verlies aan libido-waarom mannen aan andere vrouwen denken

Praat met andere vrouwen over alles dat met seks te maken heeft.

Moderators: Neena, JanWbr

Isababe
Berichten: 5
Lid geworden op: ma 27 oktober 2003, 0:32

verlies aan libido-waarom mannen aan andere vrouwen denken

Berichtdoor Isababe » ma 27 oktober 2003, 0:51

Hallo iedereen!

Ik en mijn vriend zijn een tweetal jaartjes samen. Voordien hadden we dagelijks heftige vrijpartijen maar sinds een aantal weken is zijn libido echt heel erg gedaald en als het er dan uiteindelijk toch eens van komt, knapt hij af of kan hij zijn erectie niet houden. Ik heb getracht er eens met hem over te praten en toen heb ik uit hem kunnen sleuren dat hij vaak aan zijn ex (van 5jaar geleden maar die bij hem werkt) terugdenkt, nieuwsgierig naar hoe het zou zijn nog eens met haar sex te hebben Ik neem aan dat dit de oorzaak is van zijn libidoverlies t.o.v. mij - hij ziet mij niet meer graag, vindt haar aantrekkelijker... Nu beweert hij dat dit er niets mee te maken heeft, elke man loopt toch wel rond met een andere vrouw in zijn hoofd! Is dat dan werkelijk altijd zo, mannen? Moet ik dat dan zomaar aanvaarden en ziet hij me werkelijk nog graag? Als vrouw kan ik daar echt niet inkomen. Zeker niet omdat onze relatie op andere vlakken echt fantastisch is.

Is er nog iemand met zulk een probleem, zulke twijfels?
En zijn er mannen die me eens kunnen uitleggen waarom ze altijd met andere vrouwen in gedachte rondlopen? Of wordt ik hier aan het lijntje gehouden?

Graag jullie reacties

Veel liefs, een onzekere Isababe

Mysty Myra
Berichten: 16
Lid geworden op: ma 15 september 2003, 21:42
Locatie: Belgie

Berichtdoor Mysty Myra » ma 27 oktober 2003, 10:59

hallo

Ik vind het jammer dat je vriend zo moeilijk praat. Je zegt letterlijk `ik moest het uit hem sleuren....`

Alleszins denk ik dat mannen vaak met andere vrouwen in hun hoofd zitten. Zowel in positieve zin als in negatieve zin voor ons, vrouwen. Ik denk dat mannen veel vergelijkingen zoeken tussen vrouwen. En bijgevolg ook vaak terugdenken aan hun ex en dan vergelijkingen maken.

Volgens mij zit je vriend gewoon eventjes in een dipje. Als ik jouw situatie lees zou ik er wel achter willen gaan om te weten te komen wat er echt scheelt. Misschien kan je je vriend eens verrassen met een lekker etentje wat jij hebt klaargemaakt. Je steekt wat kaarslichtjes aan en na het eten zeg je opnieuw wat er op je hart ligt. En dat je je slecht voelt bij de hele situatie. Misschien komen jullie op die manier tot een goed gesprek. Veel succes
sex altijd maar sex, vraag eens liever iets over het weer. Wanneer doen we het weer?

mykittens
Berichten: 483
Lid geworden op: ma 05 mei 2003, 15:58
Locatie: Gelderland

Berichtdoor mykittens » ma 27 oktober 2003, 11:34

Welkom IsaBabe..
Is het zo dat mannen altijd met andere vrouwen in hun hoofd zitten? Ik weet niet hoor.
hihi.. ik denk altijd aan andere vrouwen, maar naarmate ik dichterbij ben neemt dat af: tweede wet van MK: de mate van denken aan andere vrouw is omgekeerd evenredig met de afstand tot de andere vrouw. uh... grapje hoor!
Natuurlijk kunnen er fasen zijn waarin zoiets als bij hem -waarin hij met zijn ex in z'n gedachte zit- speelt.
Geef 'm de tijd, probeer met m te praten, en/maar: laat m zijn weg uitzoeken, zijn weg die hij te gaan heeft. Ook in die dingen kun je dan ontdekken dat je relatie fantastisch is: het ontdekken dat hij een ander mens is dan jij, die groeit en bloeit, door dingen die jij misschien soms niet helemaal begrijpt, maar wel kunt toejuichen.

MK
Laatst gewijzigd door mykittens op ma 27 oktober 2003, 12:31, 1 keer totaal gewijzigd.

mark
Berichten: 521
Lid geworden op: zo 04 mei 2003, 1:01
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Berichtdoor mark » ma 27 oktober 2003, 12:20

Ik heb niet een specifieke vrouw in mijn gedachten. En ik hoef er zeker helemaal niet verliefd op te zijn. Overigens: ik heb maar zelden een andere vrouw in gedachte. Maar ik kan wel bij het lopen over straat een vrouw interessant vinden, zonder dat ik er nou meteen wat mee zou willen.

Mark

Isababe
Berichten: 5
Lid geworden op: ma 27 oktober 2003, 0:32

Berichtdoor Isababe » ma 27 oktober 2003, 12:55

Hey MK,

Alvast bedankt voor jou reactie! Je hebt daar inderdaad een gevoelig punt bij me aangekaart: ik heb het inderdaad soms wel eens moeilijk met het feit dat mijn vriend niet altijd hetzelfde denkt als ik. Ik besef wel dat dat gewoon niet kan, die verschillen maken dat de wereld juist zo spannend is en ik besef ook dat net daar de kracht van onze relatie zit: elkaars ideeën aanvaarden en bespreken en er uiteindelijk samen voor gaan. Maar op sommige punten , zoals zijn ex, heb ik het daar echt moeilijk mee. Zeker als dat, zoals nu het geval is, een weerslag heeft op ons sexleven. Waarschijnlijk speelt ook een portie jaloezie van mijn kant mee. But I'm working on it! :D

Veel liefs

Isababe
Isababe

Isababe
Berichten: 5
Lid geworden op: ma 27 oktober 2003, 0:32

Berichtdoor Isababe » ma 27 oktober 2003, 13:05

Beste Mark en MC

Is het dan werkelijk zo dat als jullie écht verliefd zijn, écht van iemand houden, jullie niet met andere vrouwen in gedachte kunnen rondlopen? Mijn vriend beweert namelijk dat mannen die zoiets zeggen, niet eerlijk zijn met zichzelf, alle mannen zijn volgens hem nieuwsgierig en verlangen wel eens naar het onbekende. Wat denken jullie van zijn stellingname? Want dat speelt me zo een beetje parten: ik wil niet naiëf zijn en zomaar alles aannemen, hoe graag ik hem ook zie. Als ik dan aankaart da ik in vorige relaties daar nooit echt 'last' van had, beweert hij dat die mannen nooit eerlijk tegen me zijn geweest. Pfff... how complicated a man's mind can be :wink:

Xjez, Isababe
Isababe

mark
Berichten: 521
Lid geworden op: zo 04 mei 2003, 1:01
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Berichtdoor mark » ma 27 oktober 2003, 13:31

Ik kan niet spreken voor alle mannen. Ik kan alleen maar over mijn eigen reactie spreken. Een boude uitspraak dat mannen die NIET naar het onbekende talen, zich voor de gek zouden houden. Maar misschien ben ik niet een schoolvoorbeeld van "de man".
Ik loop danook niet mijn p.... achterna.

Mark
Laedere facile, mederi difficile

Isababe
Berichten: 5
Lid geworden op: ma 27 oktober 2003, 0:32

Berichtdoor Isababe » ma 27 oktober 2003, 13:49

Mannen die hun p..... niet achterna lopen vind ik pas echt mannen :D Twijfel daar maar niet aan hoor, Mark! Bedankt voor je reactie!!!

Isababe
Isababe

Moose
Berichten: 2091
Lid geworden op: vr 25 januari 2002, 2:01
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Berichtdoor Moose » ma 27 oktober 2003, 13:54

Ik vind het ook een wat boude uitspraak, maar... Volgens mij heeft ieder mens in meer of mindere mate een drang naar spanning, afwisseling en het onbekende. Op het moment dat ik een langere tijd een relatie had, fantaseerde ik ook over andere mannen. Niet vaak, maar ik deed het wel. En dat zei niets over de verhouding met mijn partner, volgens mij.
Een mens is een nieuwsgierig wezen, denk ik, maar dat wil niet zeggen dat hij/zij bij het minste of geringste wat hij/zij heeft aan de kant zal gooien om die nieuwsgierigheid te bevredigen.

Gaf je vriend trouwens zelf als reden voor zijn libido-verlies dat ex-verhaal, of is dat de conclusie die jij hebt getrokken? Interesse in iemand anders hebben hoeft in mijn beleving namelijk helemaal niet te leiden tot minder zin in je partner, in tegendeel soms zelfs, aangezien je dan weer bewust met dingen als sexualiteit en aantrekkingskracht bezig bent, kan ik me voorstellen dat het juist stimulerend kan werken.

mark
Berichten: 521
Lid geworden op: zo 04 mei 2003, 1:01
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Berichtdoor mark » ma 27 oktober 2003, 13:58

Ik moet het denk ik wat gaan nuanceren....

