Prostitutie

Praat met andere vrouwen over alles dat met seks te maken heeft.

Moderators: Neena, JanWbr

Juliette
Berichten: 112
Lid geworden op: vr 23 augustus 2002, 1:01
Locatie: Brabant

Prostitutie

Berichtdoor Juliette » ma 07 juli 2003, 13:10

Hee, had weer eens een meningsverschil met m'n vriend:
Het ging over prostitutie. Als ik over de Wallen ofzo loop heb ik altijd medelijden met die meisjes. Ik stel me altijd voor wat ze graag wilden worden toen ze nog kleine meisjes waren, vol dromen en goede hoop, misschien wel dierenarts of advocaat, en nu zitten ze achter het raam, wachtend op weer zo'n vies mannetje...
Mijn standpunt: Wat zonde, vrijwel niemand zou dit zelf zo kiezen.
En dan mijn vriend, die ziet het heel anders, er zijn er zat die speciaal daarvoor kiezen, die houden van het geld en ook van de sex.
Ik geloof daar dus echt niet in, misschien een paar uitzonderingetjes die het prive doen maar niet al die treurige vrouwtjes voor de ramen! wat denken jullie?
Life shrinks or expands in proportion to one's courage.
Anais Nin

deFine
Berichten: 396
Lid geworden op: zo 30 maart 2003, 2:01
Locatie: oost-nederland

Berichtdoor deFine » ma 07 juli 2003, 14:09

Hallo Juliette,

Welkom op shespot :)

Zoals met alles zijn er meerdere kanten aan een verhaal of oorzaak/gevolg waarom iemand in de prostitutie aktief is, afgezien van de geimporteerde vrouwen, die gedwongen worden, denk ik dat het overgrote deel dit vrijwillig doet. De vrouwen achter de ramen zijn in grotere mate meer onafhankelijk door een eigen werkplek te hebben ze betalen kamer huur per dag en de rest is voor hun zelf, juist de vrouwen achter de ramen hebben nagenoeg geen anonimiteit (lijkt mij bewust anders zouden ze wel in een bordeel cq privehuis werken) en de meest voorkomende reden is boven alles, geld.. of het makkelijk verdient wil ik in het midden laten, lijkt mij nl niet makkelijk.

Groeten deFine
"After thirty, a body has a mind of its own"
Bette Midler

Boertje van buiten
Berichten: 8
Lid geworden op: vr 02 mei 2003, 1:01
Locatie: Provincie Utrecht

Berichtdoor Boertje van buiten » ma 07 juli 2003, 17:31

Nou Juliette, ik ben het helemaal met je eens hoor. Ik kan me inderdaad niet voorstellen dat deze meisjes vroeger droomden van een carriere in de prostitutie. Ik heb in ieder geval ook medelijden met die meisjes als ik ze zie. Misschien wel onterecht en zal er misschien iemand tussen zitten die er ECHT VRIJWILLIG voor gekozen heeft, maar mijn maag draait om als ik er alleen maar aan denk dat mijn kleine lieve dochter later zo haar geld zou moeten verdienen.....VERSCHRIKKELIJK!!!

annne
Berichten: 914
Lid geworden op: do 20 juni 2002, 1:01
Locatie: nl

Berichtdoor annne » ma 07 juli 2003, 23:11

Denken jullie dat er veel mensen dromen van een carriere als pmpbediende of postbode of portier? Toch zijn er genoeg die er hun beroep van gemaakt hebben. Zijn zij daarom te veroordelen of gedoemd levenslang ongelukkig te zijn? Ik dacht van niet.

Hetzelfde geldt voor de prostitutie naar mij lijkt. Jullie praten over de straatprostitutie en de rode lichten. Er zijn natuurlijk ook veel chique gelegenheden als Yab Yum, waar vrouwen naar mijn informatie vrijwillig hun carriere maken. Een soortgelijk geval is het met de vrouwen van het Oostblok en van Cuba, die door de hen gekozen weg volgen en daarmee complete families elders in de wereld onderhouden. Zijn zij gelukkig in deze beroepskeuze. Ik geloof niet in die illusie, maar zij brengen het offer.

Het smoezelige van de rode lichten en de wallen zijn de criminele circuits waar zich dit in afspeelt. Daarin ligt het verwerpelijke en het denigrerende. Heel vaak spelen verslavingen een rol, waardoor vrouwen geen andere kant meer op kunnen. Natuurlijk kiezen zij niet voor een carriere als deze, maar het brengt hen wel wat zij nodig hebben.

De band tussen romantiek en prostitutie zie je alleen in romans en films. Maar aan de andere kant kan het ook een pad zijn waar je op terecht bent gekomen evenals postbode.


Zijn prostituees per definitie ongelukkig? Volgens mij is dat te kort door de bocht. Is het een beroep als postbode of pompbediende? Dat geloof ik ook niet. Het is een essentieel onderdeel van de westerse maatschappij, waarin je je brood kunt verdienen.


Annne, die ook achter de schermen mocht kijken.

deFine
Berichten: 396
Lid geworden op: zo 30 maart 2003, 2:01
Locatie: oost-nederland

Berichtdoor deFine » di 08 juli 2003, 0:24

Ik ben het zowaar nu met anne eens :)


Iedereen is een hoer van de maatschappij.. een ieder krijgt betaald voor geleverde diensten.. fysiek of mentaal.

Het is hard maar waar.

deFine
"After thirty, a body has a mind of its own"
Bette Midler

annne
Berichten: 914
Lid geworden op: do 20 juni 2002, 1:01
Locatie: nl

Berichtdoor annne » di 08 juli 2003, 0:40

DeFine :shock:

Ben ik een hoer van de maatschappij? Niet dat ik weet. Zo voel ik het niet en zo heb ik het ook niet onder woorden willen brengen.


Annne, verschrikt

Gebruikersavatar
droomvlinder
Berichten: 2013
Lid geworden op: wo 14 augustus 2002, 1:01
Locatie: -wereldburger -

Berichtdoor droomvlinder » di 08 juli 2003, 9:33

Juliette,

Misschien kan je je vriend het realistische boek over vrouwenhandel in Europa laten lezen , het werd 10 jaar geleden geschreven door de journalist Chris De Stoop : "ze zijn zo lief meneer" uitgeverij KritakISBN 9063036175.

Het is niet geromanceerd , en geeft je een vrij goed idee van de macht van de mafieuse organistaties die vrouwen als koopwaar in hun greep houden met drugs enz. Prostitutie is ideaal voor geldwitwaspraktijken ook .

Al te veel wordt mijns inziens ook de mannelijke prostitutie vergeten , waarin veel jonge mannen terecht komen om drugs te kunnen kopen , de vernedering die ze ondergaan is soms nog schrijnender .


Ik denk dat een klein aantal "zeer verstandige " zakenvrouwen er in slagen om dit beroep uit te oefenen zonder zichzelf te zeer te schaden.
Ik hou niet zo van vergelijkingen met beroepen als pompiers en postbodes die zeker een grote sleur en risico inhouden maar waarin je je lijf niet moet laten aanraken.
Ik weet dat ik hier wel wat reacties ga krijgen over het belang van dat lijf en wat ik soms je intieme zelf noem .Gisteren las ik nog dat goede minnaars en tenvolle genietende minnaars liefde bedrijven met het lichaam dat ze zijn en niet dat ze hebben
Maar de transgressie van walging , en dat moet je toch af en toe ondergaan meen ik :? heeft( nog steeds volgens mij ) voor gevolg dat je als vrouw ( dat is het enige waarover ik kan meepraten ) heel veel moeite hebt om spontaan tenvolle te genieten van je lijf met je minnaar en die schade is niet zo direct merkbaar , en wordt ook niet zoveel verwoord . Dat komt door beelden en herinneringen aan kwetsende ervaringen die meespelen .

Wanneer ben je een hoer ? Het woord is sterk negatief geladen , en ik vind dat de meeste prostitueés deze naam niet verdienen . Voor mij is een hoer iemand die zijn diepste zelf verloochent om geld te verdienen , in welke handel dan ook .

Schorpioen
Berichten: 1647
Lid geworden op: ma 05 november 2001, 2:01
Locatie: Oost-Vlaanderen, werkloos/studerend

Berichtdoor Schorpioen » di 08 juli 2003, 11:33

Waarom is prosititutie nou per definitie verwerpelijk? Okee, daar waar vrouwen de prostitutie in gedwongen worden is het verwerpelijk. Maar alle situaties waarin iemand gedwongen wordt zijn eigen fysieke of psychische integriteit op te geven is verwerpelijk en dit komt niet alleen bij prostitutie voor.

Aan de andere kant is er gewoon sprake van marktwerking: Er is vraag naar snelle anonieme seks (en die vraag is er al sinds mensenheugenis getuige de term "het oudste beroep") en er zijn altijd vrouwen geweest die aan die vraag invulling willen geven. Of die vrouwen zich bij die keuze gelukkig voelen, dat is iets dat zij voor zichzelf dienen uit te maken. Maar het is niet aan buitenstaanders om daar een moreel oordeel over te vellen.

Ik zal niet graag de kost willen geven aan de vrouwen die de prostitutie prefereren boven een andere - zogenaamd fatsoenlijke - baan.

Juliette
Berichten: 112
Lid geworden op: vr 23 augustus 2002, 1:01
Locatie: Brabant

Berichtdoor Juliette » di 08 juli 2003, 12:43

Merci voor de reacties, veel zinnige kanten gelezen waar ik nog niet aan heb gedacht. Maar stel mezelf altijd voor dat ik daar moet staan, klanten lokken, en dan van die brallende mannen die gein staan te trappen, obscene gebaren, eentje wordt er naar binnengeduwd... of dat vieze onverzorgde mannetje dat je maar weer bovenop je moet dulden omdat je toch je kindje fatsoenlijk wil kleden en voeden... Brr, kan echt niets anders zeggen. Kan nooit alleen maar koek en ei zijn, met mooie mannen die je liefdevol behandelen, daarna weer blij naar huis met de centjes...

Ben zelf student en werk in horeca, die opmerkingen die je af en toe krijgt, zoveel mensen zien je als minderwaardig mens, geen bedankje of alleen maar oogcontact, walgelijk. En dan hoef ik ze alleen nog maar drankjes te brengen, laat staan dat je ook nog met ze naar bed moet... Kan er echt niet aan.
Life shrinks or expands in proportion to one's courage.
Anais Nin

mykittens
Berichten: 483
Lid geworden op: ma 05 mei 2003, 15:58
Locatie: Gelderland

Berichtdoor mykittens » di 08 juli 2003, 12:56

Er zullen toch ook wel leuke manne zijn? Die niet van die diensten gebruik willen maken en zich niet (willen) laten opgeilen door de facade van de sex-en-liefde-te-koop?
Er zijn veel leukere en belangrijkere dingen te doen!

mark
Berichten: 521
Lid geworden op: zo 04 mei 2003, 1:01
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Berichtdoor mark » wo 09 juli 2003, 16:23

@ Seleen

Prostituees hebben door de eeuwen heen altijd aan de zelfkant van de maatschappij gezeten. Hebben altijd een negatieve benadering gekregen, dus kom niet aan met het feit dat door de verharding van de maatschappij ze nu meer lijden... Ok, er waren vroeger wel van die betaalde vrouwen die in de hogere kringen kwamen.... maar die zijn zeer zelden in aantal geweest.
Het is nu alleen meer in het openbaar dat het gebeurt. Seks is aan de oppervlakte gekomen en poogt een plekkie binnen de maatschappij te verwerven. De Rode Draad doet in elk geval haar best om het beroep een positiever imago te geven, of liever, de prostituee.

Enne Seleen: je kent misschien de Wallen, maar er is meer op deez aard...
M

mark
Berichten: 521
Lid geworden op: zo 04 mei 2003, 1:01
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Berichtdoor mark » do 10 juli 2003, 8:40

ik bagatelliseer niks, ik zeg alleen maar dat het altijd slecht voor de prostituee er uitgezien heeft en het nu niet erger is dan dat het vroeger is geweest.
Vroeger was er dan misschien minder te doen met de drugs, die wij nu onder drugs verstaan, maar was het wel de alcohol. Kijk maar eens naar de periode van Jack the Ripper in Londen....

M

Gebruikersavatar
droomvlinder
Berichten: 2013
Lid geworden op: wo 14 augustus 2002, 1:01
Locatie: -wereldburger -

Berichtdoor droomvlinder » do 10 juli 2003, 10:27

Misschien refereer je naar de tijd van Socrates Missilène , maar pas op , geschiedenis geeft maar een gedeeltelijken vaak vertekend beeld . Wat mij vooral stoort is het romantiseren van het beroep van prostitué , callgirl of luxeprostitué . Het beroep heeft niets romantisch en ook al hebben ze ook af en toe aangenamere ervaringen met correcte klanten ( het zijn gelukkig voor hen niet altijd vieze mannetjes ) toch weegt dat niet op tegen de rest .
Het romantiseren in tijdschriften als sommige damesbladen vind ik gevaarlijk omdat onze consumptiemaatschappij zoveel noden creeert dat sommige mensen er naar grijpen om vlug geld te verdienen .
Ik spreek geen waardeoordeel uit over de prostitué , en heb respect voor ze , maar het mag inderdaad niet als iets gewoons worden weggeveegd .

Ryan
Berichten: 924
Lid geworden op: wo 15 mei 2002, 1:01
Locatie: Enschede

Berichtdoor Ryan » do 10 juli 2003, 22:34

Ook dit is een onderwerp, waar ik van weet, maar niet genoeg om me een waardeoordeel aan te meten.

Ik weet wel, dat prostuees altijd aanwezig zullen zijn en dat er altijd substantieel vraag naar zal zijn.
Ik ben zelf opgegroeid in Amsterdam en ken de wallen van dichtbij. Ook vaak genoeg langs gelopen.
Ik heb de dames echter nooit gezien als minderwaardig, eerder iets met een soort bewondering, dat ze dat konden en durfden.
Voor het criminele circuit heb ik geen goed woord over. Dit is mensonterend. De vrouwen die hier gedwongen slachtoffer van zijn zouden direct bevrijd moeten worden door een actievere politie.

Maar de vrouwen, die hier voor kiezen voorzien in een behoefte.
Niet alleen de behoefte van vieze mannetjes, maar voornamelijk brave huisvaders. Waarom?
Dat mogen al die brave huismoeders zich afvragen. Want de meeste van deze mannen zijn thuis braaf monogaam. Moeten ze toch zijn?

Pippin
Berichten: 595
Lid geworden op: vr 24 augustus 2001, 1:01
Locatie: The Netherlands

Berichtdoor Pippin » vr 11 juli 2003, 9:47

"Eva heeft het gedaan," zei Adam en hij nam een hap van de appel...


Terug naar “Praten over seks, erotiek en pornografie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 17 gasten