Schaamlip-operaties vs borst-operaties

Treed binnen in onze Shespot Leeszaal en zoek een fijn plekje om al die mooie, bijzondere, leuke, interessante, tijdloze en informatieve topics nog eens door te lezen.

Moderators: Oceann, Neena, Xenia, JanWbr

lizzy
Berichten: 363
Lid geworden op: ma 06 juni 2005, 18:41
Locatie: Amsterdam

Schaamlip-operaties vs borst-operaties

Berichtdoor lizzy » wo 01 augustus 2007, 0:18

Na een behoorlijke tijd inactief geweest te zijn maar wel af en toe meegelezen te hebben kreeg ik vandaag ineens een ingeving, of beter gezegd een brandend vraagstuk, die ik zeker met jullie shespotters wil delen.

Waarom zijn operaties om de schaamlippen te verkleinen een taboe in nederland en zijn operaties om de borsten te verkleinen of te vergroten wel heel normaal in nederland?

Nou zie ik de boze reacties al komen over dat je niet in je intiemste delen moet laten snijden omdat er veel gevoel mee kan verdwijnen maar in je borsten zit ook heel veel gevoel. Door in je borsten te laten snijden kan ook de gevoeligheid verminderen. Dit zou eigenlijk net zo erg moeten zijn. Zeker bij sommige vrouwen is het gevoel in de borsten heel belangrijk voor hun sexuele beleving.

Mijn grootste dilemma is eigenlijk het volgende:
Borsten kunnen voor veel ongemak zorgen. Ze kunnen te groot zijn waardoor iedereen alleen naar je borsten kijkt, je pijn in je rug krijgt en krom gaat lopen. Ook kunnen ze te klein zijn waardoor je je minder vrouw voelt en erg onzeker bent over je uiterlijk.
Ook schaamlippen kunnen lastig zijn. Als ze echt te groot zijn kunnen ze pijn doen bij het fietsen, of in de weg zitten in een strakke broek.
Naast alle medische "echte" redenen om iets te laten opereren worden er veel borstoperaties gedaan puur en alleen om het zelfvertrouwen op te krikken. Vrouwen willen graag een maatje meer omdat ze dit beter bij zichzelf vinden passen, zich daardoor mooier en sexier vinden, en meer op anderen lijken (gemiddelder zijn). Ook bij schaamlipcorrecties kan dit het geval zijn. Een vrouw die haar schaamlippen niet mooi vind omdat ze veel uitsteken zou dit ook kunnen laten opereren omdat het dan mooier wordt, omdat ze zich sexier voelt en dan meer op anderen lijkt.
Is er een groot verschl tussen deze twee? Is de schaamlip-operatie niet gewoon veel meer taboe omdat het iets nieuws is? Vroeger waren borst-operaties ook vreemd en taboe maar dat is ook veranderd. Maken we ons niet druk om helemaal niets? Iets waar ze ons over 30 raar over uitlachen omdat ze dan niet meer beter weten.

Het lijkt misschien alsof ik al die operaties goedkeur maar dat is zeker niet het geval. Zeker niet nu al die jonge meisjes hun schaamlippen laten verkleinen omdat ze denken dat die van henzelf niet normaal zijn omdat de binnenste schaamlippen iets uitsteken. Vreselijk vind ik dat vooral omdat al die plastische chirurgen ze het aanpraten alsof ze vreselijk misvormd zijn. Borstoperaties vind ik zelf al iets normaler al ben ik eigenlijk ergens nog van mening dat je in een gezond lichaam niet moet laten snijden.

Dit stukje is dus vooral bedoeld om tot nadenken aan te zetten en zodat ik misschien nog nieuwe argumenten kan bedenken in dit voor mij wel lastige vraagstuk. Let wel de gevallen waarbij om medische redenen geopereerd wordt begrijp ik wel. Het gaat mij puur om de cosmetische reden om borsten en schaamlippen te laten opereren.

Ik ben benieuwd naar de reacties!

Ps sorry alvast voor de kromme zinnen en eventuele spelfouten het is nu nogal laat en moet eigenlijk heel nodig gaan slapen om weer echt helder te kunnen denken :wink:
De enige echte liefde is de onmogelijke liefde.
(Goethe)

Anneniem
Berichten: 246
Lid geworden op: do 16 juni 2005, 14:38
Locatie: Zuid Holland

Berichtdoor Anneniem » wo 01 augustus 2007, 8:41

Hier een vrouw die ooit lang geleden haar borsten liet verkleinen. Ze waren groot, zwaar en een last voor mijn rug. Ik begon krom te worden en voelde me ongemakkelijk bij het gewicht dat ik mee moest sjouwen.

Ongemak als je 16 bent en mannen alleen maar naar je borsten staren, ongemak als ik in de winkel moest vragen om mijn bh maat die toen nog niet in het gewone rek hing en de juffrouw door de winkel een dr collega loopt te blaten of ze die maat nog wel in huis hebben.

Ik was 18 toen ik onder het mes ging. Een bezoek aan de keuringsarts van de verzekrring moest er aan vooraf gaan om te kijken of het vergoed werd. Wat een schaamte voelde ik toen ik daar stond. Een wildvreemde man kijken naar mijn borsten of ze toch echt wel TE groot waren en of verkleinen toch wel nodig was. Maar goed ik kreeg de vergoeding en ik "mocht".

Een borstverkleining is een heftige operatie. Er werd totaal een kilo borst verwijderd en ik had nog een ruime C cup over. Voor de operatie word je voorgelicht over de kans op complicaties en hoe klein die kans is. Hoe klein ook, iemand moet de complicaties wel krijgen en ik was de "gelukkige". Weefselafsterving dat begon met een klein hoekje van mijn tepel. Na de verkleining ben ik vreselijk ziek geweest, hoge koorts, ijlen, morfine om me rustig te krijgen en toen dus het hoekje van mijn tepel weg. Om een lang verhaal kort te maken, ik ben begin september geopereerd en ben weken lang 3 keer per week in het ziekenhuis geweest voor het wegknippen van dood weefsel uit mijn borst, voel je niets van. 2 keer per dag verbond ik mijzelf opnieuw, schaamde me voor de geur van het spul wat ik in hat gat van mijn borst moest gieten, daar zat een soort van chloor in, ik leek wel een wandelend zwembad.

Maar goed vlak voor de kerst was het achter de rug, het gat in mijn borst was dicht, net als de open plekken op de overige wonden. Ik kreeg van de plastische chirurg het aanbod om de littekens te laten coorigeren, ze waren toen een cm of 3 wijd en om mijn tepel te corrigeren die nu een andere vorm heeft door het gat wat er heeft gezeten.

Die coorectie heb ik nooit aangedurfd omdat mijn angst was dat het er niet op vooruit zou gaan en waar het mij omging, het gewicht kwijt raken dat was gebeurt.

Vaak is mij gevraagd zou je het weer doen, als je had geweten dat je die complicaties zou krijgen. Mijn antwoord is altijd een volmondig ja geweest, want waar het mij omging was vermindering van het gewicht dat mijn borsten met zich meebracht en dat resultaat mocht er meer dan zijn.

Littekens wennen, ze horen bij mij en wie mij lief heeft, en dat doet mijn lief zeer zeker, die neemt die littekens erbij en ziet ze mss zelfs niet.

Hoe beschamend het ook is, mss is het goed als een onafahankelijk arts mee beoordeeld of een ingreep aan borsten /schaamlippen echt noodzakelijk is. Want iedere oparatie kent een risisco, de kans is maar klein, maar je moet er toch niet aan denken dat je bij ej schaamlippen last krijgt van weefselafsterving.

Wanneer raakt het beeld van wat "normaal"is van hoe je als vrouw eruit zou moeten zien, hoe je vagina eruit zou moeten zien verstoord? Ergens lijkt dat nu te gebeuren. Ik heb me als puber nooit afgevraagd of mijn vagina wel normaal was, waarom vragen jonge meisjes dit nu wel af, sinds wanneer zijn uitstekende schaamlippen abnormaal en moet er iets aan gedaan worden.

Soms denk ik dat de wereld steeds gekker wordt..
Ik ben meer dan dat wat mij overkomt.

Puppie
Berichten: 473
Lid geworden op: ma 24 juli 2006, 23:58

Berichtdoor Puppie » wo 01 augustus 2007, 11:51

Ik heb ook een borstverkleinging gehad.
En zoals bij velen, best brede littekens.
Maar ook never nooit gedacht om hier iets aan te laten doen. Met de jaren worden ze wel lichter.
Het stoort me ook niet echt, m'n man nog minder... helemaal niet.

Het ging mij erom, net als bij Annemien, dat ik giga last had van die zwaarte. En dát is weg, dus mijn doel is behaald!

En schaamlipoperatie's. Oké, als je er echt last van hebt... kan ik me dat ook voorstellen. Maar dat het in veel gevallen niet nodig is.
Maar goed, dat is ook weer moeilijk oordelen vanaf de zijlijn hé.

Maar puur alleen om aan het 'voorbeeld' te voldoen? Denk dat je dan héél verkeerd bezig bent. En om die reden gebeurt het maar al te vaak, en dat is triest.

Gebruikersavatar
gurley
Berichten: 3532
Lid geworden op: do 13 januari 2005, 4:03

Berichtdoor gurley » wo 01 augustus 2007, 13:35

hier een vrouw die pricipiëel niet wegens cosmetische redenen zichzelf zou laten behandelen ... ik ben goed zoals ik ben, en ja af en toe heb ik behoorlijk last van mijn schaamlippen maar dan fiets ik gewoon even niet :D

mocht ik ooit in een brand terecht komen, kanker krijgen of een auto~ongeluk dan !
en enkel dan zal ik naar alle waarschijnlijkheid plastische chirurgen omhelzen en dankbaar gebruik maken van hun diensten

maar goed dat ben ik ... ieder staat wat mij betreft vrij met zijn/haar lichaam zijn/haar goddelijke gang te gaan :)

gurley, puur natuur
Not everything that is faced can be changed, but nothing can be changed until it is faced.

dradi
Berichten: 18
Lid geworden op: do 17 mei 2007, 15:22

Berichtdoor dradi » vr 03 augustus 2007, 21:16

Als het een enorm probleem is, zoals hierboven wordt geschreven (te zware borsten die allerlei complicaties met zich meebrengen), dan zou ik zeggen dat het OK is. Maar louter om je zelfbeeld op te krikken en te kijken naar de zogezogde norm (bij vrouwen: cup grote B of kleine C, smalle heupen, kleine billen; bij mannen, gespierd lichaam, strakke buik, een forse *****), dan vind ik dat het absoluut niet kan!!

hadewijch
Berichten: 977
Lid geworden op: zo 31 juli 2005, 21:16

Berichtdoor hadewijch » za 04 augustus 2007, 3:23

(knip)

en mijn bevooroordeeldheid
Seksier schaamlippen associeer ik vaak met besnijdenissen. Vaak is de reden om over te gaan tot besnijdenis of omdat het hygiënischer zou zijn (wat in onze westerse maatschappij dus geen reden hoeft te zijn) of omdat het mooier zou zijn (nou lekker zo'n kut zonder schaamlippen) of om het gevaar van vrouwelijkheid in te dammen ( fijn, een geamputeerde clitoris en een dichtgenaaide kut)
Laatst gewijzigd door hadewijch op wo 08 augustus 2007, 16:20, 1 keer totaal gewijzigd.

Jessebel
Berichten: 3578
Lid geworden op: do 22 januari 2004, 13:48
Locatie: Walhalla

Berichtdoor Jessebel » za 04 augustus 2007, 18:29

Een vrouw die haar schaamlippen niet mooi vind omdat ze veel uitsteken zou dit ook kunnen laten opereren omdat het dan mooier wordt, omdat ze zich sexier voelt en dan meer op anderen lijkt.
Dat het meer op die van anderen lijkt? Heb je dan uberhaupt een goed beeld van hoe een vagina er gemiddeld uitziet (niet 'designerpussy').

Nat als wet Dradi beschrijft als 'zogenaamde norm'. Als het daar echt om zou gaan... gemiddelde nederlandse vrouw heeft juist brede heupen, een 'welgevormde' kont, en kleine borsten (Peer-figuur). Maar je hoor nooit iemand die zich daarnaar wil metamorfosen. Terwijl dat dus 'meer op anderen lijken' is.

