Raad nodig

Treed binnen in onze Shespot Leeszaal en zoek een fijn plekje om al die mooie, bijzondere, leuke, interessante, tijdloze en informatieve topics nog eens door te lezen.

Moderators: Oceann, Neena, Xenia, JanWbr

Loek
Berichten: 16
Lid geworden op: do 07 oktober 2004, 8:48
Locatie: omg. Alkmaar

Raad nodig

Berichtdoor Loek » ma 09 mei 2005, 22:10

Hoi allemaal,

Twee jaar terug ben ik verliefd geworden op iemand terwijl ik een relatie had. Deze relatie duurde toen al bijna 20jr en de klat zat erin. Ik ben B toen tegengekomen en hij was mijn prins op het zgn witte paard. Na een jaar stilzwijgen heb ik het thuis verteld met alle ellende van dien. In augustus vorig jaar heb ik alle moed bij elkaar geraapt en het ook verteld aan B, degene aan wie ik mijn hart had verloren. B was toen mijn behandelend specialist, dus je kunt je voorstellen wat een rare situatie dit was. B gaf direct aan dat een relatie niet mogelijk was (hij getrouwd, ik een relatie, hij arts, ik patient). Later heb ik hem een brief geschreven, alles nog een keer verteld. Hij heeft toen teruggeschreven met hetzelfde antwoord wat ik al had gekregen en bovendien gaf hij aan dat hij die gevoelens niet voor mij had. Nou mooi klote natuurlijk, maar toch maar vooruit kijken. Nieuwe start gemaakt met mijn vriend en zelfs in januari zwanger geraakt van een tweeling. Nu heeft B mij "per ongeluk" in februari gebeld op mijn mobiel (herkende zijn nr) maar er werd niets gezegd. Het leek erop of er geen toetsblokkering had aangestaan. Hem direct een sms-je gestuurd waarom hij gebeld heeft, geen reactie op gekregen. Weer helemaal van de kaart. Ben er net weer een aantal weken bovenop en wat gebeurt er afgelopen zaterdag: een sms-je die "per ongeluk" aan mij gestuurd is door B. Ik word er gek van. Ik heb gekozen voor een nieuwe start met mijn vriend, we gaan een gezin vormen, dus het laatste wat ik wil is contact met B, of het nu per ongeluk is of niet. Ik heb mijn vriend hier niets over verteld, omdat ik hem niet weer wil kwetsen. Wat ik graag van jullie wil weten is hoe jullie denken dat ik hiermee moet omgaan: moet ik het mijn vriend vertellen, moet ik richting B actie ondernemen om te vragen of hij hiermee op wil houden of moet ik het laten voor wat het is. Ik lees graag jullie mening hierover.

Loek
kansen moet je pakken, je krijgt ze niet.

Libresse
Berichten: 185
Lid geworden op: ma 18 februari 2002, 2:01
Locatie: Haarlemmermeer

Berichtdoor Libresse » ma 09 mei 2005, 22:25

Hallo Loek,

Wat me opvalt, is dat je aan zaken die door normale filters gezien geen betekenis hebben, zoveel waarde geeft. Misschien wel meer waarde dan ze werkelijk hebben.

Jouw filters:
De Prins heeft per ongeluk jouw nummer gebeld = HIJ WIL ME!!
De Prins heeft dit nog een keer gedaan, maar nu een SMSje = HIJ WIL MIJ NU ECHT!!

Filters van een ander:
De Prins heeft per ongeluk jouw nummer gebeld = foutje, wilde zijn moeder bellen, maar heeft dikke duimen.
De Prins heeft dit nog een keer gedaan, maar nu een SMSje = Shit, die dikke duimen toch!!

Waarom staat zijn nummer nog in jouw mobiel als je een nieuwe start met je vriend wilt maken? Zou het niet beter zijn alles wat je aan De Prins herinnert te wissen?

Jessebel
Berichten: 3578
Lid geworden op: do 22 januari 2004, 13:48
Locatie: Walhalla

Berichtdoor Jessebel » ma 09 mei 2005, 22:41

Wat doet een behandelend specialist met nummers van patienten in zijn privé-telefoon (en vice versa)? Daar heb je toch een patienten bestand voor?

Maar als dit normaal is... tja dan ben ik het met Libresse eens...

skip
Berichten: 298
Lid geworden op: vr 27 juni 2003, 21:35
Locatie: onder de zon

Berichtdoor skip » ma 09 mei 2005, 22:48

Ga met beide benen op de grond staan.
wil bijna zeggen doe effe normaal en gebruik je gezond verstand.

Ik geloof dat ik het erg persoonlijk opneem, bewuste keuzes maak je door opnieuw te starten en daar horen consequenties bij en door een telefoontje vul je idd een heleboel in.
Mens laat je niet gek maken en geniet van je zwangerschap!

skip

katarine
Berichten: 2558
Lid geworden op: di 15 februari 2005, 11:14
Locatie: vlaanderen

Berichtdoor katarine » di 10 mei 2005, 0:04

ik begrijp Loek wel, een onbeantwoorde Liefde veroorzaakt nu eenmaal zoeken naar elke glimp van mogelijke interesse... tja, de rede en het hart :roll:

Sensueleman
Berichten: 581
Lid geworden op: wo 27 augustus 2003, 19:08

Berichtdoor Sensueleman » di 10 mei 2005, 10:17

Tja, Loek, als je van je man houdt, en je vindt hernieuwd contact met B niet nog meer ellende waard.....dan sluit ik me aan bij de vorige "sprekers"....

Het gras bij de buren...... :roll:

sterkte met knopen doorhakken!!

Sens.

girl with a pearl earring
Berichten: 129
Lid geworden op: di 26 april 2005, 16:26
Locatie: la ville d'amour

Berichtdoor girl with a pearl earring » di 10 mei 2005, 11:08

Je kan je inderdaad afvragen waarom hij nog steeds je nummer in zijn gsm heeft zitten?
-Heeft hij zich werkelijk van knopje vergist?
-Heeft hij je gebeld met de bedoeling je te bellen?
-Is het misschien zijn partner die op ontdekkingstocht uitgaat in zijn gsm?

Je mag echter niet vergeten dat hij je liefde niet heeft beantwoord, waardoor hij voor jou onbereikbaar is geworden en het zijn vaak de onbereikbare dingen waar je het sterkst naar verlangt. Iets waar je door de onbereikbaarheid sterk naar verlangt is daarom NIET beter.

Probeer te denken aan je huidige partner, vraag je af waarom je verliefd bent geworden op hem? Is die liefde zoveel anders buiten het feit dat ze beantwoord is?

Ik weet dat het moeilijk is een onbeantwoorde liefde uit je hoofd te zetten, zelfs na jaren. Maar denk aan het geluk dat je nu hebt.

Take care!

Loek
Berichten: 16
Lid geworden op: do 07 oktober 2004, 8:48
Locatie: omg. Alkmaar

Berichtdoor Loek » di 10 mei 2005, 19:20

Bedankt allemaal voor jullie reacties. Ik wil wel het eea rechtzetten. Zijn nummer staat niet in mijn mobiel, maar blijkbaar komt zijn nummer wel mee. Ik probeer juist voor 100% te kiezen voor mijn huidige vriend, want anders begin je geen gezin. Ik wil dat B hiermee ophoudt, ik geloof nl. niet meer voor 100% in zijn onschuld. Zijn reactie was destijds ook dat "het niets kon worden" en dat is wat mij betreft iets anders als "ik wil niet, want ik voel niets voor jou."
Een van jullie vroeg zich ook af wat doet een specialist met telefoonnrs in zijn prive mobiel van patienten? Dit is nou precies wat ik mij ook afvraag, want dit komt op mij heel vreemd over nietwaar? Kortom waar ik moeite mee heb is dat hij blijkbaar niet volledig de waarheid heeft gesproken en dat hij het mij nu heel lastig maakt om naar de toekomst te kijken. Een toekomst samen met mijn vriend.

Maar eigenlijk was mijn vraag: moet ik B duidelijk maken dat hij moet opkrassen met zijn grappen en moet ik het aan mijn vriend vertellen wat er nu speelt? Heeft iemand daar antwoord op of zelf ervaring mee en wat heb jij toen gedaan?

Loek
kansen moet je pakken, je krijgt ze niet.

Libresse
Berichten: 185
Lid geworden op: ma 18 februari 2002, 2:01
Locatie: Haarlemmermeer

Berichtdoor Libresse » di 10 mei 2005, 21:51

Beste Loek,

Zijn nummer staat dan wel niet meer opgeslagen op de simkaart van je telefoon; het staat wel degelijk opgeslagen op de simkaart in je hoofd.

Nogmaals:
Hij zegt: Het kan niets worden
Jij vertaalt dit als: Hij zou wel willen, want anders zei hij wel : Ik wil niet, want ik voel niets voor jou.

Wat maakt het uit dat HIJ niet de waarheid zou spreken (nogmaals: Jouw filter!). Jij wilt toch voor 100% kiezen voor je huidige vriend.

Doe dat dan ook!

Heel pragmatisch: Neem een ander telefoonnummer, zoals Selene voorstelt en het probleem dat hij je (per ongeluk) kan bellen is opgelost.

Nou nog leren loslaten. Niet in alles een teken zien dat hij je eigenlijk toch wel wilde.

Loek
Berichten: 16
Lid geworden op: do 07 oktober 2004, 8:48
Locatie: omg. Alkmaar

Berichtdoor Loek » do 12 mei 2005, 9:30

Een nieuw telefoonnummer nemen is natuurlijk eenvoudig, maar er zitten wat mij betreft heel veel praktische problemen aan. Negeren lijkt mij idd de beste oplossing. Hoe moeilijk ook, want toegegeven als het gebeurt wordt ik aan een kant verdrietig, boos, maar aan de andere kant denk ik ook: jippie.... Belachelijk natuurlijk maar de liefde is een raar ding. Vanmorgen dacht ik bij me eigen krijg de pest.... je kon me krijgen nu niet meer. Lekker puh. (waarschijnlijk is het morgen weer anders). Het zal allemaal tijd nodig hebben.
kansen moet je pakken, je krijgt ze niet.

Libresse
Berichten: 185
Lid geworden op: ma 18 februari 2002, 2:01
Locatie: Haarlemmermeer

Berichtdoor Libresse » do 12 mei 2005, 10:45

Een nieuw telefoonnummer nemen is natuurlijk eenvoudig, maar er zitten wat mij betreft heel veel praktische problemen aan.

Met deze "Maar" maak je het voor jezelf moeilijker dan het zou zijn. Ga naar de telefoonwinkel, koop nieuwe simkaart en stel al je vrienden dmv een simpel smsje op de hoogte = praktisch = probleem opgelost van hij jou lastig vallen.

Ik lees uit jouw berichten dat je gewoon nog steeds heel veel gevoelens hebt voor deze man. En dus niet voor 100% gaat voor jouw vriend.

Laat het los en zie het zoals het is. Er is niets, er was niets er zal nooit iets zijn.

Sterkte.

Loek
Berichten: 16
Lid geworden op: do 07 oktober 2004, 8:48
Locatie: omg. Alkmaar

Berichtdoor Loek » vr 13 mei 2005, 13:46

natuurlijk heb ik nog heel veel gevoelens voor hem. Die ben je niet zomaar kwijt. Die schakel je niet direct uit nadat je hebt gekozen voor je huidige relatie. Als je het gevoel hebt gehad dat je (voor de tweede keer in mijn leven) de man van je dromen tegen bent gekomen, dan laat je dat niet zo snel los. Kon dat maar, dan had ik ook geen probleem hiermee.
kansen moet je pakken, je krijgt ze niet.

Dimpf
Berichten: 1426
Lid geworden op: di 28 oktober 2003, 13:33

Berichtdoor Dimpf » vr 13 mei 2005, 21:47

Als je het gevoel hebt gehad dat je de man van je dromen tegen bent gekomen, dan laat je dat niet zo snel los.
Heb je hier iets aan?:
De droomman hoef je niet los te laten. De man van vlees en bloed, die moet je los laten; die sms-jes moeten ophouden want ze verwarren en bezeren je. Ze leiden je af van je zwangerschap en je nieuwe partner.
De droomman heb je zelf gemaakt, dat is jouw bedenksel en dat mag en kun je houden, het is van jou, je kunt met ermee doen wat je wilt. Dat kun je vervloeken en bewonderen, haten en beminnen, precies zoals je zelf wil - maar zie het los van de lijfelijke persoon. Zie het los van elke lijfelijke persoon en zie het als een verlangen van jezelf. Misschien laat het verlangen zich vervullen, misschien niet, maar het lijkt me niet verkeerd om je eigen verlangens te kennen en te erkennen. Die hoef je niet los te laten, maar het mag wel, het kan... en soms gebeurt het ook.


Dimpf

Jessebel
Berichten: 3578
Lid geworden op: do 22 januari 2004, 13:48
Locatie: Walhalla

Berichtdoor Jessebel » za 14 mei 2005, 1:36

Je vroeg ook of wij het in zo'n situatie zouden vertellen aan onze man/vriend, wat er speelt.

Ik persoonlijk zou het wel doen, heb ook wel zo'n SOORT (eigenlijk heel anders, maar ook waar er iets speelde, een man waar ik gek op was) ervaring gehad.
Zelfs al is het pijnlijk, en riskant, vertel ik die dingen wel altijd. Ik heb overigens ook wel ervaren dat de spanning die ik voelde totaal wegviel zodra ik het besprak. Het was niet 'geheim' meer, waardoor de interesse als het ware van me afgleed.

Maar dat ben ik. En er zitten soms consequenties aan. Maar dat is de verantwoordelijkheid die je neemt zodra je open kaart speelt. Uiteindelijk kom je samen weer een hele stap verder in je relatie (meestal), en dat is ook weer mooi :wink:

(overigens ligt het er ook een beetje aan hoe je vriend is, hoe goed hij je normaal gesproken kan begrijpen, en hoe open jullie normaal gesproken al tegen elkaar zijn, bedenk ik me net)

she-dater
Berichten: 24
Lid geworden op: wo 20 april 2005, 11:49
Locatie: amsterdam
Contacteer:

Berichtdoor she-dater » za 14 mei 2005, 2:09

Loek,

Mannen zijn jagers.
Ze willen scoren, deze man ook.
Verder wil hij niets (heeft hij je al eens duidelijk gemaakt)

Ik herken het patroon.
Ik hou een adreslijstje bij van vrouwen waar ik het ooit meegedaan heb. Als ik in de buurt ben of erg zin heb, bel of sms ik er een.
En vaak met resultaat, met wederzijdse bevrediging. (niet ijdel bedoeld hoor)

Als je dat wil moet je er op ingaan, zo niet ban hem uit je systeem!

She-dater


Terug naar “Leeszaal”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Semrush [Bot] en 5 gasten