Maagdenvlies

De plek voor onderwerpen als borstkanker, uitstrijkjes, overgangsklachten en alles dat te maken heeft met het lichaam.

Let op: Bij lichamelijke klachten raadpleeg altijd de huisarts. Het forum is geen vervanging voor deskundige medische zorg!

Moderator: Xenia

Gebruikersavatar
Ona
Berichten: 231
Lid geworden op: wo 30 november 2016, 17:42

Maagdenvlies

Berichtdoor Ona » do 29 december 2016, 1:02

Hoi iedereen,

Ik ben lang niet seksueel actief geweest (zo een 8 jaar :shock: ) en nu alles weer wakker wordt, weet ik opeens weer dat ik een operatie nodig zal hebben. Dat was eigenlijk helemaal uit mijn gedachten gegaan.
Vrijen (penetratie) heeft bij mij altijd pijn gedaan: pijn, branderigheid, irritatie, die dan uren erna nog bleef hangen. Ik dacht eerst dat het normaal was :shock: en daarna dat het aan mij lag (misschien had ik vaginisme :? ).
Tot ik op mijn dertigste eindelijk de moed bij elkaar had geraapt en dit aan de gynaecoloog vertelde. Hij wist precies waar ik het over had en kon direct de plaats aanduiden waar het pijn deed. Bleek dat er een stuk van het maagdenvlies was achtergebleven. Hij zei dat veel vrouwen hier mee zitten en hij deed verschillende operaties per week. Ik had er zelf nog niet van gehoord.

Nu zou ik deze operatie willen laten doen, maar ik heb al angst voor de narcose (heb ik bij de vorige operatie heel slecht op gereageerd maar misschien kan het wel plaatselijke verdoving, ik weet het niet, zou ik eens moeten vragen, of een ander soort narcose). Maar ook het feit dat ze weer aan me gaan prutsen, geeft mij een slecht gevoel. Ik heb op mijn dertigste al eens een operatie gehad en dat is toen niet zo goed verlopen (vooral mentaal). Ik had een erg gezwollen schaamlip na het vrijen en de dokter zei dat het een ontstoken klier was en dat moest dringend geopereerd moest worden (had het nog eens voor gehad een aantal jaren ervoor maar dat kwam doordat ik een ganse dag achterop een brommer had gezeten op een hobbelige weg maar dat is toen vanzelf weg gegaan) dus toen ze het weer zag, moest het direct geopereerd worden. Ik werd onmiddellijk doorverwezen naar een gynaecoloog die mij zou opereren en ik moest de volgende dag al binnengaan. Ik ben meegegaan in deze flow maar heb er achteraf spijt van gehad dat ik me niet beter had voorbereid en nog eens navraag had gedaan. Ik had slecht gereageerd op de narcose (5 dagen last) en de klier bleek niet ontstoken te zijn maar ze hebben ze wel weggehaald. Ik snap dat nog altijd niet goed en ik kreeg ook geen duidelijke uitleg hierover. Ik voelde er dus achteraf niet goed bij en ik had nooit een complex over mijn vagina maar opeens zag ze er toch wat anders uit. Dat is uiteindelijk na een tijdje wel in orde gekomen en ik heb het hele voorval achteraf wel een plaats gegeven. Nu ben ik vooral bang dat dit weer naar boven komt - wat dus al gebeurt :roll: als ik mij opnieuw laat opereren.
Ik probeer het nu eerder te bekijken als een kans dat het een goede ervaring zou kunnen zijn omdat het in de eerste plaats de pijn bij het vrijen zou wegnemen. En in tegenstelling tot de vorige operatie zou ik mij nu ook voldoende kunnen voorbereiden door nog eens met mijn huidige dokter te gaan praten en de gynaecoloog. Wat de operatie precies inhoudt enzoverder.

Heeft iemand ervaring met deze operatie? Verliep het vlot? Voelde je een groot verschil met voorheen qua pijnverlichting? Heeft het je geholpen om meer te genieten?

Alvast bedankt voor de reacties =):

Valentinaisverliefd
Berichten: 18
Lid geworden op: ma 19 december 2016, 20:40

Re: Maagdenvlies

Berichtdoor Valentinaisverliefd » di 17 januari 2017, 21:50

Ik heb hier echt nog nooit van gehoord en ik denk ook niet veel anderen op dit forum..

Gebruikersavatar
Ona
Berichten: 231
Lid geworden op: wo 30 november 2016, 17:42

Re: Maagdenvlies

Berichtdoor Ona » ma 23 januari 2017, 19:15

Ik heb hier echt nog nooit van gehoord en ik denk ook niet veel anderen op dit forum..
Dag Valentina, ik had er ook nog nooit van gehoord tot ik er iets over vroeg bij de gynaecoloog. En het verbaasde mij ook dat hij die operatie relatief vaak uitvoert, er wordt gewoon niet veel over gesproken.

Gebruikersavatar
Ona
Berichten: 231
Lid geworden op: wo 30 november 2016, 17:42

Re: Maagdenvlies

Berichtdoor Ona » do 26 januari 2017, 20:45

Hier het vervolg: Ik ben vandaag bij de huisarts langs geweest en heb er met haar eens over gesproken. Blijkbaar was ik toen (8 jaar geleden) toevallig bij de gynaecoloog die zich heeft gespecialiseerd in dit probleem. Ze had ook verschillende andere patiënten die de ingreep hadden laten doen en zich veel beter voelden achteraf.
In verband met de narcose: omdat het een kleine ingreep is, zou het ook onder plaatselijke verdoving mogelijk zijn, maar dat wist ze niet met zekerheid. Maar epidurale is zowiezo wel mogelijk.

Al goed nieuws dus - ik hou jullie op de hoogte hoe het verder verloopt :D

Gebruikersavatar
Ona
Berichten: 231
Lid geworden op: wo 30 november 2016, 17:42

Re: Maagdenvlies

Berichtdoor Ona » do 19 juli 2018, 18:24

De ingreep is een maand geleden uitgevoerd, onder plaatselijke verdoving. Een week was het wel wat lastig om te zitten maar verder gaat het goed. Ik ben een paar dagen geleden op controle geweest en alles is mooi aan het genezen. Het is erg raar om te voelen dat wrijving geen pijn meer doet. Ik kan het nog niet geloven. Bij de vorige controle had ik erna drie uur een pijnlijk en branderig gevoel, nu niets.
Nu moet ik oefenen haha, ook om de angst dat het weer pijn gaat doen te overwinnen want die pijn was een gewoonte. Maar ik ben vooral ook heel nieuwsgierig nu, hoe het zal zijn de eerste keer :) Hopelijk wordt het genieten :)

SGleuven
Berichten: 39
Lid geworden op: zo 14 januari 2018, 11:46

Re: Maagdenvlies

Berichtdoor SGleuven » di 24 juli 2018, 13:28

Ona, lijkt me super spannend voor je en ik duim dat je er echt kunt van leren genieten, want het zou een van de mooiste dingen in je leven moeten kunnen zijn om te genieten van seks. Al is penetratie daar geen must bij, is toch bij de meeste hetero koppels een integraal deel van de intimiteit. Alvast een deel waar ik zelf erg van geniet ;-)

Specialmoment
Berichten: 6
Lid geworden op: di 03 oktober 2017, 11:57

Re: Maagdenvlies

Berichtdoor Specialmoment » di 24 juli 2018, 22:08

Top Ona, ga ervan genieten.


Terug naar “Lichaam&Medisch”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten