:39
Locatie: Antwerpen

Berichtdoor happy_me » di 10 januari 2006, 21:02

Ik sluit me ook aan bij de vorige reacties. Denk dat het heel belangrijk is boven water te krijgen wát het is dat haar zo stoort. Het kan idd zijn dat ze zich dan wat verraden of buitengesloten voelt.

Persoonlijk vind ik het zowat van levensbelang dat je er over kunt praten. Ze hoeft dan niet volledig akkoord te zijn, maar jij moet het kunnen doen zonder dat je last krijgt van je geweten. Want je kunt NIET zeggen dat je dan maar nooit meer masturbeert. Vroeg of laat komen daar problemen van.

Zou het niet goed zijn om, voordat je met elkaar trouwt, nog eens te spreken over een aantal essentiële zaken in een relatie? Of over wederzijdse verwachtingen? En laat je niks wijsmaken hè, er is niks mis met masturberen (tenzij je het natuurlijk een hele dag door doet, of aan tafel bij je schoonmoeder :lol: >>>> snorrie, ik liet me ff gaan)
xxx enjoying life xxx

engel
Berichten: 424
Lid geworden op: vr 21 mei 2004, 22:13
Locatie: Amsterdam

Berichtdoor engel » di 10 januari 2006, 22:14

Ik denk dat jouw vriendin een beeld in haar hoofd heeft van "vieze ouwe rukkende mannetjes", ofwel: fatsoenlijke mensen masturberen niet. Misschien kun je haar uitleggen waarom je het doet: omdat een orgasme nou eenmaal een heel lekker gevoel is. Aangezien jullie ook sex hebben denk ik dat zij dat toch ook moet vinden. Leg haar eens uit dat jij dat lekkere gevoel ook wel eens wil hebben als zij er níet is. (Oef, nu klink ik als een kleuterleidster, maar dit is de makkelijkste manier om het uit te leggen :lol: ) Natuurlijk hoeft zij niet ook te gaan masturberen, als zij niet vaker de behoefte heeft aan dat lekkere gevoel (=orgasme), maar ik vind wel dat ze moet accepteren dat jij wel wilt masturberen.

engel

O, trouwens, misschien kun je eens wat statistieken opzoeken over masturberen. Dan kun je laten zien dat het heel normaal is, ook voor meisjes!
Afbeelding

hadewijch
Berichten: 977
Lid geworden op: zo 31 juli 2005, 21:16

Berichtdoor hadewijch » di 10 januari 2006, 22:22

Conceal misschien kun je haar eens op deze site wijzen?

groet,

hadewijch

Gebruikersavatar
Carina
Berichten: 9564
Lid geworden op: za 17 juli 2004, 12:21
Locatie: Zuid- Holland

Berichtdoor Carina » wo 11 januari 2006, 0:10

Als ze het bij haar zelf doet vindt ze er niks aan (valt ze in slaap). Het is moeilijk om iemand te vertellen dat het leuk/lekker is, als hij/zij er niks bij voelt.
Zou het misschien kunnen zijn dat ze het niet doet omdat ze het gewoon niet lekker vind? Dat ze de juiste (dus prettige) manier voor haar nog niet gevonden heeft?
Ik zelf heb het gehad in m'n pubertijd. Ik begreep er niets van wat andere er nou lekker aan vonden. Inmiddels weet ik (gelukkig) beter. Maar ik kan me goed voorstellen dat je het dan op een laag pitje zet. Waarom zou je iets doen wat je niet leuk vind? Dus misschien is het verstandig om haar erop te wijzen dat er meerdere manieren zijn. Of geef haar een speeltje kado. Een electrische tandenborstel kan ook, die wordt door heel veel vrouwen als prettig ervaren. Keuze genoeg dus. :wink:

Veel succes.

Carina
I'd rather be hated for who I am than loved for who I am not

Searcher
Berichten: 579
Lid geworden op: wo 21 december 2005, 6:43
Locatie: Leiden, ondernemer

Berichtdoor Searcher » wo 11 januari 2006, 8:03

:o
Laatst gewijzigd door Searcher op ma 09 juni 2008, 5:07, 1 keer totaal gewijzigd.

hadewijch
Berichten: 977
Lid geworden op: zo 31 juli 2005, 21:16

Berichtdoor hadewijch » wo 11 januari 2006, 11:32

:)
Laatst gewijzigd door hadewijch op wo 02 mei 2007, 12:15, 1 keer totaal gewijzigd.

patrick
Berichten: 361
Lid geworden op: wo 06 oktober 2004, 14:36

Berichtdoor patrick » wo 11 januari 2006, 14:40

Een van de belangrijke punten in relaties is hoe je omgaat met verschillen die er zijn tussen jou en de ander.
Je wilt erg close zijn met je vriendin, maar dat wil nog niet zeggen dat je altijd en overal dezelfde opvattingen en gevoelens over moet hebben.
Nu loop je tegen zo'n verschil op tussen jou en je vriendin.
Mogen die 2 denkwijzes blijven bestaan of niet of word je beiden dwingend naar elkaar om hetzelfde te gaan vinden??

Het wordt een conflict tussen mensen als er geen ruimte is voor verschil.
Als zij negatief staat tegenover masturbatie, kan ze dan jou toch de ruimte geven dat jij er op jouw manier mee omgaat of niet. En kan jij jezelf toestemming blijven geven om je eigen ruimte in te nemen of trek je je terug vanuit schuldgevoel of andere gevoelens??

Zie het als iets wat je meer zult tegenkomen in je relatie. Jullie zijn nu eenmaal, net zoals elk paar, verschillend en je zult met die verschillen moeten leren omgaan.

Haar overtuigen gaat niet werken, net zo min als zij jou kan overtuigen.
In het overtuigen geef je eigenlijk aan, dat de ene mening beter is dan de andere....
AANRAKEN........raakt je


Terug naar “Leeszaal”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten