venster sluiten


Romance
genre: erotische speelfilm
regie: Catherine Breillat, Frankrijk 1999
beoordeling: 6.0 (0-10)

Marie woont samen met Paul, maar hij heeft na een paar maanden geen behoefte meer om met haar te vrijen, al flirt hij met menige andere vrouw. Marie houdt oprecht van Paul, maar ze heeft ook een grote behoefte aan seks. Ze gaat haar heil buiten de deur zoeken en pikt in een café de latin lover Paolo op. De sex met hem is goed, maar ze weet dat ze nooit van hem zal kunnen houden. Met haar baas begint ze een voorzichtige sm-verhouding. Zo loopt ze langzaam maar zeker het risico verder te gaan dan wat acceptabel wordt gevonden.

Schrijfster, scenariste en filmmaakster Catherine Breillat heeft vrouwelijke seksualiteit vaak centraal gesteld in haar werk, maar nooit ging ze daarmee zo ver als in haar film ‘Romance’. Sinds zij de omstreden Japanse film ‘L’Empire des Sens’ zag, koesterde ze al de wens een film te maken waarin de lichamelijke liefde onverhuld kon worden weergegeven. Dat werd ‘Romance’, waarvoor zij o.a. een beroep deed op de Italiaanse porno-acteur Rocco Siffredi (Paolo).

Een schitterende film over een moderne vrouw, die weet wat ze wil. Het verhaal ontvouwt zich in een gestaag tempo. Met name de voorzichtige sm verhouding is zeer liefdevol en ontroerend. Voor veel erotische prikkelende scènes is men hier aan het verkeerde adres. Maar de vrij- of droomscènes die er zijn, zijn zeer expliciet.


Reactie na het zien van de film op het forum van Shespot:

-------------------------------------------------------------------------------
Een Franse film, met Nederlandse ondertiteling.
Dit is een echte kunst (art) film en daar moet je van houden.
Ondanks dat de titel doet vermoeden (bij mij toch) is dit geen heel lieve, zoete film met verlegen blikken, romantiek, lieve woordjes en spannende sex. Persoonlijk vond ik alles nogal kil en zielloos aandoen. Een vrouw, wiens partner om niet verklaarde reden weinig of niet de liefde wil bedrijven, gaat haar heil elders zoeken. Hierbij is ze niet op zoek naar liefde, maar zuiver naar sexuele bevrediging. Hierbij zijn er wel enkele naaktscènes te zien en ook penetratie, maar op haar gezicht liggen geen emoties, ze "ondergaat" alles. Misschien is dit de bedoeling bij dergelijke films (art film), maar echt erotisch vind ik dit toch niet. Naar het einde toe start ze ook nog een beginnende sm-relatie met haar baas, maar hier is de emotie nog verder te zoeken. Ook kan je nergens afleiden of ze er wel van geniet. Het einde is ronduit grimmig.
Na het bekijken van deze film had ik helemaal geen behoefte aan enig bedgestoei...
Orchid


Deze film is te koop bij:
Bol
prijs : € 11.99

Deze film is te huur bij:
Cultvideotheek Next Page
(videohuren per post)
Klik hier: Cultvideotheek
in de meeste videotheken
 

venster sluiten