— “Een erotische ontdekkingstocht vol fantasie en verbeelding” —

Perfumed Garden

Veel belovend klinkt de ondertitel: “Tales of the Kamasutra, where passion come to life”. Een sensuele reis door het land van de liefde. Al enkele keren werd deze film op televisie geprogrammeerd en vol verwachting gingen we kijken.

Perfumed Garden

Perfumed Garden

En hedendaags verhaal, dat begin in LA. We maken kennis met een verliefd stel: Michael en Lisa, maar al snel blijkt dat er toch iets ontbreekt aan hun volkomen liefde. Lisa hunkert naar meer passie en meer seks en ergens is er een kink in de kabel gekomen. Michael krijgt de kans van zijn leven, een kunstwerk in India te restaureren en reis naar dit exotische land van de kamasutra. Lisa reist mee, in de hoop dat het uitstapje hun relatie doet opbloeien. Maar India zou India niet zijn, als er geen mystieke dingen zouden gebeuren. Er verschijnt een mysterieuze vrouw: Loni. Is ze echt of is het een sprookjesprinses uit het verre verleden? Zowel Michael als Lisa komt helemaal in de ban van haar, elk op een eigen manier. Het mysterie wordt groter en groter…

Hoewel het script van de film veelbelovend is en er op de cover spannende foto’s staan valt het in de praktijk tegen. De opwindendheid van de vrijscènes is zeer matig. Niet veel meer dan in de eerste beste redelijke speelfilm waar vrijscènes in voor komen. De acteerprestaties zijn ook niet overweldigend goed. En als je de hoop had door deze film meer te weten te komen over de Kamasutra zelf en wat daarin verteld wordt komt bedrogen uit. Een pluspunt van de film zijn de talloze exotische beelden met veel verwijzingen naar het oude India.
Indien je niet al te hoge verwachtingen hebt, en niet direct een film wilt bekijken om je echt te inspireren voor het opwekken van veel geiligheid is deze film best aardig te noemen.
Maar meer dan een 5.5 willen we er ook niet voor geven.

genre: erotische speelfilm
regie: Jag Mundhra, USA 2000
beoordeling: 5.5 (0-10)

Bekijk trailer

Beoordeel dit verhaal

Plaats een Reactie

Ben je een robot? *