Wel sex maar niet "met" je partner

Treed binnen in onze Shespot Leeszaal en zoek een fijn plekje om al die mooie, bijzondere, leuke, interessante, tijdloze en informatieve topics nog eens door te lezen.

Moderators: Oceann, Neena, Xenia, JanWbr

Loek
Berichten: 16
Lid geworden op: do 07 oktober 2004, 8:48
Locatie: omg. Alkmaar

Wel sex maar niet "met" je partner

Berichtdoor Loek » zo 10 oktober 2004, 10:52

Ons sexleven is niet om over naar huis te schrijven. Ik ben verliefd op iemand anders en als ik sex heb met mijn partner denk ik aan die ander. Ik vind het vreselijk, maar als ik dit niet doe heb ik totaal geen zin. (zie ook mijn topic verliefd maar het is niet wederzijds)
Moet ik me echt zorgen maken of is dit van voorbijgaande aart? Wie heeft hier ervaring mee

Loek

Jeanne
Berichten: 1060
Lid geworden op: di 23 oktober 2001, 1:01
Locatie: nl

Berichtdoor Jeanne » zo 10 oktober 2004, 11:12

Ik zou me daar wel flink zorgen om maken, ja! Waarom vrij je met je partner als je dat niet wil?
Ik vind het persoonlijk een van de meest gruwelijke dingen om te doen: vrijen met iemand en onderwijl te verlangen naar en denken aan iemand anders. Niet erg respectvol naar je partner en je zelf.
Not my cup of tea. :shock:

Lianne
Berichten: 202
Lid geworden op: ma 12 april 2004, 10:22
Locatie: Rotterdam

Berichtdoor Lianne » zo 10 oktober 2004, 12:02

Hoi Loek,

Ik vind het ook wel ver gaan dat je geen zin meer hebt om met je partner te vrijen en dit alleen kan doen als je aan die ander denkt. Ik zou die situatie ook niet zo door (kunnen) laten gaan.

Op zich is aan een ander denken tijdens seks iets, wat veel mensen wel een keer doen (of aan een passage uit een pornofilm denken; of fantaseren dat je partner je overmeestert heeft or whatever..).

Wat Jeanne schrijft volg ik dan ook wel, al vraag ik me dan af waar de grens ligt.. Ik kan me niet voorstellen dat er jarenlange huwelijken bestaan waar nog nooit over andere mensen is gefantaseerd..
Ook een keer verliefd worden op een ander is iets wat veel (langdurige) koppels een keer hebben meegemaakt. Om het dan af te doen als niet respectvol vind ik dan ook ietsje kort door de bocht. Volgens mij is verliefdheid iets wat helaas niet zo te sturen valt. Je bent het of je bent het niet. Dit zegt niets over Loeks partner en hoeft zelfs niets te zeggen over hoeveel hij van haar houdt.
De vrouw waar hij over fantaseert.. hij weet niet hoe het echt met haar zal zijn.. dus verzint hij in zijn hoofd fantastische seks.. Eigenlijk had die ander dan net zo goed een filmster kunnen zijn.. maar dat fantaseren over een 'hot babe' is iets meer ingeburgerd.. Gaat het om een 'bekende' dan komen de bestraffende vingers al snel om de hoek kijken.

Loek heeft er niets aan om te horen dat hij niet goed bezig is, denk ik. Wat hij wel precies wil horen (dus de reden dat hij dit post) is mij echter ook niet duidelijk..
Wat wil je zelf, Loek?? Wordt je geheim te groot, te zwaar? Speelt je geweten te heftig op? Wat is je zelfbeeld in deze? Als jij het voor het zeggen had - welke keuzes zou je dan maken?

Groetjes,
Lianne.

Karinnetje
Berichten: 192
Lid geworden op: di 02 december 2003, 12:38

Berichtdoor Karinnetje » zo 10 oktober 2004, 12:14

edit
Laatst gewijzigd door Karinnetje op zo 29 maart 2009, 12:58, 1 keer totaal gewijzigd.

Alex48
Berichten: 192
Lid geworden op: ma 02 februari 2004, 1:34
Locatie: Gelderland

Berichtdoor Alex48 » zo 10 oktober 2004, 12:50

Je klinkt bijna machteloos (= mijn perceptie).
Alsof je er niks aan kan doen.

Persoonlijk denk ik dat er maar één iemand deze situatie kan veranderen en dat ben jezelf.
Don't ask me, I'm only visiting this planet...

Lianne
Berichten: 202
Lid geworden op: ma 12 april 2004, 10:22
Locatie: Rotterdam

Berichtdoor Lianne » zo 10 oktober 2004, 13:01

@ Karinnetje & Loek..

Ehhhhhhhhhhhhhh....

Oei...
Oh..
Dus..
Tsja...
Hmm..

Ik ken een Loek en das een mannetje..

Niet goed kijken en invullen dusse deed ikke..

Nou, daar je een vrouw bent is het natuurlijk hartikke ok om aan een ander te denken!! Vrouwen mogen dat natuurlijk en veel plezier dus he :)

GRAPJE! :wink:

Mijn post blijft ongewijzigd.. behalve dat je er dan 'zij' bij moet fantaseren (ook geen onprettige bezigheid dacht ik zo).

Lian.

Loek
Berichten: 16
Lid geworden op: do 07 oktober 2004, 8:48
Locatie: omg. Alkmaar

Berichtdoor Loek » ma 11 oktober 2004, 18:51

Bedankt voor jullie reacties.

De laatste paar weken begin ik me steeds meer te beseffen dat mijn partner niet aantrekkelijk genoeg is voor mij. Wij hebben al 20jr een relatie die voor 80% goed is. We zijn echt elkaars maatjes, alleen op sexueel gebied markeert er het e.e.a. Ik kon daar nooit over praten, vond het een heel moeilijk onderwerp. Sinds 1,5 jr ben ik dus gek op een ander, die liefde is niet wederzijds, dus moet ik proberen mij hierover heen te zetten. Mijn partner en ik hebben inmiddels relatietherapie, maar wat blijft is het probleem dat ik hem niet aantrekkelijk genoeg vind. Door van tevoren te fantaseren over die ander krijg ik in ieder geval weer zin in sex. Hoeveel zegt dit over mijn relatie? Ik weet niet hoe ik het moet oplossen. Als je relatie voor bijna 100% o.k. is moet je dan alles maar opgeven enkel en alleen voor een beter sexleven???? Aan de andere kant: een goed sexleven is natuurlijk ook heel belangrijk. Is het normaal dat je (als je verliefd bent en diegene is onbereikbaar) fantaseert over een ander, misschien tijdelijk?? Hebben jullie nog wat tips, wie heeft hier ervaring mee?????

Liefs Loek

Alex48
Berichten: 192
Lid geworden op: ma 02 februari 2004, 1:34
Locatie: Gelderland

Berichtdoor Alex48 » ma 11 oktober 2004, 19:32

Ik - wie ben ik - twijfel aan wat je zegt over dat je partner niet meer aantrekkelijk genoeg is. Begrijp me niet verkeerd: Ik snap dat je het zo voelt.

De vraag is denk ik: wat wil je nou eigenlijk?

Wil je wel dat je partner weer aantrekkelijk voor je wordt?
Of heb je het daar binnen in je wel gezien met hem?

Ik denk dat als je het eerste wil je er over moet gaan praten en samen moet gaan zoeken naar zaken die het weer 'leuk' maken.

Maar als je het eigenlijk wel gezien hebt met hem dan denk ik dat je daar eerst maar eens uit moet komen (bepalen wat je wilt)
Don't ask me, I'm only visiting this planet...

Lianne
Berichten: 202
Lid geworden op: ma 12 april 2004, 10:22
Locatie: Rotterdam

Berichtdoor Lianne » ma 11 oktober 2004, 21:43

Hoi Loek,

Weer een reactie van mij (zal het ff kort houden dit keer).

Laat je niet gek maken door mensen die zeggen dat het iets is in jouw hoofd, waar je iets aan moet veranderen. Denk niet: ik verwacht teveel, of ik moet een manier vinden om hem weer aantrekkelijk te vinden enz. Allemaal kolder. Jouw gevoelens mogen er zijn!

We hebben het hier namelijk niet over liefde, maar over seksuele aantrekkingskracht. Die is er of is er niet (meer). Dat is echt niet iets wat je bepalen kunt of wat je kiest. Ik kan me voorstellen dat je ervan baalt, of dat je het zelfs niet begrijpt, maar zie het maar als iets buiten je macht. Voel je er ook niet eens schuldig over. Je gevoelens hieromtrent hebben niets te maken met 'hem tekort willen doen'.

Wel doe je hem tekort door erover te zwijgen denk ik. Wees open naar hem! Als jullie erg goede maatjes zijn zal het jullie innige band niet doen sterven...

En hoe zit het met zijn sekuele verlangens naar jou toe eigenlijk?

Groetjes,
Lianne.

Loek
Berichten: 16
Lid geworden op: do 07 oktober 2004, 8:48
Locatie: omg. Alkmaar

Berichtdoor Loek » di 12 oktober 2004, 6:45

Hoi Alex en Lianne,

Ik heb het al een keer met hem besproken. Daarom doet hij ook nu zo zijn best. Met zijn verlangen naar mij is niets mis.
Ik vind het ontzettend belangrijk dat mannen goed verzorgd door het leven gaan en er niet als een "bouwvakker" bijlopen (sorry bouwvakkers). Soms loopt hij met een shaggy in zijn mond en dat haat ik! Ik vind het al vreselijk dat hij rookt (ik rook zelf niet) ik heb dit al zo vaak gezegd tegen hem, ook gezegd dat hij zich moet voorstellen dat ik altijd vreselijk naar de knoflook stink, maar tot toe haalt het niet zoveel uit.
Wat betreft uiterlijk: dat gaat nu iets beter, gaat wat vaker naar de kapper, trekt thuis na het werk andere kleding aan (hij draagt dienstkleding). Maar het probleem blijft: als hij een zoen geeft is het enige wat ik ruik iemand die net gerookt heeft. Ik kan er niets aan doen maar ik vind het zo vies.
Dit alles maakt dat ik weinig zin in sex heb met hem en dat is niet van de laatste tijd...........

Liefs Loek
kansen moet je pakken, je krijgt ze niet.

Loek
Berichten: 16
Lid geworden op: do 07 oktober 2004, 8:48
Locatie: omg. Alkmaar

Berichtdoor Loek » di 12 oktober 2004, 18:38

dank je selene voor je reactie. Ik heb zelf gedacht om voor een aantal weken of misschien maanden even apart te gaan wonen. Kijken wat ik nu echt wil. Ik denk dat je in een aantal dingen gelijk hebt. Ik ben afgewezen en dat doet heel zeer. Natuurlijk kan mijn partner daar niets aan doen en je gaat die ander natuurlijk ook idealiseren. Echt tegen mijn zin in vrijen doe ik niet, want dat werkt niet. Maar om zin te krijgen heb ik de fantasie over die ander nodig. De afgelopen 7 weken hebben we nl. geen sex gehad. Ik vind dat zo erg voor hem, vandaar de fantasie. Ben ik daar zo verkeerd mee??
Als je me twee jr terug zou hebben gezegd dat dit zou gebeuren had ik je voor gek verklaard.
Walgen doe ik zeker niet van hem, hij heeft ook heel veel goede kanten. Het is zo verdomde lastig. Over een aantal wkn vertrekken we tot het eind van dit jaar naar het buitenland. Met zijn tweetjes en we zijn daar volledig op elkaar aangewezen. Ik hoop dat dit ons goed doet. Misschien vind ik daar ook antwoorden. Nogmaals we zijn elkaars maatjes door dik en dun, maar de sexuele aantrekkingskracht is er nauwlijks. Ik word er bijna wanhopig van.

Liefs Loek
kansen moet je pakken, je krijgt ze niet.

Loek
Berichten: 16
Lid geworden op: do 07 oktober 2004, 8:48
Locatie: omg. Alkmaar

Berichtdoor Loek » wo 13 oktober 2004, 18:46

Thanks Selene.
Het voelt inderdaad als een rouwproces. De ene dag gaat het wat beter dan de andere dag. Vanavond keek ik mijn partner aan en vond ik hem eigenlijk toch wel pittig! Ik hoop dat dit weer een beginnetje is.
Die ander probeer ik wanhopig te vergeten, maar die bruine ogen laten me niet los.
Soms voel ik me zo'n droppie

Liefs Loek
kansen moet je pakken, je krijgt ze niet.

Loek
Berichten: 16
Lid geworden op: do 07 oktober 2004, 8:48
Locatie: omg. Alkmaar

Berichtdoor Loek » ma 18 oktober 2004, 19:02

Ja da's lastig. Uberhaupt met iemand iets beginnen terwijl je al een partner hebt is niet mijn ding. Zeg nooit nooit, maar in principe begin ik er niet aan. Hoe moeilijk dat ook is.
Inderdaad dat naar elkaar kijken en lachen...... Krijg er nog kriebels van in mijn buik. Zal hem nooit vergeten. Het is maar goed dat hij niet bij me werkt, want ik had het niet getrokken. Lijkt me een lastig parket, maar aan de andere kant jij ziet hem nog en ik nooit meer!!!!!!!!
Behoorlijk beroerd dus. Mis hem vreselijk, maar zal zonder verder moeten en moeten vechten voor mijn huidige relatie. 20 jr is veel te lang om zomaar op te geven.

Loek
kansen moet je pakken, je krijgt ze niet.

Jessebel
Berichten: 3578
Lid geworden op: do 22 januari 2004, 13:48
Locatie: Walhalla

Berichtdoor Jessebel » ma 18 oktober 2004, 19:10

Sorry, eigenlijk is het niet mijn plaats hier iets over te zeggen aangezien ik hier geen ervaring mee heb (vooral de lange relatie). Toch voelde ik me geroepen;

Want ik lees vaker teksten als; 6 jaar is te lang om weg te gooien, we zijn al zolang bij elkaar... -en nu weer; "20 jr is veel te lang om zomaar op te geven"

Waarom zie je het niet op een andere manier? want die 20 jr KAN je niet eens vergooien... zie het als "die mooie 20 jaren". Die HEB je, en het was mooi en belangrijk, maar nu kán het toch tijd zijn voor een nieuwe periode, waarin je weer een periode ander ervaringen opdoet die je misschien nodig hebt voor jezelf? Want je leeft tenslotte voor jezelf.. het is niet dat je, eens in een relatie, zelf stopt met groeien, maar alleen samen groeit.

Sorry dat wilde ik even kwijt, misschien is dit een struikelblok die je gewoon anders moet zien, thats all :)

Bono
Berichten: 31
Lid geworden op: do 29 juli 2004, 0:47

Berichtdoor Bono » di 19 oktober 2004, 12:58

Wijs gesprokken jessebel... ik zie dit soort dingen ook altijd op deze manier.
Iedere fase in het leven heeft z'n eigen tijd, mensen, gebeurtenissen, etc. om zich heen en als dat hoofdstuk klaar is, komt het volgende hoofdstuk. Sommige komen mee naar dat volgende hoofdstuk... en sommige laat je achter.
That's life :wink:

Veel succes and all the best :D


Terug naar “Leeszaal”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Semrush [Bot] en 2 gasten