— “Een erotische ontdekkingstocht vol fantasie en verbeelding” —

Nine and a half weeks

Het overkwam Ingeborg Day die onder het pseudoniem Elizabeth McNeill schreef. In 2011 is ze overleden. In haar semi autobiografische boek Nine and a half weeks beschrijft ze haar erotische memoires. De schrijfster uit Graz ging in Manhattan wonen nadat ze haar man had verlaten. Terwijl ze bij een magazine ging werken als editor kwam ze in de negenenhalf week durende affaire terecht.
Ze leerde haar affaire kennen op een rommelmarkt in New York. Ze blijft na hun eerste ontmoeting al gauw bij hem slapen en binnen de kortste keren komt ze alleen nog in haar eigen woning voor haar post en schone kleding. De relatie die zij opbouwen is vooral gebaseerd op zorg, dominantie, vernedering en overgave. Hij laat haar bad vollopen, droogt haar lichaam af, kleed haar aan, kookt en voert haar. Elke avond weer opnieuw. Ze wordt in de watten gelegd met de meest verfijnde producten en ze wordt teder behandeld.

Anderzijds worden de grenzen die ze overschrijdt in deze affaire steeds weer verlegd. Van een spannende greep bij haar polsen tot handelingen die pijn doen waardoor ze smekend vraagt of het kan stoppen. Elizabeth krijgt een steeds hardere aanpak waarvan ze tevoren nooit kon bedenken dat het opwindend zou zijn en er zelf een orgasme van zou kunnen krijgen. De seksuele handelingen worden gedetailleerd beschreven maar zijn niet pervers. In de tijd dat ze elkaar leren kennen heeft ze alles nauwkeurig in haar opgenomen. Hun affaire eindigt ook in de periode wanneer hij haar dagboek heeft geopend. De ervaring van Elizabeth speelt zich af in de jaren zeventig maar is tijdloos. Het verhaal zit vol liefkozing, verbazing en romance, echter kan het verhaal ook een wending nemen waardoor je je bevindt in een goed beschreven seksuele memoires.

Citaat uit Nine and a half weeks
Op mijn knieën, met mijn hoofd op mijn armen, komen er klanken uit mijn keel die ik niet thuis kan brengen: angst noch verlangen, maar het onvermogen om onderscheid te maken tussen die twee, met als uitkomst… Hij slaat me, een kussen over mijn hoofd om mijn kreten te smoren, dan neemt hij me zoals hij een man zou nemen. Ik schreeuw harder dan eerst. Hij duwt me languit op mijn buik. Als ik merk dat we gelijk ademhalen, beginnen zijn vingers hun oneindig kleine beweging. Spoedig adem ik weer snel. Hij duwt het kussen weer over mijn gezicht als ik klaarkom en algauw komt hij ook klaar. Hij stopt een prop Kleenex van het nachtkastje tussen mijn billen. Het is doordrenkt met zaad en roze gekleurd als hij hem na een tijdje weghaalt. Opgerold tegen me aan liggend mompelt hij: ‘Zo nauw en heet, je hebt er geen idee van…’

[bol_product_links block_id=”bol_57c42d12d4684_selected-products” products=”9200000011675319″ name=”NINE AND A HALF WEEKS” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Nine and a half weeks

Elizabeth McNeill

paperback
Xander Uitgevers BV, 2013
ISBN: ISBN 9789401600910

Nine and a half weeks

Nine and a half weeks

Beoordeel dit verhaal

Plaats een Reactie

Ben je een robot? *