Dilemma voor de vrouw; anticonceptie!AAAAAARGH

Hier kun je al je praktische vragen stellen die beginnen met ..." Hoe doe ik...?"

Moderators: Neena, JanWbr

Wisp
Berichten: 61
Lid geworden op: wo 29 september 2004, 13:02
Locatie: noord nederland

Re: Een persoonsgebonden materie.

Berichtdoor Wisp » do 07 april 2005, 17:57

Ik kan verkeerd zijn, maar ik denk dat het verdragen van hormonale contraceptie sterk persoonsgebonden is.
Daar heb je gelijk in, het verschilt sterk van persoon tot persoon. Hoewel de meerderheid van vrouwen die ik ken er op de één of andere manier last van heeft, maar dat maar verdraagt bij gebrek aan een beter alternatief.
Bovendien denk ik dat de dames wat meer met hun lijf bezig zijn dan de heren en als er daar wat mee gebeurd, dat er dan een paniekreactie volgt.
Wabblief??? Over het algemeen staan mannen er bekend om dat ze veel eerder in paniek raken bij lichamelijke klachten! :)
Daarbij zijn veel van die bijwerkingen helemaal niet zo onbeduidend. Zelf krijg ik bijvoorbeeld chronische migraine aanvallen die me dagen achtereen uitschakelen. Een vriendin is bijna 20 kilo aangekomen terwijl er absoluut niets aan haar dieet veranderd is. Zoals hier ook al genoemd, een andere vriendin die opeens haar op haar borst begon te krijgen... etc. etc.
Nee, ik vind dat beslist geen aanstellerij of overdrijven!
Het kan toch niet dat alle vrouwen in de vruchtbare leeftijd, die hormonale contracpetie gebruiken, daar allen wereldwijd onder lijden.
Daar zou je nog verbaasd van staan te kijken! Maar, zoals ik al zei, vrouwen klagen over het algemeen niet zo snel en zoals in dit topic ook weer blijkt, er is eigenlijk nauwelijks een goed alternatief.

Dacht je dat ik dat spiraaltje de eerste jaren voor mijn plezier droeg? Met bijna elke maand een dag of 6 heftige krampen waardoor ik soms tijdens het winkelen van de intense pijn in elkaar zakte en alleen kon blijven liggen tot het over was!!!
Gelukkig werd het na een jaar of 5 minder...

Gebruikersavatar
Massie
Berichten: 1907
Lid geworden op: do 16 oktober 2003, 15:29

Re: Een persoonsgebonden materie.

Berichtdoor Massie » do 07 april 2005, 18:16

Bovendien denk ik dat de dames wat meer met hun lijf bezig zijn dan de heren en als er daar wat mee gebeurd, dat er dan een paniekreactie volgt.
Een puistje hier, een tussentijdse bloeding (normale bijwerking van Mirena), ... Het kan toch niet dat alle vrouwen in de vruchtbare leeftijd, die hormonale contracpetie gebruiken, daar allen wereldwijd onder lijden.
TW het is wel duidelijk dat jij geen vrouw bent en eigenlijk ver weg moet blijven van dit soort topics, je hebt geen idee waar je het over hebt!
Wil je een poosje ruilen, jij mijn ellelange strijd, operaties en aanverwante tegen die heftige bloedingen en reacties op hormonen?
Ik gun het je van ganser harte, en nou wegwezen uit dit topic!! :evil: :evil:


X Mas.

Dimpf
Berichten: 1426
Lid geworden op: di 28 oktober 2003, 13:33

Re: Een persoonsgebonden materie.

Berichtdoor Dimpf » do 07 april 2005, 22:07

Bovendien denk ik dat de dames wat meer met hun lijf bezig zijn dan de heren en als er daar wat mee gebeurd, dat er dan een paniekreactie volgt..
Ja. Nou, en? So what?

Waarom gaat die viagra en aanverwant eigenlijk zo rap over en onder de toonbank? en die hele zooi die bodybuilders en andere sportschoolklanten en aanverwant gebruiken?

Misschien zijn vrouwen iets zuiniger op hun lichaam?
Omdat er zoveel meer van verwacht wordt, misschien?
En dit niet alleen maar door vrouwen. Wake up, TW.

Dimpf

Oceann
moderator
Berichten: 496
Lid geworden op: vr 10 augustus 2001, 1:01
Locatie: WvhL - Shespot Mod
Contacteer:

Berichtdoor Oceann » vr 08 april 2005, 10:20

Het staat eenieder vrij om zijn/haar mening te geven en deze te posten in dit topic. Genuanceerde of ongenuanceerde mening maakt niet uit, mits het maar met respect gebeurt.

Oceann

bridge
Berichten: 353
Lid geworden op: za 04 augustus 2001, 1:01
Locatie: nederland

Berichtdoor bridge » vr 08 april 2005, 10:53

Met 18 aan de pil (maagd tot 21) vanwege hevige pijnen, hoofdpijn, rugpijn, depressie etc. en geen zin 3 dagen per maand van mijn studie te moeten missen, ow, hoe plichtsgetrouw toendertijd.
Het bekende riedeltje aan kwaaltjes e.d.
Met 23/24 was ik helemaal klaar met de pil.
Het idee van 'onnatuurlijke stoffen' extra in mijn lijf heeft me altijd afgestoten. Slik bijv. bijna nooit pijnstillers (ook niet tijdens menstruatie; daar hielp toch niets tegen). Daarbij had ik er een pesthekel aan om die strip in de gaten te houden en vergat ik het helemaal, grillig typje hè. (mijn vriendje kwam me dus regelmatig op de uni de pil nabrengen 's ochtends ;-))

Nu ben ik al bijna 15 jaar helemaal 'schoon', heb tussentijds 2 kids gekregen en nooit meer aan de pil geweest. Nb. pas op mijn 30e kwam het moment dat ik echt 'toe' was aan kinderen.

Mijn cyclus is nu regelmatig, de invloed van de menstruatie wisselt. Soms hevig, soms nagenoeg niet merkbaar, (maar véél minder heftig dan toen ik jonger was) mogelijk afhankelijk van mijn leefomstandigheden; stress, weinig slaap, veel roken etc.: het beïnvloed allemaal je persoonlijk eco-systeem.
Ik heb ook leren inplannen hoe mijn hormonen sowieso mijn leven beïnvloeden (ook zonder pil dus).
Mijn eisprong en menstruatie staan in mijn agenda om er rekening mee te houden dat er soms PMS zal optreden en mijn beslissingsmodus (meer twijfelend gedrag) wordt beïnvloed. Dus plan ik in die periodes zo min mogelijk vergaderingen waarin ik zware beslissingen moet nemen. (tip van een vriendin van me.)

Hoe dan ook blijft de natuur in onze cultuur je bewegingspatroon beïnvloeden. Daarvoor je kop in het zand steken heeft geen zin.

En ja, anticonceptie is voor mij nog condooms. Sinds 17 jaar heb ik, tussen alle ups & downs, een bestendige relatie en daarin is het nooit een écht probleem geweest.
Inclusief de hitsige 'fuck the condom'- aanvallen.
Als ik dan zwanger zou worden daardoor, nah, dan zij het zo. (ook de miskramen die ik als gevolg daarvan heb gehad heb ik geaccepteerd).
Kwestie van afwegen.
Ook met mijn minnaars is condoomgebruik gewoon een issue dat behandeld wordt, geen gelul. Ik neem geen risico ook niet voor degenen die me dierbaar zijn die bij mijn risicovol gedrag daarvan de dupe kunnen worden. Het nadeel is dan weer opnieuw: morningafterpil, Aidstest etc. als in zo'n geval een condoom toch onverhoopt scheurt. (been there, done that :-S)

Ik ben vrouw; dat heeft een hoop voordelen. Maar ook nadelen. Maar ik zou er niet minder graag een vrouw om zijn, noch de verantwoordelijkheid voor mijn leven bij een ander leggen.

Just deal with it.

B.

Jessebel
Berichten: 3578
Lid geworden op: do 22 januari 2004, 13:48
Locatie: Walhalla

Berichtdoor Jessebel » vr 08 april 2005, 14:12

Pfffff dealing with it...

Maar ik leg me er niet bij neer 'omdat dat nou eenmaal zo is'.

Er zal heus iets beters op de markt komen (dat bereikbaar is :roll: ), en ik blijf het in de gaten houden en navragen....

Gebruikersavatar
Massie
Berichten: 1907
Lid geworden op: do 16 oktober 2003, 15:29

Berichtdoor Massie » vr 08 april 2005, 14:35

Deal with it...ja, wat zal ik daar eens van zeggen.
Ik heb een hele tijd, tot voor een 9 maanden geleden zonder anticonceptie geleefd, omdat ik absoluut niet tegen hormonen kan. (lekker he dat gekloot met condooms..)
Migraine heel heftig, en een baarmoederslijmvlies dat zo dun werdt dat het hele nare gevolgen had.
Medisch circuit ken ik van binnen en buiten, van voor naar achter..
Door ontzettend heftige bloedingen..en dan heb ik het over dusdanig heftig dat ik bloedarmoede krijg tijdens mijn menstruatie en 2 dagen niet de deur uit kan omdat niets het tegenhoud..(denk je eens in) ben ik noodgedwongen begonnen met Mirena..omdat het enige andere alternatief was om de binnenkant van mijn baarmoeder weg te laten branden en daaraan verbonden dat ik nooit meer kinderen mag en zal krijgen.
dat is een heel grote stap om te nemen in je leven, bij mij op dit moment iig wel, en dus ben ik maar gegaan voor de Mirena.
Relatief weinig hormonen en een oplossing bij de bloedingen.
Ja alleen nu ben ik dus de hele maand ongesteld..(wat nou tussentijdse bloedingen horen bij de Mirena TW?) ja in het begin maar niet 9 maanden lang..en de rest van de bijwerkingen zal ik maar niet over zeuren..dan ben ik zo'n vrouw die zich er maar bij neer moet leggen en moet gaan wandelen????..
De enige oplossing nog? juist, me onvruchtbaar laten maken, en niet als anticonceptie!
Zeiken he die vrouwen??
Deal with it???
Was het maar waar.
Met mij een heleboel andere vrouwen en hun ellende!

Groetjes Mas. (boos)
Laatst gewijzigd door Massie op vr 08 april 2005, 14:39, 2 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
zee
Berichten: 2376
Lid geworden op: za 14 juli 2001, 1:01
Locatie: Ultima Thule

Berichtdoor zee » vr 08 april 2005, 14:36

Even langs de rand van off topic:
Ik heb anticonceptie eigenlijk altijd een gezamenlijke verantwoordelijkheid gevonden, relationeel gesproken. Niet iets wat je als man maar zonder nadenken aan de vrouw overlaat.
Daarnaast is er altijd je eigen verantwoordelijkheid om te denken aan voorbehoedsmiddelen, of middelen tegen SOA's - met wie je ook het bed deelt.

Net zomin ik geporteerd ben van het idee om zelf een pil te moeten slikken om zonder angst voor zwangerschap te vrijen (stel er is zo'n mannenpil), vind ik de pil voor vrouwen geen leuk idee - vanuit de gedachte "dus als wij sex willen hebben, moet zij een pak hormonen innemen" - dat klopt niet, gevoelsmatig.
Dan maar het condoom, en dat al jarenlang. Misschien wat onhandig af en toe, maar eigenlijk heel clean, enkel toe te passen als je 'm nodig hebt (er zijn uiteindelijk best wat veilige dagen in een periode), en een middel dat, mits goed gebruikt, heel safe is. Je wordt er ook handig in als je het vaak gebruikt heb ik gemerkt (kortom het gehannes neemt behoorlijk af met de jaren). En nog te controleren na gebruik ook, of het allemaal wel goed zat en niet lekte :-)

Zee
it's much more difficult to judge oneself, than to judge others - A. de Saint-Exupéry

star
Berichten: 348
Lid geworden op: vr 14 november 2003, 21:15

Berichtdoor star » za 09 april 2005, 0:00

Hallo...
Weer eens een kijkje genomen en zomaar geprikkeld geraakt even iets te posten, n.a.v. de onvruchtbare dagen in de cyclus die Zee noemt. Ik heb ook altijd gedacht dat je daar van op aan kon, maar 't schijnt toch van niet.

Wilcox en zijn collega's wijzen erop dat onthouding tijdens de vruchtbare dagen op grond van de kalendermethode een veelgebruikt middel van geboorteregeling is. „Onze gegevens geven echter aan dat er maar weinig dagen zijn tijdens de menstruele cyclus waarop sommige vrouwen niet zwanger zouden kunnen raken. Daarbij hoort zelfs de dag waarvan ze dachten dat de volgende menstruatie zou beginnen.”
http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuse ... lk_id=1687

Interpreteer het zoals je zelf wilt. Voor mij is het advies op dit moment dus de hele maand door om de 2 dagen onbeschermd vrijen :lol:

Dag
Star

Gebruikersavatar
zee
Berichten: 2376
Lid geworden op: za 14 juli 2001, 1:01
Locatie: Ultima Thule

Berichtdoor zee » za 09 april 2005, 0:14

Hey STAR!!!

good to see your nick around :-)

Enne, over die z.g. veilige dagen: ze zijn inderdaad nooit 100% veilig, het blijft altijd wel een beetje spannend (vooral als je steeds vergeet wanneer je lief nou precies voor het laatst ongesteld was hihi). Maar dat heeft ook wel weer iets...
"Echt, het kan heus wel zonder, ik word ongesteld."
"Ha, fijn!"
(7 dagen later)
"ben je nou nóg niet ongesteld?"
"tja, ik geloof dat het toch mijn eisprong was."
"...!!!"
(waargebeurd) :mrgreen:
it's much more difficult to judge oneself, than to judge others - A. de Saint-Exupéry

Jessebel
Berichten: 3578
Lid geworden op: do 22 januari 2004, 13:48
Locatie: Walhalla

Berichtdoor Jessebel » ma 06 juni 2005, 15:24

Up voor IG

Zij
Berichten: 930
Lid geworden op: do 25 oktober 2001, 1:01
Locatie: Gelderland, Nederland
Contacteer:

Berichtdoor Zij » vr 24 juni 2005, 0:08

Ik heb nu een jaar de Mirena en mij bevalt het tot nu toe het beste van allemaal, incl. niets.
Geen bloedarmoede meer en toch een echt cyclus gevoel.
Ideaal........................nee het is niet ideaal.
Maar er is ook geen ideaal.
In mijn volgende leven wil ik ook gewoon een LUL.
Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat!

lana
Berichten: 4855
Lid geworden op: ma 21 mei 2001, 1:01
Locatie: Amsterdam

Berichtdoor lana » vr 24 juni 2005, 1:53

Bestaat er dan niet een spiraaltje zonder hormomen?
En ik wil geen Lul in mijn volgend leven! :wink:
Lana

Jessebel
Berichten: 3578
Lid geworden op: do 22 januari 2004, 13:48
Locatie: Walhalla

Berichtdoor Jessebel » vr 24 juni 2005, 15:00

Ja Lana maar die heeft ook weer nadelen (sommige vrouwen hebben echt erge krampen en zijn langdurig en zwaar ongesteld.. een koperspiraaltje staat er bekend om dit te verergeren) én er zijn mensen die er ethische bezwaren tegen maken.

In een volgend leven zou ik gewoon weer een poes willen... ik ga er vanuit dat er in de toekomst andere anticonceptie is :wink:

satine
Berichten: 479
Lid geworden op: vr 12 april 2002, 1:01
Locatie: Leuven

Berichtdoor satine » za 25 juni 2005, 11:05

ik gebruik nu al drie jaar de pil, nooit problemen mee gehad gelukkig..
maar ik heb toch een vraagje:
doordat die strips 21 pilletjes hebben en nadien dus de menstruatie komt, heb ik veel vaker mijn regels als toen ik de pil nog niet nam (toen zat er gemakkelijk vier à vijf weken tussen)

dus ik dacht: kun je bv een strip helemaal uitnemen en dan nog een week een van een andere nemen (heb Meliane) en dan pas stopweek?

2 strips na elkaar nemen heb ik ooit 1 keer gedaan, maar dat draaide wat minder goed uit, de eerste week van de tweede strip (de week dat ik dus anders zou ongesteld worden) ging het goed, maar de volgende twee weken had ik constant last van bloedingen die gewoon doorgingen tot ik dan na de tweede strip in mijn stopweek mijn regels kreeg. niet zo gezellig dus.

daarom dat ik al voorzichtig zou willen proberen om het met 1 week te verlengen, ik zou denken dat dat ook moet kunnen? klopt dat?
:) Live to love, love to love, love to live! :)


Terug naar “Hoe doe ik?”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten