Nieuwe strategie voor partner met laag libido

Hier kun je al je praktische vragen stellen die beginnen met ..." Hoe doe ik...?"

Moderators: Neena, JanWbr

Dom
Berichten: 86
Lid geworden op: zo 30 september 2007, 12:53

Berichtdoor Dom » zo 30 maart 2008, 15:36

Ja klopt vooral als er maar weinig respons komt maar stop JIJ met initiatief nemen dan gaat je sexleven voorgoed in slaap en dát krijg je echt nooit meer wakker.
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet!!!!

Gebruikersavatar
Aphrodites' zoon
Berichten: 944
Lid geworden op: za 24 december 2005, 23:22
Locatie: De Betuwe naar Appels en Peren kijkend

Berichtdoor Aphrodites' zoon » zo 30 maart 2008, 15:54

Ik wil niet negatief doen (maar realistisch): als iemand echt niet wil, dan wil hij/zij niet en dan is er niets meer aan te doen.

Ik heb het zelf meegemaakt: mijn ex had ook een laag libido en wilde veel minder vaak dan ik.
Jaren lang van alles geprobeerd: praten, verleiden, leuke uitjes regelen, sfeer bouwen, erotisch spel met kaarten en opdrachten (PartnerLink) en nog veel meer, uiteindelijk huilen, dreigen met opstappen (fout ik weet het).

Uiteindelijk als laatste redmiddel naar de seksuologe gegaan. Mijn ex ging mee om aan te tonen dat ze er alles aan gedaan had, niet om er iets aan te veranderen denk ik. Of om van het "gezeur" af te zijn.
Zij ging daarnaast naar een aantal sessies voor alleen vrouwen en zij concludeerde aan het eind: "met mijn (ex dus) seksualiteit is niets mis". Mijn broek zakte zowat af... Toen begreep ik: "wat er niet in zit krijg je er ook nooit uit".

Een paar maanden later heb ik de relatie van 16 jaar beëindigd. Ze is nu mijn beste platonische vriendin. Ik hou nog steeds veel van haar, maar op een andere manier.

Sterkte!
Try not to take things personally. What people say about you is a reflection of them, not you.

patrick
Berichten: 361
Lid geworden op: wo 06 oktober 2004, 14:36

Berichtdoor patrick » ma 31 maart 2008, 9:01

Nieuwe strategie.........

waarschijnlijk gaat dit niet werken

uit reacties op je posting maak ik op dat sommigen vinden dat je man moet veranderen en jou tegemoet moet komen.........en ook moet zorgen dat jij niets tekort komt....

hij zal dat moeten op de een of andere manier wel voelen en verzet zich daar blijkbaar tegen; het kan zijn dat hij zelf ook wel voelt dat hij niet voldoet aan het beeld van mannen, wat er in de maatschappij bestaat....

een strategie om niets te doen om hem in beweging te krijgen is ook niet zonder verwachtingen

het is een andere zaak als je man terecht komt bij de vraag wil ik veranderen voor mijn vrouw, willen veranderen is een bereidheid tot....is een open keuze....

waar je probleem eigenlijk op neer komt is hoe ga je om met verschillen die er tussen jullie zijn, waarbij een libido van 3 x p.w. niet beter is dan een libido van 1 x p.m. Het is anders, Jullie zitten verschillend in elkaar en hoe
kan je over die verschillen dusdanig praten dat dit vanuit openheid kan en normloos,als je begrijpt wat ik bedoel.
Jullie beiden zullen een acceptatie van jezelf en van de ander nodig hebben dat het goed is zoals het is, dat jullie verschillen er mogen zijn van de ander......pas als dat er is kan je de stap nemen om te kijken hoe gaan we daar dan mee om....

het kan zijn dat er verandering komt in jullie seksleven; het kan ook zijn van niet; er bestaan nu eenmaal ook mensen zonder veel behoefte aan seks.

Belangrijk is ook hoe er intimiteit vastgehouden kan worden in jullie relatie; wordt er geknuffeld, aangeraakt, ontmoet je elkaar nog....


las op een andere site:

"Het "nee" van een man is het einde van het verhaal.
Het "nee" van de vrouw is het begin van een onderhandeling."


sterkte
AANRAKEN........raakt je

Saartje
Berichten: 24
Lid geworden op: za 21 januari 2006, 23:21

Berichtdoor Saartje » ma 05 mei 2008, 22:27

Hmmz.. misschien zijn er wel dingen waar jouw man opgewonden van wordt maar dewelke hij voor zichzelf niet wil toegeven en zich diep vanbinnen voor schaamt.
En misschien doet hij dat al zo lang dat hij in z'n hoofd zo'n gigantische barriere heeft naar het onderwerp toe dat hij het zelf niet meer beseft.

Wat je ook kan doen is eens stiekem op zoek gaan naar z'n porno, zo kan je hem beter leren kennen. Wees dan wel zo fair hem er niet op te beoordelen. En als hij die niet heeft, tjah.. Dat lijkt me geen goed teken.

eL04
Berichten: 881
Lid geworden op: zo 25 april 2004, 21:47

Berichtdoor eL04 » di 06 mei 2008, 11:47

Ik ben een tijd niet geweest... vandaag weer es even.
Ik kwam hier zo'n vijf jaar geleden om de reden die jij noemt... een man met een zeer laag libido en mss daardoor werd het mijne steeds hoger, het werd een obsessie en ik begon iedere man te scannen op een potentieel minnaar. En ik wou helemaal niet een ander, ik wou hem.

Je berichtje trok me daarom aan...
Hoe ik het deed? Deed, want het is niet meer. Mijn verhaal is niet negatief, maar juist positief!
Ik ben blijven praten; steeds verteld wat het met mij deed, hoe moeilijk ik het vond en wat mijn verlangen was. En dat ik koste wat het kost met hem door wou en er dus uit wou komen. (ook verteld over mijn neiging het bij anderen te zoeken)
We zijn elkaar tegemoet gekomen. Hij werkt aan eraan, maakt zin, ik lever iets in. En we zijn er beiden gelukkig mee.
Je tactiek niets doen en wachten tot hij komt, maakt het makkelijk voor hem; hij hoeft niets te doen en jij vreet je waarschijnlijk op.... ik zou zeggen 'ga ervoor, laat hem weten wat jij verlangt...'
eL
als het gras aan de andere kant groener is, steek dan eens wat energie in je eigen gras

gem
Berichten: 2
Lid geworden op: di 12 augustus 2008, 17:40
Locatie: Noord-Brabant

Berichtdoor gem » di 12 augustus 2008, 17:52

Ik heb al veel op internet gezocht naar mannen die geen zin in sex hebben. Tot vandaag vond ik niet veel!
Blijkbaar komt het vaker voor. Ik ben een niet onaantrekkelijke meid en ben al bijna 8 jaar samen met mijn vriend. We hebben nog nooit sex gehad: gepenetreerd wel te verstaan. Mijn vriend heeft daar geen behoefte aan. Ik wel, vaak! Nu vindt hij mij zo'n beetje oversekst.
Wel kan hij mij heerlijk doen klaarkomen, zelfs meerdere keren achter elkaar. Naar mijn idee doet hij dat te weinig. Zo'n 1 keer per week of minder.
Zelf heeft hij geen behoefte aan die 'polonaise' aan zijn lijf! alles is dus redelijk eenzijdig naar mij toe. Blij? Tja, ik wil hem ook wel eens lekker verwennen! Verder hebben we een erg goede relatie op vele gebieden!
Wat moet ik hiermee?

akelei
Berichten: 733
Lid geworden op: ma 17 maart 2008, 1:49

Berichtdoor akelei » wo 13 augustus 2008, 10:09

Dus als ik het goed begrijpt, brengt jouw vriend jou plichtmatig elke weet tot een orgasme, zonder daar zelf opwinding onder te voelen.
Hoe lang is dit al aan de gang? Alle 8 jaren van jullie relatie?

Op de een of andere manier geloof ik er niet zo veel van. Mijn excuses als dit wel waar is.

gem
Berichten: 2
Lid geworden op: di 12 augustus 2008, 17:40
Locatie: Noord-Brabant

Berichtdoor gem » wo 13 augustus 2008, 11:15

Tja, dan krijg je zo'n reactie!
Mijn vriend raakt er een beetje ongewonden van, maar hij heeft geen behoefte aan zelf bevredigd te worden.
Sex is voor mij nu eenmaal niet zo belangrijk dat ik daar een verder prima relatie voor opgeef! Ik ben gewoon benieuwd of mensen dit probleem herkennen!

GJW2
Berichten: 86
Lid geworden op: za 10 mei 2003, 15:11
Locatie: Zuid-Holland

Berichtdoor GJW2 » zo 28 december 2008, 12:24

Hallo, Hebben jullie al eens gesproken over een club bezoeken? Dan kun jij je gang gaan en heerlijk genieten en hij kan een borreltje drinken aan de bar en zich onderhouden met gelijkgestemden. En misschien wordt hij ewr nog opgewonden van ook.
gr. j.
mensen geniet van het leven, het duurt maar even


Terug naar “Hoe doe ik?”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 16 gasten