* Hoerenbezoek en Integriteit

Treed binnen in onze Shespot Leeszaal en zoek een fijn plekje om al die mooie, bijzondere, leuke, interessante, tijdloze en informatieve topics nog eens door te lezen.

Moderators: Oceann, Neena, Xenia, JanWbr

bridge
Berichten: 353
Lid geworden op: za 04 augustus 2001, 1:01
Locatie: nederland

Berichtdoor bridge » za 17 januari 2004, 17:16

Ontopic ging het toch over het feit dat HvR de privé-gegevens van O. in de column heeft geplaatst...dat O. vervolgens aan de schandpaal wordt genageld voor privé-gegevens?
Allemaal oordelen over een toevallig publiek iemand die een klaarblijkelijk onorthodoxe levenswandel heeft...
En wat kunnen we allemaal over hem heenvallen..jeetje.
Mij lijkt het meer het probleem van mw. O. (en mogelijke onbeschermde onwetende minnaressen) wanneer dhr. in kwestie onverantwoord bezig is aan wat voor straat dan ook...
Gaat het hier nu om ethische kwesties of over het argumenten aandragen van hoe fout dhr. O dan wel niet is?

Bridge, van apropos.

Djengiz
Berichten: 871
Lid geworden op: zo 07 juli 2002, 1:01

Berichtdoor Djengiz » za 17 januari 2004, 17:30

Afbeelding
Laatst gewijzigd door Djengiz op za 19 november 2005, 19:56, 1 keer totaal gewijzigd.

Goldengirl
Berichten: 223
Lid geworden op: vr 01 juni 2001, 1:01

Berichtdoor Goldengirl » zo 18 januari 2004, 14:29

je laatste zin is inherent aan elkaar Djengiz!

waar Ik nou moeite mee heb is dat een columniste scoort over het hoofd heen van iemand die natuurlijk wijzer had moeten zijn
maaaaaar HvR heeft het ook al lange tijd in haar colums over een bekende schrijver die graag met haar naar bed wil (tegen betaling zelfs) daar schrijft zij uitvoerig over
maar zij blijft hem keurig anoniem meneer Pen noemen
waarom dekt zij in deze kwestie de bekende nederlandse schrijver wel met een pseudoniem?
hdit had zij eventueel toch hier kunnen doen
RvO beschrijven als de heer Scoren :wink: bv?

eigenbelang soms
of meten met twee maten

zzoeff
Berichten: 141
Lid geworden op: di 09 december 2003, 14:11
Locatie: Amsterdam

Berichtdoor zzoeff » zo 18 januari 2004, 17:13

Deze link gaat over het gewraakte artikel:
http://www.planet.nl/planet/show/id=750 ... /sc=fe39bd

Gebruikersavatar
JeffreyBi
Berichten: 1316
Lid geworden op: do 06 maart 2003, 2:01
Locatie: Icecreamseller in Mu Mu Land

Berichtdoor JeffreyBi » ma 19 januari 2004, 16:17

Wat een ophef over niets. Dat Rob Oudkerk eerlijk toegeeft prostituees te bezoeken en af en toe recreatief wat poedersuiker nasaal tot zich neemt zou voor mij eerder reden zijn *wel* op hem te stemmen dan *niet* op hem te stemmen. Wereldvreemde snuiters als Balkenende en Donner hebben we al genoeg in dit land!

mark
Berichten: 521
Lid geworden op: zo 04 mei 2003, 1:01
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Berichtdoor mark » ma 19 januari 2004, 18:44

Dat deze man naar de hoeren gaat, dat moet ie zelf weten en daarvoor is ie enkel verantwoording verschuldigd aan zijn gezin. Maar wat ik wel erg vind, is dat hij iets illegaals doet: coke snuiven. In het kader van het feit dat hij een voorbeeldfunctie heeft, lijkt me dit echt niet door de beugel kunnen.
Je kunt namelijk niet aan de ene kant iets verbieden (als volksvertegenwoordiger) en aan de andere kant het wel doen.

Mark

TieWrap
Berichten: 36
Lid geworden op: zo 18 mei 2003, 6:54
Locatie: Midden Nederland

Berichtdoor TieWrap » ma 19 januari 2004, 21:07

Wat een ophef over niets. Dat Rob Oudkerk eerlijk toegeeft prostituees te bezoeken en af en toe recreatief wat poedersuiker nasaal tot zich neemt zou voor mij eerder reden zijn *wel* op hem te stemmen dan *niet* op hem te stemmen. Wereldvreemde snuiters als Balkenende en Donner hebben we al genoeg in dit land!
Inderdaad toont Oudkerk een stuk echt "mens zijn".

Maar toch is mijn mening dat hij dit soort dingen, gezien zijn functie, buiten de publiciteit had moeten houden.

Als openbaar figuur wordt hij object van chantage etc. Denk dat aftreden de enige optie voor hem is.
>be happy be horny>

Iago
Berichten: 2634
Lid geworden op: di 20 augustus 2002, 1:01
Locatie: Mary's place, waitin'on a sunny day

Berichtdoor Iago » di 20 januari 2004, 8:42

Update 01:17
Een geëmotioneerde Oudkerk maakte zijn aftreden zelf bekend in de hal van het stadhuis in Amsterdam. Volgens de Amsterdamse fractieleider van de PvdA, Halbertsma, was de positie van Oudkerk onhoudbaar geworden. "Het vertrouwen en gezag van Oudkerk is zodanig geschaad, dat hij niet meer kan functioneren. We hopen dat Rob zich kan rehabiliteren en dat hij de kans krijgt om onjuiste verhalen en vage rapporten recht te zetten."

Bron:FOK

Gebruikersavatar
JeffreyBi
Berichten: 1316
Lid geworden op: do 06 maart 2003, 2:01
Locatie: Icecreamseller in Mu Mu Land

Berichtdoor JeffreyBi » di 20 januari 2004, 12:56

Inderdaad toont Oudkerk een stuk echt "mens zijn".

Maar toch is mijn mening dat hij dit soort dingen, gezien zijn functie, buiten de publiciteit had moeten houden.

Als openbaar figuur wordt hij object van chantage etc. Denk dat aftreden de enige optie voor hem is.
Niet helemaal mee eens, TieWrap. Je hebt gelijk dat hij dit soort dingen beter buiten de publiciteit kan houden. Maar goed, in een aangeschoten bui proberen Heleen van Royen te imponeren met wat eerlijkheid, in de hoop haar het bed in te lullen (I guess :wink: ) kan een keer gebeuren.
Wel vraag ik me af waarom Heleen dit zo nodig moest publiceren. Enige relatie tot Oudkerk's functioneren is er niet. Puur sensatie dus.

Aan de andere kant was Oudkerk kennelijk niet zo benauwd voor het feit dat het ooit openbaar zou worden. Ik neem tenminste aan dat ie niet meteen zak over z'n hoofd door de Amsterdamse tippelzone reed, dus hij was waarschijnlijk voor iedereen herkenbaar.

Overigens maakte hem dit juist *NIET* chantabel in mijn ogen, want hij was er gewoon eerlijk over. Ook zijn vrouw schijnt van de hoed en de rand geweten te hebben. Je bent pas chantabel als je geheimen hebt.
I'm a creationist... I believe man created God.

Goldengirl
Berichten: 223
Lid geworden op: vr 01 juni 2001, 1:01

Berichtdoor Goldengirl » di 20 januari 2004, 18:35

in een aangeschoten bui proberen Heleen van Royen te imponeren met wat eerlijkheid, in de hoop haar het bed in te lullen

deze opmerking heb ik in mijn omgeving vaker gehoord de laatste dagen

al met al was Rob Oudkerk niet zo slim om zijn privé privé te laten
nu ging zijn privé botsen met zijn openbare funktie en dat wringt hoe je het went of keert

het wachten is op de openbaar making van de opnames :?

zzoeff
Berichten: 141
Lid geworden op: di 09 december 2003, 14:11
Locatie: Amsterdam

Berichtdoor zzoeff » di 20 januari 2004, 19:57

Het gaat overigens niet zozeer over zijn bezoeken aan de wallen. Het gaat met name over zijn bezoeken aan de Theemshaven. Volgens de media is de Theemshaven een broeinest van criminaliteit en vrouwenhandel. Een wethouder heeft daar prive niets te zoeken. Ik vind het een beetje dom van Oudkerk om zich daar op te houden.

Flippo
Berichten: 514
Lid geworden op: vr 28 juni 2002, 1:01

Berichtdoor Flippo » di 20 januari 2004, 20:37

@Goldengirl: ik begrijp dat het toch iets anders zit. Heleen van Royen had lucht gekregen van de poging tot chantage van Rob Oudkerk, 4 jaar geleden, door een dreigbrief waarin verwezen werd naar foto- en videoopnamen van hoerenbezoek in Den Haag. Heleen had een kopie van die brief in bezit en ze heeft Rob Oudkerk met die informatie geconfronteeerd. Daarop heeft Rob Oudkerk in eerste instantie met stoerdoen gereageerd en later met de formele reactie dat prostitutie legaal is, hij aangifte van bedreiging had gedaan en dat hij dus ook niet chantabel was en is.

Vraag je het volgende af: wie heeft die kopie van die brief aan Heleen van Royen gestuurd? Welk belang meende diegene te hebben met het mogelijk in problemen brengen van Rob Oudkerk? Waarom heeft De Volkskrant zo overduidelijk Rob Oudkerk laten vallen en onjuist nieuws in de krant geplaatst (er was geen AIVD dossier, waar De Volkskrant zei van wel). Wie wilde er af van Oudkerk?

Ook leuk: volgens Theo van Gogh is ook burgemeester Cohen ook niet brandschoon. Die heeft namelijk een verhouding met Judith Belinfante, oud tweede kamerlid voor de PvdA en oud directrice van het Joods Museum. Dit terwijl Cohen een vrouw met MS heeft. Dat is die dame in die rolstoel. Ja ja, politiek, nieuws, roddel en achterklap; 't is geen fraaie wereld.

Goldengirl
Berichten: 223
Lid geworden op: vr 01 juni 2001, 1:01

Berichtdoor Goldengirl » wo 21 januari 2004, 15:13

AMSTERDAM (ANP) - Politiek iemand kapotmaken, alla, maar privé iemand kapotmaken, no way.'' Dat zei Rob Oudkerk woensdagmiddag tijdens een persconferentie in Amsterdam. Oudkerk stapte deze week op als wethouder van de gemeente Amsterdam na aantijgingen over prostitueebezoek.

,,Ik breek niet'', zei hij. ,,En ik laat mij en mijn gezin niet breken.'' Oudkerk vertelde dat de afgelopen tien dagen hem psychisch hebben gebroken en dat de druk op zijn gezin onmenselijk is.

Hij haalde uit naar Parool-columniste Heleen van Royen die ruim twee weken schreef over het gesprek dat zij met Oudkerk in een café had gevoerd. ,,Dat was een privé-gesprek. En wat privé is, had privé moeten blijven.'' Volgens Oudkerk heeft hij haar uitdrukkelijk gezegd dat het om een privé-gesprek ging. Als ze het al had willen publiceren, had ze Oudkerk niet moeten noemen.


enne flippo: klopt inderdaad dat van Cohen

Goldengirl
Berichten: 223
Lid geworden op: vr 01 juni 2001, 1:01

Berichtdoor Goldengirl » wo 21 januari 2004, 15:23

de betreffende column van Theo van Gogh:



Links Neuken

De laatste tijd is er enig tumult ontstaan omtrent het privé-leven van de Amsterdamse PvdA-wethouder Rob Oudkerk. Rob's grootste bijdrage aan het sociaal-democratische gedachtegoed is geweest 'kut-Marokkaan', waar 'ie nu juist zo graag herinnerd had willen worden vanwege 'Pim F.'. De geschiedenis is niet rechtvaardig.
Tjalling Halbertsma, fractie-voorzitter en ook al zo'n grote denker, viel in de Volkskrant steen des aanstoots Heleen van Royen aan: "Oudkerk is door die dame met de oudste truc van de wereld vreselijk in het pak genaaid." Let op de woordkeus, die verwijst naar hoeren, onbetrouwbare sletten en Slechte Vrouw in het algemeen.
Ik probeerde me een voorstelling te maken van de glimmende Oudkerk die, op jacht naar verlossing van zijn zware verantwoordelijkheden, de heroïnehoeren aan de Theemsweg verschalkt; er moet wel heel veel verbeelding aan de macht zijn wil je Hem omhoog kunnen krijgen bij die rillende gratenpakhuizen, komt mij voor, maar goedkoop zijn de meisjes daar wel en Rob let blijkbaar op de kleintjes. Van Royen won de slag glansrijk, tot tandenknarsende woede van bijvoorbeeld het Orakel van de Wereldomroep Rutger van Zanten (PvdA), die Van Royen op TV 'een
rat' noemde. Wonderlijk, zoveel vrouwvijandigheid in een partij die altijd de mond vol heeft van 'emancipatie'.
Toen ik las dat Oudkerk mede op zijn donder had gekregen van burgemeester Cohen en partijgenote Judith Belinfante, viel me iets te binnen waar ik nooit aandacht aan had willen besteden maar wat me nu opeens 'relevant' leek. Een tijdje geleden werd ik door Cohen ondervraagd in het Parool-Theater. Na afloop zei ik tegen hem: "Hebt U vandaag die column van Bart Tromp gelezen over het falen van Mevrouw Belinfante als Kamerlid?" Burgemeester zweeg, draaide zich om en liep zonder iets te zeggen weg.
Theodor Holman keek me aan: "Theo, wanneer ga jij 'ns je' huiswerk doen? Job en Judith hebben al een jaar een verhouding!" Ik wist werkelijk van niets. Later belde ik nog gemeentevoorlichtster Mirjam Otten: "Ik wil Cohen met van alles te grazen nemen, maar niet met wie 'ie neukt."
Otten: "Ik heb er ook van gehoord. Ik zal de boodschap doorgeven."
Nu vroeg ik me af waaraan Mevrouw Cohen de voorkeur zou geven; een echtgenoot die zich verliefd in een ander of één die anoniem een hoopje ellende betaald een beurt geeft? Vermoedelijk was Oudkerk van deze al te menselijke bijkomstigheden op de hoogte toen 'ie zijn schrobbering van Cohen en Belinfante in ontvangst moest nemen. Is er een grens aan hypocrisie bij sociaal-democraten?
Van Royen schrijft voortreffelijk en ontdeed zich bekwaam van het etiket van heks en brandstapelbouwer dat Oudkerk en de zijnen haar trachtten op te plakken.
De buiging die ze in Oudkerk's richting maakte in haar laatste bijdrage was beleefd en dodelijk tegelijk, ook omdat ze de geplaagde een hart onder de riem stak tegen over 'die gasten' op het stadhuis. Ik vind dat politici vooral naar
de hoeren moeten gaan als ze de aandrang gevoelen en geloof ook dat het bezoeken via de gemeentecomputer van een pornosite niet verwerpelijk is, evenmin trouwens als dat van één waar racisme wordt gepredikt. Hooguit zou gebruiker zo sportief moeten zijn de stroomkosten te vergoeden. Laat ons hopen dat de Heer Oudkerk nog veel vreugde mag ontlenen aan zijn bezoekjes aan sites & Sodom. Als de gemeente nog 'ns een voorlichtingsfilmpje ter bevordering van het gebruik van condooms voor middelbare scholieren wil maken, is Rob het aangewezen rolmodel.
Er is iets met het neuken van Linkse mensen dat mijn zwartste verbeelding prikkelt. Als ik mij voorstel hoe de baard van Thijs Wöltgens de kin van Elske ter Veld beroerde terwijl de jongelui lagen te rollebollen op het tapijt van Sociale Zaken, trekt er een huivering vanuit m'n stuitje naar m'n nek. Niet chique, ik weet 't, want je kunt iedereen - te beginnen bij mezelf, zei de gek - in potsierlijke vervoering aan de schandpaal van onze Verbeelding nagelen. Maar ook als ik peins over Evelien Herfkens en Ed van Tijn - betrapt door een grimmige Joop den Uyl op het strand van Noordwijk aan Zee tijdens een PvdA-congres -, die hun Eeuwige Beweging volvoerden in een vermoedelijk door Duitsers gegraven kuil, weet ik dat juist de sociaal-democratische mens een nietig wezen is, onmachtig zijn of haar grote verlangens in Morgenrood om te zetten.
De giftige gedachte om dit stukje te schrijven werd mij ingegeven door Gijs van de Westelaken, mijn partner in crime. "Je moet er echt een essay van maken", sprak Gijs op de montere toon die hij voor vreselijkheden in huis heeft. Ik lachte me gek, maar zou willen dat iemand me tegen houdt.
Over hypocrisie gesproken.
Jaren geleden heb ik Rob Oudkerk 'ns geïnterviewd voor een bijeenkomst van Niet Nix. Hij vertelde me dat 'ie geen coke snoof maar wel XTC tot zich nam. Hij leek me een aardige man, geen moraalridder, en iemand die niet bang was om iets te zeggen of risico's te nemen. Dat roekeloze blijft hem sieren, al zit er ook iets zelfdestructiefs in al z'n gedoe. Laat ik 't zo zeggen; ik 'herken' dat.
Aan de andere kant is 't ook wat onnozel om te verwachten dat de AIVD géén rapport zou maken van zo'n brokkenpiloot. In een tijd dat de horden opstaan om hun sympathie te betuigen met moordenaars van leraren, is Oudkerk, net als Mabel en Oranje, verstrooiing van de bovenste plank. Vooral dankzij de PvdA is onze veel bejubelde multiculturele samenleving een rotje geworden dat in eigen gezicht ontploft. Iedereen is bang, want de kloof gaapt voor ons en de muzelmannen staan klaar om het laatste duwtje te geven. Juist daarom kijken we liever de andere kant op en was Oudkerk het snoepje van de week.



Theo van Gogh


commentaar overbodig :cry:

Goldengirl
Berichten: 223
Lid geworden op: vr 01 juni 2001, 1:01

Berichtdoor Goldengirl » wo 21 januari 2004, 15:30

ter aanvulling:

Oudkerk in de aanval tegen Het Parool

Gepubliceerd op woensdag 21 januari 2004

AMSTERDAM (ANP) - Niet Rob Oudkerk zelf, maar Het Parool heeft het privé-leven van de wethouder van Amsterdam in de openbaarheid gebracht. De afgetreden Amsterdamse wethouder twijfelt of dit gewoon fout of opzet van de krant was.

Toestemming gaf Oudkerk nooit voor publicatie van zijn verhaal, niet aan Het Parool, niet aan columniste Heleen van Royen. Oudkerk overweegt juridische stappen tegen Het Parool en eventueel andere kranten.

Oudkerk stelt dat hij openhartig is als politicus en als mens. Oudkerk stelt dat hij een fout heeft gemaakt door aan Heleen van Royen over zijn privé-leven te vertellen. ,,Maar ik ben een gewone Amsterdammer. Die praat in de kroeg niet met een columniste of presentator van Studio Sport, maar met mensen met wie hij bevriend is. Het gesprek was privé'', aldus Oudkerk. Hij ontkent ook stellig toestemming te hebben gegeven voor publicatie van het gesprek. Tom Egbers merkte op, dat het gesprek zou moeten worden geanonimiseerd, als erover zou worden gepubliceerd.

Oudkerk wilde doorgaan als wethouder. Daarvoor had hij het vertrouwen nodig van de PvdA-fractie in Amsterdam, maar die ontzegde hem dat. Oudkerk wil afstand nemen. Hij zei met hart en ziel verbonden te zijn aan de publieke zaak. Hoe en waar en met wie hij zijn passie wil voortzetten, daarover wil Oudkerk nu nog geen beslissing nemen.

Oudkerk vond het een voorrecht wethouder te zijn van Amsterdam, de stad waar hij geboren is. ,,Ik ben niet dood, ik ben niet weg, maar ik stap op als wethouder.''


Terug naar “Leeszaal”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Semrush [Bot] en 47 gasten