ROACCUTANE

Treed binnen in onze Shespot Leeszaal en zoek een fijn plekje om al die mooie, bijzondere, leuke, interessante, tijdloze en informatieve topics nog eens door te lezen.

Moderators: Oceann, Neena, Xenia, JanWbr

Draakje
Berichten: 53
Lid geworden op: za 24 december 2005, 20:10

ROACCUTANE

Berichtdoor Draakje » za 24 december 2005, 20:18

hello mensen

dit is me eerste post en wou toch eventjes iets kwijt:)
ik ben een jongen met een nogal erge vorm van acne en heb nogal veel moeten ondergaan om deze kwijt te krijgen (ik ben genoeg gemarteld geweest door een moeder die nogal graag puistjes knijpt:p)
uiteindelijk ben ik naar een dermatloge geweest en is mij het product roaccutane voorgeschreven.
Ik moest eerst een bloedtest doen en nu maandag (19-12-2005) kreeg ik bericht dat alles goed was inverband met mijn lever en ik mocht met de kuur beginnen.
Natuurlijk ben ik achter dit bericht direct naar de apotheker geweest en achter het product gegaan.
Maandagavond heb ik mijn eerste pil genomen en ik was toch eens benieuwd en ben eens naar wat sites geweest en toen pas hoorde ik van de bijwerkingen me dermatologe had enkel gezegd dat me huid hing uitdrogen en ik droge lippen of ogen kon hebben maar al die andere dingen had ze me nog niet verwittigd

zo dit is eventje over mij.
Ik heb dit onderwerp het leven in geblazen om met andere gebruikers te kunnen praten en mijn eigen vorderingen te kunnen vermelden voor mensen die het overwegen om het te gebruiken

hopelijk helpt dit.

Draakje
Berichten: 53
Lid geworden op: za 24 december 2005, 20:10

Berichtdoor Draakje » za 24 december 2005, 20:21

ik heb in de loop van de week zogoed als geen bijwerkingen gehad.
ik begon preventief al mijn lippen in te smeren
het is nog maar sinds gisteren (vrijdag) dat ik de bijwerkingen begon te merken.
toen ik hing gaan slapen keek ik in de spiegel en zag dat mijn wangen al begonnen te vervellen en me lippen begonnen uit te drogen en had ik voor het eerst echt mijn lipbalsem nodig.
anders voor de rest nergens last van
als ik dagboeken las online zag ik dat er nog geen mensen in de eerste week iets merkte maar ja dit zal wel een goed teken zijn dat het product werkt op me:)

groetjes en een prettig kerstfeest vanavond

annaxx
Berichten: 623
Lid geworden op: di 06 juli 2004, 9:25
Locatie: Provincie Groningen

Berichtdoor annaxx » zo 25 december 2005, 10:53

Ook ik ken het middel. Bij bezoek aan de dermatoloog werd dit medicijn besproken met me. Heel uitgebreid en als laatste redmiddel. Heb informatieboekjes meegekregen. Dus hele goede voorlichting. Als ik het middel zou gaan gebruiken moet ik een verklaring tekenen dat ik twee jaar niet zwanger zou gaan worden. Zelfs een half jaar na die tijd kan het nog problemen geven voor de ongeboren vrucht. Dit heeft mij doen besluiten om het middel niet te gaan gebruiken. Het is een paardemiddel met heel veel bijwerkingen. Een heel er heftig medicijn!!!!! Lever en nierfunctiestoornissen komen erg veel voor.

Draakje pas aub op met dit middel en snap niet dat de dermatoloog zo weinig heeft uitgelegd.

Anna, die de bijsluiter erg goed leest
Raak me waar ik voelen kan.......

Draakje
Berichten: 53
Lid geworden op: za 24 december 2005, 20:10

Berichtdoor Draakje » zo 25 december 2005, 11:06

ja toen ik het product voorgeschreven kreeg en hoorde dat alles in orde was met me lever ben ik op het internet gaan zoeken achter meer uitleg omdat ik lijk al het voorgevoel had dat er meer achter schuilde en toen heb ik al die bijwerkingen gelezen.
Maar er zijn ook mensen die er niets van last van hadden en enkel maar de droge lippen hadden

maar anna je moet namelijk ook weten dat ik een zeer ernstige vorm van acne heb je kan nog geen vierkante centimeter terug vinden zonder puistje met daarom een knalrode plek
Door die acne durf ik zelfs bijna niet meer op straat komen, ben ik massaal onzeker, en heb ik zelfs het gevoel niet aan een lief te kunnen graken omdat (ookal zeggen ze het wel niet) vaak men uiterlijk de oorzaak is waardoor ze niet willen beginnen
Ik heb al alles geprobeerd om die acne kwijt te geraken maar tot nu toe heeft niets geholpen zelfs niet voor een beetje te verbeteren (amai ze verkopen nogal brol hoor daar rond)
ik zie in roacutane de enigste oplossing, maar natuurlijk het voordeel is wel dat het pillen zijn die je moet slikken en wordt het te erg kan ik gewoon zeggen stop en tis gedaan met slikken
tot nu toe (sinds eergisterenavond) heb ik enkel nog maar mijn huid die vervelt en droge lippen dus nog geen erge bijwerkingen dus:) met dat kan ik wel leven als ik weet dat ik achteraf een mooie huid zal hebben dus ik moet het wel proberen:)

katarine
Berichten: 2558
Lid geworden op: di 15 februari 2005, 11:14
Locatie: vlaanderen

