— “Een erotische ontdekkingstocht vol fantasie en verbeelding” —

Een home movie bij vrienden deel 1

“Poeh, mooi ding hoor”, reageert Sven. Hij en Lisa zitten naast elkaar op de bank onze filmcamera te bekijken. Max en ik hebben die zojuist gekocht omdat we graag in de toekomst kinderen zouden willen hebben en mocht het ons gegeven zijn, het leven van ons kleintje, vanaf het allereerste moment, vast te kunnen leggen. “Het kost wat, maar dan heb je ook wat”, glundert Max vol trots, “En je kunt er ook heel andere dingen mee vastleggen natuurlijk.” Vol ondeugd kijkt hij naar mij. Sven en Lisa lachen, dus ook zij begrijpen meteen wat er wordt bedoeld. “Hebben jullie dat al eens gedaan dan”, durft Sven. Maar dat ontkennen we. Dat zou ook wel erg snel zijn, we hebben het apparaat nog maar enkele dagen in huis. “We moeten de komende tijd eerst maar eens kijken wat dat ding allemaal kan en hoe die werkt”, legt Max uit. “Nou, dat kun je dan mooi eens bij ons doen,” klinkt het opgewekt, terwijl Sven zijn geliefde aankijkt. “dat lijkt mij en Lisa een lekker idee, nietwaar schat?”

Ik kijk mijn vriendin aan, maar op wat blozen na schrikt ze totaal niet van de opmerking die Sven maakt. Ze knikt hem toe en glimlacht een brede smile. Vervolgens gaat mijn blik naar mijn lief, die net als ik vraagtekens op zijn voorhoofd draagt. Dan legt Sven uit: “Lisa en ik hebben het er wel eens over gehad dat we, als het zo uitkomt, een home movie zouden willen maken. Het is er nooit van gekomen, maar het lijkt ons wel ontzettend spannend.” Verrast ben ik niet van zoveel openheid, we zijn gewend met zijn vieren de dingen bij de naam te noemen. Maar een spannende gedachte is het natuurlijk wel. Ik zie het voor me hoe de camera, op een statief gezet, alles wat daar op het bed gebeurt vastlegt. En dat Sven en Lisa later de beelden terugkijken. Op de TV tegenover het bed of in de huiskamer. “Of zou het ook wat voor mij en Max zijn?”, vraag ik me af. “Het filmen zal niet zo moeilijk zijn”, gaat Sven verder, “Alleen kun jij ook editen Max? Want dan kunnen alle slechte stukken film eruit gelaten worden. En misschien ook een lekker muziekje eronder gezet bijvoorbeeld”.

Max kijkt mij eerst aan, maar richt zich dan weer tot Lisa en Sven; “menen jullie dat nou echt? Of zitten jullie me een beetje voor de gek te houden?” Hij zegt dat zo, omdat hij wel beter weet. Onze vrienden hebben een erotische leefstijl die net iets verder gaat dan de onze. Zowel Sven als Lisa lachen ons toe. “Echt Evi, we zouden het echt heel tof vinden als jullie ons zouden willen helpen. Sven en ik hebben het er vaak over gehad. Toen jullie erover begonnen dat jullie een camera zouden willen aanschaffen, hebben we er samen nog vaker over gepraat. We hebben ook wel eens een filmpje met onze mobieltjes gemaakt, maar ja, dat is natuurlijk niet van zo’n goede kwaliteit. Zeker niet zoals met een camera, zoals jullie die hebben. En als Max dan ook nog helpen wil met editen, dat zou helemaal fantastisch zijn, wat vind jij Max? Dat je ons dan bezig ziet, dat maakt echt niks uit hoor, we zijn toch al jaren vrienden? Maar, je mag ook gerust nee zeggen. We weten zelf ook wel dat we jullie iets vragen dat heel gevoelig kan liggen en misschien wel helemaal niet bij jullie past. Nou ja, niet past, ik weet wel dat jullie ook heel open zijn, net als wij. Maar zeg het maar gewoon als jullie het niet willen, even goede vrienden toch?”

De dagen na deze visite hebben Max en ik het thema home movie vaak aangeroerd. Zeker, we kennen het voyeuristische karakter van onze vrienden. Zo vertelden ze wel eens over hun clubbezoekjes. Toch is dit iets geheel anders. Wat zouden ze toch willen? Dat we de camera bij hen zouden installeren op een statief? Of zouden we erbij moeten zijn, als zij het op een vrijen zetten en wij dat opnemen? Max en ik peilen bij elkaar wat we vooral van dat laatste vinden. “Ik weet het niet zo goed Max, het is aan de ene kant heel spannend en een beetje onwennig, maar aan de andere kant ook een erg opwindende gedachte”. Hij is het met me eens, maar ik merk wel dat het hem ook opwindt. En helemaal nieuw is het nou ook weer niet. We kennen onze lichamen al van onze gezamenlijke uitstapjes naar de sauna. “Weet je wat Evi, laten we het maar gewoon nog eens met ze bespreken. Voelt het bij jou niet goed, dan doen we het gewoon niet, akkoord?” Met dat voorstel in mijn hoofd gaat er een week voorbij.

Het is een week later. “Hoi, leuk dat jullie er zijn”, begroet Sven ons, als we voor de deur van onze vrienden staan. Lisa staat met haar grote ogen achter hem te lachen. Haar lange zwarte haren heeft ze ditmaal in een paardenstaart gewikkeld. Zo in het licht van de gang valt haar mooie figuur erg op, omdat ze een jurk draagt die haar lichaam strak omvat. Hoewel niet zo groot, steken haar borsten strak vooruit. Onder haar smalle taille bevinden zich de rondingen van haar vrouwelijke heupen. Het past bij het sportschooltype van Sven. Als gymleraar moet hij veel doen om zijn lichaam in conditie te houden. Als ik hem, op zijn wang, een begroetingskus geef valt me op hoe lekker hij ruikt. Dan komt ook Max binnen. Zijn camera in een draagtas, het statief los in zijn andere hand. Niet veel later zitten we met een drankje in de hand op de bank. Max laat, op het uitklapschermpje van de camera wat shots zien, die hij in de stad heeft gemaakt, en vertelt honderduit over zijn nieuwe speeltje. Sven knikt telkens tevreden en ook Lisa zie ik geïnteresseerd meekijken bij alle uitleg.

Totdat zij, enige tijd later, het woord neemt en vraagt: “hé Max en Eef… we, wij tweeën, hebben het erover gehad, ik bedoel waar we vorige keer over hebben gepraat. Jullie weten het vast nog wel. Die home movie. Hebben jullie daar ook nog over nagedacht?” Dat hebben we zeker en we zijn samen tot de conclusie gekomen dat de spanning bij ons eerder groter dan minder is geworden. Dat we deze kans misschien nooit meer in ons leven tegen zullen komen. Dat we onze vrienden kennen, hun lichamen ook. Dat ze fris en mooi zijn. En dat we het samen het vaak genoeg over seks hebben gehad. Dat Max en ik een opwindend seksleven hebben, maar wel binnen onze eigen muren en dat onze vrienden het ook wel eens buitenshuis zoeken. Maar vooral ook dat we samen er volledig achter staan dat het leven en laten leven is. Dat uitgesproken hebbend, zien we de vrolijke gezichten van onze vrienden. Het is duidelijk, hun wens gaat vervuld worden.

“Nou lijkt het ons het leukst als jullie ons willen filmen. Maar dan niet met die camera op een statief, maar dat jullie er echt bij zijn. Dan krijg je niet een statisch shot vanuit een enkel standpunt, maar dan kun je alles filmen en close-ups nemen waar het maar spannend wordt. Dan wordt het pas echt een lekkere film, wat vinden jullie daarvan?”, gaat Lisa verder. Max houdt zijn handen met de palmen naar boven in mijn richting en zegt: “Evi, zeg jij het maar, dat was onze afspraak. Lijkt het je wat? Zo niet, dan moet je het nu echt eerlijk zeggen hoor”. Maar ik heb tijdens de voorbije week aan het idee kunnen wennen en -eerlijk is eerlijk- de hele tijd ook verder gefantaseerd. Als ik goedkeurend knik, zie ik niet twee, maar drie blije gezichten voor me. Maar ik vraag ook: “wanneer dan?”. Daarop reageert mijn vriendin met: “wat dacht je van nu?”

Jwbr

Beoordeel dit verhaal

2 Reacties

  1. Tom 26 mrt 2020
  2. jwbr 26 mrt 2020

Plaats een Reactie

Ben je een robot? *