Praten over sexualiteit

Treed binnen in onze Shespot Leeszaal en zoek een fijn plekje om al die mooie, bijzondere, leuke, interessante, tijdloze en informatieve topics nog eens door te lezen.

Moderators: Oceann, Neena, Xenia, JanWbr

Juke
Berichten: 4
Lid geworden op: di 04 november 2003, 11:59

Praten over sexualiteit

Berichtdoor Juke » di 04 november 2003, 12:34

Iedereen doet het, toch? Waarom heb ik dan vaak het idee dat ik de enige ben? Openheid in sexualiteit zou toch prettig zijn, waarom kunnen we er toch zo moeilijk over praten? Of is het een genaratie dinges. Zijn de vrouwen van 25 opener over sexualiteit als 45+ ers? Soms komt het ter sprake, lachen we er om, maken wat grapjes en gaan weer over op het weer. Ik zou zo graag in de keuken van een ander willen kijken. Of ligt het aan mij? Wie praat er met zijn buurvrouw over klaarkomen :oops: ?

mark
Berichten: 521
Lid geworden op: zo 04 mei 2003, 1:01
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Berichtdoor mark » di 04 november 2003, 14:09

Het heeft allemaal met intimiteit te maken. Een van de kenmerken van intimiteit is het feit dat je het niet zomaar met iedereen deelt.
Overigens: k denk dat er zat oudere mensen het er gemakkelijker over heeft dan de jonkies. De jaren '60 hebben wel wat teweeggebracht.

Maar goed: er zijn zat mensen die het er niet over hebben. ook ik zal het niet meteen over mijn afwijkingen hebben.... iedereen heeft afwijkingen en wil er niet gemakkelijk voor uitkomen. Het zit zo diep in je "zijn".

zanna
Berichten: 737
Lid geworden op: zo 03 maart 2002, 2:01
Contacteer:

Re: Praten over sexualiteit

Berichtdoor zanna » di 04 november 2003, 14:11

Wie praat er met zijn buurvrouw over klaarkomen :oops: ?
Ikke niet.
Ik praat er niet eens met mijn vriendinnen of mijn zus over! En dat vind ik ook helemaal niet nodig. Ik praat er met mijn vrijers over, verder zijn er weinig mensen geinteresseerd denk ik maar wie er iets over weten wil die mag het vragen. :lol:

Ik hoef eerlijk gezegd ook niet de details van het sexleven van mijn buurvrouw te weten :oops:

zanna,
***wat is er mooier dan te zien dat je geliefden gelukkig zijn***

Nature
Berichten: 69
Lid geworden op: ma 06 oktober 2003, 18:42

Re: Praten over sexualiteit

Berichtdoor Nature » di 04 november 2003, 15:00

Zijn de vrouwen van 25 opener over sexualiteit als 45+ ers?

Wie praat er met zijn buurvrouw over klaarkomen :oops: ?
Ik ben 23, en praat ook niet met de buurvrouw over sex.
En met de buurman al helemaal niet :shock:
Vind het ook veel te persoonlijk en sexualiteit vind ik gewoon prive.
Met mijn close vriendin praat ik wel over veel dingen,
maar ook niet in details ofzo (meer ervaringen uitwisselen dan het "wat, waar en hoe")

Susanne
Berichten: 57
Lid geworden op: ma 04 augustus 2003, 19:12
Locatie: Zuiden des lands

Berichtdoor Susanne » di 04 november 2003, 22:36

Ik praat niet makkelijk over sex (en dan al zeker niet met mijn buurvrouw), maar eerlijk gezegd ook niet met een vriendin of zo. Wel over relaties in het algemeen, maar niet op zo'n manier. Met mijn minnaar wel eens, maar niet echt diepgaand, misschien ook omdat we nooit echt tijd hebben als we samen zijn en je dat soort dingen pas bespreekt als je wat intiemer bent met elkaar. Wel merk ik dat ik naar mezelf toe wat opener ben geworden sinds ik bij een seksuloog in behandeling ben voor wat problemen en ook sinds ik shespot heb gevonden.

Mysty Myra
Berichten: 16
Lid geworden op: ma 15 september 2003, 21:42
Locatie: Belgie

Berichtdoor Mysty Myra » wo 05 november 2003, 0:02

Ik ben 24 jaar en kan makkelijk praten over seksualiteit. Zowel in de humoristische sfeer als serieus. Vooral met mijn beste vriendinnen wisselen we nogal van gedachten. Ik kan me zelfs herinneren dat we standjes toonden aan elkaar die we lekker vonden. We kennen toch vrij intieme details van elkaar. Mijn beste vriendin kent de kleine probleempjes die mijn vriend en ik hebben, maar ze weet ook de leuke dingen.
sex altijd maar sex, vraag eens liever iets over het weer. Wanneer doen we het weer?

Juke
Berichten: 4
Lid geworden op: di 04 november 2003, 11:59

Berichtdoor Juke » wo 05 november 2003, 16:56

Wat fijn dat er zoveel reacties komen op mijn vraag! maar het is best duidelijk: er wordt dus weinig tot niet gesproken over sex. Goed, ik vind sex ook iets tussen mijn partner en mij maar ik vraag me ook zoveel af: hoe doet mijn buurvrouw 'het'? (ik heb geen buurvrouw obsessie ofzo!). Ik wil porno niet als maatstaf nemen...

Hickey
Berichten: 90
Lid geworden op: do 15 mei 2003, 22:29

Berichtdoor Hickey » wo 05 november 2003, 22:26

Ik ben redelijk open over mijn seksuele belevenissen. Diverse mensen in m'n omgeving (die ik vertrouw) zijn op de hoogte van mijn "hobby"

Ik weet dat dit bepaalde risico's met zich meebrengt, in de zin van mensen die over je kunnen gaan roddelen. Maar ze gaan hun gang maar, zolang ik er maar geen last van krijg. Ik doe namelijk niets verkeerd en voel me gewoon goed bij de dingen die ik doe. Bovendien hoeven ze niet bang te zijn dat ik hun vriendje of man afpik... ik leen ze hoogstens *GRIN* hahaha

Een aantal mensen vonden het wel erg ok dat ik er over begon. Ze hadden zoiets van: " jeeej... ik wil ook wel iets kwijt..." En dus praten we tegenwoordig over seks in de breedste zin van het woord... Erg ontwapenend enzo.


Terug naar “Leeszaal”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten