Pagina 1 van 1

Volle Maan en de 'tijd van de Maand'

Geplaatst: za 28 februari 2004, 16:31
door Jessebel
Nou niet bepaald een erotisch topic, maar wel een 'vrouwenzaak';
Zoveel Mythen rond de volle maan (bekenste;weerwolf), en de 'normale' maan op zich veranderd zoveel in de realiteit, zoals eb en vloed..

Maar nou komt 'ie; waarom worden ZOVEEL (ja echt bijna alle die ik ken, ik ook) vrouwen ongesteld om en nabij volle maan? Hoezo dit, hoezo juist als het 'vol' is, dat betekend toch alleen dat de zon er recht op schijnt, optisch vanuit onze hoek?
Weet iemand hoe dat zit, bestaan er theorieen over of is dat allang bekend?

Ik ben er echt erg nieuwsgierig naar.. kan iemand mij wijzer maken ?? :?

Geplaatst: za 28 februari 2004, 22:05
door Jessebel
Nou, ik heb iig wel heel wat bijgeleerd, hihi.. Ja, dat over geboorte bij volle maan, daar had iedereen het over toen onze koninklijke hoogheidje geboren werd (Amalia), ook tijdens volle maan..
Toch weird hoor... :?

Geplaatst: za 28 februari 2004, 22:07
door Lichtje
Zo zeg... en wanneer is het weer volle maan? (dat ik de theorie aan de praktijk toets :lol: )

Lichtje - alleslezer (in het weekend toch) :P

Geplaatst: zo 29 februari 2004, 12:25
door Lichtje
Op zondag 7 maart word ik zeker niet ongesteld...

Tot zover je theorie! :P

Geplaatst: zo 29 februari 2004, 19:31
door Lichtje
Laat mij nou de 4de dag pas ongesteld worden :P

Lichtje - hormonen onder controle, soms toch :mrgreen:

Geplaatst: zo 29 februari 2004, 20:06
door poesje
ongesteld bij volle maan?
bij mij is dat meestal bij halve maan

dat had ik nog nooit gehoord

:roll:

Geplaatst: zo 07 maart 2004, 15:34
door star
Als het goed is word ik rond de 11e ongesteld. Is het dan nog nieuwe maan? Wel een grappig idee, vrouwen die masaal ongesteld zijn. Kunnen we naar elkaar knipogen op straat!

Geplaatst: ma 08 maart 2004, 14:13
door FrankPolder
Jessebel, zoals je uit de ervaring van de vorige posters al kunt opmaken, is het niks meer dan toeval dat zoveel vrouwen in jouw omgeving tijdens volle maan ongesteld zijn. Heel vreemd is dat overigens niet. Als je het een beetje ruim neemt (drie dagen volle maan, vier dagen menstruatie) heb je al gauw een kans van een op vier dat die dagen ongeveer samen vallen! Kijk over een jaartje nog maar eens of die samenhang er nog steeds is... de kans dat zoveel vrouwen een perfect regelmatige cyclus hebben is wel heel klein. De maan daarentegen is heeeel regelmatig!

Het blijft een hardnekkig verhaal, dat van die maan en de cyclus, waarschijnlijk doordat beide een periode van 28 dagen bestrijken. Maar het is voor zover ik weet niet aan te tonen dat er een verband bestaat tussen die twee.

Wat mij dan weer intrigeert, is het vermeende verschijnsel dat de cycli van vrouwen die veel bij elkaar in de buurt zijn (samenwonende stellen bijvoorbeeld) synchroon gaan lopen. Ik heb geen idee of dit ooit hard is aangetoond, maar ik meen dat er aanwijzingen voor zijn. Vreemd..

Frank

Geplaatst: ma 08 maart 2004, 14:20
door Orchid
Dat heb ik ook al vernomen... zo ook het verhaal dat in kloostergemeenschappen de dames allemaal in dezelfde periode ongesteld zouden zijn.

Is dit waarheid of broodje aap?

groetjes

o.

Geplaatst: ma 08 maart 2004, 15:36
door Karo81
Het feit dat vrouwen die vaak bij elkaar zijn, ook samen ongesteld zijn, wordt wel als waarheid aangenomen. Er zijn twee soorten onderzoeken uitgevoerd: de zogenaamde longitudinale veldstudies en de experimentele studies.

Bij de veldstudies gaat men bij vrouwen die al langere tijd bij elkaar wonen/werken/leven, kijken of hun cycli ongeveer hetzelfde is. Bij een experimentele studie werden hormoonvrije vrouwen die elkaar niet kenden, voor een drietal maanden bij elkaar gezet. Uit beide soorten onderzoeken bleek dat de cyclus ongeveer hetzelfde is.

Groetjes
Karo

Geplaatst: ma 08 maart 2004, 19:11
door Jessebel
Ja, Frank, ik zie in dat het hoogstwaarschijnlijk toeval is.. maar het was wel interessant geweest als hier op het forum de tijden ook overeenkwamen! Het blijft een interessant onderwerp, vind ik (dat beide cycli toch allebei 28dagen duren, en dat vrouwen die samen wonen ook samen ongesteld zijn-wat ik zelf overigens nooit heb ervaren)...

Geplaatst: ma 08 maart 2004, 19:30
door Jeanne
Wat mij dan weer intrigeert, is het vermeende verschijnsel dat de cycli van vrouwen die veel bij elkaar in de buurt zijn (samenwonende stellen bijvoorbeeld) synchroon gaan lopen. Ik heb geen idee of dit ooit hard is aangetoond, maar ik meen dat er aanwijzingen voor zijn. Vreemd..

Frank
Ik heb het al heel lang geleden voor het eerst gehoord. En ik herken het ook wel. Ik kom uit een meidengezin en we waren met 4 vrouwen in één huis toch verdacht vaak tegelijk ongesteld. Net zoals in de studentenflat de dames vaak tegelijk ongesteld waren.