— “Een erotische ontdekkingstocht vol fantasie en verbeelding” —

Choses Secrètes

Een jonge vrouw, Sandrine, werkt achter de bar in een stripclub. Ze is onder de indruk van de zelfverzekerde en sensuele Nathalie, die daar een populaire masturbatieshow heeft. Op een avond worden ze na een incident beiden ontslagen en raken ze aan de praat. Sandrine wil losbandiger worden, Nathalie zoekt een maatje. Sandrine trekt daarom bij Nathalie in, die haar leert hoe ze van haar seksualiteit kan genieten en deze kan uitbuiten. De dames besluiten structureel mannen om hun vinger te gaan winden, om er zelf beter van te worden. Eén ding is verboden: verliefd worden. Dat gaat uiteraard mis. De charismatische maar zielloze Christophe, aankomend directeur van een succesvol bedrijf waar de dames worden aangenomen, laat zich niet zomaar inpakken.

Choses Secrètes

Choses Secrètes

Het begin van deze film is veelbelovend en opwindend. De vrouwen zijn mooi en ‘echt’, geen barbiepoppen. De manier waarop Nathalie Sandrine leert van haar lichaam te genieten is leuk en spannend. Bovendien is het geprobeerd vanuit een (bepaald soort) feministisch perspectief te doen: door middel van sex willen ze macht naar zich toe halen. Mannen moeten hun speeltjes worden, niet andersom. Ze zijn zelfverzekerd en niet bang dat te tonen. De scène waarin ze samen op een metrostation proberen ongezien te masturberen onder hun regenjassen is prikkelend, helemaal als ze gezien worden door een man.

De film ontspoort echter volledig als ze de mannen in een bedrijf gaan verleiden. Het feministisch-achtige verhaal verdampt en er blijft een B-film met vrouwelijke slachtoffers over. De manier waarop de regisseur Sandrine en Nathalie in beeld brengt, lijkt een soort flauw voyeurisme. Als ze samen vrijen, is het niet meer spannend, maar stilistisch verantwoord. Afgezien daarvan vliegt het verhaal uit de bocht: ze worden allebei verliefd op een man die op het karikaturale af duivels is. Waarom ze verliefd worden behoeft blijkbaar geen uitleg. De film wordt dan ook traag. Uiteindelijk krijg je een soort Eyes Wide Shut, met orgies in het kasteel waar Christophe woont. Sandrine die als een hondje achter hem aanloopt, wordt in zijn opdracht verkracht door een groep mannen in de kelder van het kasteel(!), maar ze houdt nog steeds van hem. Terwijl hij alleen van zijn zus houdt – met wie hij ook sex heeft. Het geloofwaardige is weg, de opwinding ook. Jammer van een film die zo veelbelovend begon.

genre: erotische speelfilm
regie: Jean-Claude Brisseau, Frankrijk 2002
beoordeling: 6.5 (0-10)

Bekijk trailer

 

Beoordeel dit verhaal

Plaats een Reactie

Ben je een robot? *