Moet verhaal gewoon even kwijt

Treed binnen in onze Shespot Leeszaal en zoek een fijn plekje om al die mooie, bijzondere, leuke, interessante, tijdloze en informatieve topics nog eens door te lezen.

Moderators: Oceann, Neena, Xenia, JanWbr

robvanderh
Berichten: 6
Lid geworden op: zo 27 augustus 2006, 11:27
Locatie: utrecht

Moet verhaal gewoon even kwijt

Berichtdoor robvanderh » zo 27 augustus 2006, 11:53

Hallo allemaal,

Mijn eerste post hier en gelijk maar even een heftige. Al moet ik eerlijk zeggen dat het met erotiek weinig te maken heeft.

Laat ik maar even beginnen met me kort voor te stellen. Ben een man van 32 en woon alleen. Nogal erg verlegen van aard en geen kroegtype. Omdat het toch tijd werd om eens op zoek te gaan naar iemand om mijn leven mee te delen ben ik een kleine vijf jaar geleden lid geworden van een datingsite.

Na enige tijd had ik daar contact met een leuke vrouw. Ze had een dochtertje en de eerste weken gingen we regelmatig met zijn drieen zwemmen of naar een pretpark. Het klikte goed., erg goed en na een paar maanden hebben we elkaar als gebaar van vriendschip een ring gegeven.

Allemaal koek en ei? Nee, er waren ook veel problemen in haar prive-leven. Haar ex was blijkbaar een nogal gevaarlijk persoon. Zo gevaarlijk dat ze op last van de politie uit huis moest (ze woonde op dat moment weer met haar dochtertje bij haar ouders) en ergens moest onderduiken. In goed overleg heb ik toen besloten haar het geld voor het huis waar ze wilde wonen voor te schieten. We hadden ook keurige overeenkomst met handtekeningen en alles. Helaas is van aflossen nooit wat terechtgekomen.

Helaas is het daarna alleen nog maar erger geworden. Het onderuiken werd aangevuld met gezondheidsproblemen waarvoor dure medicijnen nodig waren die niet vergoed werden en ik dus ook maar betaald heb. Tja, wat doe je als je 'dochtertje' zonder die medicijnen nooit meer zal kunnen lopen.... een arts of iemand van justitie om haar verhalen te bevestigen heb ik echter nooit te spreken gehad. Dit legde natuurlijk een gigantische druk op onze relatie. Houdt ze van me? Gaat het alleen om geld? Waarom dit waarom dat?

Maar er waren ook goede tijden. We gingen regelmatig uit. Ook weleens een weekje naar een vakantiehuisje enzo. En dat was allemaal heerlijk, dan droomde zij ook hardop van een leven samen. We hadden dan ook sex, niet iets wat je zomaar met iedereen doet lijkt me. Ik in ieder geval niet.

En op vaderdag zijn we met zijn drieen lekker een dagje weggeweest waar haar dochter een kado voor papa had. Echt een gezinsdagje. Ook dat lijkt me niet iets wat je met iedereen doet. En waarom zou ze dat ook doen? En is niets simpeler dan geld aanpakken en verdwijnen. Nederland is groot genoeg om ergens te gaan wonen waar ik ze nooit meer terug kan vinden. En waarom zou ze dat ook niet doen? Het laatste jaar heeft ze geen cent meer gekregen en toch blijft het contact en gaan we af en toe naar de film ofzo). Blijfen hangen in de hoop op betere tijden dat ik wel weer geld heb? Of omdat ze gewoon fijn vind om bij me te zijn omdat samen zijn altijd fijn is en ze niemand anders heeft?

Nog voordat ik haar kende dacht ik via internet een vrouw te hebben leren kennen maar onze eerste date was bij een piramidespel. (ook?) daar draaide het alleen om geld. Toen ik aangaf het een leuke ervaring vond om mee te maken hoe ze dat aanpakken maar daar niet aan mee wilde doen bleek dat ook gelijk onze enige date te zijn geweest. Echt goed voor het zelfvertrouwen was dat natuurlijk niet.

Waarom ik dit hier allemaal vertel weet ik ook niet. Jullie kunnen er niet veel mee. Voor mezelf heeft me dit inmiddels aan de rand van zelfmood gebracht. En zoveel vragen. Ben ik dan echt alleen maar leuk voor geld? Ik weet ook wel dat geld belangrijk is in de wereld maar draait dan alles daarom, maakt niet uit hoe je eraan komt (en waarom hebben rijke mannen altijd knappe vrouwen, zijn zij zo oppervlakkig, sorry dames)? Of zou het toch allemaal waar kunnen zijn, natuurlijk helemaal geen vraag waar jullie een antwoord op kunnen geven.

Geloof me ik heb er alles aan gedaan om achter de waarheid te komen. De totaalrekening is opgelopen tot een bedrag waar je een leuke auto voor kunt kopen. Zucht.. en ook nu zit ik weer te wachten op een sms om haar ergens op te kunnen halen en gezellig samen te zijn. Zoals ik de hele afgelopen week tevergeefs op haar heb zitten wachten. En toch wil ik har niet kwijt. Heb nog steeds de droom van een gezinnetje samen. Krom? Ja! Maar ik zie haar ook als de enige kans die ik heb op een relatie.

Nou ja, ik moest het gewoon even kwijt. Kan mijn problemen met niemand anders delen. Mijn ouders mogen er niets van weten. Die zijn oud en denken dat ik mijn zaakjes goed voor elkaar heb. Die moeten zich geen zorgen maken over mij. En verder schaam ik me natuurlijk ook kapot als ik me zo heb laten gebruiken.

Dus eeh.... dat was het wel zo'n beetje.

Groetjes,
Rob

Daphne
Berichten: 155
Lid geworden op: zo 08 januari 2006, 21:48
Locatie: Utrecht

Berichtdoor Daphne » zo 27 augustus 2006, 12:06

Hoi Rob,

En je bent het kwijt ! :D
Heeft het je opgelucht ?

Geld is maar geld.
Geld is geen zelfmoord waard.
Een vrouw ook niet.

Het leven is veel te kostbaar.

Shazzz
Berichten: 6930
Lid geworden op: wo 02 juni 2004, 14:25
Locatie: Randstad

Berichtdoor Shazzz » zo 27 augustus 2006, 12:10

Hai Rob, als eerste welkom op shespot.

Zonder die betreffende vrouw te kennen, denk ik toch dat ze je gebruikt/misbruikt.
Wat is makkelijker om een man, zeker als ie verlegen is zoals je zelf al aangeeft, allerlei smoesjes te vertellen om op die manier geld te krijgen.
Probeer eens erachter te komen of het allemaal waar is, wat ze zegt.

Verder ben ik benieuwd hoe oud haar dochtertje is en wat ze zegt wat haar dochtertje mankeert. Het komt op mij over als die nare mailtjes die zo af en toe de ronde doen. "Mijn kind is ziek en de verzekering dekt de kosten niet."

Het is mss hard, maar ik denk dat je er beter aan doet om haar te vergeten. Als alle leningen op papier staan, laat een (pro deo) advocaat er eens naar kijken. Via een civiele procedure zou je het geld terug kunnen krijgen.

Ennieweejs, sterkte ermee.

Shazzz
Dan tonen wij elkaar de liefde
want wij zijn samen één.

Noes
Berichten: 253
Lid geworden op: di 11 juli 2006, 16:34
Locatie: Drenthe, Nederland

Berichtdoor Noes » zo 27 augustus 2006, 12:17

Ik ben het met Daphne eens, geld is maar geld en in combinatie met wel of geen vrouw geen reden voor zelfmoord.

Je bent 32 en denkt dat zij je enige kans op een relatie is? Nou ik denk dat je met 32 nog heel goed in de markt ligt hoor, ondanks dat je verlegen en geen kroegtype bent.
Ga eens gewoon af en toe iets gezelligs doen met vrienden, dus niet alleen met haar.
Krijg bij jouw verhaal het idee dat zij alleen bij jou is omdat ze dan "iets" krijgt als ze het nodig is.
Dat gezinnetje waar je het over hebt kun je ook zelf opbouwen met een leuke vrouw, die dat ook met jou wil.

(en waarom hebben rijke mannen altijd knappe vrouwen, zijn zij zo oppervlakkig, sorry dames)? Dat een rijke man met een knappe vrouw aan zijn zij loopt wil niet zeggen dat ze gelukkig zijn, en dat het zijn vrouw/vriendin is. Hoeveel van die lui nemen gewoon een escortdame mee?!

Begin eerst eens bij je eigen geluk en dan pas bij die van een ander, je doet veel voor haar, maar voor jezelf dan?? Ook jij bent belangrijk!!
Als ik jou was zou ik toch eens met haar gaan praten over jouw gevoelens, misschien dat zij er dan een deel van weg kan nemen of juist kan beamen.

Veel sterkte en succes.

Liefs,
Noes

P.s Welkom nog!
Probeer geen succesvol mens te worden, probeer een waardevol mens te worden. (Albert Einstein)

Sannetje
Berichten: 919
Lid geworden op: do 20 juli 2006, 22:52
Locatie: Antwerpen

Berichtdoor Sannetje » zo 27 augustus 2006, 12:47

Hey Rob, welkom!

Ik vind jouw verhaal heel moeilijk.... Mijn eerste reactie is, trek het open. Praat er over. Ik heb zo'n vermoeden dat zij wellicht in eerste instantie is afgekomen op je geld, maar dat daar nu ook iets anders voor in de plaats is gekomen.

Als ik hoor dat je op de rand van zelfmoord staat, vraag ik mij af of het niet tijd is om professionele hulp te zoeken, voor jezelf, maar misschien wel voor jullie beiden. Geloof me, ik weet hoe moeilijk dat is, maar kom je er op deze manier nog uit? Ik weet t niet... Schaam je in ieder geval niet voor hetgeen je gedaan hebt. Als echt blijkt dat zij je gebruikt heeft, is zij degene die zich moet schamen.

Ook ik hoop dat het je al wat opgelucht heeft om het hier te vertellen, ik wens je in ieder geval heel veel sterkte en alle goeds. En nee, niet alle vrouwen gaan af op geld. Net zoals ook niet alle vrouwen afgaan op n goed uiterlijk of een goed stel hersens. Maar ik denk wel dat de meeste vrouwen gaan voor iemand met een goeie inborst, een goed hart, iemand die er is voor zijn partner. En ik denk dat jij wel hebt laten zien dat je dat hebt.

Liefs, Sannetje
We zien de dingen niet zoals ze zijn, we zien ze zoals wij zijn *Anais Nin*

robvanderh
Berichten: 6
Lid geworden op: zo 27 augustus 2006, 11:27
Locatie: utrecht

Berichtdoor robvanderh » zo 27 augustus 2006, 13:21

Allemaal bedankt voor de reacties. Ja, het heeft zeker even opgelucht.

En wat een vragen. Om maar bij Sannetje te beginnen. Dat idee heb ik ook (gehad), dat begonnen is om geld en daarna meer is geworden. Daarom heb ik op een gegeven moment ook de overeenkomst teruggegeven zodat ze het kon zeggen als het alleen om geld draaide. Ik zou dan geen poot meer hebben om op te staan bij een incassoprocedure. En het gaat me ook niet om dat geld. Geld is ook maar geld. Als dat weg is jammer dan.

Stappen met vrienden is ook wat makkelijker gezegd dan gedaan. Ik heb wel vrienden (collega's) maar dat zijn ook geen stappers. Meer film kijken op de bank en een spelletje doen. Dat soort dingen. Niet de plekken waar je mensen ontmoet.

Haar dochtertje is nu vijf en heeft een ziekte waar ik de naam van ben vergeten. Maar als we samen zijn dan noemt ze me 'papa' en vraagt ze waarom ik niet gewoon bij ze woon. En ja, dan weet ik het antwoord eigenlijk ook niet.

Ik weet ook wel dat jullie me geen oplossing kunnen geven. Vind de reacties hier echter wel prettig.

Daphne
Berichten: 155
Lid geworden op: zo 08 januari 2006, 21:48
Locatie: Utrecht

Berichtdoor Daphne » zo 27 augustus 2006, 13:31

Hoi Rob,

Een kindje die jij jou pappa laat noemen heeft een ziekte waarvoor dure medicijnen nodig zijn en jij weet daar de naam niet van.

Dit klinkt niet erg geloofwaardig Rob !

Sfinxs
Berichten: 1451
Lid geworden op: ma 09 februari 2004, 8:16
Locatie: zuid holland

Berichtdoor Sfinxs » zo 27 augustus 2006, 13:38

ik zou de woorden van shazia terharte nemen Rob

verder niets aan toe tevoegen alleen heel veel sterkte Rob

sfinxs

Gebruikersavatar
droomvlinder
Berichten: 2013
Lid geworden op: wo 14 augustus 2002, 1:01
Locatie: -wereldburger -

Berichtdoor droomvlinder » zo 27 augustus 2006, 13:40

Welkom Rob !

Het is goed dat je dit alles even kon neerschrijven. En ik begrijp dat alles verward wordt . Onlangs sprak ik met een goede vriend over mensen die in een situatie van geldgebrek zitten. Hij zelf was lange tijd werkloos en heeft een heel harde tijd meegemaakt . Zelf heb ik een vriendin die nogal eens regelmatig een kleine som van me leent en ook werkloos is . De vriend in kwestie zei me dat hij in de periode waarin hij dik in de problemen zat wel eens geld leende van vrienden maar dat je daardoor in een afhankelijkheidsituatie komt voor je het weet .
De vriendin in kwestie laat zich zonder problemen verwennen door mensen uit haar omgeving en ze verantwoordt dit met : "als deze mensen dit voor me willen doen , dan is het omdat het ze zelf ook heel veel plezier doet "
Toch vind ik wel vaker dat ze het met deze idee makkelijk heeft .

Eerlijk gezegd , denk ik als ik jou posting zo lees zonder je te kennen dat je behoefte had aan liefde en warmte en dan in zekere zin alles hebt willen doen om deze relatie te behouden.
De vraag is nu natuurlijk of ze behouden zal blijven als je alleen nog liefde en warmte geeft en geen geld meer .
Dat is confronterend voor jezelf , maar net als sommige mensen hierboven denk ik dat je geluk niet van een persoon moet gaan afhangen .

Ik heb ook m'n bedenkingen bij het feit dat het kindje je als haar vader gaat aanzien. Het zou me leuker lijken mocht er geen verwarring zijn in dit opzicht .

Neem de periode waarin ze nu minder contact zoekt te baat om naar jezelf te gaan . En indien je voelt dat je gemakkelijker contacten legt op een datingsite , waarom niet maar denk hierbij ook echt over wat jij wil . En voel jezelf vooral niet als iemand die relatiekansloos is , je hebt gulheid , je denkt aan de ander .

Ik vind dat deze posting al aanwijst dat je terug naar je eigen kern gaat en een kern is iets wat jij kan doen groeien.
Woorden zijn vensters of muren ( Marschal Rosenberg) geweldloze communicatie .....

crazy_girl
Berichten: 4
Lid geworden op: za 26 augustus 2006, 17:26
Locatie: tilburg

Beste Rob

Berichtdoor crazy_girl » zo 27 augustus 2006, 14:48

Ik snap dat het allemaal moeilijk voor je is, maar ga voor jezelf kiezen. Je zegt aan het eind dat je jezelf schaamt dat je je misschien hebt laten gebruiken... in feite weet je dat je je hebt LATEN gebruiken. Dit zegt net zoveel over jou als over de vrouw die jou gebruikt. Ok, zei zit fout als ze dit doet, maar wie laat het toe?? Waarom laat je dit toe? Wat schiet je tekort in je eigen leven of gevoel aan zelfwaarde dat je dit toe laat? Waarom stel je jezelf zo afhankelijk op en ga je zitten wachten op een sms-je of een telefoontje? Je kunt haar niet veranderen, maar je kunt diep in jezelf kijken wat het in JOU is dat je deze dingen laat gebeuren en je moet in JEZELF naar antwoorden zoeken in hoeverre je dit wilt toelaten of kunt veranderen. Jij hebt de regie over je eigen leven en zolang je je emotioneel afhankelijk op blijft stellen van anderen, blijf je een kwetsbaar persoon. Leer voor jezelf te kiezen. Sterkte met alles. :kiss:
*life is a journey, not a destination*

Shazzz
Berichten: 6930
Lid geworden op: wo 02 juni 2004, 14:25
Locatie: Randstad

Berichtdoor Shazzz » di 29 augustus 2006, 21:23

Een ernstig ziek kind en de medicijnen worden niet vergoed? Vind ik ook vaag. Maar goed, het wordt vager en vager, ook al omdat je de naam niet kent van de ziekte van dat meisje.
Verder zeg je dat je het verloren geld niet zo'n probleem vind. Mijn vraag is, wat verwacht je nu van ons?
Dan tonen wij elkaar de liefde
want wij zijn samen één.

hadewijch
Berichten: 977
Lid geworden op: zo 31 juli 2005, 21:16

Berichtdoor hadewijch » wo 30 augustus 2006, 1:54

shazia is helder (denk er maar eens over na).

mijn gedachte: als je iemand niet (meer) kan vertrouwen, kun je dan überhaupt nog een liefdevolle gelijkwaardige relatie aangaan?

robvanderh
Berichten: 6
Lid geworden op: zo 27 augustus 2006, 11:27
Locatie: utrecht

Berichtdoor robvanderh » wo 30 augustus 2006, 7:38

En ik dacht dat ik wantrouwig was.

Zo gek is het niet dat medicijnen niet vergoed worden. Was het niet gisteren of eergisteren nog opp het nieuws dat een medicijn voor ADHD niet vergoed hoeft te worden? Ook van de rechter niet terwijl bewezen is dat het medicijn werkt voor kinderen die niet geholpen zijn met de standaardmedicijnen?

En nee, ik heb mijn medisch woordenboek niet bij de hand, de latijnse naam heb ik natuurlijk wel ergens opgeschreven maar dat ligt ergens anders. Maar blijkbaar moet ik mezelf eerst gaan bewijzen.

Wat voor reden zou ik hebben om te liegen? Ik heb hier geen zin meer in. Zoek je een keer een luisterend oor krijg je dit gezeik weer over je heen. Ajuu.

eva
Berichten: 916
Lid geworden op: di 22 augustus 2006, 12:14
Locatie: juf twente

Berichtdoor eva » wo 30 augustus 2006, 9:15

Jammer Rob, uit ervaring weet ik dat de mensen hier niet wantrouwend zijn, maar ze vroegen gewoon verheldering over bepaalde zaken en dat lijkt me helemaal niet vreemd. Sterker nog, logisch zelf.
Ze boden je een luisterend oor en reageerden warm en ook hartelijk.
Je dachten een eind met je mee.
Jammer dat je er die manier mee omgaat. Mijns inziens verdienden ze dat niet.
Sterkte anyway,

eva

lila
Berichten: 293
Lid geworden op: zo 06 juni 2004, 14:36
Locatie: zuiden

Berichtdoor lila » wo 30 augustus 2006, 9:37

mijn idee is dat jullie elkaar ieder om je eigen reden nodig hebben en "gebruiken" . Jij omdat je nu het idee hebt een relatie te hebben....en zij wellicht voor de financiele dingen, (maar dat laatste weet ik niet zeker omdat ik haar verhaal niet ken.)

wens je in ieder geval sterkte!
live and enjoy


Terug naar “Leeszaal”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 27 gasten