Ook al heb ik een relatie, vind ik het nog leuk om andere mensen tegen te komen, dus ook vrouwen. Maar ik wil niet meteen met ze de koffer induiken, maar heb veelmeer de behoefte om gewoon te kleppen over vanal en nogwat, zonder bijbedoelingen.
Volgens veel mannen kan dit niet, omdat je toch altijd een seksuele spanning zou hebben. Mij gaat het er veelmeer om, dat vrouwen mij meer te vertellen hebben dan mannen die het over het algemeen maar kunnen hebben over een beperkte hoeveelheid onderwerpen. (de goede uitzonderingen daargelaten natuurlijk).
Met mannen kan ik, om eerlijk te zijn, niet echt goed overweg.

Mark

mykittens
Berichten: 483
Lid geworden op: ma 05 mei 2003, 15:58
Locatie: Gelderland

Berichtdoor mykittens » ma 27 oktober 2003, 14:53

Selene: mooi gezegd!:
"Wat krom is recht gaan lullen"
inderdaad de essentie in 6 woorden

Isababe
Berichten: 5
Lid geworden op: ma 27 oktober 2003, 0:32

Berichtdoor Isababe » ma 27 oktober 2003, 20:54

Beste Selene en alle anderen,

Je vroeg je af waarom mijn vriend nog eens graag met zijn ex zou willen vrijen, ik denk dat dat is omdat ze ineens, na 5 jaar, terug op het toneel is verschenen. Zij was amper 20 toen het tussen hen uitraakte en ondertussen is zij waarschijnlijk ook meer 'vrouw' geworden... Wil hij het nieuwe ontdekken? Kijken hoe ze geëvolueerd is? Ik heb er het raden naar... als ik erop doorvraag knapt hij af!

Dat verlies aan libodo heeft volgens hem niet veel te maken met al het vorige, terwijl ik dat toch instinctief aanvoel. Ik kan het mishebben, maar als ik om een echte reden vraag kan hij me er geen geven. Hij heeft gewóón niet zoveel zin... Maar dan begrijp ik weer niet waarom hij toch over zijn ex fantaseert?! :?

Ik ben erg blij met jullie reacties op zijn uitspraak! Als ik het er voorheen met hem over had, had ik toch steeds iets bij mezelf van: Ach, Isa, laat het gewoon over je heen komen, waarschijnlijk heeft hij wel gelijk en zijn alle mannen zo en ik gewoon te veeleisend... En dan nadien had ik steeds weer een gevoel van naïviteit. Het engeltje en duiveltje dus die zich tegen elkaar keerden :) Maar ik weet nu dat ik hem er eens mooi mee ga confronteren. Hij is inderdaad niet 'alle mannen'. Hoe graag hij het wel zou willen soms denk ik :D Maar ondanks alles, hou ik heel erg van hem!!

Veel liefs,

Isababe
Isababe

binkie
Berichten: 672
Lid geworden op: wo 28 augustus 2002, 1:01

Berichtdoor binkie » ma 27 oktober 2003, 21:29

Ik zie hier een heel vervelende negatieve spiraal. Je vriend heeft erectieproblemen (om wat voor reden dan ook) en heeft die bij zijn jeugdliefde hoogst waarschijnlijk nooit gehad. De sex met zijn jeugdliefde was verkennend en zeker achteraf het lekkerste en beste wat hij zich kan voorstellen. Het is met veel dingen zo. De negatieve dingen vergeet je en je schept zo je eigen mythe. Grote kans dat seks met de ex nu (zwaar) tegenvalt.

Een gevaarlijke situatie die volgens mij het einde van de relatie zou kunnen inluiden als je het op zijn beloop laat. Een goed gesprek is inderdaad het beste advies. Heb het maar gewoon over de ex en de redenen waarom het destijds niet werkte. Stel je vooral strijdbaar op.

Take care.

rusteloze dame
Berichten: 407
Lid geworden op: zo 06 juli 2003, 11:25

Berichtdoor rusteloze dame » ma 27 oktober 2003, 23:42

...
Laatst gewijzigd door rusteloze dame op wo 13 juli 2016, 11:00, 2 keer totaal gewijzigd.

Flippo
Berichten: 514
Lid geworden op: vr 28 juni 2002, 1:01

Berichtdoor Flippo » di 28 oktober 2003, 22:06

Mijn antwoord is niet echt een antwoord op de vraag van Isababe, meer iets dat aansluit bij de ervaringen van Mark. Ik heb me zelf wel eens over verbaasd dat ik enerzijds zo veel van het meisje hou en anderzijds zo graag naar andere vrouwen kijk. Ik herinner me wel keren dat het meisje en ik zeer heftig hadden gevreen en ik al 5 minuten later uitgebreid naar een knapperdje op straat zat te kijken. Over recuperatie gesproken...


Terug naar “Praten over seks, erotiek en pornografie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten