niet meer kunnen klaarkomen

Hier kun je al je praktische vragen stellen die beginnen met ..." Hoe doe ik...?"

Moderators: Neena, JanWbr

Cerniane
Berichten: 3
Lid geworden op: wo 25 maart 2009, 0:04

niet meer kunnen klaarkomen

Berichtdoor Cerniane » wo 25 maart 2009, 0:13

hey,
ik volg dit forum al een tijdje en dacht, why not.. ik meld me eens aan.
ik zit namelijk met iets heel vervelends.

ik heb eigenlijk nooit problemen gehad met kunnen klaarkomen, totdat ik aan de pil ben begonnen. Dat is nu 5 jaar geleden. Sindsdien kan ik niet meer klaarkomen, ook niet als ik mezelf vinger. Ik weet niet of het met de pil te maken heeft, maar ik kan niks anders meer bedenken en ben ten einde raad. ik ben naar de dokter geweest, maar erg veel aandacht besteedde die er niet aan..

ik ben inmiddels gestopt met de pil een tijdje, maar t lukt nog niet..
heeft iemand een dergelijke ervaring? iemand tips? waaraan zou t nog kunnen liggen?

en nee.. ik schaam me niet voor mezelf qua seks.. ik heb niet het gevoel dat het niet netjes is of weet ik veel wat.. dus daar ligt t ook niet aan. Bovendien is mn opwinding wel gewoon normaal..
nou ik hoop echt heeel erg dat iemand me kan helpen.. ik hoor t graag

dankjulliewel alvast:)

Jessebel
Berichten: 3578
Lid geworden op: do 22 januari 2004, 13:48
Locatie: Walhalla

Berichtdoor Jessebel » wo 25 maart 2009, 1:46

Ik kan je niet helpen Cerniane, maar wilde wel kwijt dat ik het erg vind dat je huisarts er 'niet veel aandacht aan besteedde' :? . Ik hamer dan gewoon door tot ik die aandacht wel krijg, en daar zou ik ook voor gaan.

Het is immers een probleem die niet zozeer bedreigend is, maar zeker wel je welbevinden kan aantasten... Bovendien zou het wel degelijk met je gezondheid te maken kunnen hebben, aangezien het eerst wel gewoon kon (wat is er dan in je lichaam gebeurd?)...

Het zou fysiek kunnen zijn... kun je je bekkenbodemspieren bijvoorbeeld wel gewoon aanspannen en ontspannen?

En als het toch iets psychologisch is... heb je iets (mogelijk) traumatiserends ervaren voor de problemen? Dat hoeft niet van seksuele aard te zijn..

Maar het lijkt me dat je dat je dat zelf ook wel weet/over hebt nagedacht...

Hoelang ben je gestopt met de Pil? Het kan erg lang duren eer je lichaam dat uit haar systeem heeft.. Kan ook zijn dat je er nu juist zo mee bezig bent dat je ook na het stoppen van de Pil (wat in mijn ogen toch een oorzaak had kunnen zijn) toch niet kan komen...

Hmmm ik zou terug gaan naar je arts, of een andere arts raadplegen...

Frans49
Berichten: 1920
Lid geworden op: vr 02 januari 2009, 10:14

Berichtdoor Frans49 » wo 25 maart 2009, 8:07

Ik kan je niet helpen Cerniane, maar wilde wel kwijt dat ik het erg vind dat je huisarts er 'niet veel aandacht aan besteedde' :? . Ik hamer dan gewoon door tot ik die aandacht wel krijg, en daar zou ik ook voor gaan.
.......................
Hmmm ik zou terug gaan naar je arts, of een andere arts raadplegen...
Jammer genoeg zijn de meeste huisartsen en specialisten niet in staat adequaat op problemen met seksualiteit en relatie in te gaan. Vaak wil het beter gaan als je een vrouwelijke arts kan vinden maar een seksuoloog/arts is denk ik de beste manier op je probleem aan te pakken, als je denk medische hulp nodig te hebben.
All I ask of living is to have no chains on me

Enola
Berichten: 675
Lid geworden op: di 17 maart 2009, 1:05

Berichtdoor Enola » wo 25 maart 2009, 11:10

Hai Cerniane,

Wat Jessebel zegt klopt het kan even duren voor alle stoffen uit je lichaam zijn (half jaar vlgns mij).
Ik heb een soortgelijk probleem alleen bij mij is het meer een kwestie van een knop om zetten; me geven, iets loslaten
Ik zou zeker, wat Frans ook zegt, een sexuoloog of eventueel een gynaecoloog raadplegen.
sterkte!
a dirty mind is a toy forever

thirtysomething
Berichten: 36
Lid geworden op: do 05 juli 2007, 16:27
Locatie: Limburg

Berichtdoor thirtysomething » wo 25 maart 2009, 17:58

Hi Cerniane,

de pil was ook bij mij oorzaak dat ik nagenoeg geen (!) zin meer in sex had :? . Maar die enkele keren dát ik sex had kon ik wel klaarkomen. In ieder geval mezelf laten klaarkomen.
Het duurt inderdaad heel lang eer dat "spul" uit je lichaam/systeem is, dus wellicht dat geduld hebben toch nog beloond wordt.

Ik kan dus helaas geen advies geven, maar je wel veel succes (en geduld) wensen?!

Liefs
30+

Fuzz
Berichten: 643
Lid geworden op: wo 08 augustus 2007, 19:06

Berichtdoor Fuzz » do 26 maart 2009, 18:15

Ik kan je ook niet helpen, want ik heb nog nooit de pil geslikt 8)

Maar ik heb wel een overweging: waarom is het niet kunnen klaarkomen dan een groot probleem voor je? Blijf je met een sexuele spanning zitten? Heb je een vriend die dat (denk je) vervelend vindt? Of maak je je vooral zorgen erover?

Misschien maak je namelijk het probleem voor jezelf groter dan het is. Tenminste: als ik een vriendin zou hebben die niet zou kunnen klaarkomen, maar verder wel genoot van sex, zou ik daar zeker niet van afknappen. Ik zou het wel wat vervelend vinden voor haar, but that's all.

Cerniane
Berichten: 3
Lid geworden op: wo 25 maart 2009, 0:04

Berichtdoor Cerniane » vr 27 maart 2009, 15:36

ja ik was bij een vrouwelijke arts.. maarja, ik denk dat ik inderdaad nog een afspraak ga maken ervoor, want ik vind het heel vervelend zelf.

ik blijf inderdaad met een spanning zitten op de een of andere manier, geen "ontlading" zegmaar:P

ik ben nu ongeveer een maand met de pil gestopt, maar toen ik dus bij de huisarts vertelde dat ik dacht dat het misschien daardoor kwam, zei die dat dat niet mogelijk was.. al denk ik zelf van wel, omdat er toch veel rotzooi in je lichaam komt..

ik heb geen vriend, op het moment ben ik single en mn expartners vonden het natuurlijk wel jammer maar niet heel erg, want opgewonden word ik wel en heb tot nu toe vaker zin in seks dan mijn expartners hadden, dus er is geen opwindingsprobleem:P, klaarkomen lukt gewoon niet.

ik heb naar eigen weten geen traumatische ervaringen gehad en met mn bekkenbodem is het aan en ontspannen ook in orde. ik heb jaren geleden een te gespannen bekkenbodem gehad,maar daar heb ik toen ontspanningsoefeningen voor gedaan en die hielpen (dat was voor een andere klacht die nu verholpen is).
Het is in ieder geval niet zo dat ik me ervoor schaam en daarom niet kan klaarkomen, ik kan me voor mijn gevoel gewoon laten gaan, maar ik focus me er natuurlijk tijdens seks wel op, omdat het me frustreert, zeker als het zelfs niet lukt als ik het zelf doe (anders kon ik nog zeggen dat de mannen gewoon niet weten wat ze doen ;))

in ieder geval bedankt voor jullie reacties, ik ga inderdaad maar eens terug naar de huisarts en dan misschien maar een doorverwijsbrief eisen voor een specialist.

mayte
Berichten: 79
Lid geworden op: do 11 november 2004, 12:54
Locatie: manager

Topic Review

Berichtdoor mayte » wo 13 mei 2009, 18:12

Cerniane,

Hoe gaat het nu?
Ben je al bij een arts geweest?

Is er een oorzaak gevonden, lichamelijk dan wel geestelijk?

(ik ken nog iemand die ook nooit een orgasme gehad heeft,
vond sex wel leuk, en deed ook zelf pogingen, maar nooit gelukt....... :cry: )
Bij haar is nooit onderzoek gedaan, en heeft ze het maar op gegeven..... :!:
Je moet in mijn ogen nooit opgeven,
vraagje, heb je wel eens hulpmiddelen gebruikt, of doe je het alleen met je vingers?

Koop eens een vibrator, langzaam aan wennen, dan kom je misschien al een heel eind????? (hoop ik voor je tenminste :wink: )

Ik zou zelf niet meer zonder "kunnen" (k heb inmiddels een hele collectie, zelfs een zonder batterijen maar met accu 8) )
do it like she likes it, so ur baby don't wanne sleep around!

Ceres
Berichten: 46
Lid geworden op: do 09 juli 2009, 0:11

Berichtdoor Ceres » ma 13 juli 2009, 14:40

Het risico is natuurlijk de vicieuze cirkel (zoals ook het geval kan zijn bij erectieproblemen). Enkele tips: zoek voor jezelf goed uit wat jou opwindt, wat best weleens iets heel anders zou kunnen zijn dan je aanneemt zonder echt onderzoek daarnaar. Misschien zijn je fantasieën eigenlijk nog 'te lief' bijvoorbeeld, of lukt het makkelijker als je naar porno kijkt, in bad ligt, eerst jezelf uitgebreid streelt, de douchekop ter hand neemt, etc. Verschillende hulpmiddelen testen kan ook tot onverwacht genoegen leiden. Jezelf tijdens het vingeren afleiden met een tweede handeling kan ook helpen. Voorbeeld: vinger jezelf met je ene hand, maar concentreer je op je andere hand, waarmee je jezelf bijvoorbeeld met nagels over je arm kriebelt (of iets anders wat een heftige (niet seksuele, maar wel sensuele) sensatie geeft. Tot slot: concentreer je op positieve gedachten t.o.v. jezelf als je met jezelf speelt. Ben je eigen vriendinnetje, geef jezelf een fijne tijd. Verwen jezelf en laat dat de focus zijn.
Altijd gewoon doen, da's pas gek.


Terug naar “Hoe doe ik?”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 19 gasten