Ja ik denk dat het heel erg ligt aan wat mensen als perceptie hebben, en waar dat door beinvloed wordt...

Aaarghje
Berichten: 905
Lid geworden op: do 30 mei 2002, 1:01
Locatie: 020

Berichtdoor Aaarghje » za 04 augustus 2007, 18:40

Een vrouw die haar schaamlippen niet mooi vind omdat ze veel uitsteken zou dit ook kunnen laten opereren omdat het dan mooier wordt, omdat ze zich sexier voelt en dan meer op anderen lijkt.
Dat het meer op die van anderen lijkt? Heb je dan uberhaupt een goed beeld van hoe een vagina er gemiddeld uitziet (niet 'designerpussy').
En sinds wanneer maken we ons eigenlijk druk over hoe 'normaal' ons geslacht eruit ziet? Zolang je niet in de prostitutie of de porno werkt zal je vagina echt niet door honderden mensen bekeken en beoordeeld worden, lijkt me toch... :roll:

Jessebel
Berichten: 3578
Lid geworden op: do 22 januari 2004, 13:48
Locatie: Walhalla

Berichtdoor Jessebel » za 04 augustus 2007, 19:07

Ja maar aan de andere kant; zouden we ons dan alleen moeten bezighouden met wat mensen van ons zien? (ja oke een flauwe tegenwerping i know :wink: )

Je poes is wel het meest intieme stukje van je lijf. Hoevaak wordt hier niet gezegd dat het belangrijk is je poes goed te 'leren kennen' om te kunnen genieten van wie je bent (lijfelijk) en daarbij seks?

Dat maakt het tegelijk misschien ook wel een deel van je dat (tussen je oren) heel erg kwetstbaar kan zijn voor ideeen dat je poes 'niet klopt'. Dat maakt het niet reeel (dat je zo'n idee misschien hebt) maar ik kan me er wel wat bij voorstellen. Daarbij dus ook dat het, vanuit die optiek, misschien wel belangrijker voor iemand kan zijn een poes te hebben waar je je niet voor 'schaamt', dan bijvoorbeeld (noemmaarwat) flaporen.

hmmm

(heb t nou trouwens echt alleen over het cosmetische)
Laatst gewijzigd door Jessebel op za 04 augustus 2007, 23:37, 1 keer totaal gewijzigd.

lizzy
Berichten: 363
Lid geworden op: ma 06 juni 2005, 18:41
Locatie: Amsterdam

Berichtdoor lizzy » za 04 augustus 2007, 19:31

Jessebel ik denk inderdaad dat heel veel jonge meiden geen idee hebben van hoe de gemiddelde vagina eruit ziet. Het is niet iets wat je even met vriendinnen gaat vergelijken terwijl dat met bijvoorbeeld borsten, flaporen en buikjes wel gebeurd. Wat zij zien zijn de beelden uit allerlei tijdschriften die allemaal bewerkt zijn waardoor ze denken dat dat normaal is. Hun vagina bestempelen ze daarmee als afwijkend en dus als iets om je voor te schamen. Dit schaamtegevoel belemmert ze in hun seksuele ontwikkeling. Ze durven hun broekje niet uit te doen als ze bij een vriendje zijn omdat ze bang zijn dat hij het er raar uit vindt zien. Ook zullen ze zo niet van seks kunnen genieten. Misschien iets om op school aandacht aan te besteden bij de seksuele voorlichting? Iets met plaatjes om te laten zien dat iedereen anders is en dat niets raar is?

Waar heb mij vooral om ging bij het starten van dit topic, en ik denk dat het niet helemaal duidelijk was gezien de reacties tot nu toe, is de volgende vraag:

Waarom zijn operaties om de schaamlippen te verkleinen een taboe en zijn operaties om de borsten te verkleinen of te vergroten wel heel normaal in nederland? (zonder echte medische redenen)

Iemand daar ideeën over?
De enige echte liefde is de onmogelijke liefde.
(Goethe)

Jessebel
Berichten: 3578
Lid geworden op: do 22 januari 2004, 13:48
Locatie: Walhalla

Berichtdoor Jessebel » zo 05 augustus 2007, 0:02

Ik denk dat borsten meer gezien worden als een 'feature' dat lust/aantrekking opwekt dan schaamlippen. Omdat je borsten eerder zal zien dan schaamlippen ligt daar meer de nadruk op (oppervlakkig estethisch gezien).

De vorm van schaamlippen.. sja ook als ik bij mezelf naga waarom ik het 'vreemd' vind dat een vrouw daar iets aan zou veranderen; ik associeer de vorm daarvan meer met hoe de vorm van je oorschelp kan zijn; iets dat echt wel verschilt van mens tot mens, maar waar geen uiterlijke functie bij zit.
Dat vind ik tenminste. Maar daarbij moet ik zeggen dat ik mijn poes gewoon ook mooi vind, en ik weet niet hoe het voor iemand is als zij er niet happy mee is. Dat ik ervaar dat er geen uiterlijke functie is, kan simpelweg zijn omdat ik er nooit onzeker over hoefde te zijn, en nooit ervaren heb dat een man het onaantrekkelijk vond. Dan ga je misschien eerder denken; goh hoe het er voor een ander uitziet boeit niet zo...

Andere redenen kunnen zijn dat mensen het associeren met vrouwenbesnijding; een nare associatie voor ons dus.

Of, dat het juist zo'n intiem deel is, dat hoort bij het vrouwzijn (maar dus intiemer dan borsten) dat je daar gewoon 'van af' blijft. Het is de sleutel (meestal) tot orgasme, maar ook het poortje tot bevruchting, het is bijna iets heiligs eigenlijk. En zoals het dus het poortje is tot 'het maken van', zoiets natuurlijks, geeft het een gevoel dat je niet sleuteld daaraan.

Hoewel het hele lijf natuurlijk net zo 'natuurlijk' is, maar ons lichaam is ook een commercieel 'object' geworden, als je begrijpt wat ik bedoel, dat je er anders tegenaan kijkt.

Ik denk ook dat heel veel mensen wel begrijpen dat je iets verandert dat in zicht is, en niet begrijpen waarom je iets zou veranderen tot toch alleen jijzelf en je partner zal zien. Maar zo zie je maar; het heeft niet altijd met 'pronken' te maken...


Heel persoonlijk, als ik erover nadenk, vindt ik het eigenlijk 'minder erg' dat je iets aan je schaamlippen zou willen doen dan als je iets aan je borsten laat doen, er vanuit gaande dat het persoon niet heeft laten leiden door Penthousecenterfolds. Want zoiets doe je toch echt puurder voor jezelf, en je eigen gevoel, JUIST omdat 'niemand' het ziet. Bedenk ik me nu....

Ik vind het wel interessant Lizzy :)

Daphne
Berichten: 155
Lid geworden op: zo 08 januari 2006, 21:48
Locatie: Utrecht

Berichtdoor Daphne » vr 24 augustus 2007, 23:03

Weet je, toen ik een jaar of 15 jaar geleden het eindelijk durfde om naar de huisarts te gaan en te zeggen, ik wil graag mijn schaamlippen laten verkleinen, had ik nog nooit van het hele taboe gehoord.

Ik verbaas me er dan ook ten zeerste over dat het een taboe geworden is.
Ik wist niet dat er veel vrouwen waren met rare schaamlippen, ik wist wel dat ik al sinds ik een tiener was er van af probeerde te komen. Ik heb er strakke touwtjes om gebonden in de hoop dat het afstierf, wratten tinktuur op gesmeerd om te hopen dat het afstierf etc. En ik had echt nog nooit andere dames dozen gezien, maar wist soort van instinktief dat dat niet hoorde. Het was komen groeien toen ik begon te masturberen. Ook erg verwarrend voor een jong meisje.

Het kan dus echt iets zijn waar je enorm mee zit. Juist zo iets zo intiems.

Ik denk dat mensen die eea veroordelen waarschijnlijk geen idee hebben waarom je zoiets laat doen omdat ze niet iets afwijkends hebben.

Nu klinkt het net of ik enorm getraumatiseerd ben door de schaamlippen, maar dat is niet zo, ik wilde dat niet en heb ze weg laten halen. Ja, naar met fietsen, ja erg genant als je al dat vel naar buiten moet houden bij penetratie omdat het anders mee naar binnen gaat etc. Lastig, onhandig, lelijk, dus weloverwogen laten opknappen.

Maar goed, iedereen heeft zo zijn eigen grenzen en ideeen over wat mooi en lelijk is. Maar als er iets is waar je erg mee zit en je kan dat laten bijwerken, is er wat mij betreft niks op tegen.

Welke rol speelt de beinvloeding er dan in.
Ik denk in mijn geval geen enkel, ik ben er pas veel later achter gekomen dat ik niet de enige was met die frummels. Geen vriendje had er iets van gezegd ofzo.

Ik zie soms mensen met pukkels lopen waarvan ik denk, dat laat je toch weghalen, maar die mensen leven nog lang en gelukkig ermee.

Aan je borsten laten werken is ook heel lang 'not done' geweest.

Besnijdenis bij zowel mannen als vrouwen vind ik overigens vreselijk, blijf af.

eL04
Berichten: 881
Lid geworden op: zo 25 april 2004, 21:47

Berichtdoor eL04 » zo 26 augustus 2007, 15:57

Er is een verschil tussen medische indicatie en cosmetische redenen om bij de plastische chirurg langs te gaan.
Zodra het een medische indicatie heeft rust er minder taboe op. Je vertelt makkelijker dat je borsten liet verkleinen omdat zwaar waren waardoor je rugpijn kreeg of dat je schaamlippen liet verkleinen zoals Daphne schrijft 'omdat je pijn hebt met fietsen of erg genant als je al dat vel naar buiten moet houden bij penetratie omdat het anders mee naar binnen gaat'.

Anders is het als een vrouw haar schaamlippen laat verkleinen omdat 'het er anders zo rommelig uitziet' en 'het je nu dankzij de tv / bladen vast kunt stellen dat je een aandoening hebt, je kunt zien hoe het eruit hoort te zien...' :? (aldus de moeder van een 14 jarig meisje die geinterviewd wordt in Beperkt Houdbaar voor haar schaamlipverkleining).

Maar waarschijnlijk zullen dit soort cosmetische ingrepen met de tijd ook uit de taboesfeer verdwijnen.
Borstvergrotingen (altijd zonder medische indicatie lijkt mij... of wel) zijn nu ook minder taboe.

Ik zag laatst een interview met een plastisch chirurg die het hele probleem van de schaamlipvergroting erg opgeklopt vond. Hij had in zijn loopbaan nog maar weinig aanvragen gehad. Het lijkt nu af en toe door de media en de ophef dat het 'aan de orde van de dag is'.
als het gras aan de andere kant groener is, steek dan eens wat energie in je eigen gras

eL04
Berichten: 881
Lid geworden op: zo 25 april 2004, 21:47

Berichtdoor eL04 » wo 29 augustus 2007, 20:29

donderdag 6 september herhaling beperkt houdbaar.. over allerlei (cosmetische) vergrotingen / verkleiningen...
als het gras aan de andere kant groener is, steek dan eens wat energie in je eigen gras

blitz46
Berichten: 55
Lid geworden op: vr 17 augustus 2007, 9:52
Locatie: Amsterdam, divers

Berichtdoor blitz46 » vr 31 augustus 2007, 9:06

Volgens mij is het nog niet zo gek lang geleden, dat een redelijk groot deel van de vrouwen niet echt uitgebreid tussen haar eigen benen keek. Dus het is dan ook niet verbazend, dat nu dames dat tegenwoordig dan wel openlijker doen, het aanpassen van het uiterlijk van de vagina nog redelijk taboe is.
Maar inderdaad, net als met borstvergrotingen/verkleiningen, en alle andere plastische ingrepen, zal dit ook uiteindelijk normaler worden.

De invalshoek van een man? Ik heb diverse vagina's van mijn vriendinnen en vrouw uiteraard van dichtbij gezien, en vele naakte vrouwen in porno blaadjes toen ik nog wat jonger was. Iedere vagina is uiterlijk net weer wat anders, en ik vind de wat forsere schaamlippen zeker niet afstotend.


Terug naar “Leeszaal”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 10 gasten