Berichtdoor katarine » zo 25 december 2005, 21:17

Ik kan me wel voorstellen dat als je heel erg acné hebt je de stap zet om zo'n zware medicatie te nemen...ondanks de bijwerkingen.
Ikzelf heb nooit enige last gehad van acné, maar mijn zus wel, het ondermijnde volledig haar zelfbeeld. Draakje, succes hé!

Jessebel
Berichten: 3578
Lid geworden op: do 22 januari 2004, 13:48
Locatie: Walhalla

Berichtdoor Jessebel » ma 26 december 2005, 0:59

Hai Draakje...

Ik kan je niets vertellen...
Ik had nooit van dat produkt gehoord; zo zie je, je blijft hier leren :)

Het lijkt me idd heel lastig om acne te hebben. Heel naar voor je. Ik vraag me wel af hoe oud je bent, want bij pubers komt dit vaker voor en verdwijnt het meestal met de jaren. Maar afgaande van je verhaal is dit een hardnekkigere vorm (en geen zog. 'jeugdacne') Ik hoop dan ook voor je dat het werkt zonder al teveel bijwerkingen!

Vraagje wel; is het de bedoeling dat je dit produkt enige tijd gebruikt en dat de resultaten blijvend zijn? Of komt het wel terug, en zou je dit produkt dan vaker moeten gebruiken?

Succes in ieder geval!

Bell
Berichten: 277
Lid geworden op: do 07 oktober 2004, 16:32

Berichtdoor Bell » ma 26 december 2005, 3:13

hej, ik had ook last van acne en Roacutane heeft mij er 'even' vanaf geholpen. Lees: een aantal maanden.

De bijwerkingen waren erg vervelend en lang nadien had ik nog steeds constant dorst en droge lippen etc. Ik zou het niet opnieuw doen. Temeer omdat ik andere manieren heb gevonden om acne te vermijden. Sinds ik gestopt ben met zuivel, brood en suiker, zijn de problemen van de baan.

Ik wens je veel succes maar probeer zoveel mogelijk andere dingen zodat je dat gevaarlijk paardemiddel niet te lang hoeft te proberen.

Gebruikersavatar
Carina
Berichten: 9560
Lid geworden op: za 17 juli 2004, 12:21
Locatie: Zuid- Holland

Berichtdoor Carina » ma 26 december 2005, 12:20

Hoi Draakje,

Ook ik heb ervaring met dit middel, maar heb nu geen tijd voor een reaktie. Deze komt zo snel mogelijk, waarschijnlijk morgen....

Nog een fijne 2 kerstdag... :)

Carina
I'd rather be hated for who I am than loved for who I am not

Karo81
Berichten: 39
Lid geworden op: ma 05 mei 2003, 20:26
Locatie: België, student

Berichtdoor Karo81 » ma 26 december 2005, 15:21

Hoi Draakje
Ik zou het net wél opnieuw nemen. Ik had ook wel last van de bijwerkingen zoals droge lippen en een licht dipje maar voor het resultaat wat ik gekregen heb, had ik dat er wel voor over.

@jessebel
Het is de bedoeling dat je dit product enkele maanden neemt. Dan wordt de zaak geëvalueerd en dan kan het zijn dat je mag stoppen of nog een reeks inneemt, met een maximum van twee reeksen in totaal dus. In mijn geval heb ik één reeks van 6 maanden die pillen genomen en toen gestopt en nu is alles (voorlopig blijvend) weg. Dat is nu 5 jaar geleden.

Groetjes
Karo
Niemand heeft de waarheid in pacht, iedereen denkt alleen maar mee

Draakje
Berichten: 53
Lid geworden op: za 24 december 2005, 20:10

Berichtdoor Draakje » ma 26 december 2005, 20:22

hello

het doet me deugd om jullie vele reacties te zien
ik ben gisteren naar een fuif geweest en het viel me echt wel op hoe mijn emoties zovele malen versterkt werden.
een vriendin van me dat beetje onbewust met me gevoelens gespeeld heeft liep ik heel de avond enorm vies te te doen ondanks dat ik amper boos was op haar
ik ben 17 jaar en heb dit al sinds men 13de en het is al 3 jaar een zeer erge vorm

ondertussen heb ik alleen nog maar last van droge lippen huid die verveld op mijn gezicht en gisteren dus die overdrijving van me gevoelens en vandaag een ongelofelijke bloedneus (normaal met een propje stop ik een bloedneus van me maar de propjes waren zo doorweekt dat het er gewoon door drupte zodat ik het 3 maal heb mogen vervangen tot ik het gestopt heb)

ik moet dit 6 maand aan een stuk nemen en normaal zal het zijn hoogtepunt bereiken 8maand achter de eerste inname.
hopelijk zal het werken heb echt al prachtige resultaten gezien op het internet het zou zo prachtig zijn als ik ook zo'n huid heb
het zal zeker een deel van mijn zelfzekerheid kunnen terug geven want die heb ik echt nie
voor mensen met een zware acne zullen mij wel verstaan hoe het is die onzekerheid pech in liefde niet durven op straat komen foto's ontwijken,...

GEEN LEUK LEVEN

ale geniet allemaal nog maar van onze 2de kerst ik hou jullie op de hoogte en bedank jullie nogmaal voor de reacties het steunt me echt

Tommy
Berichten: 134
Lid geworden op: do 15 april 2004, 19:36
Locatie: België

Berichtdoor Tommy » di 27 december 2005, 11:58

Ik heb het middel ook gebruikt en mij heeft het iig goed geholpen. Ik had erge acne op m'n rug......kun je in het dagelijks leven gelukkig verbergen, maar zwemmen of zonnen deed ik nooit (het was echt erg). Als laatste redmiddel roaccutane gebruikt en ik had gelukkig alleen maar last van droge lippen. Het ergste vond ik dat ik geen alcohol mocht drinken (vooral het verzinnen van smoezen waarom ik niet dronk op feestjes......ik had weinig zin om aan 'iedereen' te vertellen wat de werkelijke oorzaak was). Ik ben nu 5 jaar verder en het is gelukkig nog niet weer teruggekomen.
God gave men perfect brains......but then the devil added testosterone.

Draakje
Berichten: 53
Lid geworden op: za 24 december 2005, 20:10

Berichtdoor Draakje » di 27 december 2005, 12:35

dat klinkt schitterend tommy
je voel je er wss wel veel beter door zeker?
van mij is het echt mega erg eraantoe op mijn gezicht hopelijk mag het hetzelfde effect hebben als bij jou
(alhoewel ik wel meer last heb van bijwerkingen vanacht had ik weer een megagrote bloedneus)

Shazzz
Berichten: 6930
Lid geworden op: wo 02 juni 2004, 14:25
Locatie: Randstad

Berichtdoor Shazzz » di 27 december 2005, 12:47

Draakje, sta je onder controle voor wat betreft die bijwerkingen? Moet je dat melden aan de specialist ofzo?
Ik vind het geweldig dat er middelen zijn om acné in heftige mate te bestrijden maar ik plaats toch voorzichtig mijn vraagtekens bij die bijverschijnselen hoor......

In elk geval sterkte ermee!
Dan tonen wij elkaar de liefde
want wij zijn samen één.

Draakje
Berichten: 53
Lid geworden op: za 24 december 2005, 20:10

Berichtdoor Draakje » di 27 december 2005, 15:53

Draakje, sta je onder controle voor wat betreft die bijwerkingen? Moet je dat melden aan de specialist ofzo?
Ik vind het geweldig dat er middelen zijn om acné in heftige mate te bestrijden maar ik plaats toch voorzichtig mijn vraagtekens bij die bijverschijnselen hoor......

In elk geval sterkte ermee!
heyla shazia: uhm ik sta daar niet van onder controle alleen om de maand moet ik naar me dermatologe gaan maar toen ik online keek klonk dit allemaal normaal
die bijwerkingen klinken niet leuk dat zijn ze ook niet maar het doet me wel deugd
nu weet ik tenminste dat het product zijn werk aan het doen is dit is trouwens nu mijn 2de week:)
ik hou jullie op de hoogte

Narnya
Berichten: 88
Lid geworden op: wo 23 november 2005, 11:07
Locatie: Limburg, België

Berichtdoor Narnya » di 27 december 2005, 18:46

hey,

ik heb ook enorm veel last gehad van acne, op mijn gezicht en bovenlichaam. Heb veel middeltjes geprobeerd, niets hielp.
Roacutane heb ik nooit gehad, mijn moeder nam het niet echt serieus dat ik er zo'n probleem mee had dus hoefde ik er ook nie mee naar de dokter volgens haar.
Tot we eens op vakantie gingen naar tunesië, door de zon (denk ik tenminste) verdween zowat 50% van mijn acne. Het jaar daarop gingen we naar spanje, en toen was alles weg!
in de winter heb ik nog steeds last van verstopte porieën, maar de pukkels die ik eens had zijn nooit meer teruggekomen.
Heb wel een heel moeilijke en gevoelige huid, daar zal ik wel mijn hele leven last van blijven hebben vrees ik.

Het is gewoon niet eerlijk dat sommige mensen zich moeten verstoppen omdat ze zich schamen voor hun uiterlijk. Het ergste zijn volgens mij nog de vooroordelen, alsof je jezelf niet goed verzorgd ofzo.. kreeg er zelfs dwangmatige gewoontes van, een uur onder de douche was bij mij 2x per dag een gewoonte, en mijn moeder maar klagen..ach ja..

Heel veel succes Draakje, ik hoop echt dat dit je gaat helpen!

Xx


Terug naar “Leeszaal”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Ahrefs [Bot], Bing [Bot], Semrush [Bot] en 13 gasten