Hoe geef je sexuele voorlichting aan je kinderen

Hier kun je al je praktische vragen stellen die beginnen met ..." Hoe doe ik...?"

Moderators: Neena, JanWbr

eL04
Berichten: 881
Lid geworden op: zo 25 april 2004, 21:47

Berichtdoor eL04 » di 28 augustus 2007, 13:37

Helemaal mee eens! Ik vind dat je als ouders ook "té eerlijk" kan zijn. Mijn ouders bijvoorbeeld dachten dat ze door altijd open en eerlijk te zijn de juiste informatie gaven. Maar soms was het gewoon TOO much information... "Jahaaaaaa mam, DAT wilde ik nou écht niet weten!"...
Ik ook weer helemaal mee eens :D
Ik weet van te veel vertellen uit ervaring... mijn moeder is zelf zo geschrokken tijdens 'het zelf uitvinden' dat ze ons overvoerd heeft... vooral het ingaan op haar sexualiteit, het hoe en wat :? en daarbij wou ze van mij ook te veel weten... :roll:
Wat ik daar op mijn beurt weer van geleerd heb is: kom niet te dichtbij de gevoelens van het kind... kinderen willen niet weten dàt hun ouders hèt doen, laat staan hoe... en sommige dingen valt wel in z'n algemeenheid over te praten, maar niet als het over het kind of de ouder zelf gaat...
Mijn kinderen hebben recht op hun EIGEN sexualiteit, ik mag ze daarin informatie verstrekken, maar hoef niet alles te weten.
als het gras aan de andere kant groener is, steek dan eens wat energie in je eigen gras

Gebruikersavatar
Jippie
Berichten: 3000
Lid geworden op: wo 16 juli 2003, 22:51

Berichtdoor Jippie » di 28 augustus 2007, 19:27

Ik denk dat je als stelling moet gebruiken:
Kinderen willen zich niet in de wereld van een volwassene wanen. Je moet je als volwassene de denkwereld van een kind proberen te begrijpen.

Nog even een bericht uit de krant van vandaag zoals het niet moet:

"Het was een uit de hand gelopen seksuele voorlichting", zei E.B. (36) uit Hoogeveen vandaag voor de Asser rechtbank. De man stond terecht op verdenking van ontucht met zijn destijds 11-jarige stiefdochter.

Eerst in hun vorige woonplaats Landsmeer en na de verhuizing naar het Noorden in Nieuw-Balinge. De officier van justitie wilde van educatieve doeleinden niet weten en eiste twee jaar cel waarvan een half jaar voorwaardelijk, reclasseringstoezicht met een verplichte behandeling en een contactverbod.
The greatest lesson in life is to know that even fools are right sometimes.

Edje
Berichten: 46
Lid geworden op: di 16 februari 2010, 14:50

Berichtdoor Edje » di 16 februari 2010, 17:12

Mijn dochter heeft van haar oma !!!! het boek Girls 13+ door Sonia Feertchak & Catel gekregen. Daar staat alles in, van nagelverzorging tot pornosites, daarnaast heeft mijn broer een erotiekwinkel en wij praten thuis gewoon over alles. Niet over technieken en zo maar ik heb haar wel verteld dat er debielen op het internet (en in de echte wereld) rondlopen die gevaarlijk zijn.
Tot nu toe heeft ze nog niet echt interesse in jongens maar ze heeft wel vragen over verliefdheid en kussen, die probeer ik zo nuchter mogelijk te beantwoorden, met daarbij de opmerking dat het niet raar is als ze dat nog niet wilt en dat we er altijd voor haar zijn als ze vragen heeft.
Ze dacht trouwens wel dat ze eerder met mij erover wilde praten dan met haar vader, omdat "hij een man is en die begrijpen dat toch niet echt" hahahaha.
Er slingeren hier ook wel eens films rond en boekjes, en als de Pabo oid gebracht wordt ligt die ook gewoon op tafel. Ik denk dat je alleen maar overdreven nieuwsgierigheid kweekt als je alles gaat verbergen.
Mijn sexuele voorlichting bestond uit een moeder die met een rood hoofd vroeg of ik vragen had over jongens en meisjes, ik heb maar nee gezegd en alles aan mijn vriendin gevraagd, ook geen last van gehad. Ze komen er toch wel achter, hoort bij het opgroeien.


Terug naar “Hoe doe ik?”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 12 gasten