Topic van de maand: Alles over Tantra

"Je lichaam als tempel".
Voor onderwerpen als massage, saunabezoek, tantra, meditatie en yoga.

Moderators: Xenia, JanWbr

Xenia
moderator
Berichten: 351
Lid geworden op: vr 29 december 2006, 20:23
Contacteer:

Topic van de maand: Alles over Tantra

Berichtdoor Xenia » zo 09 april 2017, 11:13

Topic van de maand: Alles over Tantra

Als je tantra hoort, denk je waarschijnlijk ‘een intense seksuele ervaring’. Je zit er niet ver naast, maar toch is seksualiteit slechts een onderdeel van tantra. Tantra is een eeuwenoude praktijk die filosofie, levenshouding en bewustzijn met elkaar verenigt en als centrum het lichaam heeft. Tantra is een levenshouding die je opent voor een diepere betekenis van je ervaringen. Door seksualiteit als oorspronkelijke bron van je levenskracht te eten, kan je jezelf leren kennen en groeien. Tantra zegt: onderzoek, speel ermee en vind zelf uit wat bij je past. Klinkt fantastisch, nietwaar?
Omdat tantra zo enorm veel omvat, besloten we het ‘topic van de maand’ te maken, dat wil zeggen dat er wekelijks artikelen online komen die meer inzicht bieden in tantra en we experts aan het woord laten. Je hebt vast honderden vragen, zoals: wat betekent tantra nou echt? Voor wie is tantra wel en niet bestemd? Wat voor soorten tantra zijn er? Hoe begin je met tantra? Waar komt tantra vandaan? Waarom is tantra zo bijzonder en wat doet het eigenlijk voor je seksualiteit en seksleven? Deze en nog veel meer onderwerpen komen de komende weken uitgebreid aan bod.
Zo beginnen we met de algemenere informatie en gaan we steeds meer de verdieping in. Ook zullen we je simpele, maar effectieve, tips en trucs geven om zelf tantra in de slaapkamer te introduceren en ermee te experimenteren. Voor we aan deze magische reis beginnen, willen we jullie nog wat vragen meegeven.

- Wat associeer jij met tantra?
- Heb je tantra weleens geprobeerd?
- Wat weet je over tantra en wat zou je nog willen weten?
- Ken je iemand die tantra praktiseert en zo ja, wat zijn haar/zijn ervaringen?
- Ken je het Tantra Festival al? Zou je daarheen willen – waarom wel of niet?

Lees, leer, wees nieuwsgierig, stel vragen en praat met elkaar. We zijn ontzettend benieuwd naar jullie persoonlijke meningen, ervaringen en vragen – laat vooral een berichtje achter als je een specifiek onderwerp of prangende vraag hebt, we zullen ons best doen zo goed mogelijk te antwoorden.
Kijk ook even op de Shespot Nieuws pagina Tantra festival Amsterdam
Groet Xenia; moderator shespotforum.

Terug naar “Wellness en spiritualiteit”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten