toch maar borstverkleining?

Treed binnen in onze Shespot Leeszaal en zoek een fijn plekje om al die mooie, bijzondere, leuke, interessante, tijdloze en informatieve topics nog eens door te lezen.

Moderators: Oceann, Neena, Xenia, JanWbr

Jessebel
Berichten: 3578
Lid geworden op: do 22 januari 2004, 13:48
Locatie: Walhalla

toch maar borstverkleining?

Berichtdoor Jessebel » za 05 juni 2004, 18:51

ok, mijn situatie zal wel bekend zijn onder lezers... kwam al eerder ter sprake. Ik beschreef ook mijn redenen van waarom ik geen operatie zou doen.. dat het allemaal ook weer niet zo erg is, en dat dat bij me hoort..

Maar vandaag was ik nog een poging aan het doen, op zoek naar een bikini (ik ben al jaren op zoek, geloof me; ik ben dan ook niet vaak op het strand te zien ;)). Alle dure goede zaken afgegaan.. alles gepast.. uiteindelijk opgegeven en toch maar zwempakken proberen; en die zaten ook voor geen meter (was de rest veeeel te groot).

En toen knapte er even iets.. ik trok het echt niet meer (ja, ok, er zijn ergere dingen), en de vrouw die mij hielp begreep mijn frustratie, zij had ook niet meegemaakt dat iemand werkelijk niets paste... (zij heeft me vaker eindeloos geholpen met het uitzoeken van bh's; de schat, haha)

Waarom dit verhaal hier? Ten eerste wil ik het gewoon ff kwijt!
Ten tweede.. ik zit nu dus toch te twijfelen om het te verkleinen (maar heb zoveel twijfels en vragen), en vroeg me af of er iemand hier op het forum is dit heeft meegemaakt, of andere ervaringen hiermee heeft..

::Anna::
Berichten: 23
Lid geworden op: vr 19 december 2003, 19:00

Berichtdoor ::Anna:: » za 05 juni 2004, 21:12

Lieve jessebel,

ondanks het feit dat ik geen E-cup maar 'slechts' een kleine C heb, begrijp ik hoe je je voelt. Ik heb al vanaf het moment dat ik borsten kreeg het gevoel dat ze niet bij me passen. Te groot voor mij. Passen gewoon helemaal niet bij de rest van mijn lichaamsbouw.
Ik kan ontzettend gefrustreerd raken over het feit dat die twee mini-driehoekjes die in zo van die leuke jurkjes of topjes zitten écht wel niet groot genoeg zijn om mijn borsten in de passen. Dat ik dikker lijk dan ik ben door die borsten. Dat ik blousjes moet kopen die eigenlijk te groot zijn voor de rest van mij om toch maar rond mijn borsten te passen. En dat, wat ik ook draag, elke man in de kamer altijd gezien heeft dat ik grote borsten heb.

Kleine borsten zijn gewoon honderd keer praktischer.

Ik ondervind er geen fysiek leed van want objectief gezien zijn ze zo gigantisch niet, dus ik overweeg een borstverkleining niet echt maar ik denk als je je er echt zo ongelukkig over voelt dat het geen kwaad kan om je eens te informeren ... kom te weten wat je wil weten en neem dan een beslissing.

Ik vind je gelukkig voelen over jezelf nog steeds heel erg belangrijk, belangrijker dan principes die je je ooit voorgenomen hebt maar waar je door situaties wel een andere kijk op kan krijgen.

Ik weet trouwens niet hoe het zit in Nederland, maar in België wordt zo een operatie vergoed als het niet puur voor het esthetische is maar dat je er werkelijk last van hebt.

veel succes in je zoektocht!!

Anna
Don't get mad. Get everything.

Fraise
Berichten: 88
Lid geworden op: di 04 maart 2003, 2:01
Locatie: Ninove,België - maatschappelijk assistent

Berichtdoor Fraise » za 05 juni 2004, 21:38

Hey,

Misschien moet je eens een kijkje nemen op het borstenforum.
http://www.borstenforum.nl/
Op het forum zal je zeker en vast veel ervaringen van andere vrouwen kunnen vinden. Je kan er ook vragen stellen aan chirurgen.

