ik word niet goed van al dat moois

Treed binnen in onze Shespot Leeszaal en zoek een fijn plekje om al die mooie, bijzondere, leuke, interessante, tijdloze en informatieve topics nog eens door te lezen.

Moderators: Oceann, Neena, Xenia, JanWbr

ellenellen
Berichten: 11
Lid geworden op: wo 31 mei 2006, 19:25
Locatie: amersfoort

ik word niet goed van al dat moois

Berichtdoor ellenellen » vr 04 augustus 2006, 15:19

Ik kom regelmatig met mezelf in conflict over het volgende;

Je kunt geen programma aanzetten of de Barbie's en Ken's vliegen je om de oren. Videoclips, Temptationeilanden.....en altijd net als ik gezellig op de bank zit te zappen, thee en een koekje binnen handbereik. Promp heb ik geen zin meer in dat koekje (oh misdaad als ik nóg één gram aankom) en zap ik natuurlijk door naar iets waar ik minder gefrustreerd over raak. Maar t punt is... het frustreerd me. Ik ben echt geen onaantrekkelijke vrouw geloof ik (nog reacties zat zeg maar) maar ik word zo moe van al dat bijna onbereikbare moois. Moet ik ook zo worden om volledig mee te tellen? En moet ik wel volledig mee willen tellen, en wie zegt dat je alleen maar meetelt als je perfect bent? En wat is perfect? Ben ik alleen maar 'goed genoeg' als ik in het profiel pas van mega slank en silecone gevuld op je juiste plaatsen, dure kleding en de hele dag wil feesten en beesten? Ik weet ook wel dat het onzin is. Ergens hebben we voorbeelden nodig (en dan maar liever mooie) en de commercie en onze westerse massa indoctrinatie moet ook gewoon door. Ik weet het, ik weet het..en toch word ik er niet goed van... Waarom eigenlijk? Is het zo simpel als een tekort aan waardering opgelopen in mijn jeugd (das nog waar ook) waardoor ik last heb van een tekort aan eigenwaarden. Mijn vriend kan 1000x zeggen dat ik geweldig ben.. Als hij één keer kijkt naar een dame die zo in een videoclip kan (en wie kijkt daar niet naar, en zo blijft de circel rond) voel ik me zo ontzettend klein worden. En neem ik me voor de honderste keer voor ook maar de hele dag te gaan sporten, me tieten te laten doen en me alleen nog maar heeeeel vrouwelijk te gedragen .... maar 10 minuten later ben ik weer gewoon moeder, blijkt wederom dat ik geen geld heb voor sportschool of een nieuwe outfit (laat staan dat ik borsten, hair-extenties of plaknagels kan kopen) en dat ik toch eigenlijk wel heel veel voldoening uit mezelf haal als ik lekker in mijn oude kloffie mijn teksten (ik speel toneel) kan voorbereiden.

Wie herkent dit innerlijk conflict en wil er iets over kwijt. En dan graag eerlijk hoe het VOELT! Dat die gevoelens onnodig en onterecht zijn weet ik wel, en dat je blij moet zijn met een gezond lichaam, en dat ik blij moet zijn dat ik een vriend heb die maar liefst 1000x per dag op me geilt , en dat ik een jaloerse, aandachtsbehoeftige frusto ben ;-) en me niet zo veel aan moet trekken van al die commercieël shit die voor de meeste mensen buiten de werkelijkheid staat, enz, enz, enz ..... ja ja ik weet het ....maar...helaas gaan verstand en gevoel niet altijd samen...dus...wie wordt er ook niet goed van al die Barbie's en wil iets kwijt over dat gevoel? Droom jij net als ik over 'wij moeten er uitzien als Barbie anders zijn we niet leuk boycot". Droom je heimelijk over een tegenaanval als je vriend weer zijn hoofd omdraaid naar 'Miss look at my but". Wil je je hele huis volhangen met mannelijke modellen (maar ja,, die zijn natuurlijk weer gay ;-) wanneer je weer een nieuwe poster van Shakira op je dochtes kamer ziet hangen en zij zich daaraan spiegelt? Wil je acuut 3 gigolo's tegelijk scoren als je je lief nog één betrapt achter de pc met een fijn filmpje? :twisted:
Laat je fantasie de vrije loop als je me begrijpt... kan ik er tenminste ook nog eens om lachen....

Mateo
Berichten: 375
Lid geworden op: vr 16 juni 2006, 12:34
Locatie: Vlaanderen

Berichtdoor Mateo » vr 04 augustus 2006, 17:11

Nou ... wat ben ik blij als man dat ik niet "kortzichtig ben " Wat ben ik blij dat ik samen met mijn partner kan zeggen .. kijk effe daar is een supersexy vrouw of omgekeerd dat mijn vriendin kan zeggen tegen mij ..... das pas een superknappe gast dat daar loopt ..... en jah we spreken puur over uiterlijkheden .... Maar wilt niet zeggen dat we daarvoor vreemd zouden gaan ... er is meer dan enkel het uiterlijke........
Ik weet uit ervaring van mezelf...heb vertrouwen in jezelf .....en je zal er 100 keer beter uitkomen ..

Shazzz
Berichten: 6930
Lid geworden op: wo 02 juni 2004, 14:25
Locatie: Randstad

Berichtdoor Shazzz » vr 04 augustus 2006, 17:14

Ik waarwchuw mijn man zelfs als er een mooie vrouw loopt. Zou toch zonde zijn als hij dat moet missen he? :lol:
Dan tonen wij elkaar de liefde
want wij zijn samen één.

Fiona-
Berichten: 347
Lid geworden op: do 08 september 2005, 19:54
Locatie: Limburg: studente

Berichtdoor Fiona- » vr 04 augustus 2006, 17:25

jaaahh zoiets doen wij ook weleens

maar dan meer in de trant van als ik iemand zie op tv of op straat goh wat vind je van der??


(het blijkt wel dat bijna alles wat hij een mooie vrouw vind, dat nou niet mijn idee is van een hele moooie dame.. :) ) maja smaken verschillen :)


ik ben zelf iets voorzichtiger met het benoemen van mooie mannen (vriend is een beetje onzeker kwa uiterlijk enzo) ik zeg ook altijd het gaat om de inhoud niet om het omhulsel :)
Proud to be faut

Ezoko
Berichten: 207
Lid geworden op: vr 09 juni 2006, 22:30
Locatie: Bilthoven, webmaster, programmeur, lexicograaf

Berichtdoor Ezoko » vr 04 augustus 2006, 17:36

jaaahh zoiets doen wij ook weleens

maar dan meer in de trant van als ik iemand zie op tv of op straat goh wat vind je van der??


(het blijkt wel dat bijna alles wat hij een mooie vrouw vind, dat nou niet mijn idee is van een hele moooie dame.. :) ) maja smaken verschillen :)


ik ben zelf iets voorzichtiger met het benoemen van mooie mannen (vriend is een beetje onzeker kwa uiterlijk enzo) ik zeg ook altijd het gaat om de inhoud niet om het omhulsel :)
En dat gelooft hij? ;-)

Fiona-
Berichten: 347
Lid geworden op: do 08 september 2005, 19:54
Locatie: Limburg: studente

Berichtdoor Fiona- » vr 04 augustus 2006, 17:39

JA hoor... je moest is weten wat voor lekkere stoot ie aan de haak geslagen heeft :wink: that´s ME

heb weleens gezegt dat ik hem absoluut niet knap vond. maar dat het daar mij niet om ging :) maar om zijn karakter zijn wilde speelse gedrag (soms net een kleuter van 3 die in je bedwang moet houden :roll: ) same intresses.. en beide een beetje geflipt :twisted:
Proud to be faut

ellenellen
Berichten: 11
Lid geworden op: wo 31 mei 2006, 19:25
Locatie: amersfoort

Berichtdoor ellenellen » vr 04 augustus 2006, 17:46

Jammer dat je je tekst hebt weggehaald Serendipity.

En Mateo je hebt gelijk. Alles draait om eigenwaarde.

Ik ben zelf zo'n vrouw, al voldoe ik echt niet aan de modellen-schoonheidsidealen, waar mannen naar kijken. Kennelijk heb ik een goeie uitstraling. Maar ik ben lang niet altijd gecharmeerd van de opmerkingen, blikken en voorstellen. Sterker nog.. ook daar kan ik pissig om worden. 'Hou het bij je eigen vrouw en doe eens iets liefs voor háár ipv met mij te flirten' denk ik dan. Waarmee ik maar wil zeggen; Hoe je ergens op reageert zit tussen je oren. Kennelijk is actie/reactie omtrend schoonheid mijn zwakke plek...

Maar dit is geen site voor psychologen :P Ik vroeg me wel af of mijn bovenstaande verhaal herkent word.

En nogmaals Mateo, sinds ik dingen doe waar ik me goed bij voel en steeds dichter bij mezelf kom, kwetst al de commotie over uiterlijk me steeds minder (met soms een terugval),

Ik heb de liefde van mijn leven gevonden en als vrouw van 40 eindelijk een super sex-leven.
ALs dat geen hoop geeft :P
Wel één op één sex ha ha......maar in dat één of één zit erg veel schoonheid in kan ik je melden, 'al' mijn aanbidders ten spijt)
Laatst gewijzigd door ellenellen op vr 04 augustus 2006, 17:59, 1 keer totaal gewijzigd.

Mirthe

Berichtdoor Mirthe » vr 04 augustus 2006, 17:52

ellenellen, helemaal offtopic : oops: maar kun je een stelletje witregels invoegen in je postings? Voor mensen met mindere ogen is het nu best lastig lezen.

Alvast bedankt!

Aaarghje
Berichten: 905
Lid geworden op: do 30 mei 2002, 1:01
Locatie: 020

Berichtdoor Aaarghje » vr 04 augustus 2006, 18:30

Ik moet bij het lezen van je verhaal gelijk denken aan The Beauty Myth van Naomi Wolf. De slankheidsmafia, schoonheidsporno en die werkelijk walgelijke videoclips van tegenwoordig (pfffft, hoor mij dan, met m'n 32 jaar, heh heh heh). Ik kan er soms zo moedeloos van worden...

Ja, ik ben best een leuk wijf om te zien (een lief vriendje van me noemde me van de week nog 'bloedlekker' en ik weet dat hij het meent) en meestal voel ik me ook wel goed over mezelf. Maar als ik dan mijn gezonde, ongecompliceerde maat 42 wat onflatteus op een foto van een optreden zie staan, naast één van mijn maat 38 bandvriendinnetjes...

En dan heb ik zo'n ontzettende hekel aan mezelf, omdat ik weet dat het maar een foto is, die niets zegt over mijn persoonlijkheid, mijn uitstraling, mijn intelligentie of hoe verschrikkelijk goed ik ben in bed. :wink: Ik wil me niets aantrekken van de sociale druk om een Barbie te zijn, maar dat is toch wel zo ontzettend moeilijk soms. Vooral als ik ongesteld ben. :mrgreen:

Morgen is de Gay Pride Canal Parade. Zullen we er in een bootje achteraan varen, zo uitdagend en vrouwelijk als we kunnen? Om te laten zien dat het niet allemaal jeugd, anorexia, strakgetrokken en opgespoten is wat er blinkt? Een optocht van echte vrouwen, puur natuur (nou vooruit, met een beetje mascara en een push-up indien nodig), sexy as hell, maar dan mét inhoud (heh heh heh, leuk, zo'n vooroordeel van mezelf over jonge, slanke vrouwen). Ik zal zwaaien met mijn piratenvlag en knipogen naar alle heteromannen op de wal. Het wordt vast een prachtig protest...

Aaargh, draaft graag een beetje door. :D

Gebruikersavatar
Carina
Berichten: 9560
Lid geworden op: za 17 juli 2004, 12:21
Locatie: Zuid- Holland

Berichtdoor Carina » vr 04 augustus 2006, 19:46

Ik vind dat tegenwoordig iedereen op elkaar lijkt als je zo naar die metamorfoseprogramma's.
We moeten allemaal rechte, stralend witte tanden hebben, een dubbele flikflak in een tlbuis kunnen maken, blond zijn enz enz....
Het wordt een beetje eenheidsworst.

Ik ben liever gewoon mezelf. Niet perfect. Zeker niet. Gelukkig niet.
En als m'n Hubbie een barbie wil? Dan koopt hij er maar een bij Intertoys of Bart Smit. :twisted:
I'd rather be hated for who I am than loved for who I am not

Venuss
Berichten: 691
Lid geworden op: vr 12 mei 2006, 16:53
Locatie: Vlaanderen

Berichtdoor Venuss » vr 04 augustus 2006, 19:57

Als je je blind op moet staren op een schoonheidsideaal maak je jezelf geheid ongelukkig. Immers, mag je nog zo'n knappe en aantrekkelijke vrouw zijn, er zullen er altijd zijn die nog aantrekkelijker zijn dan jij - al is het maar in je eigen geest ;) .
Ik vind mezelf prima zoals ik ben - en weet je wat, ik bén ook prima zoals ik ben :D

@Ezoko
:lol: :lol: :lol:




Venusss, heeft een uit-knop aan de tv ;)
Het geluk ligt voor het oprapen... even bukken volstaat ;-)

Ezoko
Berichten: 207
Lid geworden op: vr 09 juni 2006, 22:30
Locatie: Bilthoven, webmaster, programmeur, lexicograaf

Berichtdoor Ezoko » vr 04 augustus 2006, 20:27

Als je je blind op moet staren op een schoonheidsideaal maak je jezelf geheid ongelukkig. Immers, mag je nog zo'n knappe en aantrekkelijke vrouw zijn, er zullen er altijd zijn die nog aantrekkelijker zijn dan jij - al is het maar in je eigen geest ;) .
Ik vind mezelf prima zoals ik ben - en weet je wat, ik bén ook prima zoals ik ben :D
Ho ho, jij bent het andere uiterste! Je kunt ook té zelfvoldaan zijn. ;-)
@Ezoko
:lol: :lol: :lol:

Venusss, heeft een uit-knop aan de tv ;)
Dat hebben de meeste mensen, maar niet iedereen komt op het idee om hem ook te gebruiken als er niets wordt uitgezonden wat de moeite waard is.

Venuss
Berichten: 691
Lid geworden op: vr 12 mei 2006, 16:53
Locatie: Vlaanderen

Berichtdoor Venuss » vr 04 augustus 2006, 20:31

Met zelfvoldaanheid heeft het weinig te maken, met zelfvertrouwen des te meer ;)
Het geluk ligt voor het oprapen... even bukken volstaat ;-)

Antheia
Berichten: 92
Lid geworden op: wo 18 januari 2006, 19:38

Berichtdoor Antheia » vr 04 augustus 2006, 20:39

Hear hear!
Het heeft mij jaren gekost om dat met een beetje droge ogen over mezelf te kunnen zeggen, dankzij dat fantastische :evil: schoonheidsideaal. En nog heb ik daarin bevestiging van een ander nodig. Gelukkig heb ik veel mensen om me heen die niet schromen me die bevestiging te geven, mijn liefste voorop! (nou nog zelf kunnen...)
I always used to believe
That beauty was skin deep
But I need a new word to describe you

Venuss
Berichten: 691
Lid geworden op: vr 12 mei 2006, 16:53
Locatie: Vlaanderen

Berichtdoor Venuss » vr 04 augustus 2006, 20:42

Toen ik twintig was had ik er ook wat meer moeite mee hoor, ik ben niet zo perfect geboren ;)
Het geluk ligt voor het oprapen... even bukken volstaat ;-)


Terug naar “Leeszaal”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [Bot], Semrush [Bot] en 15 gasten