— “Een erotische ontdekkingstocht vol fantasie en verbeelding” —

Beroemde en beruchte vrouwen van toen en nu

Beroemde en beruchte vrouwen van toen en nu in de Rode Hoed
met Els Kloek, Hadassah de Boer, Fiere Vrouwen, Hedy d’Ancona, Ellen Neslo en meer
 
Op 19 september vindt het (tweede) benefietfeest 1001 Vrouwen in de Rode Hoed plaats. Een avond vol vermaak met sprekers, film en livemuziek. De opbrengst van de kaartverkoop komt ten goede aan het boek 1001 Vrouwen in de 20ste eeuw, het nieuwe boek van Els Kloek en Irma Boom, te verschijnen in 2018 bij uitgeverij Vantilt.
Logo


 
De avond
Op deze avond zetten we beroemde en beruchte vrouwen uit het verleden in de schijnwerpers. Martine Gosselink (Rijksmuseum) adopteert de Indische feministe Kartini,  muzikanten van Fiere Vrouwen brengen een ode aan Majoor Bosshardt en Annie M.G. Schmidt, Slavernijdeskundige Ellen Neslo vertelt over de vrouw die een Surinaamse lesboek schreef en Nannie Wiegman, directeur van het Florence Nightingale Instituut, haalt de allereerste wijkverpleegster uit de vergetelheid. Jacques Klöters zingt de lof op Adèle Bloemendaal en Marcel Worms en Ursula Schoch spelen de sonate van Johanna Bordewijk-Roepman. De presentatie is in handen van Hadassah de Boer. Sneldichteres Dominique Engers sluit de avond af.
 
Het boek
1001 Vrouwen in de 20ste eeuw is een vervolgdeel op het monumentale naslagwerk dat Els Kloek en haar team in 2013 publiceerde: 1001 Vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis. Haar boeken zijn gebaseerd op Vrouwenlexicon.nl: een website met biografische info over duizenden vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis. Niet alleen feministische heldinnen komen in het boek, maar ook anti-heldinnen zoals gifmengsters, antifeministes en zelfs kampbewaaksters uit WO2.
Het Vrouwenlexicon/1001 Vrouwen wordt gefinancierd door crowdfunding. Door een vrouw te adopteren betaal je mee aan het onderzoek dat voor dit megaproject nodig is.

1001 Vrouwen in de Rode Hoed 
Dinsdag 19 september
Aanvang: 20:00 uur
Rode Hoed, Keizersgracht 102, Amsterdam
Kaarten zijn verkrijgbaar via www.rodehoed.nl
www.1001-vrouwen.nl/

Beoordeel dit verhaal

Deel dit bericht:
Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone

Eén Reactie

  1. Emma de Jong 05 okt 2017

Plaats een Reactie

Ben je een robot? *