Sterkte in ieder geval met welke beslissing je ook neemt!
Carpe diem... Afbeelding

poesje
Berichten: 150
Lid geworden op: ma 16 februari 2004, 12:00
Locatie: antwerpen

Berichtdoor poesje » zo 06 juni 2004, 11:58

als je op lichamelijk vlak geen last hebt zou ik het toch niet doen hoor

star
Berichten: 348
Lid geworden op: vr 14 november 2003, 21:15

Berichtdoor star » zo 06 juni 2004, 12:23

Hoi lieve Jessebel,

Naar dat het niet gelukt is voor nieuwe badkleding te slagen. Maar een borstverkleining om die reden is wel een heel extreme maatregel. Denk daar heel rustig over na.

Als je straks weer uit je dip gekrabbeld bent kun je in ieder geval op zoek gaan naar een speciaalzaak waar badkleding voor grotere cupmaten verkocht wordt. Die zaken zijn er!
En misschien kun je toch beter kijken voor een bikini, want in dat soort zaken kun je het slipje en het bovenstukje apart kopen en zit je niet met het probleem van een veel te grote broek.

Misschien kun je wel aan adressen komen via het borstenforum wat Fraise noemde?

Knuffie van Star

Jessebel
Berichten: 3578
Lid geworden op: do 22 januari 2004, 13:48
Locatie: Walhalla

Berichtdoor Jessebel » zo 06 juni 2004, 16:48

thanx iedereen!
Tja, die zaken waar ik ben geweest hebben juist de grote cupmaten, dat is juist zo frustrerend.. officieel hebben ze mijn maat wel, maar die passen dan toch niet.. heel raar. En echt, ze helpen je heel goed en zijn super geduldig en hebben echt alles uit de kast gehaald dat ook maar lijkt op mijn maat..
Nee, dit is natuurlijk niet DE reden om een verkleining te doen poesje.. ik heb wel lichamelijke klachten.. maar ja, alles apart valt dat wel te overzien.. geloof mij, ik ben echt tegen lichaams 'verbouwing'.. maar gisteren was even de druppel.. dat ik het echt niet meer wist. Daar komt bij dat mijn huid ineens in de laatste 4 mnd aan het beschadigen is (een paar striae had ik al, maar ineens zijn er andere dingen bij gekomen). En dat constante trekken doet pijn.
Maar ja, anderen 'dromen' weer van mijn borsten (tja, ze zijn ook niet lelijk als ik helemaal rechtop sta en het is een beetje koud, haha maar daar gaat he niet om ;)).
Ik vind het borstenforum een beetje eng eerlijk gezegd... er wordt daar echt te makkelijk gedaan.. en te simpel.. maar ik hou vol..
plus; ik zit al in een dip en wil echt niet geconfronteerd worden met al die siliconen.. het is ook niet eerlijk; vergroten is goedkoper en minder pijnlijk en als het goed gaat zie je geen littekens, met een verkleining... en voor altijd grote littekens.. :roll:
zucht.. ik kom er wel uit, maar dank je wel iig!

::Anna::
Berichten: 23
Lid geworden op: vr 19 december 2003, 19:00

Berichtdoor ::Anna:: » zo 06 juni 2004, 17:26

Ben in elk geval blij dat je geen overhaaste beslissingen neemt. Met plastische chirurgie wordt zo achteloos omgesprongen de laatste tijd, alsof het even naar de kapper gaan is ... In België geven ze nu een programma "Beautiful" (de Belgische versie van het Amerikaanse "Extreme makeover") waar mensen gewoon van boven tot beneden verbouwd worden. Terwijl eigenlijk een keer naar de kapper gaan al wonderen had kunnen doen ...

Plastische chirurgie is eigenlijk "uitgevonden" voor mensen die echt ergens last van hebben.

Misschien vind je deze website wel nuttig om eens te bekijken: http://www.medinova.com/content.aspx?cid=113
Er staan ook veel foto's op van voor en na (naar mijn mening ook van veel vrouwen die zo'n operatie absoluut niet nodig hadden maar kom). Ik vind eigenlijk dat die littekens vaak wel meevallen ...

Misschien moet je er eens over praten met iemand die in het vak zit? Veel van die dokters geven gratis consulten waar je dan hun mening kan peilen (is het echt nodig, hoe, wat, waar, wanneer en hoeveel kost het). Dat zou toch al heel wat van je vragen oplossen en het verbindt je nergens toe.

liefs
Anna
Don't get mad. Get everything.

::Anna::
Berichten: 23
Lid geworden op: vr 19 december 2003, 19:00

Berichtdoor ::Anna:: » zo 06 juni 2004, 17:35

Oh nog wat :D

Een borstvergroting lijkt op het eerste gezicht misschien simpeler maar veel van die vrouwen moeten achteraf nog eens geopereerd worden omdat hun siliconenvulling ingekapseld geraakt is in het weefsel en hun borst heel hard en helemaal niet meer soepel gaat aanvoelen. Leuk lijkt me anders ...

Of die verhalen die je hoort van pasgeopereerde vrouwen die dan ergens tegenopbotsen met hun nieuwe borsten en waar de hechtingen dan knappen (lijkt me logisch als de huid zo strak gespannen staat rond die vulling).

Of de vullingen die gaan lekken in je lijf ...

Niet al te jaloers zijn dus, de industrie doet het allemaal erg makkelijk lijken maar het is ook erg pijnlijk en de risico's achteraf lijken me stukken groter dan met een borstverkleining.

Anna
Don't get mad. Get everything.

star
Berichten: 348
Lid geworden op: vr 14 november 2003, 21:15

Berichtdoor star » zo 06 juni 2004, 19:00

Ook even gekeken op de site van medinova, en daar staat inderdaad een goede uitleg over wat je kunt verwachten. Ook uit de foto's blijkt dat de ingreep na afloop nog behoorlijk zichtbaar is door de littekens.
Dat kun je er natuurlijk voor over hebben als je veel klachten hebt. Voor het mooie hoef je het denk ik niet te doen...

Ik zal ook nog eens kijken of ik adressen vind van speciaalzaken...

Star

Jessebel
Berichten: 3578
Lid geworden op: do 22 januari 2004, 13:48
Locatie: Walhalla

Berichtdoor Jessebel » zo 06 juni 2004, 19:17

tja.. siliconen.. natuurlijk ben ik er absoluut niet jaloers op, en zelfs als het wel helemaal goed gaat en het mooi is gelukt moet je om de circa 6 jaar terug om het te onderhouden (als het voor je werk is; de pornoindustrie).
Nee, dat weet ik wel.. maar ja, als je in een dippie zit lijkt alles veel oneerlijker.. :)
Tja, over die littekens, daar zit ik dus wel mee.. toen ik een jaar of 17 was heb ik wel een consult gedaan bij een chirurg, puur uit 'nieuwsgierigheid' ik was niet echt van plan het dan al te doen, maar wilde meer weten.. En ik was altijd blij dat ik het niet gedaan heb, overigens. Maar hij attendeeerde me er dus op dat ik een hele dunnen en lichte huid heb, waardoor de kans best groot is dat er dikke rode littekens (de ergste vorm) zouden blijven..
Dit is nu eigenlijk (naast mijn eigen innerlijke ruzie, omdat ik iets zou doen dat tegen mijn 'principes' gaat) mijn grootste dilemma; voor het ene nadelenpakket, krijg ik een ander pakket terug, ben ik bang.. en het lukt me niet dit goed af te wegen.. maar dat gaat ook wel lang duren, ik ga zeker niet volgende week naar de dokter, eerder volgend jaar.. ik zal eerst maanden moeten wennen aan het idee denk ik..

Heel erg bedankt voor jullie reacties, en ik ga zo kijken op de andere site!
Liefs!

star
Berichten: 348
Lid geworden op: vr 14 november 2003, 21:15

Berichtdoor star » zo 06 juni 2004, 21:07


Fem
Berichten: 2
Lid geworden op: ma 07 juni 2004, 16:35

BVK

Berichtdoor Fem » ma 07 juni 2004, 16:43

Hallo!


Anoniem ben ik al vaak op SHE-spot geweest, maar heb nu de 'moed' gevonden om me aan te melden, helemaal toen ik deze topic las...

Ik heb zelf voor bijna een jaar terug mijn borsten laten verkleinen en ik ben daarbij zeker niet over 1 (of 2 :wink: ) nachten ijs gegaan. Het heeft wel bijna 2 jaar flink wikken en wegen geduurd alvorens ik tot de ingreep heb besloten. Ik denk niet dat mensen tegenwoordig te snel naar de plastisch chirurg gaan, integendeel. Met name vrouwen die een borstverkleinig/ vergroting (mits binnen normale proporties) doen dit vaak zeer weloverwogen!

Tijdens het wikken en wegen heb ik juist wel heel veel van www.borstenforum.nl gedaan. Misschien zijn ze daar wat makkelijker, omdat voor veel meiden de knoop al doorgehakt is. Maar ze zullen je nooit een beslissing opdringen en willen altijd je vragen beantwoorden (reclame, reclame :wink: )!

Het is heel begrijpelijk dat je het overweegt, informeer gewoon eens rond, denk er nog eens goed over na en neem dan een besluit en welke dat ook moge zijn, zorg dat je er zelf vrede mee hebt!

Succes en liefs,

Fem

Dimpf
Berichten: 1426
Lid geworden op: di 28 oktober 2003, 13:33

Berichtdoor Dimpf » ma 07 juni 2004, 17:15

Fem, vanaf deze plaats:welkom!

martin
Berichten: 35
Lid geworden op: zo 21 september 2003, 18:43
Locatie: beverwijk

borst verkleining

Berichtdoor martin » ma 07 juni 2004, 18:06

Hallo ik ben wel geen vrouw maar ik heb een moeder die het heeft laten doen toen ze 83 was ze had al jaren last van haar rug ook onderanderen vanwegen haar borsten ik heb geen idee wat voor maat ze had maar wat me altijd als kind is bijgebleven is dat haar schouder banden heel er diep in haar schouders zaten dus ze komt voor haar rug in het ziekenhuis en die dokter ziet hoe groot die borsten waren dat hij zegt waarom heeft U daar nooit wat aan laten doen??
Ze zegt ja dat weet ik niet en vroeger moest je er maar mee leren leven die dokter zegt gaat U maar naar boven en dan word U daar morgen aangeholpen en dat is nu 4 jaar geleden en ze zegt nogsteeds had ik het maar 60 jaar eerder gedaan zo zie je maar dat een mens van in de 80 er toch ook niet tegen opziet en ze heeft nu borsten vaniemand van 20 is toch prachtig zoiets.
Ik wil eigenlijk zeggen gewoon doen.
sterkte
een dag niet gelachen is een dag niet geleeft

Jessebel
Berichten: 3578
Lid geworden op: do 22 januari 2004, 13:48
Locatie: Walhalla

Berichtdoor Jessebel » ma 07 juni 2004, 22:20

Welkom Fem, en bedankt voor je reactie!
Martin; wat een mooi verhaal (ook al is het niet zo bedoeld.. toch..).
Ik wil jullie op de hoogte houden.. maar ik ben echt niet verder gekomen (maar ja, ik heb ook examens aan mijn hoofd).
Als die littekens niet zo te zien waren was de keuze veel makkelijker gemaakt :? .. ik heb nu zoiets van; ik kan het altijd verkleinen, maar als ze verkleind zijn kan ik niets meer aan de littekens doen.. (straks is er over 5 jaar een andere manier, waardoor je geen littekens heb; daar benik een beetje bang voor ook)
Ik denk ook nog steeds aan 'later' (had ik in een vorige topic al gezegd); ik weet dat er veel vrouwen zijn die hun borsten na hun bevallingen laten liften (of siliconen)... na een verkleining lijkt het me niet zo'n goede zaak om na een zwangerschap er weer aan te laten sleutelen, mocht dat erg nodig zijn..
Aan de andere kant... :roll: Ik heb zelf niet erg last van mijn rug (maar ja, ik weet niet hoe het normaal voelt met kleinere borsten), maar van het 'trekken' aan de voorkant; dat is pijnlijker en vervelender.. maar ik denk zeker dat mijn postuur erdoor beinvloed wordt.. (ik zei vroeger al; als ik ineens kleinere borsten zou hebben val ik geloof ik achterover!:))

Nou ja.. genoeg tijd om verder te twijfelen en af te wegen (al wordt mijn huid steeds lelijker, en dat is onomkeerbaar).. ik hoor wel van heel veel vrouwen dat ze het liever 10 jaar (of 60 jaar) eerder hadden gedaan.. :?
Bedankt voor de reacties in ieder geval!

Liefs!


Terug naar “Leeszaal”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten