Verhaal: proeverij

Treed binnen in onze Shespot Leeszaal en zoek een fijn plekje om al die mooie, bijzondere, leuke, interessante, tijdloze en informatieve topics nog eens door te lezen.

Moderators: Oceann, Neena, Xenia, JanWbr

runningslim
Berichten: 3668
Lid geworden op: di 03 september 2013, 14:32
Locatie: vlaanderen

Verhaal: proeverij

Berichtdoor runningslim » wo 11 september 2013, 14:50

Proeverij

Verdomme, denkt Vince in zijn Volkswagen Passat. Kutwijf. Stom kutwijf. Z’n bazin weet goed genoeg dat hij ’s vrijdags graag vroeg bij zijn gezin thuis wil zijn. Vier jaren geleden heeft hij zijn job bij de bank in Brussel ingeruild voor een job dicht bij Tongeren waar hij woont met vrouw en kinderen. Hij werkt nu als vertegenwoordiger voor de wijnhandel van Lisa, zijn vroegere private bankingklant.
Lisa heeft haar zaak in Maastricht. Vince werkt graag voor Lisa. Lisa is een van Vinces eerste klanten bij de bank geweest. Ze is een tiental jaren ouder maar het klikte onmiddellijk destijds. Ze is zijn hartsvriendin geworden. Hij kan een glimlach niet onderdrukken als hij bedenkt dat hij zelfs een keertje porna met haar bekeken heeft. Hoe lang is dat geleden? Acht, negen jaren? Toen Peter-Jan Lisa verliet, heeft ze Vince gebeld. Vince is onmiddellijk zoals een goede vriend betaamt in zijn auto gesprongen en naar Maastricht gereden. In de villa van PJ en Lisa heeft zij uitgehuild bij Vince. Ze hebben de ene na de andere fles van de beste champagne gekraakt.
“En nu gaan we samen naar Pink Prison kijken en als jij me met een vinger aanraakt, voer ik je lul aan mijn honden,” had Lisa gezegd.
Vince wist dat Lisa geen honden had. Van Pink Prison had hij nog nooit gehoord. Maar ondanks de drank heeft hij toen met een vriendin en een behoorlijke erectie naar een film gekeken. De scene tussen de hoofdrolspeelster en de kok ziet hij zo voor zich. Als hij af en toe masturbeert, is het precies deze scene die hij voor ogen houdt. Ze zijn al zo lang beste vrienden. Er is nooit wat tussen hen gebeurt. Er zal ook nooit wat tussen hun gebeuren. Als de dag van gisteren herinnert Vince zich dat hij vier jaren geleden tegen Lisa zei dat hij zou uitkijken naar een andere uitdaging. Twintig minuten later heeft Vince een andere job: wijnen en geestrijke dranken verkopen aan de betere restaurants. Vince zal een stuk minder verdienen maar daar geeft hij helemaal niet om. Zestien jaren heeft hij geld als water verdiend. Vince houdt van mooie, kwaliteitsvolle spullen maar gooit zijn geld niet over de balk.

Een half uurtje geleden zegt Lisa ineens: “God, Vince, sorry jongen, maar ik ben een superbelangrijke afspraak vergeten. En ik ben dubbelgeboekt. Jij zal een van mijn beste vriendinnen een bezoekje moeten brengen. Ze wil drie flessen proeven, twee champagnes, een cava. Marjan vertrekt morgenmiddag naar de States, het kan alleen nu. Ze is nogal strikt en streng. En ik heb eigenlijk beloofd om uiterlijk tegen 16u00 bij haar te zijn, dus dat gaat ook even tegenvallen. Het spijt me echt. O ja, Marjan is een topzakenvrouw, ze zal proberen om je te intimideren. Maak je niet ongerust, dat is gewoon een tactiek van haar. Sorry hoor, Vince, al denk ik echt dat je hier geen spijt van gaat krijgen.”
Lisa trekt een schuldbewust pruilmondje maar kan het lachje in haar ogen niet verbergen. Vince weet dat Lisa weet dat hij haar moeilijk iets kan weigeren.

En nu rijdt Vince andermaal 100 meter Maastricht uit richting Brabant tegen 30 km/u. Fuck you, Lisa, moet dat nu echt op vrijdagavond? Het uitgaand verkeer vordert maar traagjes en Vince moet ook nog eens om Eindhoven. Hij beseft drommels goed dat hij nooit voor zessen bij Lisa’s vriendin kan zijn. Hij zet een klassiek muziekje op. Daar wordt hij rustig van. Gelukkig heeft hij of zijn vrouw niets gepland vanavond. An vindt het trouwens niet erg.
“Ga anders met je maten achteraf iets drinken,” zei ze.
En misschien doe ik dat ook wel, denkt Vince.

Het is twintig over zes en hij is bijna op zijn bestemming. Twintig meter voor het huis van Marjan vindt hij een parkeerplek. Onze zakenvrouw woont wel bescheiden, denkt Vince. En hoe heet ze nu ook alweer? Vince neemt z’n zwarte kostuumvest van de achterbank, doet het aan en inspecteert vluchtig z’n schoenen: ok, smetteloos bright and shiny, zoals het moet. Hij neemt het houten luxe-koffertje uit de Passat, stapt gezwind naar de voordeur en belt aan.

De voordeur gaat open. Een grote blondine met staalblauwe ogen doet open. Razendsnel neemt Vince de dame in zich op. Hij heeft altijd al een zwak gehad voor mooie, grote vrouwen met stijl. Marjan is zo’n vrouw: opgemaakt, stijlvol en niet overdadig. Ze draagt een zwart kleed met groot décolleté, zwarte panties en knalrode pumps. Rond haar nek heeft ze een parelketting. Vince schat haar 45, een vijftal jaren ouder dan hijzelf is. En ze is ook niet veel kleiner dan hemzelf, ze is minstens een meter tachtig. Ze is slank en heeft een mooi figuur. Het lijkt wel alsof ze duizend krulletjes in haar haren heeft.

Mooi, denkt Vince, die gaat ook duidelijk nog uit. Dit kan misschien snel afgehandeld worden. Jammer dat ze haar gestifte lippen zo strak op elkaar perst, dat maakt haar zo hard. En hij schrikt ook van haar koude blik, ondanks de waarschuwing van Lisa.

Marjan kijkt staalhard en boos, recht in de ogen van Vince. Vince is van geen kleintje vervaard maar nu is hij van zijn stuk gebracht. Hij voelt zich opgelaten.

“Hoi, ik ben Vince van Vino Mosa. Jouw vriendin Lisa heeft me gestuurd."

Marjan staat in de deuropening en zegt geen woord, draait zich om en stapt naar binnen. Vince volgt haar, enigszins ongemakkelijk, zijn ogen glijden over haar rug, haar kont en haar benen. Amai, denkt hij, heb ik Marjan te oud ingeschat?
Woordeloos gaat Marjan Vince voor naar de keuken. Het is er warm. En Vince heeft het al zo snel warm. Hij wil er een beetje vaart in houden zodat hij snel weer weg kan. Hij zet de doos op de keukentafel, opent ze en neemt er snel een fles uit.

“Zo,” zegt hij, “als eerste hebben we een Veuve Clicquot. Heb je misschien enkele glazen?”

Marjan gebaart met haar hoofd naar een keukenkastje. Oh boy, denkt Vince bij zichzelf, mevrouw hier wil het me zeker niet al te gemakkelijk maken.

“Mag ik even mijn jasje uitdoen?” vraagt Vince.

Marjan verroert geen vin, knippert zelfs niet met haar ogen. Vince doet zijn jasje uit, hangt het over de bank. Uit een kastje neemt hij drie glazen, voor elke fles eentje, hij is niet van plan zelf mee te drinken. Behendig opent hij de champagne. Hij schenkt een half glaasje in. Hij neemt de fles in beide handen en stapt op Marjan af, toont haar de fles en begint aan een hele uitleg over de champagne. Marjan kijkt er niet naar. Ze kijkt nog steeds als een sfinx recht in de ogen van Vince. Vince voelt zich echt ongemakkelijk. God, deze aantrekkelijke dame is echt wel intimiderend. Hij voelt zweetdruppels op zijn ruggengraat prikken. Hij reikt Marjan het glas.
Met haar ogen geeft ze te kennen dat hij nog een glas moet inschenken.
Kut, ik moet meedrinken, denkt Vince. Bon, we gaan hier doen wat we moeten doen. Hij is nerveus, schenkt het glas helemaal vol. Marjan heft haar glas en beiden nippen.

“Bon, dat is dus Veuve Clicquot en zoals je proeft is deze mooi afgerond en “

Marjan schudt heel langzaam neen met haar hoofd. Ze wijst naar de koelkast. Vince stapt naar de koelkast, opent ze en wanneer hij erin kijkt, voelt hij de grond onder zijn voeten wegzakken. De koelkast is brandschoon en er staan slechts drie dingen in: een groot bakje rood fruit, een tetrapak volle, vette room van minstens 40% en schuin daartegen staat een dvd-box met als titel Pink Prison.
Op de dvd hangt een post-it waarop staat: openmaken! Vince voelt dat zijn hoofd knalrood wordt en het zweet breekt hem uit. Hij is verbijsterd. Hij kijkt even naar Marjan. Ze kijkt mysterieus, de harde trek om haar mond lijkt een klein beetje verzacht. Ziet hij een twinkeling in haar ogen? Met trillende, zweterige handen prutst hij onhandig de DVD open. Er zitten 500-Eurobiljetten in en een handgeschreven briefje.
Hij herkent het sierlijke handschrift van Lisa: nogmaals sorry jongen, mijn beste vriendin Marjan wordt vandaag 50 en ik heb haar een onvergetelijk cadeau beloofd. Ze kent de inhoud van deze DVD niet. Tot hier -en niet verder- heb ik Marjan een scenario gegeven. Zij weet dus dat jij mogelijk binnen de minuut haar huis verlaat. Als je dat niet doet, is het aan Marjan en/of aan jou om het verloop van de avond verder te bepalen. De tien biljetten zijn hoe dan ook voor jou. Vervul Marjan haar wensen de komende drie uren. Ik ken Marjan erg goed. Ga in op mijn voorstel, het zal je niet berouwen. Kus, Lisa.

Vince slikt. Hij kijkt naar Marjan. Marjan neemt de fles champagne, kijkt vragend naar hem. Vince knikt. Hij is toe aan een glas. Hij drinkt het ingeschonken glas in één lange teug uit en Marjan vult opnieuw bij. Ze zet de fles op tafel en begint zijn hemd open te knopen, langzaam. Ze kijkt nog altijd recht in de ogen van Vince maar de harde blik is weg. Ze kijkt geamuseerd. Ze doet Vinces hemd uit en gooit het achteloos op de bank.
Vince voelt zich nog meer opgelaten, zelfs verloren. Wil hij dit?
Hij kijkt naar Marjan. Ze kijkt naar zijn broek en schoenen en haalt haar wenkbrauwen op. Dat is duidelijk: alles moet uit. Vince gehoorzaamt. Hij knoopt zijn schoenen los en stapt eruit. Hij kleedt zich helemaal uit. Poedelnaakt staat hij tegenover een knappe vrouw die tien jaren ouder is dan hem. Zijn penis is al helemaal stijf geworden nog voor hij helemaal uitgekleed is.

Marjan taxeert hem. Marjan vindt haar verjaardag tot nu toe best leuk. En het heeft er alle schijn van dat het nog veel leuker zal worden.

Marjan geniet mateloos. Ze ziet dat Vince zenuwachtig is, dat hij het noorden kwijt is. Het is alsof ze zelf hoort hoe zijn hart 150 tellen per minuut klopt. Lisa haar beschrijving klopt: groot, breedgeschouderd, korte haren, een klein beetje grijzend aan de slapen, zachte, bruine ogen die een vriendelijk karakter verraden. Een klein buikje van al te veel te genieten van het leven maar toch is deze man gespierd.
Hij heeft grote voeten. Dat had Lisa gezegd. Lisa heeft hem natuurlijk nooit bloot gezien, dus kan ze ook niet zeggen dat zijn piemel fijn in proportie is. Vince is geen bosbeer maar naar Marjans smaak mocht hij toch een beetje minder behaard zijn. Dat is eigenlijk voorlopig het enige dat anders mocht zijn. En daarbij, dat kan ook nog gemakkelijk verholpen worden. Ze wil deze vent gerust een scheerbeurt geven. Niet alleen een scheerbeurt trouwens, Marjan heeft een plan. Scheren is daar voorlopig niet bij.
Met vaste tred, werkelijk cool, stapt ze naar een kast en neemt er een keukenschort uit. Met het schort bungelend op haar wijsvinger stapt ze op Vince toe en reikt het hem aan met gestrekte arm.
De arme jongen, denkt ze, maar hij gaat het zich niet beklagen.


Vince neemt de schort aan en doet hem voor. Doordat zijn jongeheer stijf is, voelt hij het stof van de schort knap vervelend over zijn eikel schuren. Vince realiseert zich nu dat er geen weg terug is. Hij vraagt zich af op welk moment hij precies beslist heeft om mee te doen aan dit avontuur. Nadat hij het schort gebonden heeft op zijn rug, kijkt hij Marjan vragend aan. Hij ziet haar mondhoek vertrekken. Ondertussen beseft hij wel dat deze dame een spelletje speelt. Welaan dan, hij zal meespelen.

Marjan neemt uit een kastje een kom en uit een schuif een klopper. Ze zet de kom op tafel. Met de klopper geeft ze een venijnige tik op de blote billen van Vince en duwt de klopper in zijn handen.
Auwww, dat komt aan.
Nog steeds zwijgt ze. Met een hoofdknik wijst ze Vince naar de koelkast.
Vince begrijpt dat hij room moet kloppen. Hij neemt de room en de rode vruchten uit de koelkast, zet alles naast de kom. Hij opent het pak room, giet het in de kom. Hij begint te kloppen. Marjan staat achter hem. Zij kijkt naar zijn gespierde rug, zijn sterke billen. Vince klopt met snelle, krachtige halen zodat zijn billen schudden.
Marjan geniet van dat aanzicht. Ze loopt naar hem toe. Vlak boven zijn lendenen reikt ze met haar hand naar haar glas op tafel. Ze doet dat op zo'n manier dat ze heel vluchtig de warme huid van Vinces rug raakt. Nu likt ze snel als een kat haar lippen voor ze een teugje champagne neemt. Ze staat o zo kort bij Vince. Ze legt haar hand op de blote kont van Vince, op zijn linkerbil. Tergend langzaam en heel zacht gaat ze over die ronde, trillende bil. Ze hoort dat Vince een beetje sneller ademt en eerlijk is eerlijk, het doet haar zelf ook wat, ze voelt dat ze nat wordt.

Ze zet haar glas terug op de tafel. Ze nadert Vince. Af en toe voelt ze zijn blote kont lichtjes tegen haar kruis slaan. Ze blijft met haar linkerhand over die lekkere kont van Vince gaan, haar vingertoppen gaan daarbij steeds meer naar binnen. Ze zal Vince gek maken ook al voelt ze hoe ze zelf bloedgeil wordt. Met haar vrije rechterhand neemt ze Vince in zijn rechterzij, haar vingertoppen in zijn lies en ze drukt haar kruis tegen zijn schuddende billen. Marjan rijdt tegen Vinces schuddende kont aan. Ze merkt dat haar slip nat wordt. Had ze nu toch die slip uitgelaten. Tevreden hoort ze Vince zachtjes kreunen. Ze ziet dat hij het wat moeilijker krijgt met kloppen. Met de vingertoppen van haar linkerhand voelt ze de achterkant van Vinces scrotum. Eigenlijk zou ze nu zo graag een vinger langzaam in zijn kontgaatje laten glijden. Rustig Marjan, denkt ze, rustig. Maar ze kan zich niet helemaal bedwingen: ze gaat zachtjes erover met haar middenvinger. Ze voelt hij Vince z'n kont dichtknijpt, haar hand knelt tussen zijn billen, zijn harde billen. Hij ontspant, zij trekt haar hand terug.

De room is half opgeklopt. Marjan neemt de hand van Vince vast, brengt de klopper naar mond en neemt een likje room. Ze draait zich om, haalt wat fijne suiker die ze in de room giet en gebaart weer met haar hoofd dat Vince verder moet kloppen. In no time is de room nu stijfgeklopt. Trots laat hij Marjan de kom zien. Zij neemt een aardbei uit bakje fruit, doopt het in de room en bijt er een stukje uit en doopt opnieuw de aarbei in de room. Ze eet de aardbei verlekkerd op. Vince vindt dit bloedgeil. Ze stapt op Vince toe. Blijft een op een armlengte voor hem staan. Ze schopt haar pumps uit. Ze stroopt een kous naar beneden. Kalm. Gracieus. Alsof dit alles dagelijkse kost is. De andere kous volgt. Snel duwt ze haar zwarte, satijnen slip tot op haar enkels. Ze wil Vince in zijn ogen kijken terwijl ze eruit stapt maar hij kijkt hoe haar enkels zich van het stukje textiel ontdoen. Z'n blik gaat over haar enkels, haar onderbenen en knieën tot ze botst op de zoom van haar zwarte jurk. Hij wil zo graag haar dijen zien en haar poes. Is ze kaal geschoren of een streepje?
God, wat wil ik haar nu graag onmiddellijk hier op tafel neuken, denkt hij.

Plots doet ze een stap naar voren terwijl ze bliksemsnel zijn piemel grijpt. Marjan voelt nu zijn lul in haar rechterhand. Wat een machtig gevoel. Wat een machtige lul ook. Ze knijpt even flink door terwijl Vince even zachtjes kreunt. Ze begint zijn pik zachtjes af te trekken. Ze kijkt hem aan. Zijn ogen zijn gesloten. Vince kreunt verder. Met haar linkerhand gaat ze ook onder de schort in: ze weegt zijn ballen, schudt ze op met haar hand alsof ze die taxeert, alsof ze zichzelf afvraagt: is het de moeite?
De top van de wijsvinger van haar rechterhand zet ze nu bovenaan op de schacht van zijn penis, helemaal aan de basis. Tergend traag zoekt ze zo zijn eikel. Vince doet zijn ogen open en voor het eerst ziet hij een milde, zij het zeer milde, glimlach op haar gelaat. Allebei weten ze maar al te goed dat Marjan in full control is.
Haar vingertop strijkt langs de ring van de eikel, glijdt verder naar het uiterste topje, dat o zo gevoelige topje. Daar drukt Marjan haar nagel even in en Vince kan niet voorkomen dat hij een hoge, zachte kreun uitstoot.
Marjan doet twee stappen achteruit, ritst behendig haar kleed open dat van haar lichaam glijdt. Vince kijkt vergenoegd, ziet dat Marjan haar Marlies Dekkers loshaakt en van zich afgooit. Hij kan zijn ogen niet van haar borsten afhouden. Ze heeft twee prachtige, pronte niet al te grote borsten.
Jezus, denkt hij, dit zijn toch geen borsten van een vijftigjarige? Die hangen nog geen sikkepit. Hij kan natuurlijk niet vragen of daar aan gewerkt is, zoiets vraag je niet. En zelf ziet hij er niets onnatuurlijk aan. Ze heeft natuurlijk nooit kinderen gehad, dat zal ook wel iets schelen? Haar tepelhoven zijn net als haar tepels rozig, niet bruin. En gelukkig, de tepels zelf zijn klein. Klein, zo heeft Vince dat graag. Ze is slank, dat heeft hij natuurlijk wel eerder gezien, maar toch. En ze is helemaal kaal geschoren.
Daar staat nu mijn grote Venus. En het enige wat ze draagt, is een parelmoeren ketting.

Maar Marjan blijft niet lang staan. Met gekromde wijsvinger maakt ze een kom hier-teken naar Vince terwijl ze hem voorgaat naar de bank. Ze neemt hem bij de hand en duwt hem in de bank. Ze stapt terug naar de keukentafel en Vince gluurt daarbij naar haar kont.
Zo ziet hij haar plukrijpe pruim in al haar glorie tevoorschijn komen wanneer zij zich bukt om één borst in de slagroomkom te dopen. Hij ziet nu hoe Marjan met een slagroomtiet op hem toekomt. Ze zet zich over Vince, de knieën elk langs een dij.
Fuck, denkt Vince, die schort zit in de weg.
Hij grijpt haar stevig vlak boven haar billen,wil snel en gulzig naar Marjans roomtiet happen en likken en bijten.
Marjan is hem voor, duwt met één hand op zijn voorhoofd Vince stevig naar achteren en kijkt hem opnieuw kwaad aan.
Vince geeft geen tegendruk meer, laat zich gewillig naar achteren duwen. Marjan gaat hem voeren met haar vinger. Maar eerst verplaatst ze al haar gewicht op een knie. Zo kan ze aan de keukenschort die ze op zijn buik gooit.
Ze loert even naar de glimmende lul, neemt hem beet en terwijl zij zich terug goed zet, voelt ze met elk celletje van haar vaginawanden die grote, dikke pik naar binnen gaan bij haar, dieper en dieper. Opnieuw kreunt Vince. Marjan neukt hem zachtjes, ze geniet van elke centimeter pik. Deze pik is nu van haar, van haar alleen.
Ze ziet hoe Vince haar vol verrukking aankijkt. Zij is zijn liefdesgodin. Ze blijft hem zachtjes neuken terwijl zijn handen over haar billen gaan. Hij streelt haar uitvoerig, knijpt dan fors in haar kont zodat zij zijn lul nog beter voelt.

Nu gaat Marjan hem voeren. Ze trekt een streep over de bovenkant van haar borst. Hij likt haar wijsvinger. Ze beroert zachtjes de onderkant van haar borst. Hij bijt de room van haar vinger. Streep na streep trekt zeroom van haar borst terwijl ze Vince berijdt. Ze voelt zijn greep in haar kont verslappen. Hij kijkt smachtend naar haar bijna blote borst, de room is er bijna weg. Alleen tepel en tepelhof zijn gecoverd.
“Mag ik je borst schoonlikken?” vraagt Vince.
Marjan stopt met neuken, haalt haar wenkbrauwen op.
“Hoe vragen we dat?”
“Wow, jij kan spreken?” lacht Vince, “Alsjeblieft, please?”
“Natuurlijk, jongen, lik jij maar. Jij mag nog veel likken, heel veel.”

Vince lacht. Marjan heeft een vrij diepe stem. Ze is nu helemaal ontdooid. Ze lacht nu ook; met haar ogen en met haar mond. Ze neemt zijn hoofd met beide handen, streelt met een hand langs zijn kaken, leidt zijn hoofd naar haar roomtietje.
Ze draait haar schouders een heel klein beetje zodat die ene borst nog meer uitnodigt. Ze voelt een scheut van genot door haar poes gaan wanneer Vince haar borst raakt met zijn tong. Zijn handen strelen elk plekje van haar rug terwijl hij kleine likjes van haar borst neemt. Hij werkt naar haar tepeltje toe, mooi, denkt Marjan, al is ze ongeduldig: ze wil zijn tong over dat kleine, stijf geworden tepeltje voelen.
Hij neemt haar borst in zijn hand als hij haar tepel snel een klein likje geeft. Onmiddellijk daarna zet hij zijn tanden in haar tepel.
“Oewww,” slaakt Marjan een hoog gilletje uit, van verrassing maar ook van genot. Hij zuigt en sabbelt even aan haar tepel, Marjan geniet mateloos. Ze neemt zijn linkerhand van haar bil, legt deze op haar andere borst terwijl ze zijn wijsvinger en duim rond haar tepel legt. Ze doet hetzelfde met zijn andere hand en Marjan duwt haar lippen op de lippen van Vince. Ze tongkussen hartstochtelijk. Ze begint opnieuw Vince te berijden, maar sneller nu, harder ook. Marjan ademhaling versnelt.
“Ik neuk je uit je verstand,” zegt ze.
Ze duwt haar tong onmiddellijk terug in zijn mond zodat hij niks kan zeggen.
“O Marjan, Marja, ik ga komen, Ik hou het niet. Ik ga ko…”
“Niks ervan,” zegt Marjan en stopt.
Ze recht zich wat zodat enkel zijn eikel nog in haar is. Ze neemt zijn lid in haar hand en trekt hem helemaal uit haar.
“Je komt pas als ik dat wil, begrepen?”
Schaapachtig knikt Vince. Ze staat op uit de zetel, ziet hoe hij naar haar natte poes kijkt.
“Mooi?”
“Onnoemelijk mooi, meisje.”
“Zou ze lekker zijn?”
“Heeft niemand je dat ooit verteld?
“Voor jouw een vraag, voor mij een weet,” grijnst Marjan.
Ze laat een vinger even in haar kutje gaan, stopt hem vervolgens in haar mond en kijkt plagerig naar Vince.
“Stop Marjan, je wil toch niet dat ik zo klaarkom?”
“Neen. Dat is waar. Zo klaarkomen zou stom zijn. Ik weet precies waar jij je jongens zal lossen. Sta op uit die bank en doe die schort uit.”
“En nu?”
“Schenk de glaasjes nog maar eens in. Eventjes iets drinken zodat jij op krachten kan komen. Het zal nodig zijn,” grinnikt Marjan.
“Kom mee,” gaat ze Vince met twee volle glaasjes in zijn handen voor naar de woonkamer.
Ze zoekt een CD en legt hem in de muziekspeler. Gedempt klinkt Sade door de woonkamer. Ze kijken elkaar even aan, lachen. Ze nippen allebei even van hun glas en zetten het op een lage kast. Ze slaan hun handen om elkaar en kussen even. Ze beginnen samen te dansen.
Marjan aait even over zijn plakkerige lul en zegt:
“hij heeft precies nog wel zin?”
“Hoe zou dat komen? Een blote, keiknappe, geile seksbom die zich over hem ontfermt?”
“vleier.”
“Neen, serieus.”
“Ready for more?”
“Kan ik je aan? En heb ik een keuze?”
“Neen. En neen.”
“Kom jij makkelijk klaar?” vraagt Vince.
“Bwa, de ene keer wel, een andere keer niet. Het hangt ervan: van de mood, maar ook van de omgeving en de gelegenheid en vooral van het mannetjes- en/of vrouwtjesdier.”
“Euhhh, vrouwtjesdier? En/of?”
Marjan schatert. Ze lacht gemeend hartelijk. “Kom nu, Vince, ben jij een bekrompen kleinburgerlijk mannetje?”
“Neen, natuurlijk niet,” liegt Vince. “Maar toch is dit de eerste keer dat ik mijn partner bedrieg.”
Onmiddellijk voelt Vince zijn lul verslappen. Alsof Marjan enig gevaar voorvoelt, neemt ze zijn pik terug in haar hand. Ze masseert hem zachtjes terwijl ze zegt:
“we zijn twee grote mensen die niemand tekort doen. We amuseren ons een paar uurtjes. En achteraf zijn we blij en gelukkig zodat het stukje wereld om ons heen er ook maar beter op wordt. Zo zie ik het.”
“Je hebt gelijk,” lacht Vince.
Ondeugend twinkelen Marjans ogen. Ze bijt in Vinces tepel, nog altijd zijn lul aaiend. Ze laat zich traag zakken, kust zijn buik. Ze voelt zo graag zijn rug, zijn sterke armen, zijn borstkas. Ze geniet zo van zijn zacht gekreun. Ze zakt verder. Zijn piemel ruikt sterk. Ze kust hem. Ze likt hem. Ze neemt hem heel even in haar mond, zuigt.
“O Marjan, wat lekker,” brengt Vince moeilijk uit.
Marjan stopt onmiddellijk en staat op. Ze ziet ontgoocheling op het gelaat van Vince.


“Ik weet het, Vince, misschien pijp ik je straks verder. En anders een ander keertje, echt beloofd. Maar ik wil nu een ander standje. Jij moet mij nu pakken. Jij moet me neuken, hard en diep. Ik wil dat je me achterwaarts in mijn kutje naait. Jij staand, ik voorover geleund op de keukentafel. Je waarschuwt me even voor je komt en gaat dan snel uit me. Wil je dat voor me doen? Wil je dat met me doen?”
Marjan ziet hem verdwaasd, beduusd, eventjes zelfs verlegen kijken. Het vertedert en charmeert haar. Dat duurt een paar tellen. Dan lacht hij zijn witte tanden bloot en glimt er trots in zijn ogen.
“Natuurlijk!” zegt hij.
Wat is ze Lisa dankbaar voor deze kerel.
Ze neemt hem bij de hand en ze gaan naar de keuken. Ze kijkt hem schalks aan en denkt: steek jij die paal maar in me, jongen. Ze weet dat ze hem zal moeten aansporen. Hij zal schrik hebben om haar pijn te doen, dat ziet ze zo. Maar ze wil o zo graag keihard geneukt, gepaald, geramd worden. Ze wil zo hard genomen worden door deze knappe, tien jaren jongere gast dat haar vagina morgen nog schrijnt, dat plassen overmorgen nog brandt.
Aan de tafel kijkt Marjan even achterom, zegt lachend:
“ik wil dat je me neukt alsof je leven ervan hangt.”
Ze meent het. Ze duwt met haar arm flessen, glazen, roomkom en fruit weg. Ze bukt zich voorover waarbij ze het jammer vindt dat ze Vince zijn gezicht niet kan zien wanneer hij haar poesje ziet. Ze voelt gewoon dat hij gebiologeerd naar haar kont en naar haar poes gluurt. Een siddering van genot gaat door haar wanneer haar tepels de koude tafel raken. Had ze nu toch maar een spiegel. Ze spreidt haar benen iets meer en kantelt haar bekken naar achteren.
“Kom Vince, kom in mij.”
Voordat ze haar zin kan afmaken, voelt ze hoe Vince zijn dikke paal in haar glijdt. Ze is kletsnat. Hij klieft door haar als een warm mes door boter. Dan legt hij zijn warme handen op haar onderrug.
Zijn eerste vier, vijf stoten zijn ongelooflijk snel en hard: dierlijk, rauw, bruut, van ongeziene ruwheid. Hij hijgt en kreunt. De tafel wiebelt vervaarlijk en lijkt het te begeven maar niemand merkt dat. Marjan slaakt verschillende gilletjes en Vince stopt verschrikt:
“sorry, sorry, ik wi…”
“Niks geen sorry! Verder doen! Neuk mij! Harder! Dieper!”
Ze kreunt ongeremd, haar kut is vol vuur en tintelt en ze weet dat ze dicht bij een orgasme is. Daar gaat Vince zo voor zorgen: met zijn tong. Eerst nog even genieten van zijn pik.

Vince wordt stilaan moe. Zijn stoten nemen in kracht en in snelheid af. Hij compenseert dat wel lekker door zijn pik zover als maar kan in haar te duwen en dan zijn bekken te kantelen. Hij blijft dan in haar en zet zoveel druk als hij maar kan. Marjan vindt dat onwezenlijk lekker. Ze voelt wel dat zijn hoogtepunt nadert: hij hijgt, hij ademt zwaar. Lekker is het hoe hij haar billen vastknijpt en rond zijn pik lijkt te kneden. Waanzinnig lekker is dat.
“Ik ..Ik kom,” hijgt Vince zwaar en trekt zijn lid bliksemsnel uit Marjan.
Marjan draait zich razendsnel om, wipt met haar kont op tafel, legt zich neer en terwijl ze haar benen opent, gebiedt ze:
“Op mijn buik!”
Ze snokt Vince zijn lul naar haar toe. Ze melkt zijn pik leeg over haar onderbuik. Ze kijkt beurtelings naar het rode, bezwete en trotse hoofd van Vince en hoe zijn pik zich leegmaakt op haar buik. Ze voelt en ruikt het warme, witte sperma. Ze voelt ook hoe zijn erectie afneemt. Ze wil wel de laatste druppel sperma hebben.
Mannen zijn allemaal hetzelfde, denkt ze, zie hem nu zo fier kijken naar zijn eigen goedje kijken. En wat ga ik van zijn gezicht genieten als hij hoort dat hij me zijn spul mag voeren.
“Wow Marjan, jij bent de fuck van de eeuw. Wat ben jij lekker. Je hebt toevallig geen Viagra in huis?”
Ze lachen allebei.
“Oei, kan het jongetje niet meer? En jij bent nog maar veertig? Ai ai ai.”
Marjan likt haar onderlip.
“Vince?” zegt ze terwijl ze ostentatief haar vingers likt van de hand waarmee ze Vince gemolken heeft.
“Ja.”
“Dit smaakt naar nog. Ik wil dat je mij voert.”
Ze ziet hoe Vince slikt en hoe zijn ogen groter worden.
Inderdaad, mannen zijn allemaal dezelfde primaire wezens. Toch geniet ze van de uitwerking van haar woorden op hem. Ze schuift hoger op de tafel zodat ze er nu helemaal opligt, haar voetzolen plat op de tafel, haar benen wijd gespreid. Ze krijgt nu een beetje koud, nu de lichamelijke actie op een beduidend lager pitje staat.
Kom, Vince jongen, voeder me, dan kunnen we verder, denkt ze. Vince neemt eerst met de top van zijn wijsvinger een dot zaad.
“Nog,” gromt Marjan.
“Geil spermamonster.”
“Ik ben jaloers op jou.”
“Waarom?”
“Omdat jij de laatste restjes zaad kan oplikken voordat je me klaarbeft.”
Vince lacht hard. Marjan moet er ook van lachen, zeggend:
“Ik meen het wel, hoor.”
“Natuurlijk. Maar ik wil eerst kussen.”
Marjan en Vince kussen teder en zacht, liefdevol maar toch met passie. Ze tongzoenen terwijl hij zijn rechterhand langs de rand van Marjan haar borst glijdt, over de zijkant van haar buik, traag naar haar vagina. Met de binnenkant van zijn hand streelt hij teder haar kaal poesje.
O, wat zou Marjan graag opnieuw neuken. Even speelt ze met het idee om hem haar dildo te laten halen, maar ze laat het varen. Zijn handen zijn zacht. Hij neemt af en toe een schaamlipje tussen duim en wijsvinger, speelt ermee: duwen, trekken. Het prikkelt haar. Ze wil nog. Ze wil meer van hetzelfde. Ze wil meer van alles.
Zou hij merken dat ze sneller en oppervlakkiger ademt? Hij is een fantastische wip. Hij doet alles zoals ze het net op dat moment wil: snel, fel, hard, ruw maar ook traag, teder, rustig, met floeren vingers….
Lekkere jongen. Nu sabbelt hij aan haar oorlelletje. Ze voelt een vinger binnengaan, een tweede vinger volgt. Het trage gevinger is zalig. Vince versnelt stilaan net voor Marjan wil aangeven dat ze sneller wil.
O jongen, ik ga komen maar ik zeg het je niet. Marjan kreunt. Ze wordt nu lekker hard gevingerd. Vince legt zijn duim op haar clitoris.
God o god, auwww, lekker! Na zeven, acht keren voelt ze hoe hij iets harder op haar klit duwt. Ze komt. Jaaaa, wat lekker. Ze wil nog wel eens klaarkomen. Hopelijk is ie met zijn tong ook zo goed, denkt ze.
“Mhhhh, Vince lekkere jongen. Zou jij niet stilaan aan mijn orgasme beginnen te werken? Bef mij tot ik niet meer weet waar ik lig.”
Ze zegt het met zo’n ongelooflijk geile blik in haar ogen.
Vince lacht.
“Alle mensen, zo’n geil sekswijf als jij heb ik nooit meegemaakt.”
“Niks gewoon dus. Ik zit nog vol ideeën, hoor. Het ene al stouter en wilder dan het andere. Ik heb een flink libido en hou ontzettend van seks. Maar genoeg geouwehoerd: cunnilingus por favor!”
Zonder dralen komt Vince van Marjan af en duwt zijn lippen in haar kruis. Hij kust haar om haar kut heen terwijl hij stevig blijft vingeren. Honderden kusjes geeft hij op haar onderbuik, haar navel, de binnenkant van haar dijen, haar onderarmen, haar handen. Hij likt haar liezen.
Die overgang had wel iets minder abrupt gemogen, denkt Marjan, maar kom, ik blijf genieten. Nu voelt ze hoe hij haar vaginawanden likt. Hij neemt haar schaamlippen in zijn mond, drukt erop, eerst zonder zijn tanden te gebruiken, dan met. Ze onderdrukt een schreeuw van wellust. Ze voelt hoe Vince kutsap uit haar zuigt en hoe ze hierdoor zelfs nog natter wordt. Eindeloos schuiven zijn vingers in en uit haar, lekker hard, de duim duwt steeds harder op haar klit. Ze komt al opnieuw. Jee, dat is snel, zeg.
En ze weet dat ze nog eens gaat komen als ze een tong voelt. Dat vindt ze oneindig lekker: een tong die haar klit vertroetelt. Ze steunt en kreunt nu, ze kan haar bekken niet langer stilhouden. Ze duwt Vinces hand weg.
“Beffen.”
Vince duwt zijn tong in haar poes.
“Allemachtig, dit is ontzettend lekker,” zegt Marjan gesmoord.
Ze neemt Vince linkerhand, zuigt en bijt aan zijn vingers. Ze voelt zijn tong wroeten en kroelen in haar kut terwijl haar handen beurtelings door zijn haren strijken en met haar eigen borsten spelen.
Ze zoekt zijn andere hand, die moet haar tiet strelen, masseren, kneden, knijpen, erin graaien en krassen en krabben, liefst niet te zacht.
Marjan vecht tegen tranen van genot. Haar gekreun verwordt bijna tot gepiep. Haar derde orgasme is een feit. Ze grijpt Vince bij zijn haren, trekt hem achteruit zodat die tong uit haar gaat en duwt hem terug met zijn mond tegen haar clitoris.
“Kittelaar,” snikt ze.
Ze ziet Vince naar haar kijken vol vuur. Hij denkt dat ze haar climax nadert. De jongen doet zo hard zijn best. Hij moest eens weten.
Vince likt dat lekkere klitje. Hij zuigt er eventjes op. Marjan kreunt aanhoudend en luid. Met zijn tong beschrijft Vince cirkeltjes rondom haar kittelaar. Hij bijt er lichtjes in. Hij gaat er nu over met een lange haal van zijn tong. Marjan wordt gek wanneer ze de ribbeltjes van zijn tong over haar klit voelt. Schreeuwend komt ze klaar terwijl hij haar beroert met het puntje van zijn tong.

“Je hebt inderdaad een lekker poesje. Heb je nog andere smaakjes?”
“Dank je. Je moest eens weten hoe ze smaakt na de juiste champagne.”
Marjan kijkt naar de penis van Vince.
“Komt er nog terug leven in dat zieke vogeltje van je?” monkellacht ze.
“Wie weet. Ooit misschien wel, met de juiste zorgen, neen?”
“Kijk eens aan, Lisa kent je dan toch wel heel goed dat ze je naar een verpleegster stuurt.”
“Hoe? Ben jij geen zakenvrouw? Fucking Lisa.”
“Lisa is een zalige meid. Ik vier mijn leukste verjaardag ooit dankzij haar en dankzij jou. Bedankt, Vince. Echt uit het diepst van mijn hart, bedankt.”
“Je hoeft mij niet te bedanken. Ik heb er minstens evenveel van genoten als jij. Je bent echt een seksgodin. En by the way, proficiat, kom hier, dat ik je drie zoenen geef.”
Ze zoenen en strelen elkaar liefdevol.
“Dank je. Heb je ook honger?”
Vince kijkt op de klok van de magnetron. 20:17.
“Berehonger.”
“Zullen we samen snel een douche nemen en uit eten gaan?”
“Topidee.”
“Bezwaar ertegen dat ik een goede vriendin meeneem? Zij kent wel wat mensen met betere restaurants. Ik geloof dat ze er leverancier van is. Dat opent wel wat deuren.”
“Stelletje kutwijven,” moppert Vince gespeeld boos. “Maar kom, ik heb niet zo lang geleden een financieel meevallertje gehad, ik trakteer,” zegt Vince tegen Marjan die niets van de inhoud van de DVD-box kent.


Reacties zijn zeer welkom!
Laatst gewijzigd door runningslim op wo 18 september 2013, 15:34, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Savanne
Berichten: 4696
Lid geworden op: di 10 oktober 2006, 12:49
Locatie: midden van het land

Re: verhaal: proeverij

Berichtdoor Savanne » do 12 september 2013, 18:13

Amai nog een Vlaams verhaal, dit maal kon ik wel tot het einde lezen, maar hier zaten wel meer vlaamse uitdrukkingen in die ik niet ken. Is dat erg? Nee het was niet storend voor mij, aangezien ik door de context redelijk kon uitvogelen wat er bedoeld werd. risico is denk ik wel dat het sommige mensen kan afleiden, maar dat zal voor nederlanders gelden en niet voor vlamingen ;)

Het tweede deel ( nee is niet verdeeld) leest makkelijker dan het begin. Het lijkt naarmate je meer Vince bent als schrijver je beter af te gaan, de zinnen lijken soepeler te lezen.

Je kan bij het schrijven best wisselen van perspectief, maar volgens mij leest het prettiger als je dat niet binnen 1 allinea doet. Nu werd het naar mijn spaak te vaak en te vlot gewisseld. Makkelijker is denk ik om op die momenten dat je wil laten weten wat het met haar doet, haar of een eigen alinea te geven , waardoor je een stukje terug kijkt, of om haar uit te laten spreken, waardoor je in zijn perspectief kan blijven omdat hij het hoort.

Ik ga er nog even over denken, maar dit was vast mijn eerste indruk, nu wil het gezin eerst voer hebben ;)

sav
"In zijn ogen verdrinken , je hart verliezen , en dan maar zeggen dat liefde gezond is."

runningslim
Berichten: 3668
Lid geworden op: di 03 september 2013, 14:32
Locatie: vlaanderen

Re: verhaal: proeverij

Berichtdoor runningslim » do 12 september 2013, 18:21

dank je voor de feedback, sav

Gebruikersavatar
bestwomanlover
Berichten: 203
Lid geworden op: zo 09 oktober 2011, 20:15

Re: verhaal: proeverij

Berichtdoor bestwomanlover » do 12 september 2013, 19:58

Ik heb het gelezen. Leuk verhaal vooral het begin met dat hij in zijn blootje moest en haar tieten met room moest aflikken dat vind ik nog het leukste, maar verder had er wat meer verleidingsspel in gemogen. Er wordt al snel 'all the way' gedaan en weinig ruimte voor tederheid, alleen die ene zoenpartij. Maar dat komt omdat ik een lang voorspel met kussen en een beetje verleiding het leukste vind. We leuk vind ik dat zij duidelijk het heft in handen neemt. Beter dan de meeste verhalen onder de rubriek 'lezen'.
Heb je het helemaal zelf geschreven ?

Gebruikersavatar
Twijg
Berichten: 926
Lid geworden op: za 07 september 2013, 2:43

Re: verhaal: proeverij

Berichtdoor Twijg » do 12 september 2013, 21:38

Vind het best een goed verhaal eigenlijk. Ik zou zelf niet de merknamen erin noemen. Te gekunstelde manier van een smaak profileren, kan ook zonder merknamen. Is geraffineerder denk ik.

Verder zag ik in het begin van het verhaal het woord 'zelfs' drie keer voorbijkomen in twee opvolgende zinnen. Dat is te vaak en ontkracht de betekenis van dat woord.

Het verhaal staat niet bol van verkleinwoorden, wat ik persoonlijk een grote pre vind. Maakt het vaak kinderlijk, waar het om volwassen mensen gaat.

De directheid van de vrouw in het verhaal is prettig, maar ik houd dan ook van krachtige vrouwen (en mannen) die iets kunnen sturen op een manier die onweerstaanbaar is, haast niet te vermijden. Dat aspect kan bijzonder prikkelend zijn, omdat het ergens toch ook verzet oproept, maar ondergeschikt blijft aan het verlangen de ander te laten regisseren.

Eens met Savanne dat het wisselende vertelperspectief soms verwarrend kan zijn, al houd ik er wel van om iets van twee kanten te lezen.

Ach en voor de rest wat kleine spel/grammaticafoutjes, maar dat heb je snel in een wat langer verhaal, dus allez :-)
Laatst gewijzigd door Twijg op vr 13 september 2013, 0:47, 1 keer totaal gewijzigd.
Man cannot remake himself without suffering, for he is both the marble and the sculptor.
A.Carrel

Gebruikersavatar
Vaudeville
Berichten: 2406
Lid geworden op: ma 04 juni 2012, 11:17
Contacteer:

Re: verhaal: proeverij

Berichtdoor Vaudeville » vr 13 september 2013, 0:40

Goed verhaal, goed opgebouwd. Consequent gebruik van dialogen.
Moest eerst even slikken toen ik de lengte zag van het verhaal, de mijne zijn aardig korter, maar het verhaal leest het snel weg..

runningslim
Berichten: 3668
Lid geworden op: di 03 september 2013, 14:32
Locatie: vlaanderen

Re: verhaal: proeverij

Berichtdoor runningslim » vr 13 september 2013, 9:00

Dankjewel allevier voor de feedback. Ik heb idd het verhaal helemaal zelf geschreven. Eigenlijk had ik het een zestal weken in de schuif moeten leggen en vervolgens redigeren. In mijn ongeduld lees ik nu over kleine foutjes heen. En ik besef dat aliniëring en interpunctie stukken beter kan. Leuk dat jullie gereageerd hebben. Klein vraagje nog: is het verhaal te lang?

Gebruikersavatar
Savanne
Berichten: 4696
Lid geworden op: di 10 oktober 2006, 12:49
Locatie: midden van het land

Re: verhaal: proeverij

Berichtdoor Savanne » vr 13 september 2013, 10:53

Is het verhaal te lang, nee dat denk ik niet, met de juiste opdeling denk ik dat het heel leesbaar is, en op een gegeven moment werd ik ook meegesleept en wilde ik meer weten...

Hoewel het begin kan nog wel wat verandering gebruiken denk ik, was er nog niet uit wat me dan opbreekt, wellicht de tegenwoordige tijd, of de twee perspectieven waar geen ik perspectief bij zit, wat mogelijk de opstart moeilijker maakt. Ik weet dat dit niet helder is, moet zeggen dat ik nog aan het denken was...

Wellicht dat iemand anders snapt wat ik voelde en het wel kan benoemen....

Sav
"In zijn ogen verdrinken , je hart verliezen , en dan maar zeggen dat liefde gezond is."

Gebruikersavatar
230volt
Berichten: 4030
Lid geworden op: ma 26 november 2012, 18:17

Re: verhaal: proeverij

Berichtdoor 230volt » za 14 september 2013, 21:06

In eerste instantie wilde ik doorklikken naar het volgende topic, toen ik de lengte van het verhaal zag. Ik heb eerst de commentaren gelezen, hetgeen me nieuwsgierig maakte naar het verhaal. Ik ben er aan begonnen en eerlijk gezegd, het had me al snel te pakken.
Een paar zinnen moest ik twee keer lezen, omdat er veel details in één zin zaten. Ik vind de wendingen in het verhaal boeiend. Ik ben zelf gek op grote blonde vrouwen, heb er zelf een, dus ik kon me moeiteloos personifiëren met de manspersoon, hetgeen ik als opwindend heb ervaren. Met een beetje langere aanloop, zoals Bestwomanlover bedoelt,
kan het verhaal nog opwindender worden.
Misschien de moeite waard om aan dit verhaal nog wat te sleutelen en het nog eens te plaatsen?
'Gezondheid is het mooiste bezit, tevredenheid is de grootste schat, vertrouwen is de beste vriend'

Gebruikersavatar
droomvlinder
Berichten: 2013
Lid geworden op: wo 14 augustus 2002, 1:01
Locatie: -wereldburger -

Re: verhaal: proeverij

Berichtdoor droomvlinder » za 14 september 2013, 22:39

IK vind het ook een goedgeschreven verhaal. Alleen vind ik het stuk waar ze vrijen te lang ten opzichte van het verleiden. Een gedetailleerde beschrijving van hoe ze vrijen gaat me redelijk vlug vervelen, ik hou ook meer van de spanning vooraleer er echt iets gebeurt. Maar het verhaal zit goed ineen en het einde is ook goed bedacht.
Woorden zijn vensters of muren ( Marschal Rosenberg) geweldloze communicatie .....

Mar
Berichten: 1392
Lid geworden op: ma 27 maart 2006, 23:22

Re: verhaal: proeverij

Berichtdoor Mar » za 14 september 2013, 23:30

Het verhaal moest even op gang komen, maar je hebt er duidelijk veel zorg aan besteed. Of het idee origineel is zou ik niet weten. Ik heb met plezier gelezen.

Het leuke vind ik, dat het qua vrijpartij een tamelijk herkenbaar patroon is, en toch spanning geeft.

Even dacht ik dat Marjan een domina zou zijn, maar dat trekje lost op als de zenuwen over het al dan niet doorgaan van het feestje over zijn. Persoonlijk vind ik dat prettig. Het maakt voor mij Marjan herkenbaarder en geloofwaardiger.

Qua taal/woordkeuze zou je hier en wel wat woorden schrappen. Dan herhaal je te vaak of ga je te traag - tenzij vertraging je bedoeling is. Vertraging of intensivering kun je soms ook bereiken met behulp van belevings- of omgevingsdetails (maar het moet wel blijven passen). Woordkeuze voor het mannelijk geslachtsdeel evolueert van penis naar paal. Leuk! Van keurig naar ongetemd en wild.

Waar ik wel mee blijf zitten is de vraag waarom Marjan Lisa zo dankbaar is voor Vince. Als Lisa de ervaring heeft die je beschrijft en het voorgestelde uiterlijk heeft, kan ze volgens mij met minder capriolen aan een minnaar komen die niet met een huwelijk is belast. Vince stapt als een kleinburgerlijke man over zijn schroom heen. Is dat werkelijk omdat daar een verrassende vrouw staat?

De tip van zes weken in de la, verbeteren, en dit nog een paar keer herhalen, is vruchtbaar, weet ik uit eigen ervaring. Je kunt eventueel je eigen evolutie terug zien en gebruiken.
Samen lopen door omstandigheden

runningslim
Berichten: 3668
Lid geworden op: di 03 september 2013, 14:32
Locatie: vlaanderen

Re: verhaal: proeverij

Berichtdoor runningslim » ma 16 september 2013, 8:12

@allen:

Een oprecht dankjewel voor de commentaren. Ik dacht zelf dat mijn inleiding beknopter moest, oa omwille van de lengte van het verhaal.
Begrijp nu dat ik die zelfs nog verder moet uitwerken. Nogmaals dankjewel, zowel voor het lezen als voor de kritiek.

Gebruikersavatar
Viking
Berichten: 1318
Lid geworden op: zo 25 januari 2009, 10:10

Re: verhaal: proeverij

Berichtdoor Viking » ma 16 september 2013, 12:56

Persoonlijk vind ik de langere inleiding juist prettig om de sfeer en de omgeving te benadrukken. Zou ik persoonlijk niet korter maken.

De lengte van het verhaal vind ik niet storend omdat het snel en makkelijk weg leest.

Zoals hierboven ook al vaker gemeld zou ik ook wel wat meer verleiding of het spel daarom heen willen proeven.
Het einde vind ik goed en laat je open voor een eventueel vervolg.

Gebruikersavatar
Peter50
Berichten: 377
Lid geworden op: vr 12 april 2013, 16:03

Re: verhaal: proeverij

Berichtdoor Peter50 » di 17 september 2013, 15:31

Hoi runningslim,

Ik vind het een leuk verhaal. Er zitten leuke wendingen in, zoals de zwijgzaamheid van de cliënte en de opzet van Lisa die pas later duidelijk wordt. Ik vond het daardoor leuker dan de andere verhalen die ik op shespot gelezen heb, Veilig, maar met een gevaarlijk kantje. (SFL), Tweede poging (SFL), De beveiliger deel 1 (Endorf), Verhaal: heks (Rhiannon), De boomgaard (bambi2).
Toch is het vergeleken bij een verhaal van een beroepsschrijver nog steeds slapjes. Een paar suggesties heb ik.

Je begint goed met een zin die vragen oproept: Wie is waarom een kutwijf? Z'n bazin. Wat heeft zij hem dan precies gevraagd op die vrijdag? Maar daarna volgt een te saaie uiteenzetting, wat kan de lezer het schelen of hij eerst bij de bank in Brussel gewerkt heeft? Ik vind het een leuk idee om zijn relatie met Lisa uit te diepen, maar het pakt mij als lezer niet.

Vinces reactie op Marjans zwijgzaamheid zou je moeten uitbreiden om het geloofwaardiger te maken. Hij gaat nu wel erg makkelijk door met zijn gewone business. Wat dacht hij toen zij bleef zwijgen? Wat probeerde hij om dit te doorbreken? Welke non-verbale interactie ontstond er daardoor? Hoe veranderde zijn houding tijdens die interactie? En haar houding?

Vervolgens bevatten de seksuele beschrijvingen te veel saaie details. Ze prikkelen niet, het zijn klinische beschrijvingen van lust die zelf geen lust opwekken. Althans, naar mijn smaak. Misschien vinden anderen het wel prikkelend. Ik besef heel goed dat het veel makkelijker is om kritiek te leveren dan om zelf wat te presteren. Het blijft moeilijk, ik heb er afgelopen weekend nog een theoretische beschouwing over geschreven, die zal ik hierna posten.

Het is net als met muziek maken, als je zelf je instrument bespeelt, dan hoor je in je hoofd een heel orkest, maar als je jezelf opneemt en voor het eerst terug hoort, dan denk je (iedere muzikant heeft die ervaring): Speel ik zo slecht?
  Echte liefde is niet blind.

Gebruikersavatar
Peter50
Berichten: 377
Lid geworden op: vr 12 april 2013, 16:03

Moord per computer: Een theoretische verhandeling

Berichtdoor Peter50 » di 17 september 2013, 15:38

Zijn vraag wat ze die avond zouden eten beantwoordde zijn vrouw met: "Lever." Op dat moment begon hij eraan te denken hoe het zou zijn als zij dood was en probeerde hij zich een leven zonder haar voor te stellen. Eerst schaamde hij zich dat hij zoiets kon denken. Maar toen hij eenmaal aan deze gedachte gewend was, was die niet meer uit zijn hersenen weg te branden. Het gaf hem een prettig gevoel. Zo kwam het dat Frederick Benson een moordenaar werd...

Het was een dag in februari, die voor Fred begon zoals elke andere.
Eigenlijk het enige verhaal dat ik erotisch spannend vind, begint met bovenstaand stukje. Het is een roman uit 1972 van Walter Kempley, "Moord per computer" (oorspr. Titel: "The Probability Factor"). Het is niet eens een seksroman, het is een detective, maar dat illustreert misschien dat een verhaal spannend wordt als het er niet te dik bovenop ligt. Eindelijk worden Freds dromen waar, als hij het na de moord op zijn vrouw aanlegt met zijn sexy secretaresse, die hem vervolgens volledig in de tang neemt en hem dwingt tot nog meer moorden.
Mijn bezwaar tegen erotische verhalen is dat het niet geil is om te lezen hoe geil iemand is. Pornografie is materiaal dat de bedoeling heeft de consument op te winden. Is de consument een kijker dan lukt dat vrij makkelijk, maar als de consument een lezer is dan wordt het moeilijker. Kijken naar een mooi lichaam is een seksuele ervaring, zou je kunnen zeggen, zo werken onze hersenen, zo zijn ze in de evolutie gevormd. Met beeldmateriaal houd je het evolutionair gevormde systeem voor de gek, het is een visuele illusie. De foto of film geeft je hersenen de illusie dat je een begerenswaardig seksobject in je nabijheid hebt.
Hoe anders is dat voor een lezer, die moet het van zijn eigen voorstellingsvermogen hebben en waarom zou dat met een verhaal beter lukken dan zonder? Het verhaal moet dus spanning oproepen en dat is niet makkelijk als je van te voren al weet waar het op uit draait. Misschien helpt het om de daad zelf niet te beschrijven, want iedere lezer weet al hoe het werkt. Beschrijf alleen dingen die nieuw zijn voor de lezer. Beschrijf unieke kenmerken van de personages en hun lichamen. Het is niet interessant om te vermelden dat hij stijf was en zij nat, tenzij je doelgroep dat nog niet weet.

Algemene adviezen (niet alleen geldig voor schrijven) zijn: lees je eigen werk - hoe komt het op je over; en wees meedogenloos over je eigen werk.

In het stukje dat ik citeerde vallen een aantal dingen op. Ten eerste is iedere zin boeiend. Iedere zin is informatief. Dit bereikt de schrijver door een aantal trucs toe te passen. De eerste zin bevat op het eerste gezicht geen interessante informatie en de schrijver heeft die zin zo compact mogelijk gemaakt. Dus niet: "Zijn leven was saai. Hij zei: Wat eten we vanavond. Zei zij: Lever. Hij hield niet van lever. Hij hield niet van haar." Nee, de schrijver presenteert de conversatie - die op dat moment nog oninteressant is - in één zin, dat leest lekker vlot.
De tweede zin geeft dan een onverwachte betekenis aan de eerste, het krijgt ineens een bepaalde kleur. Opmerkelijk is ook dat de tweede zin aan interessantheid wint, door de zin die eraan vooraf gaat. Probeer het stuk maar te lezen zonder die eerste zin.
Verder valt op dat iedere zin een bepaald gevoel weergeeft, achtereenvolgens: afkeer, hoop, schaamte, opwinding, prettig, onontkoombaar lot.
Een heel belangrijk truc is het spelen met de tijd. Een verhaal waarin het tijdsverloop precies correspondeert met steeds hetzelfde aantal bladzijden (of aantal woorden) zal altijd saai zijn. Schrijvers zijn soms heel uitgebreid, dan staat de tijd bijna stil, en dan slaan ze ineens grote stukken over (verdichting wordt dat genoemd), alsof ze zeggen willen: dat weten we nu allemaal wel.
Een andere manier om met tijd om te gaan is verschuiven. In genoemde roman wordt eerst de aanleiding beschreven en daarna komt wat er allemaal aan vooraf ging. Die saaie informatie moet de lezer nu eenmaal weten, maar het wordt dragelijk gemaakt door te verklappen wat er zou kunnen gebeuren. Kempley had zijn roman kunnen schrijven zonder die eerste allinea, maar dan had je er als lezer niet meteen zo lekker ingezeten. De spanning blijft intact doordat de schrijver nog genoeg te raden overlaat. Zou het hem echt lukken zijn vrouw te vermoorden? En voor degenen die het antwoord al op de achterflap hebben gelezen: Hoe zou hem dat lukken? Zou hij opgepakt en bestraft worden?

Over het beschrijven van details. Details geven een verhaal kleur, maken het interessant en geloofwaardig. Toch vind ik in erotische verhalen de details vaak vervelend, ze leiden af. Het is een lastig probleem, een kwestie van proeven. Wees dus niet te scheutig met details. Details die van belang zijn voor het verloop van het verhaal zijn interessanter dan andere. Als de beschrijving van noodzakelijke details toch saai wordt, probeer dan eens iets te schuiven in de volgorde.

Samenvattend: iedere zin informatief en boeiend, het gevoel van het personage, tijdsverdichting, tijdsverschuiving, zinvolle details.
En altijd blijft gelden: Lees je eigen teksten nog een keer over.


Hoe kwam ik hierop? Dat kwam doordat runningslim mij in een PM vroeg eens naar zijn verhaal te kijken. Citaat: "Ik heb de topics van SFL helemaal gelezen en kan wel tegen een stoot." Eerst heb ik bovenstaande geschreven, pas daarna heb ik mij aan het lezen van Proeverij gezet.
  Echte liefde is niet blind.


Terug naar “Leeszaal”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [Bot] en 8 gasten