Hoerenbezoek

Treed binnen in onze Shespot Leeszaal en zoek een fijn plekje om al die mooie, bijzondere, leuke, interessante, tijdloze en informatieve topics nog eens door te lezen.

Moderators: Oceann, Neena, Xenia, JanWbr

Mirthe

Berichtdoor Mirthe » di 30 oktober 2007, 1:42

Beste Posters, de draad heb ik met plezier gelezen.

Melix heeft gelijk, en toch kan ik niet voorbij gaan aan het warme verhaal van NC en Ero en van sommige anderen.

Of sex een ruilmiddel is: soms/vaak wel. Toch ging het me nu om de expliciete prostitutie, met een offerte, zeg maar.

Mirthe

langventje
Berichten: 753
Lid geworden op: wo 02 mei 2007, 14:01
Locatie: twente, altijd genoeg te doen

Berichtdoor langventje » di 06 november 2007, 14:39

Mirthe,

Ik vind het woord hoerenloper vreselijk. Zou het ook niet in mijn mond nemen. Ik vind in principe ook het idee verwerpelijk dat een man zijn kwakkie mag lozen na een zakelijke transactie.
Ik heb in mijn leven enorm veel onbeantwoorde sex-gevoelens gehad, maar deze stap is niets voor mij.

Ik heb er dus als man ook nog nooit serieus over nagedacht om 'mezelf te verkopen' aan een prostituee. Ja je leest het goed, ik keer de situatie om:

Ik vind het 'mezelf verkopen' op het moment dat ik dit zou doen. Ik ben het dus wel eens met het feit dat sex pas leuk kan worden als er een emotionele klik heeft plaatsgevonden. En die klik kan niet met euro's worden bewerkstelligd, naar mijn mening.
Zowel voor de hoerenloper alswel voor de prostituee. Dat een prostituee desondanks de euro's accepteert voor het 'bewerkstelligen van de genoegen van een willekeurige betalende man' kan ik begrijpen. Gebrek aan geld kan een valide reden zijn om het gevoel uit te schakelen en de sex als expoitatie in te zetten.

Bij het woord hoer of prostituee word ik altijd een beetje verdrietig; in mijn ogen dus (vrijwel) altijd een vrouw die gedwongen is door welke situatie dan ook tot het verrichten van deze daad.

Ventje
Wat moet je zijn om te overleven? Sterk? Fout: veerkrachtig!

heks
Berichten: 133
Lid geworden op: zo 02 juli 2006, 22:29
Locatie: randstad

Berichtdoor heks » di 06 november 2007, 23:27

Tja.... Hm. Lastig. Ik heb een tijdje in de verslavingszorg gewerkt, daar kwam ik er een hoop tegen. Ik kan me uit mijn co-schappen nog een voorval herinneren waarbij een groep illegale prostitue(e)s tegelijk een afspraak had voor een SOA-check-up. Vond ik aan de ene kant een beetje triest, aan de andere kant ook wel erg praktisch en verstandig. In het desbetreffende ziekenhuis keken ze er in ieder geval niet van op. Wat ik wel weet is dat ook heroinehoeren vaak wel een zekere trots en zelfrespect ontlenen aan het feit dat ze hun eigen gebruik bekostigen, en dus niet hoeven te bedelen of anderszins afhankelijk zijn. En terecht, denk ik dan. Ze werken wel voor hun geld. Ik kan me nog herinneren dat er uit die hoek een hoop protest kwam omdat men vond dat het voor hun bestwil was om een beruchte tippelzone in Rotterdam te sluiten, dat beschouwden de meiden toch min of meer als broodroof, en in ieder geval als ongewenste bemoeizucht.
Daarnaast heb ik in mijn werk net iets te veel onnoemelijke ellende gezien in die tak van sport om er heel positief over te zijn, ook als je het werk vrijwillig bent gaan doen blijft het natuurlijk een risicovol bestaan, vaak aan de rand van de maatschappij. Aan de andere kant, het is niet voor niks het oudste beroep ter wereld, naast dat van genezer danwel kwakzalver. Aan illusies valt nou een keer ook een boel te verdienen, of het nou om liefde of om hoop gaat. En er is altijd een markt voor, dus ja...
misschien moeten we het beschouwen als een verschijnsel dat inherent is aan het menselijk bestaan, denk ik dan maar. Net als genezers, for that matter. Kortom, je doet er niet veel aan. Hooguit zorgen dat de boel fatsoenlijk geregeld is.
I can resist everything except temptation.
(Oscar Wilde)

hadewijch
Berichten: 977
Lid geworden op: zo 31 juli 2005, 21:16

Berichtdoor hadewijch » wo 07 november 2007, 2:09

dit is wellicht wat off topic, maar wat heks noemt deed me even denken aan de documentaire 'de meiden van de keileweg', een docu die bij mij best indruk heeft gemaakt. het harde bestaan van de vrouwen die daar werken, hun saamhorigheid en poging tot zingeven.
Een van die vrouwen was gaan afkicken en had zich losgemaakt uit die omgeving. Ze was clean, haar lichaam herstelde, maar ze had niets meer: geen contacten, geen gezelligheid-ondanks de shit. Dan ga je je wel afvragen wat geluk eigenlijk is :?

binkie
Berichten: 672
Lid geworden op: wo 28 augustus 2002, 1:01

Berichtdoor binkie » do 08 november 2007, 15:01

Minachting voor de hoerenloper, minachting voor de hoer. Wat schieten we daar nu mee op.
Het feit dat je anders bent geeft nog niet het recht te minachten.

Een vrouw die gezellig champagne drinkt, lekker in bad gaat en plichtmatig een (rijke) man aan zijn gerief helpt maar daar wel 800 Euro per dag en (veel) meer aan verdiend is gewoon een goede zakenvrouw.
Een vrouw die de hele dag hard werkt in de fabriek en daarna haar huishouden doet en vervolgens haar bezopen man plichtmatig aan zijn gerief moet helpen is geen hoer maar beter af???

Salangaantje
Berichten: 261
Lid geworden op: zo 31 december 2006, 3:23
Locatie: België, studente

Berichtdoor Salangaantje » do 08 november 2007, 19:45

Heel erg extreem hoor binkie,

Ik denk dat het merendeel van de prostituees liever een andere "goedbetaalde" job had gehad (om nog maar te zwijgen over meisjes die illegaal/gedwongen in de prostitutie belanden).
Niet elke prostituee drinkt champagne en niet elke arbeidster heeft een bezopen man.
Als het emotioneel zo makkelijk te verwerken zou zijn was iedereen toch prostituee?

En inderdaad, het is al zo oud als de mensheid zelf, maar zo zijn er veel zaken al heel oud die ook niet altijd ideaal zijn.
Ik vind het persoonlijk goed dat er hoeren bestaan, om alle redenen die hiervoor al genoemd zijn en ik niet ga herhalen.

Mijn twee centjes :wink:

zoenn
Salangaantje

edit: dit is natuurlijk gezegd met alle respect voor alle mensen, daar gaan we van uit hé :)

binkie
Berichten: 672
Lid geworden op: wo 28 augustus 2002, 1:01

Berichtdoor binkie » vr 09 november 2007, 15:41

Waarom hadden ze dan liever een andere goedbetaalde baan gehad? Alleen omdat in jouw hoofd seks en intimiteit moeilijk te scheiden zijn?

Dat er binnen de prostitutie (waar niet?) sprake van uitbuiting is lijkt me duidelijk. Uiteraard moet dat met alle middelen aangepakt worden.

Veel vrouwen denken dus dat seks samen moet gaan met intimiteit (gelukkig maar) maar er zijn ook legio vrouwen die zich bij een gangbang door jan en alleman laten nemen, zonder problemen met de baas naar bed gaan of zich schaamteloos aanbieden aan een artiest of een voetballer, maar dat zijn amateurs.

Voor de goede orde wil ik even opmerken dat ik nog nooit een prostituee bezocht heb en dat ook niet van plan ben. Ik vind het ten eerste genant om voor een vreemde voruw mijn broek te laten zakken, vind het erg duur en ben zeer bang voor ziektes. Ook een condoom is niet zaligmakend.

Salangaantje
Berichten: 261
Lid geworden op: zo 31 december 2006, 3:23
Locatie: België, studente

Berichtdoor Salangaantje » vr 09 november 2007, 19:00

hmm,

Mijn reactie ging op zich een beetje over jouw extreme voorbeeld.

Dat ik er anders over denk heeft niet zozeer te maken met wat er zich in mìjn hoofd afspeelt, als wel met wat ik van ànderen heb gehoord. Ik vorm mijn mening ook alleen maar uit wat ik zie, hoor en ondervind.
En dan kan ik zeggen dat de meeste vrouwen die zelf ik heb gesproken of waarover ik gelezen heb er zo over denken.
't Is voor de meesten niet echt een jongemeisjesdroom die ze waarmaken.
Al zou ik graag te weten komen of er ook vrouwen zijn die er echt bewust voor gekozen hebben en ervan genieten? Zo zullen er ook zijn waarschijnlijk. Ben daar eerlijk gezegd wel nieuwsgierig naar...

Ik zou het nooit kunnen denk ik, geef mij maar, zoals je zegt, intimiteit of toch op z'n minst een goeie portie aantrekkingskracht :D

zoenn

Gebruikersavatar
erofun69
Berichten: 1039
Lid geworden op: za 17 maart 2007, 16:25
Locatie: er gaat niets boven...

Berichtdoor erofun69 » vr 09 november 2007, 21:00

Nah, ik zag gisteren een 'docu' over een tippelaarster. Leek me erg realistisch. Ze werd opgepikt door iemand in een Lotus Esprit. Mocht de hele week blijven in z'n peperdure hotel, kreeg z'n creditcard mee, zodat ze onwijs veel kon shoppen op zijn kosten en aan het eind they fell in love.
Of gaat het niet altijd zo? :mrgreen:

Nah, tikkie serieuzer dan maar. Wij hebben drie keer een escort-dame op bezoek gehad, voor een uurtje of drie, vier. Tweehonderdvijftig euri per uur.
Een kennisje van me werkte tijdens haar rechtenstudie bij mss wel het meest chique bordeel van NL. Een of twee klanten op een avond, duizemd tot drieduizend euri op een avond. Deed ze twee keer per week.
Dat soort dames weigeren echt wel klanten waar ze geen zin in hebben.
Ik weet het, het is de andere zijde. Maar als je alleen maar de onderkant belicht, van uitgebuite heroïnehoertjes voor twee tientjes, dan is dat een te eenzijdig beeld.
Niets is blijvend, alleen de verandering

thisWaltz
Berichten: 1658
Lid geworden op: wo 25 juli 2001, 1:01
Locatie: in heaven and hell.
Contacteer:

Brussel Airport Sheraton

Berichtdoor thisWaltz » vr 16 november 2007, 10:32

Klopt. Een studiegenote van mijn deed in mijn studentijd hetzelfde. Ze was meertalig en vroeg toen het equivalent van 300 euro per uur. Werkterrein: Het Brusselse Hilton en Sheraton en het Brussels Airport Sheraton Hotel. Haar fee was fiscaal aftrekbaar voor de zakenlui, dus.... Ze heeft er haar studies mee betaald. Vrouw zijn heeft soms zijn voordelen. Mijn karakter zou ik wat dat betreft helemaal geen scrupules hebben: zelfverdediging gaan volgen, zien dat ik met mensen(mannen) kan omgaan en een jaartje of twee in die business. Genoeg om op twee/ drie jaar je huis afbetaald te krijgen.


Terug naar “Leeszaal”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [Bot] en 27 gasten