— “Een erotische ontdekkingstocht vol fantasie en verbeelding” —

Vibrator

Seksspeeltjes, zoals een vibrator of dildo kan je seksleven aangename verrijken. Het lijkt alsof en nog steeds een taboe oprust, maar sinds internet kun je deze stimulatoren veilig en anoniem kopen vanuit je luie stoel. Maar wat is wat en hoe werkt het?

Verschil tussen dildo en vibrator?

Het zijn beide seksspeeltjes, die je kunt gebruiken om het gebied rond vagina en clitoris te stimuleren. Maar de dildo trilt niet. Het is zuiver de vorm alleen, die je in de hand gebruikt en tegen je kutje en tegen je schaamlippen heen en weer beweegt.
Een vibrator trilt wel. En hierin zijn zeer veel verschillende soorten.

Dildo
Een dildo heeft de vorm van een kunstpenis. Vrouwen en meisjes spelen hier al eeuwen lang mee. Griekse afbeeldingen laten dit al zien. Vroeger werden ze gemaakt van ivoor, hout of jade. Tegenwoordig zijn de meeste dildo´s gemaakt van plastic, siliconenrubber of latex.

Eenvoudige vibrator
De eenvoudigste (en goedkoopste) modellen zijn een gladde staaf die op één stand kan trillen, zoals de groene vibrator hiernaast die in de winkel op deze site te koop is.

Staafvormige vibrator
De meer geavanceerde zijn van zachter materiaal. In de winkel staan deze o.a. onder de categorieën “Fun factory”, Jelly” en “Vinyl”. Deze voelen meer aan als huid en hebben ook vaak meerdere standen. Je kunt ze zacht zetten als je van subtiele prikkeling houdt of harder als je liever een wat stevigere trilling hebt.
Je hebt vormen die helemaal glad zijn, maar ook met noppen of ribbels, voor degene die de vibrator in de vagina willen laten glijden en dit goed willen voelen.
Naast gladde vormen zijn er ook vibrators in speelse vormen, of in de vorm van een penis. Deze kunnen leuke kleurtjes hebben, of ze kunnen ook heel levensecht zijn.

Lichaamscontour vibrator
De laatste jaren worden steeds meer vibrators op de markt gebracht die de vorm van de vulva volgen.
Als je met een staaf- of penisvormige vibrator je clitoris en schaamlippen wilt prikkelen moet je de vibrator steeds van boven naar beneden bewegen. Vibrators die breder zijn en wat rond lopen kun je tegen je vulva aanleggen. Voordeel daarvan is dat tegelijkertijd je clitoris en schaamlippen gestimuleerd worden. “Emotional bliss” en de “LELO Lily“, zijn een goed voorbeeld van deze categorie vibrators. Deze is ontwikkeld naar aanleiding van de ervaring van Julia Cole. Zij is in Engeland meest bekende seksuologen en relatietherapeut.

Lees hier meer:
Julie Cole: vrouwelijke seksualitieit

Beoordeel dit verhaal

2 Reacties

  1. Pietermannen 15 jan 2017
  2. Speeltje 04 feb 2022

Plaats een Reactie

Ben je een robot? *